Įkraunama...
Įkraunama...

Sovietinio konclagerio spindesys ir skurdas

QUOTE(Monteverte @ 2018 01 11, 12:00)
Užvirini ir kas toliau? Prie tų namų, kur vamzdžių sistema, šiaip jau nėra konteinerių. Pro langą šiukšles mesti?

Ar vėl sakysite kovoti, rūpintis, rašyti pareiškimus (lyg žmonės veikt neturėtų ką), kol valstybės "tarnautojai" šikines krapšto ir nedirba?

1. Geriau buvo, nes niekas neleisdavo rinktis. Vamzdis ir psio. Ir galvos neskauda, kad sėdimąją reiktų pajudinti dėl savo gerovės. Juk vis tiek bus taip, kaip nurodyta. Gėrių gėris.
2. Dabar blogai, nes reikia savimi pasirūpinti, lyg "veikti nebūtų ką". Yra ant ko pasipiktinimą nulieti. Valdininkai tai nieko neveikia, gali ne tik sau, bet ir tam užimtam gyventojui "šikinę" pakrapštyti.

QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 01 11, 14:13)
Jei ka, tai butent nuo 1975-1980 SSSR prasidejo reikstis zastojaus degradacija.

Nuo 1950 metu gyvenimas pastoviai gerejo, apie 1965 1970 metus parduotuvese buvo daugybe desru pasirinkimu ir mesos ir visko. Tik unguriai, buvo po blato.
Bet tai buvo geroves pikas.

Na ar išaiškinsi tiems niektauzoms, a? Sakyk kiek nori, kad mėsom parduotuvės nukabinėtos, nu netiki. Prisimena, kaip gydytojai receptus kūdikiams išrašinėjo grikiams ir sosyskoms. O juk mėsos bet kada galėjo nusipirkti. Vogtos, neštos prie pliko kūno priglaustos, bet vis tiek visų geidžiamos.

Šios dienos topas- kokybiški, iš kartos į kartą paveldimi unisex batai, sukurti dizainerių. Ar čia apie kaliošus ar apie valenki ar kaip ten ar dar kažką nematyto kalbama? Kas galėtų parodyti tokių dizaineriškų batų abrozdėlį?
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2018 01 12, 00:11)
Šios dienos topas- kokybiški, iš kartos į kartą paveldimi unisex batai, sukurti dizainerių. Ar čia apie kaliošus ar apie valenki ar kaip ten ar dar kažką nematyto  kalbama? Kas galėtų  parodyti tokių dizaineriškų batų abrozdėlį?

cia tikriausiai apie tuos batukus su raistukais, kur sunui nupirkusi, jam isaugus, mama pati danesiodavo. Esu maciusi su tokiais vaikstant vyresnes moteris. Na, bent jau jos man atrode vyresnes ax.gif Ai, ir dar esu maciusi su laiveliais ir vyrus, ir moteris vaikstant.
Atsakyti

Moonte, nepavyks jums: Ubuntu neprisipažins arba užkalbės dantį temą nukreipdama į kokį savo mėgstamą arkliuką (ekologija, dabartinės Lt problemos).
Ubuntu, o jūs pastebėjot: aš pasakiau, kad žmonės negalėjo keliauti, jūs tada užpuolėt-kiek jau čia žmonių keliavo daugiau nei į 15 šalių apskritai?? Kai paaiškėjo, kad vis tik tokių žmonių yra, tada jūs pereinat į puolimą iš kitos pusės-"o kam jums reikia keliauti, ko jūs negalit sėdėti namie, jūs gamtą teršiat", tada nušokat į daiktų vartojimą ir išdidžiai išvardinusi galybę blogybių atrodot sau labai protinga.

Kristinele, as nuo pat pradziu sakiau, kad ZMONES KELIAVO IR TAIS LAIKAIS,  sakiau, kad galejo keliauti po 15 saliu ir dar visas kitas kiti keliavo, kiti nekeliavo, kaip ir dabar kai kas keliauja, kai kas ne, skaitykit atidziau, vaikeli, jau issiaiskinom del kelioniu, ne?

o del ekologijos siaip pastebejau, kad man tai svarbu, kad nematau as asmeniskai tikslo bastytis po pasauli ir taip tersti gamta, nebent keliaujat pestute ar su dvriaciu :)  Zinoma, nesakau is vis nekeliauti, bet kaip dabar reikia nereikia savaitgalis ten ar sen apsipirkimui, daugiau siuksliu gaminimui, tai ziauru jau, planeta dusta.

Atsakyti
Kazkur girdejau statistika, kad tik berods keli procentai dabartines Rusijos gyventoju keliauja i uzsieni. Is valstybes tarnautoju net pasai pries kelis metus buvo surinkti ir darbovietej i seifa sukrauti, tai norint i Turkija vaziuoti, reikdavo prasyti, gauti leidima ir tik tada duodavo pasa kelionei. Is paciu rusu girdejau atsiliepima, kad tai yra GERAI, nes va, isvaziuos ruselis i Turkija ar Egipta i AI, o ten PROVOKACIJA pries Rusijos pilieti biggrin.gif Ir tai aiskinama rimtu veidu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2018 01 11, 23:21)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Kristi_na" data-cid="71956430" data-time="1515682597"><div><p>Moonte, nepavyks jums: Ubuntu neprisipažins arba užkalbės dantį temą nukreipdama į kokį savo mėgstamą arkliuką (ekologija, dabartinės Lt problemos).
Ubuntu, o jūs pastebėjot: aš pasakiau, kad žmonės negalėjo keliauti, jūs tada užpuolėt-kiek jau čia žmonių keliavo daugiau nei į 15 šalių apskritai?? Kai paaiškėjo, kad vis tik tokių žmonių yra, tada jūs pereinat į puolimą iš kitos pusės-"o kam jums reikia keliauti, ko jūs negalit sėdėti namie, jūs gamtą teršiat", tada nušokat į daiktų vartojimą ir išdidžiai išvardinusi galybę blogybių atrodot sau labai protinga.</p></div></blockquote><p>Kristinele, as nuo pat pradziu sakiau, kad ZMONES KELIAVO IR TAIS LAIKAIS,  sakiau, kad galejo keliauti po 15 saliu ir dar visas kitas kiti keliavo, kiti nekeliavo, kaip ir dabar kai kas keliauja, kai kas ne, skaitykit atidziau, vaikeli, jau issiaiskinom del kelioniu, ne?</p><p>o del ekologijos siaip pastebejau, kad man tai svarbu, kad nematau as asmeniskai tikslo bastytis po pasauli ir taip tersti gamta, nebent keliaujat pestute ar su dvriaciu smile.gif  Zinoma, nesakau is vis nekeliauti, bet kaip dabar reikia nereikia savaitgalis ten ar sen apsipirkimui, daugiau siuksliu gaminimui, tai ziauru jau, planeta dusta.</p>

Va as niekaip nesuprantu, kodel reikia apsiriboti tik 15 saliu, kai pasaulis toks platus, grazus, vertas pazinimo.
As nesurpantu, kodel mane kaip asmenybe turi kazkas riboti, kur man keliauti, ka man pazinti? Ir dabar man irodineti, kad pasirodo tas ribojimas man turi sukelti vos ne kaifa.
Kad man turi buti rodikliu, jog kas, kazkam yra geriau, vadinasi ir man PRIVALU, kad butu gerai. Ne velnio, as kaip nors pati nuspresiu kaip man gyventi, kur, kaip, ir del ko man keliauti.
Atsakyti

Ubuntu, jūs nesuprasit, bet dabar aš galiu rinktis. Mano valgomi saldumynai nėra pagaminti iš vištų biggrin.gifJūs galbūt ir nejaučiat tos laisvės, nes viduje esate ribota, jums siaubą kelia, kad pasaulis didelis ir įvairus, labai norėtumėte sukišti visus po vienu kurpaliu.

1. Vanagaitės knųgas išėmė iš apyvartos ne valdžia. Bet tai jums nesuvokiama, tuoj parašysit paklodę apie tai, kad ne taip yra.
2. "Daugumai buvo gerai ir namie". Vergo mąstymas arba "vynuogės dar žalios" gynybinis mechanizmas.
3. "Taigi issiaiskinom  maisto buvo zmones badu nemire, didieji rasytojai, poetai buvo prieinami, keliones galimos"-blin, per 10 puslapių diskutuojam apie tai, kad visa tai buvo ribota, kontroliuojama arba neprieinama, o čia ateina Ubuntu ir svariai apibendrina savo nuomonę bigsmile.gif

Tai jau daugiau ir neberašysiu, labai gražiai čia pasakėt-žmonės įvairūs ir jų poreikiai įvairūs.

dievuliau, rimtai jums prastai su regejimu ar teskto suvokimu? jus rimtai nezinot is ko guminukus daro? gi sakiau ju 2 k IS KAULU, nu dar prideda kiauliu skuru nu ir aisku kruva chemikalu :) is vistu per daug jau cia gerai norit :lol: 

tai va tie visi baisus kaulaus, kuriu neikas nenorejo pirkti tarybiniais laikais dabar su dazais ir cukrumi sueina vaikams siulaikinias kaip mastas, kaip saunu ar ne? :oh: laisve gi .....

koks skirtumas kas uzsake ir kas ivykde, jei rezultatas tas pats?

Jei zmogus turi patogius namus, jei namie smagu, jei savo tevyneje smagu, jei atostogauti prie upelio ar ezero smagiau, nei kur Egipte jums ta ivergove? o gal ramybe vidine? nesiblaskymas ir poreikio blaskytsi neturejimas? Man atostogus kur ispanijoj, Portugalijoj ar kanru saluose tirkai pigiau kainuotu , nei vien tik skyrdziai i LIetuva, bet man Lietuvoje smagiau kur ramiai pabuti, ne Palangoje aisku, kuria sudarke jau baisiai , bet ar jusu suprasit ....

cia avies mastymas: visi kiaulliauja, leido keliauti davai keliaujam :oh:  ir laksto kaip skurzdeliukai po pasauli, siukslindami ir nieko gero nepasisemdami dauguma, po kurortus pritaikytus butent turistams, nu dar kelias kokias turistu lankomas vietas....o paskui feisbukinasi ar instagramuojasi :oh: yra zmoniu kurie keliauja prasmingai, bet jie ir anksciau keliavo ir tais sovietinais laikais rodo, kur keliauti ir neverke :) 

ko konkreciai buvo maziau nei dabar atmetus technologijos pasikimus? ka buvo ribojama, be ideologiniu dalyku? ka ir pati paminejau. Jusu seima badavo, rubu neturejot, batu, ko konkreciai jums truko?

Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 01 11, 23:18)
cia tikriausiai apie tuos batukus su raistukais, kur sunui nupirkusi, jam isaugus, mama pati danesiodavo. Esu maciusi su tokiais vaikstant vyresnes moteris. Na, bent jau jos man atrode vyresnes  ax.gif Ai, ir dar esu maciusi su laiveliais ir vyrus, ir moteris vaikstant.

Ar ne "прощай молодость" (sudie jaunyste) batai?
Kas skaito rusiskai aprasymas. Saltinis cia

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2018 01 12, 00:34)
Jei zmogus turi patogius namus, jei namie smagu, jei savo tevyneje smagu, jei atostogauti prie upelio ar ezero smagiau, nei kur Egipte jums ta ivergove? o gal ramybe vidine? nesiblaskymas ir poreikio blaskytsi neturejimas? Man atostogus kur ispanijoj, Portugalijoj ar kanru saluose tirkai pigiau kainuotu , nei vien tik skyrdziai i LIetuva, bet man Lietuvoje smagiau kur ramiai pabuti, ne Palangoje aisku, kuria sudarke jau baisiai , bet ar jusu suprasit ....

vergove, kai uz tave seimininkas nusprendzia, kur tau atostogauti.
Cia kaip jums pasakytu,kad i Lietuva negalima.
Atsakyti

Kazkur girdejau statistika, kad tik berods keli procentai dabartines Rusijos gyventoju keliauja i uzsieni. Is valstybes tarnautoju net pasai pries kelis metus buvo surinkti ir darbovietej i seifa sukrauti, tai norint i Turkija vaziuoti, reikdavo prasyti, gauti leidima ir tik tada duodavo pasa kelionei. Is paciu rusu girdejau atsiliepima, kad tai yra GERAI, nes va, isvaziuos ruselis i Turkija ar Egipta i AI, o ten PROVOKACIJA pries Rusijos pilieti biggrin.gifIr tai aiskinama rimtu veidu biggrin.gif

Nesamone, vazineja tie rusai turtingi kur nori, kiek i Lietuva vien atvaziuoja ir po visa pasauli. 

36% of Russians are now in the income range that usually travels.  The United Nations World Tourism Organization (UNWTO) has ranked Russia ninth in the world in terms of leading spenders on international travel.

https://www.export.g...-Travel-Tourism

O va airiai visai nesanai pradejo po uzsienius vazinetis, niekas tai laikais, kai pas mus buvo sovietimetis irgi nesitranke po turistines keliones masiskai, dauggelis tik iki Uk buvo nukeliave arba is vis is Airijos neisvaziave .

Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 01 11, 23:37)

Mums gi visom aiskiai buvo parasyta, kad keliauti nori svetur tik tie, ko namai nejaukus ir tolimesni bla bla...

VA po tas 15 saliu keliauti, galima ir gerai buvo keliauti, tuomet niekas nesiukslino ir nemu jaukumas tam visai nemaise mirksiukas.gif

Itariu, toliau dar bus grazu, kad pateisinti sovietini tautu kalejima.
Atsakyti
oi, pagooglinau apie sovietinius batus smile.gif
visai idomu dabar paskaityti smile.gif
https://www.ausrosmu...ikotarpio-batai
Atsakyti

tai dabar ta pati vergove, kaip ir galima teoriskai , tik pinigeliu turek :) 

nezinau kaip aiskiau isaiskinti, taip buvo draudimas seniau isvykti laisvai, kazkas kazkokaisi budais isvykdavo, net ci akomentaruose zmones mini kur vazinejosi, taigi nebuvo taip,kad is vis nieka sniekur nevaziavo, vaziavo, dar pirdekim,kad ir pats vaiznejimas keliavimas, nebuvo toks paprastas kaip dabar, tai labai svarbu turet omeny.

Toliau, dabar kaip ir atviros sienos, bet koks procentas zmoniu tirkai gali keliaut ir atostogaut kur nori, nu taip saziningai?

taip dabar vergove ne sugrandinem, ne su sautuvais pasienyje, tik su bankinem kortelem ir atlyginimais, gaila jei to nesuvokiat.

Pasityciojimas dabar is zmoniu, kai 22 proc ZEMIAU SKURDO RIBOS . kiek skurde? kiek vos siek tiek virs to skurdo, sakyti va dabar jau keliaukit kur norit ..... valgyt zmones ka nori nenusiperka...

Atsakyti