Įkraunama...
Įkraunama...

Sovietinio konclagerio spindesys ir skurdas

Atsimenu, kad egzistavo toks "draugiškas teismas" kur nuskriaustos neištikimų vyrų arba girtuoklių žmonos galėjo kreiptis. Juokingi tie svarstymai buvo ir poveikis nulinis. Bet sovietmečio gerbėjoms atrodo, kad tai rūpesčio ir moralumo išraiška . Juokingiausia, kad tokio cirko pirmininku buvo mūsų kaimynas - paleistuvis iki panagių. bigsmile.gif

kad nenulinis, ta kur paskojau vyruka iskyre su meiluze.

ir ne tik ji keik girdejau istoriju i darba buvo galima nueiti vyru pasisikusti ir t.t. veikdavo, aisku ne 100 proc, dabar nelabai kam pasiskusi :) 

va dabar meiluzes skundziasi :lol: https://www.tv3.lt/n...i#56284-1281654

Atsakyti

Pasakojo mano tėvas apie tą "draugišką teismą", kurio pirmininkas prie akių moralizuodavo neištikimiesiems, o prie 4 akių per petį patapšnodavo biggrin.gif, pats per mergas ėjo, tik žmona nepagavo, o gal nenorėjo pagauti.
Bet ta ubautoja gal net ne moteris, nes jai moteris mat paleistuvė, ji kalta ir ją reikia ištremti, o pimpalo kaišiotojas į kairę ir į dešinę "šeimos žmogus", jis gi nekaltas, kad savo bobai 6 užtaisė ir dar kitom dalina, jo gi smegenys kitoj galvoj. Partija geriau žinojo kam su kuo gyventi. O gal tai moteriai toks išsilakstęs vyras šlykštus ir ji nebenori, bet partija sako, prisigimdei vaikų, gyvenk. Vieną kart pasvarstėm, kitą kart pasvarstysim, atleisim paklydėliui.
Papildyta:
būtent

Kartasi atrodo pas tave protelio kaip pas maza vaika. Kalba eina apie pokari , atsibusk, ka su tuo vyru turejo padaryti, ji istremti ir pasmerkti badui visus jo vaikus? pasilege kaip toje situacojoje geriausia, kad iskirt meiluzius, nes kitaip neklause. ka norejo boba ta ir gavo, lindo i seima,... :oh: O gyventi kartu NIEKAS NEVERTE, skyrybos jau senai Lietuvoje egzistavo, jei ka, ne taip kaip Airijoje.

Moteris visada privalo mastyti labiau, nei vyras, nes ji gali tapti nescia, nes ji liks su vaiku ir t.t. jei kas bus ne taip ir siaip slykscios man tokios bobos kur su vedusiasi vyrais miega. 

Atsakyti

Ania? Iš sovietinio himno "...splotila naveki belikaja Rusj..." Sakysite, kad tai atisitktinumas, jog antrasis partijos sekretorius buvo rusas, kad rusų kalba buvo raštvedybos kalba, bendravimo kalba, jei tik bent vienas kolega buvo rusakalbis, irgi buvo rusų kalba?
Papildyta:

Aha, buvo. Vidurinėje turėjome tokią discipliną "Tarybinė teisė ir teisėtvarka" ar kažkaip panašiai. Pažangi moteris šių laikų akimis žiūrint, o jos sūnus buvo perspektyvus 202 cm ūgio krepšininkas. Ji mus gal pora kartų buvo į tokius "draugiškus teismus" nusivedusi - šių dienų akimis žiūrint, tai buvo grynas cirkas ir parodija - "liaudies kaltintojai" kraiposi vaiposi, "kaltinamasis" irgi cirkinasi, o "liaudies tarėjai" turi visko rimtai išklausyti ir skalbti nuosperndį. Buvo visai įdomu.

ka jus cia nusisnekat, nezinot kas nacizmas jau yra :oh: 

tai ir dabar anglu klaba antra po lietuviu ir ka tai reiskia?

jus skirkit viena kalba kaip naudojama visuose sajungos salyse ir zudyma del to,  kad esi kitos tautybes :oh:

Kazkoks jau visai nukvakimas pas jus gaunasi, jau relaybes nematot.

Stalinas siaip buvo gruzinas, tikrai nebuvo diskriminacijos tuo metu del tautybes. O Rusija buvo didziausi avalstybe, joje ir prasidejo revoliucija, tai logiska,kad ten centras ir buvo. bet tame savaime blogybes nebuvo, lietuviu kalba nebuvo drauidziama, ja moke mokyklose ir t.t. 

Nacizmasnacionalsocializmashitlerizmas – totalitarinė Vokietijos politinės partijos NSDAP, susikūrusios 1919 m. ir valdžiusios Vokietiją tarp 1933 ir 1945 m., politinė ideologija. Pagrindiniai nacionalsocializmo ideologai buvo Adolfas Hitleris (Mein Kampf "Mano kova") bei Alfredas Rosenbergas ir Jozefas Gebelsas.

Ideologijos apibūdinimas nėra paprastas, istorikai ir politologai nesutaria ar nacizmą galima laikyti atskira ideologija ar tik fašizmo forma. Nacių režimas buvo pirmasis istorijoje rasizmą padaręs oficialia valstybės doktrina. Būdingas antisemitizmasšovinizmas, represijos prieš kitaminčius, eugenikos propagavimas.

bolševizmas

1. (Politika) – Lenino sukurta prievartinio kapitalistinės visuomenės pertvarkymo į komunistinę teorija ir praktika.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2018 01 12, 20:37)
1. Nu matote, o saket neimanoma smile.gif tik kazkokiem nariam smile.gif kaip ir dabar aliejiniai daznai brangoki, jei nemokesi susikombinuoti pinigeliu tai neipirksi smile.gif</p>
2. <p>Rasyti galima ir ne vien su rasomaja masinele ar ne? jei jau tame didziausia beda smile.gif bet tuo metu as dar i mokykla nejau smile.gif</p>

3. <p>Atleiskit tikrai nezinau tiksliu pavadinimu, esme faktas, O man jos visikai negaila. Aisku ir vyras kaltas, bet jis jos neprievartavo, o ji zinojo, kad tame kaime jo zmona ir vaikai laukia.... ir tikrai man jos negaila, jei ten antras galas jai vadovauja, tai uz tai ir susimoket reikejo. Taip liudnai jai buvo su visais gyvuliais kurdesies, bet zinojo ka dare, nereik vedusius vyrus i lova isileist. Va morale buvau auksciau seniau, nors sikinio popieriaus ir truuko, bet kaip ir sakiau kam kokie prioritetai.

1. Sovietiniais laikais tapymo priemones įgigyti galėjo tik aukščiau mano įvardinti asmenys. Vadinasi, Jūsų tėvas arba vogdavo, arba pirko vogtą.
2. Leidyklos ir redakcijos rankraščių nepriimdavo. Reikėjo pristatyti spausdintą tekstą, kurio apimtis skaičiuodavo spaudos lankais.
3. Jūs čia rimtai??? Laisva, netekėjusi moteris mylisi su vyru, vaikų tėvu. Jai atima registraciją, ji be registracijos niekur nebegali įsidarbinti, jai po kurio laiko gresia įkalinimas už valkatavimą ar veltėdžiavimą, o vyrui nieko. Ir Jums tai atrodo normalu?
, jei Jūsų tėvas nebuvo Dai;lininkų - Jūsų tėva neturėjo jokių šansų įsigyti
Atsakyti
Bet tai pliam kaip norisi keiktis blink.gif .
Tokia išgama čia dergiasi laisvės gynėjų išvakarių dieną, šlykštu. Gal jei niekas necituotų, nusiramintų šita brudė.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 12, 19:13)
Tokia išgama čia dergiasi laisvės gynėjų išvakarių dieną, šlykštu. Gal jei niekas necituotų, nusiramintų šita brudė.

Va, aš irgi skaitau ir galvoju, kodėl toks paūmėjimas vis per Sausio-13-ąją arba jos išvakarėse būna? Ir ne pirmi metai. Tai viena, tai kita...

Nei gėdos, nei sąžinės...
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 12, 21:13)

Aišku, šlykštu, bet ta persona turi visą teisę reikštis kaip nori. Nusiraminti gali tik ji pati
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2018 01 12, 19:55)
Aišku, šlykštu, bet ta persona turi visą teisę reikštis kaip nori. Nusiraminti gali tik ji pati

Taip. Bet aš, kaip pilietė, taip pat galiu jos "raišką" smerkti ir niekint. Ką ir darau, nes tokia mano nuomonė.

Čia toms bei tiems, kas neatsimena, kaip mes iš to gėrio vadavomės:

https://www.facebook...155340842211139
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2018 01 12, 21:01)

as atsimenu, bet vistiek labai aciu uz nuoroda. Manau, kad tokius liudininku pasakojimus verta rinkti ir saugoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2018 01 12, 22:01)
Taip. Bet aš, kaip pilietė, taip pat galiu jos "raišką" smerkti ir niekint. Ką ir darau, nes tokia mano nuomonė.

Kaip gerai pasakyta: "Šiandien apie tai pasakoju paprastais žodžiais. Nes neturiu žodžių, kurie galėtų išreikšti tos nakties siaubą". Iki šiol vienais žodžiais žodžiais susikalbu, kurie tą naktį išgyveno, ir visai kitais - su kitais, net su savo vaikais
Atsakyti
QUOTE(kin @ 2018 01 12, 21:26)
as atsimenu, bet vistiek labai aciu uz nuoroda. Manau, kad tokius liudininku  pasakojimus verta rinkti ir saugoti  4u.gif

Kaip gražiai parašyta
Sausio 13 – osios naktis, buvo drėgna, šalta, žvarbi. O iš ryto už ligoninės vartų išvydau visai kitą pasaulį – baltą ir skaidrų. Visi medžiai buvo apšerkšniję. Ir tas baltumas, ta šviesa po juodos, purvinos siaubo nakties – lyg pergalės, lyg pirmos geros žinios pranašas.
Atsakyti
Siandiena ziurejau Valatkos laida, kalbejo Nijole Ozelyte ir Algirdas Toliatas. Labai prasmingos mintys. O Kunigo zodziai apie laisve rado atgarsi mano sirdyje.

Merginos, tai naktis kai musu tauta nugalejo ciniska agresoriu. As didziuojuosi, kad esu tos tautos dalis ir tikiu, kad mes taip lengvai neatiduosime taip sunkiai iskovota LAISVE.
Atsakyti