Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip kepti mielinius kepinius?

Ech,kaip megstu ta kopustini idara pyrageliuose.Kas zinot?Siaip tai ne vien apie idara klausiu,ir pacio pyragelio nemoku iskept...
Atsakyti
as darau kopustinius pyragelius mielineje teshloje.
tešlos receptas (apie 1 kg tešlos)

¼ l pieno
500 g miltų
35 g šviežių mielių
70 g sviesto
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 trynys

1.      Pieną pašildyti, persijoti miltus, padaryti miltų viduryje duobutę, suberti ten mieles ir pilti pieną. Maišyti mediniu šaukštu, kol mielės pilnai išsileis ir susimaišys.
2.      Leisti pakilti tešlai (20-25 min). Sviestą ištirpinti, į jį sudėti kiaušinį, trynį, druską ir cukrų. Sviesto-kiaušinių mišinį supilti į tešlą, išmaišyti mediniu šaukštu.
3.      Iš tešlos suformuoti rutulį, leisti dar 20-25 min pakilti.
4.      kepti 220C.

Įdarui reikia kopūsto, svogūnų, lašinukų arba kumpelio, kmynų, pipirų, druskos, pomidorų padažo. Kopūstus smulkiai supjaustyti ir troškinti su smulkiai pjaustytais svogūnais, kubeliais pjaustytais lašinukais ar kumpeliu ir visais kitais priedais kol suminkštės.
Tešlą iškočioti ir su nemažu puodeliu išpjauti skritulius. Į kiekvieno skritulio vidurį dėti šaukštą įdaro ir perlenkus perpus sulipdyti kraštus, padaryti pyragėlį. Galima kepti orkaitėje (patepus viršų pienu) arba įkaitintame aliejuje kaip spurgas (man šis variantas skanesnis).
Atsakyti
labaitau aciu,pabandysiu! smile.gif
Atsakyti
merginos, help! kaip pagaminti puria lengva mieline tesla? g.gif man gaunasi toks kietas lipnus kamuolys sad.gif apie kociojima net kalbos negali buti! ir kai iskepa tai gaunasi kaip senas batonas. pylimo gatveje yra tokia kepyklele-ten mielines bandeles fantastiskos, ypac su sonine! o tesla pasakiska!
Atsakyti
http://supermama.com...?showtopic=1021
Atsakyti
pagal panasu recepta ir gaminau ir kitokius esu isbandziusi, bet vis tas pats sad.gif o ar ilgai ta tesla minkyti reikia?
Atsakyti

reikia kantrybes mielinei teslai padaryti
Atsakyti
Taisyklingai reiketu taip:
Pasildai pieno puodelyje, istirpini mieles, idedi sauksteli cukraus, pora saukstu miltu imaisai, ir apibarstai miltais. Uzdengi ranksluosciu ir pastatai i silta vieta, kol pakyla. Tada ta pakilusi rauga sumaisai su siltu pienu, sviestu, miltais (jei bandelems), pagal recepta, zodziu ir pastatai vel i silta vieta pakilti. Jei nori, kad tesla butu puresne, pakilusia dar karta perminkai ir vel palieki pakilti. Kai kepsi (jei orkaitej), tai palieki apie 15 min., kol gerai pakils, tada patepi kiausinio plakiniu ir kepi, bet sedi salia ir ziuri, kad neperkeptu.
Atsakyti
aciu, maka, reikes isbandyt! smile.gif o jei naudoju sausas mieles ar galiu pradiniam raugui, jas ne piene istirpint o su miltais sumaisyt ir toliau daryti kaip parasei? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 01 30, 10:59)
aciu, maka, reikes isbandyt! smile.gif o jei naudoju sausas mieles ar galiu pradiniam raugui, jas ne piene istirpint o su miltais sumaisyt ir toliau daryti kaip parasei? rolleyes.gif

Gali. Bet as paprastai su tais raugais nesicackinu biggrin.gif Ir su perminkymais irgi biggrin.gif Nes vaikas labai megsta bandeles is ryto su dzemu ar riesutiniu kremu, tai tenka 2-3 kartus i savaite kepti. Tiesiog pasildau mikrobanginej piena, idedu cukraus (nedaug), likusi pries pat kepima, sumaisau su miltais, pastatau po radiatorium, pakyla, tada i sumaisau su sviestu ir kepu.
Atsakyti
Na tesla as nekartosiu,nes butent taip darau ir as.

O idara galiu tau parasyt
supjaustau smulkiais seudeliais kopustus.Uzkaitinu keptuve ,ipilu aleju ir suberiu ten kopustus.Ant mazos ugnes kepu ir po biski maisau kad ne sviltu,supijaustau svoguno galvute(smulkiai)dedu i kopustus,vel maisau po biski.Dangcio neuzdenk,nes liks kopustu kartumas.Druskos i kopustus dek biskuti,nes kopustai "bijo"druskos,gali nusudit stipriai.
taip pat ir raugintu kopustu idara galima pagamint,tik jos pirma reikia gerai nuplaut karstu vandeniu,kad nebutu rukstu.s.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalija: 06 kovo 2004 - 12:10
O kopustus sviezius reik naudoti ar raugintus? g.gif Sorry kad tokia neapsisvietusi laugh.gif
Atsakyti