
Aš tai darau tokis mielines bandutes su picikiu įdaru.Na padarau tešlą mielinę,pakildau,iškočioju,supjaustai keturkampiais gabalėliais.I vidų dedu įdarą: gali būt kumpis,ar kokia dešra ,ar šlapianka supjaustyta,dar dedu pomidorą,agurkėlį marinuota,truputi pomidorų padažo,majonezo ir dar sūrio sutarkuoto pagal skonį. To įdaro po kokį šaukštą dedu ant paplotėlio ir sulenkiu įstrižai,kraštus užspaudau{kaip virtiniams} ir kepu.Labai skanu,vaikai tuoj pat sušluoja

Pasidalinsiu geru mielines teslos receptu,cia is tokios rusu knygos,o jau kas kas o rusai tai bulkas moka kepti
tai va,teslai reikia: 1 kg miltu
1.5 stk.pieno arba vandens arba maisyti piena su vandeniu ( as asmeniskai visada tik piena pilu)
2-4 saukstai cukraus( cia priklauso koki idara darysit-saldu ar mesini,kopustini ir tt)
4 kiausiniai
120 gr sviesto arba margarino
1.5 saukstelio druskos
tesla pasigamint ga mokat
cia gan didele porcija gaunas,as gaminu per puse

tai va,teslai reikia: 1 kg miltu
1.5 stk.pieno arba vandens arba maisyti piena su vandeniu ( as asmeniskai visada tik piena pilu)
2-4 saukstai cukraus( cia priklauso koki idara darysit-saldu ar mesini,kopustini ir tt)
4 kiausiniai
120 gr sviesto arba margarino
1.5 saukstelio druskos
tesla pasigamint ga mokat


QUOTE(ingapoc @ 2007 10 02, 16:30)
Pasidalinsiu geru mielines teslos receptu,cia is tokios rusu knygos,o jau kas kas o rusai tai bulkas moka kepti
tai va,teslai reikia: 1 kg miltu
1.5 stk.pieno arba vandens arba maisyti piena su vandeniu ( as asmeniskai visada tik piena pilu)
2-4 saukstai cukraus( cia priklauso koki idara darysit-saldu ar mesini,kopustini ir tt)
4 kiausiniai
120 gr sviesto arba margarino
1.5 saukstelio druskos
tesla pasigamint ga mokat
cia gan didele porcija gaunas,as gaminu per puse 

tai va,teslai reikia: 1 kg miltu
1.5 stk.pieno arba vandens arba maisyti piena su vandeniu ( as asmeniskai visada tik piena pilu)
2-4 saukstai cukraus( cia priklauso koki idara darysit-saldu ar mesini,kopustini ir tt)
4 kiausiniai
120 gr sviesto arba margarino
1.5 saukstelio druskos
tesla pasigamint ga mokat


o kurgi mieles?

PRAKTIŠKAS PATARIMAS KAIP KILDYTI MIELINĘ TEŠLĄ. Užminkytą tešlą dedama į mikrobangę, pastatom ant mažiausio galingumo kokiai 1 ar 2 minutėms, tada perstatome ant funkcijos "Keep warm" ir nustome kildinimo laiką (pvz. 20 min.). Išbandyta šimtus kartų, veikia idealiai
Kas neturite funkcijos " Keep warm", galima pasinaudoti atšildymo funkcija.

QUOTE(bea @ 2003 10 20, 08:06)
as darau kopustinius pyragelius mielineje teshloje.
tešlos receptas (apie 1 kg tešlos)
¼ l pieno
500 g miltų
35 g šviežių mielių
70 g sviesto
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 trynys
1. Pieną pašildyti, persijoti miltus, padaryti miltų viduryje duobutę, suberti ten mieles ir pilti pieną. Maišyti mediniu šaukštu, kol mielės pilnai išsileis ir susimaišys.
2. Leisti pakilti tešlai (20-25 min). Sviestą ištirpinti, į jį sudėti kiaušinį, trynį, druską ir cukrų. Sviesto-kiaušinių mišinį supilti į tešlą, išmaišyti mediniu šaukštu.
3. Iš tešlos suformuoti rutulį, leisti dar 20-25 min pakilti.
4. kepti 220C.
Įdarui reikia kopūsto, svogūnų, lašinukų arba kumpelio, kmynų, pipirų, druskos, pomidorų padažo. Kopūstus smulkiai supjaustyti ir troškinti su smulkiai pjaustytais svogūnais, kubeliais pjaustytais lašinukais ar kumpeliu ir visais kitais priedais kol suminkštės.
Tešlą iškočioti ir su nemažu puodeliu išpjauti skritulius. Į kiekvieno skritulio vidurį dėti šaukštą įdaro ir perlenkus perpus sulipdyti kraštus, padaryti pyragėlį. Galima kepti orkaitėje (patepus viršų pienu) arba įkaitintame aliejuje kaip spurgas (man šis variantas skanesnis).
tešlos receptas (apie 1 kg tešlos)
¼ l pieno
500 g miltų
35 g šviežių mielių
70 g sviesto
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 trynys
1. Pieną pašildyti, persijoti miltus, padaryti miltų viduryje duobutę, suberti ten mieles ir pilti pieną. Maišyti mediniu šaukštu, kol mielės pilnai išsileis ir susimaišys.
2. Leisti pakilti tešlai (20-25 min). Sviestą ištirpinti, į jį sudėti kiaušinį, trynį, druską ir cukrų. Sviesto-kiaušinių mišinį supilti į tešlą, išmaišyti mediniu šaukštu.
3. Iš tešlos suformuoti rutulį, leisti dar 20-25 min pakilti.
4. kepti 220C.
Įdarui reikia kopūsto, svogūnų, lašinukų arba kumpelio, kmynų, pipirų, druskos, pomidorų padažo. Kopūstus smulkiai supjaustyti ir troškinti su smulkiai pjaustytais svogūnais, kubeliais pjaustytais lašinukais ar kumpeliu ir visais kitais priedais kol suminkštės.
Tešlą iškočioti ir su nemažu puodeliu išpjauti skritulius. Į kiekvieno skritulio vidurį dėti šaukštą įdaro ir perlenkus perpus sulipdyti kraštus, padaryti pyragėlį. Galima kepti orkaitėje (patepus viršų pienu) arba įkaitintame aliejuje kaip spurgas (man šis variantas skanesnis).
Ar viskas gerai su šiuo receptu?

Kažkaip keistai atrodo, kad mieles ne su cukrum pirmiausia sumaišyti, o su miltais ir pienu.

QUOTE(Kozete @ 2007 12 24, 13:08)
Ar viskas gerai su šiuo receptu?
Kažkaip keistai atrodo, kad mieles ne su cukrum pirmiausia sumaišyti, o su miltais ir pienu.

Kažkaip keistai atrodo, kad mieles ne su cukrum pirmiausia sumaišyti, o su miltais ir pienu.

Aisku,pirmiausia mieles istirpinti pasildytame piene su 1 v.s.cukraus.Kai dedi i miltu duobute,jos irgi susimaiso,bet man lengviau atskirai suaktyvinti mieles,o po to jau pilti i duobute.
Idarams "issluoju" saldytuva.Visai skanu ir vakarykste kose sudeti-jei neturiu daugiau nieko,tai daugiau idedu prieskoniu.Jei turiu,pridedu pakepintos morkos,svoguniuko prie tos koses.Pavasari darau su dilgelemis idara-supjaustytas dilgeles tiesiai keptuveje pasutinu,uzpylus truputi vandens,atskirai pakepinu svoguna,iverciu i tas dilgeles,padruskinu.Galima dar virto kiausinio pakapoti,kas megsta.Lygiai taip pat skanu dilgeles+balanda(neperaugusi)+svogunas keptas,dilgeles+balanda+morkos kepintos,dar paprika galima prideti.Su visu virtu kiausiniu kepu bandeles po Velyku,kai marguciu pilna,o niekas nenori ju valgytiZodziu,variaciju begale.Visos su kosiu idaru bandeles labai skanu pamirkyti i sviesto-grietines padaziuka.
Cia is Tuperware.Ir krokodila ju platintojai rodo,kaip pagaminti.
QUOTE(bea @ 2003 10 20, 08:06)
¼ l pieno
cia kaip suprantu stikline pieno mazdaug taip?

QUOTE(luckyme @ 2010 06 08, 10:22)
250ml tikriausiai
patarkit ka nors kaip pasigaminti paprasta paploteli (lyg sausaini arba su idaru lyg bandele) is teslos, gali buti ir be mieliu, kad kuo paprastesnis paruosimas butu, nes man nelabai gavos. Tesla gaminau taip: i miltus idejau viena kaisini, druskos, lydyto sviesto, kelis saukstus vandens, isminkiau tesla, per ta laika isvire troskinukas, palaukiau kol ataus, is teslos padariau atskirus grezinelius, i juos sudejau troskinuka, gavosi tokios bandeles, tada ant aliejaus keptuveje iskepiau, vartydamas tas bandeles, bet kazkas tikrai ne taip gavos, nes tesla ne visiskai iskepus buvo (ipatingai is vidines bandeles puses) ir bandelems truko skonio, gavosi labai sausos bandeles. Kaip butu galima pasigaminti normalias bandeles, kad malonu valgyt butu, nes pats nelabai ka kulinarijoj ismanau, o pasigaminti tai noretusi, cia matau yra daug seimininkiu gal ka patartumet man.
QUOTE(Teologas @ 2010 06 11, 19:28)
patarkit ka nors kaip pasigaminti paprasta paploteli (lyg sausaini arba su idaru lyg bandele) is teslos, gali buti ir be mieliu, kad kuo paprastesnis paruosimas butu, nes man nelabai gavos. Tesla gaminau taip: i miltus idejau viena kaisini, druskos, lydyto sviesto, kelis saukstus vandens, isminkiau tesla, per ta laika isvire troskinukas, palaukiau kol ataus, is teslos padariau atskirus grezinelius, i juos sudejau troskinuka, gavosi tokios bandeles, tada ant aliejaus keptuveje iskepiau, vartydamas tas bandeles, bet kazkas tikrai ne taip gavos, nes tesla ne visiskai iskepus buvo (ipatingai is vidines bandeles puses) ir bandelems truko skonio, gavosi labai sausos bandeles. Kaip butu galima pasigaminti normalias bandeles, kad malonu valgyt butu, nes pats nelabai ka kulinarijoj ismanau, o pasigaminti tai noretusi, cia matau yra daug seimininkiu gal ka patartumet man.
Paziurekite atgal i parasytus mamyciu receptus! Jie puikus ir aiskiai parasyti. Belieka issirinkti pagal kuri gaminti.
