Įkraunama...
Įkraunama...

Namų fasadų apšiltinimas polistirolu 3

QUOTE(13b @ 2016 04 04, 12:48)
Apie kokį raitymąsi kalbate? Jau priklijuoto? Ar tiesiog, kad lapai laikomi išsigaubia ir pridėjus prie sienos nepavyks visiškai ištiesinti?
Mano mintis buvo - imi didesnį lapą, purški klijus dedi prie lygaus OSB (kiek jis ten bus lygus) paviršiaus ir iš karto su smeigėm suki.
Cementinio pagrindo klijai laiko EPS dėl "šlapio sukibimo" ir tik paskui džiūna.
O purškiami klijai savo sukibimą tik sukietėję gauna, plius dar kažkiek ir pučiasi.
Na dar laiko yra iki šito klijavimo, bet atrodo, kad geriau būtų iš karto smeigėm sukti, o jei iš karto suki, tai ir neatšoks nei didelis nei mažas. Aišku didelio skirtumo ir galbūt darbų tempo didesnio neturėsi su didesniais lapais, pliusai nebent sujungimų mažiau ir klijų sąnaudos mažesnės, bet ne esminės.
Dėl frezavimo dar klausimas - ar vertas jis tų EPS nuostolių ir didesnės kainos?

Lapai raitosi savaime ir tuo labiau nuo saulės sandėliuojami.
Prisukant prie OSB ištiesinti pavyks.
Cementinio pagrindo mūro-eps klijų vartoti ant osb nepatarčiau.
Didelio storio lapai turėtų būti nefrezuoti, bet plyšius būtina užpurkšti ne tik paviršiuje...
Atsakyti
Gal kas bandėt dėt dekoratyvini tinką ant gruntuotos OSB ? (gruntas su kvarcu)

Keleta akcentu reiktu aptinkuot g.gif Laikysis?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 04 05, 08:41)
Lapai raitosi savaime ir tuo labiau nuo saulės sandėliuojami.
Prisukant prie OSB ištiesinti pavyks.
Cementinio pagrindo mūro-eps klijų vartoti ant osb nepatarčiau.
Didelio storio lapai turėtų būti nefrezuoti, bet plyšius būtina užpurkšti ne tik paviršiuje...

Tai čia ir matau skirtumą tarp klijavimo ant mūro ir ant OSB.
Ant OSB - purški klijus ir iš kart dedi, bet laikosi netvirtai, manau reikia iš kart prispausti (smeigėm).
Na bus matyti, turiu nuo pamatų atlikusių 2x1 lapų, su jais galima bus pabandyti ir bus aišku lengviau ar ne.
Atsakyti
Iškart - nelips. Palaukt reikia 1-2 min, tada glaust. Ir is kart kampuose 4 smeigem prikabinciau. Sudziuvus - galima ir daugiau

QUOTE(13b @ 2016 04 05, 07:12)
Ant OSB - purški klijus ir iš kart dedi,

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 04 05, 08:09)
Gal kas bandėt dėt dekoratyvini tinką ant gruntuotos OSB ? (gruntas su kvarcu)

Keleta akcentu reiktu aptinkuot  g.gif  Laikysis?

Pazistamas vidu taip tinkavosi - ant OSB prisaude tinkliuka, tada gruntas su kvarcu ir kazkoks tinkas (atrodo kazkoks mandresnis). Meistras jam dirbes, sake kad vidu taip daro pirmakart, bet fasadu yra neviena taip padares, tai vadinasi laiko smile.gif
Atsakyti
sveiki, šiltinsiu rostverką/cokolį iš vidaus su polistirolu, paskui aišku viskas viduj užsipils smėliu... ar yra dar kokių polistirolo klijų apart šių mano rastų? smile.gif
Penosil Polystyrol FixFoam;
SOUDAL SOUDALIIM;
SOUDABOND EASY GUN BLUE.
Kažko super duper turbūt nereik, tik kad laikytų kol užpilsiu smėliu, teisingai galvoju ? schmoll.gif
Atsakyti
Ceresit CT84 dar. Bet nematau prasmės brangesnių klijų šitoj vietoj pirkt.
Atsakyti
Klijai-hermetikas tepamas. Mastika . Disperbit atrodo

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 04 10, 20:19)
sveiki, šiltinsiu rostverką/cokolį  iš vidaus su polistirolu, paskui aišku viskas viduj užsipils smėliu... ar yra dar kokių polistirolo klijų apart šių mano rastų? smile.gif
Penosil Polystyrol FixFoam;
SOUDAL SOUDALIIM;
SOUDABOND EASY GUN BLUE.
Kažko super duper turbūt nereik, tik kad laikytų kol užpilsiu smėliu, teisingai galvoju ?  schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 04 10, 22:38)
Ceresit CT84 dar. Bet nematau prasmės brangesnių klijų šitoj vietoj pirkt.
Ta prasme mano ir tavo paminėtų neapsimoka pirkt? ar brangesnių už mano ir tavo paminėtus ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 04 11, 10:26)
Ta prasme mano ir tavo paminėtų neapsimoka pirkt? ar brangesnių už mano ir tavo paminėtus ? smile.gif

CT84 keleriopai brangesni už tavo paminėtus. Nors ir geresni, bet tavo poreikiams to gerumo nereikia.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 04 11, 19:19)
CT84 keleriopai brangesni už tavo paminėtus. Nors ir geresni, bet tavo poreikiams to gerumo nereikia.
Supratau, ačiū ! Kaip kažkuriam forume ir skaičiau, viduj pamatų kai užpili, tai galima ir ant snarglių klijuot lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

Kokiais klijais patartumėte suklijuoti du putplascio sluoksnius (15cm is anksčiau buvo priklijuota (liks koks 13-14 po sveitimo) + 15 naujo nepso)?

Grįžtant prie klausimo dėl rasos taško, kaip patartumėte viduje daryti? Sumuštinis hous blokelis, ~28 cm polistorolio + tinkas? Verta naudot latexgrunt viduje?
Atsakyti