Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų namai

QUOTE(zydinti_gele @ 2016 04 06, 19:20)
Kas  čia ruošias palikt šiandien naktį? Pas mane jie jau šią savaitę nakvoja šiltnamyje, bet šiandien kaip tik parnešiau namo. Naktį bus tik du šilumos ir vakaras šaltokas. Sakiau dar taip nekankinsiu. Rytoj tai jau matosi, kad paliksiu.

Marmeladas, o kas ten per sraigė???

mano sraige buvo va is "paralono" plonesnio , nes toks po ranka pasitaike..
user posted image
siaip geras daiktas vietos taupymo prasme, dantu krapstukais atsizymejau kad butu aisku kur koks turi islist.. bet man istyso siek daigeliai kai jau vetos gardely visiems eme trukt.. dar nepersodinau per laiko trukuma, galesiu vakare parodyt kaip "uzsipilde" atrodo ir paciai idomu kaip ten dabar tos saknys atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2016 04 07, 09:32)
Ar kloti tik tada, kai salnas pranasaus?

aha, tik šiuo atveju wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2016 04 07, 08:32)

Dabar klausimukas toms, kas sejot tiesiai i dirva, pasejau kelis pabandymui, senai jau, siandien aptikau isdygusius, vos neisroviau, pamaniau, kad serenciai. Ka man su tokiais maliukais daryti toliau? Kloti, nekloti naktim? Ar kloti tik tada, kai salnas pranasaus? Veliau, jei isgyvens, bus perkelti i lauka, ten zemaugiai. Pasejus nedengiau nikuom, va atsilo, ir sudygo, tai gal ir neklostyti, jei bus nors kiek to pliuso?

as i dirva nesejau, bet pertekliu, kai savaitgali pikiavau- neismeciau, o sukisau tiesiai i siltnamyje i dirva. aj, siaip- ant durnumo. nu ir ka- auga sau, nors dar ir salnu mano apylinkej buvo unsure.gif ot bus bajeris, kad isgyvens( nes nesimato salnu artimiausias kelias savaites)... sakau, gal tas klimato atsilimas toks spartus, kad nuo siol nebepikiuosime daigu i didesnes daigyklas, o pikiuosime tiesiai i siltnami bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 04 07, 08:59)
aha, tik šiuo atveju wink.gif

jega, dekui 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Vobla @ 2016 04 07, 09:19)
as i dirva nesejau, bet pertekliu, kai savaitgali pikiavau- neismeciau, o sukisau tiesiai i siltnamyje i dirva. aj, siaip- ant durnumo. nu ir ka- auga sau, nors dar ir salnu mano apylinkej buvo unsure.gif  ot bus bajeris, kad isgyvens( nes nesimato salnu artimiausias kelias savaites)... sakau, gal tas klimato atsilimas toks spartus, kad nuo siol nebepikiuosime daigu i didesnes daigyklas, o pikiuosime tiesiai i siltnami bigsmile.gif  biggrin.gif

Ir isgyvens! mano tai tik 4 daigai, sejau manros 5 biggrin.gif Visu gal pikiuoti nesiryzciau, per daug veisliu, gaila butu prazudyti, bet tokius perteklinius tai liuosiai, dabar taip ir darysiu, uzsilenks, ju reikalas, mesti buna gaila, o cia jau gausis atranka, nors nedaug mano tu pertekliniu, seju panasiai, tiek, kiek reikia. Va uzaugs tvirtesni daigai, tie siltnaminiai, galesi vazoninius mesti, o tuos sodinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2016 04 07, 09:34)
. Va uzaugs tvirtesni daigai, tie siltnaminiai, galesi vazoninius mesti, o tuos sodinti  biggrin.gif

beda ta, kad pertekliniu veisles bepikiuojant susimaise cool.gif jei ir isgyvens bus kam nors dovanu...arba keliaus i lauka...
Atsakyti
Laba...

"Žemi lauko pomidorai: ‘Dyno‘ F1 – ankstyvi, labai gausiai dera karštą ir vėsesnę vasarą" ar nevelu butu dabar pasiseti?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2016 04 07, 10:34)
Va uzaugs tvirtesni daigai, tie siltnaminiai, galesi vazoninius mesti, o tuos sodinti  biggrin.gif

tai pirmus metus taip ir darydavau. Naminius į kompostinę, o šiltnamy pasėtus jau į nuolatines vietas perkeldavau biggrin.gif
Atsakyti
Ne vėlu, nors savaitę anksčiau būtų geriau, plius šiandien jaunas - palaukčiau bent iki šeštadienio. Kai kas nekreipia dėmesio.
Skaičiuojam taip: optimalus daigo amžius - 60 dienų; kaip tik sodinimas birželio pradžioj, mažiau streso dėl šalnų, peraugimo ir t.t. Jeigu vasara pasitaikytų bent panaši į pernykštę, atiderėtų tas pomidoras 100%. Va jeigu rugpjūtis bus drėgnas ir šaltas, jau blogiau.
Be to, vėlesnės sėjos daigai dėl geresnių sąlygų auga greičiau, akyse tiesiog. Kai šįmet kovas buvo beveik be saulės, tai 2 savaitės kovo kaži ar vienai saulėtai balandžio prilygtų.

QUOTE(Meger @ 2016 04 07, 11:28
Laba...

[i)
"Žemi lauko pomidorai: ‘Dyno‘ F1 – ankstyvi, labai gausiai dera karštą ir vėsesnę vasarą"[/i] ar nevelu butu dabar pasiseti?

Atsakyti
Dekui, jei tiesa, liepa ir rugpjutis bus salti ir dregni doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 07 balandžio 2016 - 12:25
QUOTE(Meger @ 2016 04 07, 12:25)
Dekui, jei tiesa, liepa ir rugpjutis bus salti ir dregni  doh.gif

kitas sinoptikas pasakė atvirkščiai
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 04 07, 13:26)
kitas sinoptikas pasakė atvirkščiai

TUOM IR TIKESIU biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 04 07, 11:32)
tai pirmus metus taip ir darydavau. Naminius į kompostinę, o šiltnamy pasėtus jau į nuolatines vietas perkeldavau  biggrin.gif

oj ne...mano siaures platumopse tokiu bejeriu nera buve schmoll.gif . cia tik siemet isimtis. o tai kasmet apie geguzes viduri pas mane tokios salnos prasinesa, kad net begiojimas su zvakem ir karstu vandeniu ne visad isgelbsti... ir sitiems daug sansu neduodu... nu bet gaaal g.gif
Atsakyti