Vidam, gražūs ir ne tokie jau mažiukai

Man irgi visai gražus žiedas
Pavasariniai "užplaukimai": sumąsčiau, kad būtų labai įdomu pabandyti auginti achimenantę - achimenės ir smitiantos hibridą
Galvoju, kad būtų tokia ištverminga atviroje saulėje kaip smitianta? Gal yra auginusių?

Pavasariniai "užplaukimai": sumąsčiau, kad būtų labai įdomu pabandyti auginti achimenantę - achimenės ir smitiantos hibridą

Tikrai siunčiau, bet kadangi pas mane Mirage dar nežydi, tai net nežinau kas čia
O kas žydės pas mane, tai iš vis mįslė kvadratu.Supainiojau, matyt. 
Kas čia per padaras achimenantė? Pavadinimas nei matytas nei girdėtas. Paguglinau, ir radau. Sakyčiau labai nieko toks

Kas čia per padaras achimenantė? Pavadinimas nei matytas nei girdėtas. Paguglinau, ir radau. Sakyčiau labai nieko toks

Ir aš pirmą kartą girdžiu apie tokį augalą
Galėtų strepsą su kuo nors sukryžminti, kad daugintųsi rizomomis

QUOTE(Vidam @ 2016 04 17, 21:37)
Galėtų strepsą su kuo nors sukryžminti, kad daugintųsi rizomomis 

Geriausias hibridas būtų, tai streptokarpas + žliūgė, ar varputis. Kaip dauginimas palengvėtų. 
O jei rimtai šnekant, tai tikrai negirdėjau jokio hibrido su sanpaulija ar su strepsiu.Šeima tai ta pati, galėtų koks būti.

O jei rimtai šnekant, tai tikrai negirdėjau jokio hibrido su sanpaulija ar su strepsiu.Šeima tai ta pati, galėtų koks būti.
Jokios naudos nebūtų iš tokio hibrido

Kažkur straipsnį skaičiau, kad protingi botanikai nusprendė, kad tokio augalo kaip strepstokarpas iš viso nėra - maždaug čia ta pati sanpaulijų gentis, tik gal kita rūšim padaryti. Kas reikštų. kad streptokarpas yra sanpaulija... Nu pasijuokiau iš žmonių fantazijos
Nereikės ir hibrido - bus pvz. saintpaulia streptocarpus

QUOTE(rusma @ 2016 04 18, 05:03)
kad tokio augalo kaip strepstokarpas iš viso nėra - maždaug čia ta pati sanpaulijų gentis
nu nezinau tikrai proto biokstai..
as nei zinove nai ka, bet man ju ir auginimo salygos skirtingos..
va strepsus galiu auginti, o va sanpauliju niekaip neprisijaukinu, nors jos man tokios grazios ir ju ivairove labai didele..
QUOTE(rusma @ 2016 04 18, 06:03)

prisiminiau kai is pazystamos gavau pirmus pramoninius streptokarpus, sake kad tai kambarine raktazole

QUOTE(ingriga @ 2016 04 18, 09:21)
sake kad tai kambarine raktazole 

Šis pavadinimas ne iš piršto laužtas. Pasaulyje streptokarpas žinomas ir pavadinimu cape primrose - iškyšulio (ar gaubtoji, nežinau, kaip semantiškai tiksliau tą pirmą žodį versti) raktažolė dėl strepsų išorinio panašumo į primula genties atstovus