Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kiti gesnerijiniai-25

QUOTE(Vidam @ 2016 05 03, 20:56)
Kažin ar turėsi naudos iš tokio vaikučio g.gif Aš vienais metais su tokiu vargau vargau, kaip užsikonservavo, tai taip nykštuku ir suseno.  nupjaunu nuo apačios nors cm ar du

Taip blogai nevaražyk nono.gif Tikiuosi, kad viskas bus gerai, nes jau šitaip bandžiau. 2014 pavasarį lygiai taip pat sodinau lapą iš dzūkės, DS-Roždenije Zari: lapą į vandenį, paskui - į durpes be šiltnamiuko. Gal augo ir lėčiau, bet vienintelis vaikas buvo stiprus, pernai normaliai žydėjo. Paprastai nenupjaunu aukščiau galo (nebent jis koks nors nekokybiškas), nes ne tik mano, bet ir kitų augintojų pastebėjimais jis greičiausia duoda vaikų (nors ir ne gausiausiai, bet man gausos ir nereikia).

O galima taigi visaip smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 03 gegužės 2016 - 20:18
Tai žinau kad galima visaip. Man irgi patinka kai tik vienas ar du vaikai būna. Na žiūrėsim jei tau užaugs stiprus, tai ir aš sodinsiu nupjovus tik kotuką.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 05 03, 21:22)
Na žiūrėsim jei tau užaugs stiprus, tai ir aš sodinsiu nupjovus tik kotuką.

Tai veislė veislei nelygu: vieni tokiomis sąlygomis užauga gerai, apie kitus nors kadrilį šoks - skursta, neauga. Taigi, nėra vienos absoliučios taisyklės mirksiukas.gif
Atsakyti

greičiausiai vaikus man išleidžia vadinami ""vaikiški "lapukai, jei dar gauna didesnę dozę šviesos--tikrai greit vaikuojasi, bet vėl gi tik šiltnamiuke-įstatai ir pamiršti, o dručkiais ir taip užauga kai tik prasikalusius ištraukiu iš šiltnamiuko rolleyes.gif

Jei per žemai nupjausit palikę žiedstibių užuomazgas-- gumbelius ant koto--sulauksit žiedo, bet ne vaikučių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 05 03, 20:56)
... Tiesa dzūkė augina DS-Beloved smile.gif

Gerai, kad priminei smile.gif . Lyg penkis iš to šamšalyno pasodinau.

QUOTE(ausrazs @ 2016 05 03, 21:08)

O galima taigi visaip  smile.gif

Viduriniu variantu sodinu, bet dažniausiai po vieną gabaliuką.
Atsakyti
Kleszcynskio Nina bus nr.6028 ar nr .6082 ?

Čia Nina ar ji nr. 6028 ?
user posted image

O čia 6082 ? Ar numeriukai sukeisti ?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klivija2: 04 gegužės 2016 - 22:13
Aš kažkada buvau gavusi nr 6028.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 05 04, 22:58)
Aš kažkada buvau gavusi nr 6028.

Niną ?
Google ji eina tai vienu tai kitu nr. , ir aš galvoju , kad Nina ir yra 6028, sakiau dar pasiklausiu, nes žiedai tarpusaavy labai skiriasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 05 04, 23:16)
Google ji eina tai vienu tai kitu nr. ,  ir aš galvoju , kad Nina ir yra 6028, sakiau dar pasiklausiu, nes  žiedai tarpusaavy labai skiriasi  smile.gif

http://www.streptoca...eszczynski.html Nina čia yra su numeriu, tai turbūt vienas patikimesnių šaltinių, pas Kleščinskį jau neberašo kokiu numeriu jinai buvo.

Aš labai daug ką gaudavau su numeriu ir tik vėliau vardą duodavo, dabar tik paskutinius pora metų Piotras pakrikštija geriausias naujienas prieš parduodamas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 05 gegužės 2016 - 05:09
QUOTE(klivija2 @ 2016 05 04, 23:16)
Niną ?

Kai sakėmės iš latvės, tada Niną gavau numeriu 6028.

Bet 6082 žymiai gražesnis, net ne dvejodama rinkčiausi jį biggrin.gif
Atsakyti
Padėkit atpažinti, pražydo nepažymėtas, čia yra pernai metų rudeninio gavimo. Perverčiau visus saviškių katalogą, nieko panašaus neradau.

user posted image

O didžiausia bėda kad vakar palikau pasišildyti prieš saulutę vakare ir perdžiovinau ( ir ne jį vieną doh.gif ) Lapai kaip skudurėliai, palaisčiau ir jei neatsigaus skinsiu žiedus ir imsiuos gaivinimo darbų.O toks gražus žalias buvo...

user posted image
Atsakyti
Turėtų atsigauti, tik nukirpkit pusiau prasiskleidusį žiedą , tegu visa stiprybė tenka pumpuruotam, kai jis pražys bandysim spėti kas per veislė, gal ir spėti nereiks iš karto pažinsim rolleyes.gif
Atsakyti