Įkraunama...
Įkraunama...

2014 sausinukai

Laba ryta smile.gif

Arbatos puodelis ir i darbeli ☺vedu sendiena G pas akiu gydytoja,kaires akytes kamputyje atsiranda puliuku rrikia pasiaiskinti kuek cia rimta,dar pasa nsuja G uzsakyti.

G,jau visiskai atsisake sauskelniu ir stai sendie paryciais girdziu saukia "mama mama sysiu padariau"tai persirengd mergina,patalus pasikeitem ir toliau miegoti ☺tai biski truksta miego...paskutiniu metu man vis mazai miego.
Atsakyti
QUOTE(tuti1 @ 2016 03 22, 06:52)
Laba ryta  smile.gif

Arbatos puodelis ir i darbeli ☺vedu sendiena G pas akiu gydytoja,kaires akytes kamputyje atsiranda puliuku rrikia pasiaiskinti kuek cia rimta,dar pasa nsuja G uzsakyti.

G,jau visiskai atsisake sauskelniu ir stai sendie paryciais girdziu saukia "mama mama sysiu padariau"tai persirengd mergina,patalus pasikeitem ir toliau miegoti ☺tai biski truksta miego...paskutiniu metu man vis mazai miego.


Saunuole, kad jau be sauskelniu.
Mes tai dar pilnu tempu naudojam. Nenori visai sedeti ant puodo. Darzelyje sedi, o namie niekaip. Labai patinka del visko priestarauti, tai cia ir del puodo priestarauja.
Na, bet sakoma, kad berniukai truputi veliau su sauskelnes atsisveikina, tai laukiu dar savo laiko smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

ačiū, merginos, už patarimus! Gal su laiku pasikeis situacija, tikiuosi to. Nes vakar irgi grįžo iš darželio, ir vėl tas pats, neina net pasibučiuoti, slepiasi už MB... Tik jau vėliau vakare prisileido, kai ledus valgiau, ir tai dar bandė strojinti mane, paaiškinau, kad valgys ledus tik kai nusiramins ir neverks, kelis kartus teko taip raminti, kol suprato ir nusiraminus valgė kartu ledus.

Krūminiai dantys lenda, stresas dėl darželio - tai namie pikta, ištisas zyzimas, ašarojimas, irzli, naktys bemiegės pas MB, nes miega jos kambaryje. Šnd vėl su ašarytėmis MB ją paliko darželyje.

Sigitta, pas mus pampersai irgi eina pilnu tempu, mane tai nervina nerealiai. Į niekur nepasistumiam. Galvojau, darželyje situacija pagerės, bet kol kas jokio gerėjimo. Kur ten pagerės, kai grupėje pypliai mažesni už Rusnę, nėra iš ko pavyzdžio imtis, visi ten su pampersais. Perkam ir perkam tuos pampersus.

O kiek jūs darželyje paliekate vaikui pampersų, panos? Nes kažkaip įdomiai ten pas mus. Sako galit visą pakuotę palikti. Bet man rodos, palikus pakuotę, naudos pampius ir kitiems vaikams. Nes ir šiaip matau, namie tiek pampersų nesueidavo, kiek db darželyje sueina. Netikiu, kad tiek kartų keičia pampius. Ne trys vaikai grupėje; jei visiems keistų pampius po 6 kartus dienoje, tai ugdymui laiko neliktų biggrin.gif Be to, aš tai noriu, kad dažniau ant puodo sodintų, o ne pampius keitaliotų g.gif Tuo labiau, kad Rusnė tikrai geranoriškai sėdasi ant puodo.

Išvis kartais pagalvoju, o jei Rusnę perkeltų į vyresnę grupę, kažin čia gerai būtų ar nelabai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sbo: 22 kovo 2016 - 10:32
jei yra galimybė, tai prašyk pas didesnius , juolab kad jai patinka didesni vaikai. Manoji grupėje tikriausiai pati jauniausia, yra dar gruodinukė mergaitė, bet ji tokia labai 'suaugusi' smile.gif. Kiti vaikai jau 2,5-3,5 metų. Tai puikiai ji ten jaučiasi ir pritampa.

Su pampių skaičiumi, tai pamenu kai vyresnėlę pradėjau vesti ir dar kurį laiką ji su pampersais buvo, tai irgi sunaudotų skaičius kėlė įtarimą, manau ir kitiems vaikams dėdavo (ir kai tikrai buvo pasibaigę maniškės - žinau kad uždėjo iš kito vaiko atsargų). Tai apsidžiaugiau kad per porą mėnesių priprato prie puoduko , liko tik miegui.

O mažajai dabar tikriausiai kokius 2-3 per dieną sunaudoja.

Ir tu visiškai teisi, jei prašytum kad daugiau ant puodo sodintų, o ne pampersus keistų. Tegul tuos 6 kartus pasodina geriau, tai gal ir 1 pampio užteks.
Kalbėkis su personalu, nepalik tik savo mintyse.

Papildyta:
o pas mus baimės valdo, atsisako mažoji į savo lovytę gultis nors tu ką, tik kartu, lovoje, MB galvoja kad čia jam nesant vaiką sugadinom, bet manau tai sutapo (na, gal tėčio nebuvimas ir miegojimas su močiute dar ir paaštrino). Bet įvairių baimių jau buvo atsirandant kokį mėnesį-du. Pvz, bijo Mašos vienos serijos , ar kokio daikto. Vakar vyras bandė ją privers lovytėje miegoti, bet paklykino, liepiau kad pasiguldytų į lovą nes tik įvarys vaikui fobiją... Dabar kažkaip reikės galvoti , kaip čia su šituo tvarkytis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MuseZuze: 22 kovo 2016 - 11:01
Ačiū MuseZuze, kaip gera, kai kažkas pritaria tavo mintims smile.gif smile.gif Tik va, kai apie tai sakau MB, tai jis nervinasi, kad turi ką nors darželyje pasikalbėti. Nes jis vežioja R į darželį, aš retai nuvežu, kai jam lb anksti reik į darbą, tada jau aš. Šnd pakalbėsiu su juo vėl šia tema. Jei nenorės darželyje pakalbėt, nuvešiu R aš. Sakiau jam, kad pilnai užteks palikt po 3 vnt pampių, o jam tipo gėda, sako, jei pritrūks, jis nenori pretenzijų klausytis iš darželio. Tik nesuprantu, prie ko čia pretenzijos! Veža db jau po 4 vnt., prieš tai po 5 vnt.palikdavo. Sakau mes net namie tiek nesunaudojam, nesąmonė. Nu išvis mes su juo žiūriu nesusikalbam unsure.gif
Atsakyti
Su tom baimem tai....G kaip ir neturi didelių,bet buna ,kad reikia nueiti is vieno kambario i kita ar is svetsines i virtuve(nors sios patalpos sujungtos,tik tokia sienele yra) ir buna sako bijau,klausiu ko...atsako,kad nikstuko...nors mes jos negazdinam g.gif o kartais nieko eina sau drasiai....
Papildyta:
QUOTE(sbo @ 2016 03 22, 12:23)
Ačiū MuseZuze, kaip gera, kai kažkas pritaria tavo mintims smile.gif smile.gif Tik va, kai apie tai sakau MB, tai jis nervinasi, kad turi ką nors darželyje pasikalbėti. Nes jis vežioja R į darželį, aš retai nuvežu, kai jam lb anksti reik į darbą, tada jau aš. Šnd pakalbėsiu su juo vėl šia tema. Jei nenorės darželyje pakalbėt, nuvešiu R aš. Sakiau jam, kad pilnai užteks palikt po 3 vnt pampių, o jam tipo gėda, sako, jei pritrūks, jis nenori pretenzijų klausytis iš darželio. Tik nesuprantu, prie ko čia pretenzijos! Veža db jau po 4 vnt., prieš tai po 5 vnt.palikdavo. Sakau mes net namie tiek nesunaudojam, nesąmonė. Nu išvis mes su juo žiūriu nesusikalbam  unsure.gif


As manau,kad tikrai uzdeda viena kita sauskelne kitam vaikui.
O del ejimo i viresne grupe tai as tik už,nes G nuo rudens eis pas viresnius vaikus i grupe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuti1: 22 kovo 2016 - 11:29

Del sauskelniu darzelyje, tai as pradziai dedavau kasdien po 5 vnt (bet sunaudodavo tikrai ne visus, kazkaip nuo 1 iki 3 vnt gal. Nes sodina ant puodo ir kartais ten pavyksta pagauti). Neskuba ten kiekviena sekunde keisti tu pampersu. As namie tikrai dazniau keiciu. Na, bet cia juk darzelis, negali visiems istisai keisti vos tik truputi praeina laiko. O po to man pasake, kad galiu atnesti poka ir palikti, tai as palieku po puse poko. Bet cia tikrai ilgam labai lieka jis. Namie man greiciau pasibaigia likes puse (nors dienom gi nebuna namie). Bet pas mus gi tas darziukas is 4 pypliu smile.gif

O jei vesciau i kitoki darzeli, tai daryciau, kaip jus ir kalbat, kasdien ideciau po kazkiek vnt. Nepalikineciau viso poko.

Kalbat apie baimes, tai prisiminiau ir saviskio nauja bajeri. Bijo plauku lotuliukas.gif Jei plaukai ant galvos, tai nerealiai megsta juos, glaudziasi, maigo, tampo. Bet jei pamato nukritusi ant zemes plauka - viskas, rekia - plaukuuuu plaukuuuu ir traukiasi i kampa. Nusiramina tik kai pakeliu ta plauka ir ismetu biggrin.gif O pries tai pats rinkdavo ir ismesdavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigittta @ 2016 03 22, 12:36)
Del sauskelniu darzelyje, tai as pradziai dedavau kasdien po 5 vnt

pas mus darže dažnokai sodina ant puodo, aš prieš pietų miegą jį pasiimu, tai dabar dažnai su tuo pačiu pampiu ir parsivedu (sausu, žinoma), arba vieną kartą pakeičia.
Sbo, maniškis ilgai pratinosi prie daržo (tris mėnesius, aišku pusė to laiko buvo prasirgta), man irgi visokių minčių buvo, ir gaila verkiantį palikt ir t.t.. Taviškė taigi dar labai trumpai eina... Va būna praleidžia kokią savaitę ir vėl su ašarom didžiausiom doh.gif O paskui įsivažiuoja, jau gražiai pasilieka, kartais net pats sako, kad nori į darželį, o pasiimu visuomet labai smagų ir patenkintą. Pasakykit darže, kad intensyviai pratinat prie puoduko ir paprašykit, kad dažniau sodintų. Savo ožio išvis nepasodindavau, o va po darželio kažkaip pakankamai noriai sėdasi ir namie.
Dėl maisto irgi, pagaminu ką nors, kad skaniau įvairiau būtų tai ir galiu pati valgyt, jam bulvė su mėsa paprasta gerai, arba kokie varškėčiai virti. Ir griežtai jokių sausainių ar kitų užkandžių, kol nepavalgo normalaus maisto. Su triukšmais dideliais, bet tenka nusileist, kad pavalgai, o paskui sausainių kiek norėsi galėsi valgyt (aišku tų sausainių nelabai jau ir benori paskui). Su vyru laikomės griežtos taisyklės - jei vaikui kažką pažadam, visada ištesim, manau tas padeda susitarti dažniau gražiuoju. Išvis, pradėjo kalbėti praktiškai pilnai, tai palengvėjo man su juo. Aišku ožiai, visi norai/nenorai irgi didėja biggrin.gif

Atsakyti
As tai labai siandien susunervinau sad.gif jau kokia savaite pastebiu,kaip vaikas kartais gana daznai mirksi. Na,bet vis kazkaip pasakau MB,jis nekalba nieko I mano pasakyma,tuo viskas ir baigiasi. O siandien vakare,nu ziauriai daug mirksi,istisai sad.gif taip liudna pasidare,nes internete bandziau ieskoti info,tai viskas panasu I tika. Nes ir nosi suriecia ir mirkciojimas padazneja pavargus ;(

Kazkaip manau,jog MB kaltas del to. Jis kaip tik pries savaite paliko vaika viena automobilyje,nes ejo padeti girtam zmogui - kele ji,vede iki laiptines,palydejo iki buto,o mazius vienas masinoj verke. Isbariau MB del to,bet kas is to,dabar jau nieko nepakeisi.
Gal cia ir ne ta priezastis. Taip bijau,kad tas tikas greitai nepraeis sad.gif
Atsakyti
Kaaa, oho, 3 men pratinosi? Kaip ilgai unsure.gif man taip sunku, kai R grįžta namo pikta mano atzvilgiu, toks jausmas lyg pyksta ant manes, kad eina i darzeli, o mes va su mažyle namie liekam... Sakė snd darželyje, kad ir valge lb mažai, ir nebendravo. Bijau, kad nepakenktu vaikui. Klausė MB del vyresneliu grupes, tai auklėtoja sakė tikrai ne, bent jau ne db, nes jai dar cia reiks is pradžių adaptuotis. Pasake vyras ir del puodo, kad pratinam, daznai sodinam, zodziu, paklausė manes, pasikalbėjo ten cool.gif
O kodel pasiimi iki pietų miego? Puse dienos lanko?

Sigitta, o lb baisu tas tikas? Mano pažįstamam yra, tai kažkaip visai nekrenta i akis, netrukdo. Nzn kiek cia rimta, bet suprantu kaip pergyveni del savo vaiko. Mes va vėl su R laukiam eiles pas akių gyd del to zvairavimo, pergyvenu, kad akinius išrašys verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigittta @ 2016 03 22, 22:28)
As tai labai siandien susunervinau sad.gif jau kokia savaite pastebiu,kaip vaikas kartais gana daznai mirksi. Na,bet vis kazkaip pasakau MB,jis nekalba nieko I mano pasakyma,tuo viskas ir baigiasi. O siandien vakare,nu ziauriai daug mirksi,istisai sad.gif taip liudna pasidare,nes internete bandziau ieskoti info,tai viskas panasu I tika. Nes ir nosi suriecia ir mirkciojimas padazneja pavargus ;(

Kazkaip manau,jog MB kaltas del to. Jis kaip tik pries savaite paliko vaika viena automobilyje,nes ejo padeti girtam zmogui - kele ji,vede iki laiptines,palydejo iki buto,o mazius vienas masinoj verke. Isbariau MB del to,bet kas is to,dabar jau nieko nepakeisi.
Gal cia ir ne ta priezastis. Taip bijau,kad tas tikas greitai nepraeis sad.gif


Sigitta,tik nesinervuok ,man buna uzeina vienos akies tikas,bet kai bunu nuvargusi stipriai arba labai susinervinu.Gal del ramybes ir aiskumo pasikonsultuoti su gydytoju?
G,apsilanke pas gydytoja,pasirode kokia didele uzaugo,o ir rimtai didele 96cm ir 15.500kg.gavom siuntima pas akiu gydytoja ryt vakare eisim parodyti akytes.
Atsakyti
QUOTE(tuti1 @ 2016 03 22, 22:56)
G,apsilanke pas gydytoja,pasirode kokia didele uzaugo,o ir rimtai didele 96cm ir 15.500kg.


vau, tikrai kad rimta mergina bigsmile.gif
lenkia 10 cm maniškę (manosios ūgis 86) , o sveria tiek kiek mano vyresnėlė, kuriai greitai 5! smile.gif Mažoji sveria 11.5 kg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MuseZuze: 22 kovo 2016 - 23:24