Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius: pamatyti, parodyti, pabūti

QUOTE(I.Elija @ 2018 12 02, 16:30)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="pukepuke" data-cid="72282863" data-time="<a href="> Tai tada niekur nereikia tos nosies kišti, nes faktas kad bet kuris objektas vertas gal ir pilnos dienos. Mes nesame dideli meno žinovai ir mes prabėgsime per 3 val vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote> Nu nereikia to sarkazmo,nes yra muziejai apeinami,yra neapeinami ir apie pilna diena cia net irgi kalba neina,nes ji apziureti zmogui  suprantanciam apie mena- savaites neuztektu.(as irgi ne zinove).Kaip bebutu tai didziausias pasaulio muziejus.Va pvz Versalis,apeini,apvaziuoji ir dal laiko lieka,o sitas,neapeinamas.Jus patys pamatysit.Kaip ir Eifelio bokstas-ten trys eiles gaunasi.Pirma kur tikrina tases,paskui prie bilietu kasos,paskui prie liftu.Taip kad vien jas atstoveti reikia apie 2-3 val,jeigu savaitgalis,nebent ten eiti koki pirmadienio ryta,gal tada nebus eiliu.

Sarkazmo ir nėra, mes planuojame tiesiog tiek laiko, kiek planuojame, jau turime bilietą 17 val, tad skirsime Luvrui max 4 val.
O kiek laiko jus skirtumete Vatikano muziejui, jei galite palyginti juos?
O į eifelį mes neeisme ax.gif Mūsų turimam laikui, manau, tikrai neverta smile.gif Vietoj to kilsime į triumfo arką, į kurią jau taip pat nupirkau bileitus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 02 gruodžio 2018 - 20:20

Sarkazmo ir nėra, mes planuojame tiesiog tiek laiko, kiek planuojame, jau turime bilietą 17 val, tad skirsime Luvrui max 4 val.
O kiek laiko jus skirtumete Vatikano muziejui, jei galite palyginti juos?
O į eifelį mes neeisme ax.gifMūsų turimam laikui, manau, tikrai neverta smile.gifVietoj to kilsime į triumfo arką, į kurią jau taip pat nupirkau bileitus smile.gif

Mes Vatikano muzieju,su viskuo apejom per pora val,tik soduose uztrukom nes buvo labai grazu.

Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2018 12 02, 23:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="pukepuke" data-cid="72283373" data-time="1543774616"><div><p>Sarkazmo ir nėra, mes planuojame tiesiog tiek laiko, kiek planuojame, jau turime bilietą 17 val, tad skirsime Luvrui max 4 val.
O kiek laiko jus skirtumete Vatikano muziejui, jei galite palyginti juos?
O į eifelį mes neeisme vartotojo įkelta nuotraukaMūsų turimam laikui, manau, tikrai neverta vartotojo įkelta nuotraukaVietoj to kilsime į triumfo arką, į kurią jau taip pat nupirkau bileitus vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p></p><p>Mes Vatikano muzieju,su viskuo apejom per pora val,tik soduose uztrukom nes buvo labai grazu.</p>

Bet Vatikano muziejujue irgi būtų tikslinga skirti daugiau laiko ax.gif Mes skirėme 4 val. bet buvome su gidu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 02 gruodžio 2018 - 21:43

Bet Vatikano muziejujue irgi būtų tikslinga skirti daugiau laiko ax.gifMes skirėme 4 val. bet buvome su gidu.

As nesiginciju,jus pamatysit patys apie ka as kalbu.As paprasciaisiai i Paryziu vazineju su darbu,tai jau vien bulvaru pravaziuoti palei Luvro siena yra vos ne pusantro km.Ir gyvenu Londone,kur tikrai ispudingi muziejai.Bet sitas savo dydziu ir expoziciju gausa nunesa viska.Zodiu geros jums keliones ir ispudziu.

Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2018 12 02, 21:40)



Jei jau "šturmuosit" Luvrą, siūlyčiau pasidaryt "namų darbus" - arba nuspręsti iš anksto, kokias sales lankysit (gal domina kažkas labai konkrečiai), arba susižvejot info apie svarbiausius eksponatus. Ir jau vietoje - kasose - pasiimti muziejaus planą. ;) - Abiem šiais atvejais bent nenusivilsit.
Nes - IMHO - nieko nėr blogiau už "fast track'us", kai norima pamatyti viską ir greitai. O paskui sakoma, "fi.. Išpūstas reikalas tas muziejus/miestas/objektas.. Nepatiko, neįdomu ir pan." Tai, žinoma, tik mano asmeninė nuomonė. Man visad norisi "pajusti", o ne padėti pliusiuką prie eilinės pozicijos "must see ar must do" sąrašiuke.
Atsakyti
QUOTE(Harienė @ 2018 12 03, 12:34)
Jei jau "šturmuosit" Luvrą, siūlyčiau pasidaryt "namų darbus" - arba nuspręsti iš anksto, kokias sales lankysit (gal domina kažkas labai konkrečiai), arba susižvejot info apie svarbiausius eksponatus. Ir jau vietoje -  kasose - pasiimti muziejaus planą. ;) - Abiem šiais atvejais bent nenusivilsit.
Nes - IMHO - nieko nėr blogiau už "fast track'us", kai norima pamatyti viską ir greitai. O paskui sakoma, "fi.. Išpūstas reikalas tas muziejus/miestas/objektas.. Nepatiko, neįdomu ir pan." Tai, žinoma, tik mano asmeninė nuomonė. Man visad norisi "pajusti", o ne padėti pliusiuką prie eilinės pozicijos "must see ar must do" sąrašiuke.

Jus šimtą kartų teisi, bet tam kad pajusti reikia domėtis. Šiuo atveju, domėtis menu, ir kiek daugiau nei paviršutiniškai. Jei nesidomi ypatingai, tai ką tie namų darbai pakeis? Šiandien pabuvojome Luvre, prabėgom, be namų darbų. Gražu, didinga, fi nesakysim smile.gif Mona Lizos nesupratome, nors čia kaip mums, as expected biggrin.gif
Atsakyti

Oi, čia tiek diskusijų apie muziejus - eiti ar neiti, jei eiti, kur eiti ir t.t. Paryžiuje praleidau savaitę ir nebuvau nė viename muziejuje, nes jie tiesiog ne man ir miestas pilnas visko tiek, kad nesinori leisti dienas pastatuose. Bet čia jau kiekvienam pagal interesus ir vienos tiesos nėra, tad ir nereikia jos įrodinėti. Tiesiog pasidalinam patirtimi ir atsirinks, kam kas tinka.

Kaip ir minėjau, vaikščiojau daug, pasirinkau daug nemokamų turų, kurių gidai pateikia daug informacijos, kas slypi už gražių fasadų ir t.t. Patarimus ir kas lydėjo kiekviename žingsnyje, išklojau čia https://daivosklajon...niai-paryziuje/

Atsakyti

Laba visiems, kurie šioje temoje tokie aktyvūs ir pasikaustę. Skaitau, kad kiti jau ne kartą ir du čia buvę, bet vis nori grįžti...Aš buvusi ;.senai, kai dar buvau studentė ir tai su muzikiniu kolektyvu, tai buvo labiau darbinė nei poilsinė išvyka. Dabar norim padaryti staigmeną dukrai 16-to Gimtadienio proga, nes ji vis svajoja pamatyti Paryžių. Datas žiūrinėjam kovo 19-23 arba kovo 25-28...Tai tikrai nėra ilga kelionė. Norim skirti Paryžiui kelias dieneles ir vieną Disneylandui. Paryžiuje žiūriu ąį-tą kvartąlą-YOOMA urban Lodge viešbutį su pusryčiais. Gal kas buvote? Visai šalia Eifelio, kuris mums šiuo atveju yra aktualus, norim jį pamatyti ir vakarinį ir dienos metu. Kyla daug abejonių ką veikti kitu, tokiu ne per ilgu laiku.1. Vyras siūlo į Luvrą neiti, nes eilės ilgos, o vaikams nebus aktualu (dukrai-16, dvyniams-11)....Sako, kad neverta gaišti laiko pastatuose, geriau miestą pažinti. Aš irgi šiaip nesu didelė muziejų mylėtoja, bet galvoju, kad gal reikia pliusiuką užsidėti, vaikus bandyti šviesti.2. Ar verta kilti į patį Eifelio viršų? 3.Ar plaukti Senos upe tokiu laiku (dėl oro) 4. Ar neapsimokiau oro uoste nuomuotis mašiną už 200 eurų???Juk tie važinėjimai penkiems žmonėms brangiai atsieis? 5.Gal turit kokių įdomių minčių mums pasiūlyti iš savo patyrimo? P.S. Viešbutį prie Disneylando paėmėm dviems naktims.

Atsakyti
QUOTE(gailem @ 2019 01 17, 15:43)
<p>Laba visiems, kurie šioje temoje tokie aktyvūs ir pasikaustę. Skaitau, kad kiti jau ne kartą ir du čia buvę, bet vis nori grįžti...Aš buvusi ;.senai, kai dar buvau studentė ir tai su muzikiniu kolektyvu, tai buvo labiau darbinė nei poilsinė išvyka. Dabar norim padaryti staigmeną dukrai 16-to Gimtadienio proga, nes ji vis svajoja pamatyti Paryžių. Datas žiūrinėjam kovo 19-23 arba kovo 25-28...Tai tikrai nėra ilga kelionė. Norim skirti Paryžiui kelias dieneles ir vieną Disneylandui. Paryžiuje žiūriu ąį-tą kvartąlą-YOOMA urban Lodge viešbutį su pusryčiais. Gal kas buvote? Visai šalia Eifelio, kuris mums šiuo atveju yra aktualus, norim jį pamatyti ir vakarinį ir dienos metu. Kyla daug abejonių ką veikti kitu, tokiu ne per ilgu laiku.1. Vyras siūlo į Luvrą neiti, nes eilės ilgos, o vaikams nebus aktualu (dukrai-16, dvyniams-11)....Sako, kad neverta gaišti laiko pastatuose, geriau miestą pažinti. Aš irgi šiaip nesu didelė muziejų mylėtoja, bet galvoju, kad gal reikia pliusiuką užsidėti, vaikus bandyti šviesti.2. Ar verta kilti į patį Eifelio viršų? 3.Ar plaukti Senos upe tokiu laiku (dėl oro) 4. Ar neapsimokiau oro uoste nuomuotis mašiną už 200 eurų???Juk tie važinėjimai penkiems žmonėms brangiai atsieis? 5.Gal turit kokių įdomių minčių mums pasiūlyti iš savo patyrimo? P.S. Viešbutį prie Disneylando paėmėm dviems naktims.</p>

Patarti, ką lankyti - muziejus ar tiesiog pasivaikščioti po Paryžių, manau nelabai galima, nes čia jau nuo jūsų norų, polinkių priklauso. Jau 3 kartus buvau Paryžiuje, dar teks ko gero ne kartą būti, nes dukra ten kuriasi gyvenimą. Tai iš savo patirties galiu pasakyti, kad bet kuriuo atveju būtina pamatyti - aplankyti must see objektus: Eifelis, Sacre care, Monmartras, Notre Dame, Triumfo arka ir pan. Temos pirmajame puslapyje yra nuorodos į fotoreportažus, paskaitykite, tame tarpe ir mano ax.gif , ors jis ir senokas, bet gal padės susidaryti vaizdą, ko norite.
Dėl Luvro: jei nesate didžiuliai meno kūrinių gerbėjai, siūlau į vidų neiti, nes pakankamai mažai laiko Paryžiui turite. Bet būtinai nueikite iki Luvro, Karuselės arkos, piramidės.
Dėl automobilio nuomos: autobusas iš Beauvais oro uosto į Paryžių ir atgal suaugusiam 29 €, 4-11 metų vaikams - 19.80 €. Taigi, jums viskas kainuos apie 130 €. Paryžiuje teks mokėti už metro. 70 € turėtų pakakti. Todėl automobilio nuoma jums bus brangesnė, nes reikės kurą pilt ir už stovėjimą mokėt. Be to važinėti automobiliu Paryžiuje reikia įprasti. Rudenį dukros draugas apvežė apie Triumfo arką, savotiški pojūčiai: ten nėra jokių juostų ir negalioja jokios taisyklės blink.gif , tik savitarpio supratimas, kas stovi, o kas važiuoja rolleyes.gif
Atsakyti

Dėkui už atsakymus, bet dar dėl automobilio pratęsiu mintį....Mūsų planas yra iš oro uosto atvykti į Paryžių ir čia praleisti dvi naktis, po to važiuoti į Disneylandą, kuris nutolęs nuo Paryžiaus taip pat apie valanda kelio(tai čia kokiu transportu tektu važiuoti..?), tada ten praleisime dvi naktis ir turim vėlų skrydį.Iš Disneylando vėl tektų važiuot į oro uostą....O jei dar turim pilną dieną iki skrydžio, tai galvojam gal Versalį spėtumėm pamatyt? Ar vis tike Jums trodo geriau ne su nuomuota mašina? Po patį Paryžių tai neplanuojam su mašina varinėt, tam yra kojos, metro ir pan.....

Atsakyti

Beje, kaip Jums 15-tas rajonas?Ar ką nors žinot gero ar blogo apie jį?

Atsakyti
QUOTE(gailem @ 2019 01 18, 11:21)
<p>Dėkui už atsakymus, bet dar dėl automobilio pratęsiu mintį....Mūsų planas yra iš oro uosto atvykti į Paryžių ir čia praleisti dvi naktis, po to važiuoti į Disneylandą, kuris nutolęs nuo Paryžiaus taip pat apie valanda kelio(tai čia kokiu transportu tektu važiuoti..?), tada ten praleisime dvi naktis ir turim vėlų skrydį.Iš Disneylando vėl tektų važiuot į oro uostą....O jei dar turim pilną dieną iki skrydžio, tai galvojam gal Versalį spėtumėm pamatyt? Ar vis tike Jums trodo geriau ne su nuomuota mašina? Po patį Paryžių tai neplanuojam su mašina varinėt, tam yra kojos, metro ir pan.....</p>

Dėl Disneylando nieko negaliu pasakyti. O dėl automobilio nuomos, tai čia jau reikia skaičiuoti. Bet jei po Paryžių nežadat važinėt, o norit Versalį pasiekt ir iš Disneylando tiesiai į oro uostą važiuot, gal tada apsimoka. Tik ar viešbutis turi parkingą? Kitu atveju labai daug suplosit už stovėjimą.

QUOTE(gailem @ 2019 01 18, 11:21)
<p>Beje, kaip Jums 15-tas rajonas?Ar ką nors žinot gero ar blogo apie jį?</p><p></p>

Pažiūrėjau Jūsų pasirinkto viešbučio vietą - normaliai ten viskas, Eifelis prie pat. Turėtų būti pakankamai saugu.
Atsakyti