Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-aisiais

Sveikos 4u.gif

dontstop, pas jus šeimoje labai dominuoja nesveiki užkandžiai, kiek pastebėjau iš šono blush2.gif Gerai, kad bandai juos pakeisti sveikesniais thumbup.gif Nieko nieko, tegu pratinasi ir jie, nenumirs be čipsų biggrin.gif

Aukso Pieva 2010, tu šaunuolė thumbup.gif o kaip savijauta tavo? Geriau/blogiau jautiesi? O kada tas gimtadienis nusimato? Gali dalyvaut, bet eik į jį privalgius sočiai, o ten jau kažką kas galima kramsnok. Nepasiduok pagundai viską sugadint schmoll.gif

Aš lyg ir grįžtu į doros kelią. Valgau tvarkingai bigsmile.gif
Atsakyti
Na štai aš jau paragavau savo naminių sūrelių rolleyes.gif Na ne taip blogai, kaip maniau, išėjo biggrin.gif Netgi gal kartosiu ax.gif Kitam kartui geriau pasiruošiu, nupirksiu popierines keksiukų formeles. Manau, su jom gautųsi patogiau g.gif

Taigi ėmiau 250 liesos varškės, plytelę juodo šokolado, 1 didelį bananą, 20 g kokosų drožlių, stevijos iš akies. Viduriukas gavosi tikrai skanus, šokolado glajaus norėjosi storesnio sluoksnio blush2.gif Kitą kartą imčiau 150 g.
Ištirpdyt šokoladą nusprendžiau mikrobangėj ir vos nesukėliau gaisro blink.gif Užstačiau ir išėjau, kol nepastebėjau, kad iš virtuvės dūmai eina doh.gif Nežinau, kaip taip gavosi, šokoladas pajuodavo ir pradėjo skleisti dūmus.
Tada tirpdžiau į verdantį vandenį įstačius puoduką su kita šokolado plytele, lydėsi labai ilgai. Šita dalis ir buvo sunkiausia. Įdarą galvojau trint kombainu, paskui gal mažu blenderiu, galop sutriniau tiesiog šaukštu - greita ir paprasta, neprireikė nė minutės mirksiukas.gif Formavau rankomis ir patepiau šokoladu silikoniniu šepetėliu.
Iš tokio kiekio produktų gavosi 7 sūreliai, 1 sūrelis ~120 kcal, vadinasi galiu suvalgyti vieną, priešpiečiams smile.gif
Na dar noriu pastebėti, kad parduotuviniams sūreliams esu labai išranki, man patinka tik Jeppi šokolado skonio. Kaloringumas parduotuvinių ir naminių labai panašus, išlošti galima tik tuo, kad nesinaudoja cukrus ir nėra jokių kenksmingų konservantų smile.gif

QUOTE(sima_1 @ 2016 05 04, 11:54)

dontstop, pas jus šeimoje labai dominuoja nesveiki užkandžiai, kiek pastebėjau iš šono blush2.gif Gerai, kad bandai juos pakeisti sveikesniais thumbup.gif Nieko nieko, tegu pratinasi ir jie, nenumirs be čipsų biggrin.gif

Tikrai taip, ypač vasarą. Žiemą mažiau visokių čipsų valgom. O vasarą, kai tik piknikas, išvyka į gamtą, tai eina į trasą ledai, čipsai, kepta duona, čeburekai, picos ir tt doh.gif O ką jūs valgot gamtoj, ar nedažnai važinėjat? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukso Pieva 2010 @ 2016 05 04, 09:42)
Labukas. Na, kaip manote, ar man pasiseke kalorijas suskaiciuoti?..  4u.gif Elementas svarstyklese pasibaiges... Supykau...  doh.gif Nes taip nusiteikusi buvau siandien skaiciuoti kalorijas.

Cia kalba ejo apie greifruta. Jis labai gerai degina kalorijas, todel treneriai siulo juos valgyti. biggrin.gif  4u.gif

Na, o dabar apie vakariksti savo valgiarasti...
Pusryciai: salotos: tarkuota morka, tarkuotas obuolys, ziupsnelis liucernos daigu, puse spaustos citrinos. Kava.
Priespeciai: 1 kivis.
Pietus: darzoviu sriuba su gabaleliu duonos. Kava.
Pavakariai: obuolys, keletas graikisku riesutu.
Vakariene: keletas salotu lapeliu, 3 pievagrybiai, puse paprikos, keletas mazu pomidoriuku, keletas kopustu lapu. Apibarsciau saulegrazomis ir graikiskais riesutais. Saukstas aliejaus.
Naktipieciai: avokadas.

Vakar vakare labai skaudejo kojos...  unsure.gif Matyk cia nuo vaiksciojimo. Gal ir geras zenklas, matyt kiek pasportuoju.
Taigi, kas dar man sunku? O gi vandeni gerti pries valgant 30 min ir po valgio 1,30 min... Kazkaip kartais pamirstu, nes geriu tikrai daug vandens.

Ir... turesiu problemele... gimtadieni puseseres... Bijau... unsure.gif

Tai tokios pas mane naujienos.

Sveikos smile.gif
Siandien antra diena, ar ne?

Kaskart kai valgau vaisius pagal Dontstop recepta, geru zodziu miniu wub.gif
Prilipo jis man.
Pasigirsiu, grizai pries sventini svori thumbup.gif
Del naminiu pakaitalu, tai reikia atrasti eksperimentuojant kas tinka, patinka.
As kepu sausainius. Kas labai nori, valgo, nes pirktiniu nera, nebent laabai retai. Dabar ir ledai naminiai, nes nebeperksiu tikrai. Saldainiu nebeperku. Ir ju niekuo nekeiciu. Kebabai naminiai irgi mano vaikams nepatinka, bet radau viena toki sviezios duonos tipa, ipjaustau vistienos ar kalakutienos, kecupo, majonezo ir tinka. Padazai 1,2 kartai savaitej, nes naminis nelabai. Taip po truputi ir keiciasi seimos racionas.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 05 04, 11:10)

Na dar noriu pastebėti, kad parduotuviniams sūreliams esu labai išranki, man patinka tik Jeppi šokolado skonio. Kaloringumas parduotuvinių ir naminių labai panašus, išlošti galima tik tuo, kad nesinaudoja cukrus ir nėra jokių kenksmingų konservantų  smile.gif
Tikrai taip, ypač vasarą. Žiemą mažiau visokių čipsų valgom. O vasarą, kai tik piknikas, išvyka į gamtą, tai eina į trasą ledai, čipsai, kepta duona, čeburekai, picos ir tt  doh.gif  O ką jūs valgot gamtoj, ar nedažnai važinėjat?  unsure.gif

Skaniai skamba, bet darbo yra, be to vaikams saldziai, man ne, tai tingiu.
I gamta sau imu varskes grudetos, morku, vaisiu papjaustutu, riesutu, surio, krekeriu. Pietums kaip kada. Kai nieko nera po ranka, tai pica arba duona su kazkuo viduje. Dar patinla ryziai su tunu ar darzovem, ar mesa, suriu.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 05 04, 11:10)
Tikrai taip, ypač vasarą. Žiemą mažiau visokių čipsų valgom. O vasarą, kai tik piknikas, išvyka į gamtą, tai eina į trasą ledai, čipsai, kepta duona, čeburekai, picos ir tt  doh.gif  O ką jūs valgot gamtoj, ar nedažnai važinėjat?  unsure.gif

Mes tokių ale piknikų su vaiku dar neturėjom. Pas anytą kaime mūsų visa "gamta" biggrin.gif bet kažkaip jokių užkandžių neturim, normalius pietus/vakarienes valgom, na nebent vaisiai, uogos iš sodo, arbūzas, ledai dar blush2.gif Aišku vyras jei kokio alaus perka sau tai pasiima čipsų ar kokių pistacijų. Pernai vasarą išvis ribojau labai visokius nesveikus dalykus, nes bijojau del mažės pilvuko, tai nebuvo nei minties valgyt kažką tokio biggrin.gif
Aš gal stengčiaus gamtoj sočiau privalgyt "pagrindinio" patiekalo, garnyro, sumuštinių kokių pasidaryčiau gal dar.
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 05 04, 12:22)

Kaskart kai valgau vaisius pagal Dontstop recepta, geru zodziu miniu wub.gif

bet radau viena toki sviezios duonos tipa, ipjaustau vistienos ar kalakutienos, kecupo, majonezo ir tinka.

Super, labai džiaugiuosi bigsmile.gif
Kas čia per duona tokia? Sykį mes su sūnum valgėm panini sumuštinius. Tą kartą pagalvojau, kad tikrai išeitų namuose ne prasčiau pagamint, reikia tik spec duonos smile.gif

QUOTE(sima_1 @ 2016 05 04, 16:21)
Mes tokių ale piknikų su vaiku dar neturėjom.

Aš gal stengčiaus gamtoj sočiau privalgyt "pagrindinio" patiekalo, garnyro, sumuštinių kokių pasidaryčiau gal dar.

Aišku. Tai jūs tiesiog nevažinėjat... o mes - kiekvieną savaitgalį doh.gif
Neužtenka mum vien pietų unsure.gif Minimum 3 kartus pavalgom, jei vienai dienai važiuojam. Jei su nakvyne - dar daugiau...Ir neišeina kaip Tytukai vaisių, riešutų, varškės užkąsti... blush2.gif Vaisių kiek veždavom, tiek atgal parveždavom. Norisi sotaus, skanaus, patogaus valgyti judant, netepančio pirštų maisto, na ir aišku, kad pasiruošimas dieną prieš kuo mažiau laiko užimtų... g.gif Sumuštiniai, burgeriai - jo ,labai eina į trasą, bet lieknėjimui vis tiek ne į naudą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 05 04, 16:14)
Neužtenka mum vien pietų  unsure.gif  Minimum 3 kartus pavalgom, jei vienai dienai važiuojam. Jei su nakvyne - dar daugiau...Ir neišeina kaip Tytukai vaisių, riešutų, varškės užkąsti... blush2.gif  Vaisių kiek veždavom, tiek atgal parveždavom. Norisi sotaus, skanaus, patogaus valgyti judant, netepančio pirštų maisto, na ir aišku, kad pasiruošimas dieną prieš kuo mažiau laiko užimtų... g.gif Sumuštiniai, burgeriai - jo ,labai eina į trasą, bet lieknėjimui vis tiek ne į naudą  unsure.gif

Suprantu, kad sunku, bet va čia tada ir renkiesi, ar nori būt graži ar skaniai valgyt biggrin.gif žo ar graži ar laiminga biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Šiandien noriu parašyti apie purškiamą aliejų. Nusivyliau schmoll.gif Parašyta ant pakuotės, vienas purkštelėjimas - 9 kcal. Bet, net mažiausiai keptuvei prireikė 5 purkštelėjimų, didesnei - 10 ir daugiau, kitaip pridega. Tas ant to mirksiukas.gif Lieku prie seniai padarytos išvados, nieko nėr geriau, jei tikrai būtina kepti riebaluose, arbatinis šaukštelis - atmatuoti kiekiui ir silikoninis šepetėlis - išsklaidyti aliejų po keptuvės paviršių. 1 arbatinis šaukštelis aliejaus - ~90 kcal ax.gif 4u.gif

Mano sūreliai namiškiams visiškai nepatiko, teks subaigt pačiai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2016 05 04, 10:54)
Sveikos 4u.gif

Aukso Pieva 2010, tu šaunuolė thumbup.gif o kaip savijauta tavo? Geriau/blogiau jautiesi? O kada tas gimtadienis nusimato? Gali dalyvaut, bet eik į jį privalgius sočiai, o ten jau kažką kas galima kramsnok. Nepasiduok pagundai viską sugadint schmoll.gif

Aš lyg ir grįžtu į doros kelią. Valgau tvarkingai bigsmile.gif

Ryt (penktadieni) nusimato gimtadienis.

Jauciuosi puikiai, pirma diena buvo labai sunki. Tikriausiai del draugiu ir zemo spaudimo. Vakar vakare vaiksciojau 2 valandas pries miega, tai kritau i lova ir uzmigau. Saip pirmom dienom buvo sunku eiti anksciau miegoti. Ir niekaip nesusitvarkau su kramtymu, nes reikia ilgai (raso 50 kartu) kramtyti. Saip valgau sociai, ir turiu susitvarkyti svarstykles, nes noriu skaiciuoti kalorijas. Tiesiog smalsu, kiek as cia suvalgau. ax.gif

Si programa labiau skirta gyvenant atsiskyrus, nes tokiu dalyku, kaip televizija ar laikrastis nera lengva atsisakyti. Cia ta prasme, kad kiti seimos nariai ijugs televizija, skaitys. As stengiuosi i tai nekreipti demesio. Manau, jog pavyksta. unsure.gif
Atsakyti
Mano vakarikstis meniu:
Pusryciai: vaisiu salotos: kivis, arbuzas, braskes, apelsinas, obuolys, kriause, puse citrinos sulciu. Kava.
Priespieciai: keli gabaleliai arbuzo.
Pietus: grikiai su tusitomis darzovemis (baklazanas, paprika, pomidoras, poras, svogunas, pievagrybiai). Kava.
Pavakariai: keli gabaleliai arbuzo ir puse obuolio.
Vakariene: salotos : salotu lapai, ridikeliai, pomidorai, agurkas, avokadas, pievagrybiai, saulegrazos. Viska paslaksciau aliejumi.
Naktipieciai: 10 barskiu.
Atsakyti
QUOTE(Aukso Pieva 2010 @ 2016 05 05, 08:18)
Mano vakarikstis meniu:
Pusryciai: vaisiu salotos: kivis, arbuzas, braskes, apelsinas, obuolys, kriause, puse citrinos sulciu. Kava.
Priespieciai: keli gabaleliai arbuzo.
Pietus: grikiai su tusitomis darzovemis (baklazanas, paprika, pomidoras, poras, svogunas, pievagrybiai). Kava.
Pavakariai: keli gabaleliai arbuzo ir puse obuolio.
Vakariene: salotos : salotu lapai, ridikeliai, pomidorai, agurkas, avokadas, pievagrybiai, saulegrazos. Viska paslaksciau aliejumi.
Naktipieciai: 10 barskiu.

Bet tai kaip man skaniai skamba tavo meniu thumbup.gif

Mano šiandien buvo geras meniu, kol negrįžo vyras ir neparnešė ... ledų doh.gif nu jau tooookie skanūs doh.gif sulapnojau gal trečdalį bankės blush2.gif viskas, daugiau šian nieko nevalgau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2016 05 05, 19:36)
Bet tai kaip man skaniai skamba tavo meniu thumbup.gif

Mano šiandien buvo geras meniu, kol negrįžo vyras ir neparnešė ... ledų doh.gif nu jau tooookie skanūs doh.gif sulapnojau gal trečdalį bankės blush2.gif viskas, daugiau šian nieko nevalgau schmoll.gif

Aš šiandien irgi nusidėjau su ledais doh.gif blush2.gif
Atsakyti