Įkraunama...
Įkraunama...

Lieknėjam 2016-aisiais

QUOTE(tytuka @ 2016 05 06, 09:47)
lotuliukas.gif Kai augau, tai niekada saldziu pusryciu mama netaisydavo. Budavo visokie sumustiniai su arbata. Arba kiausiniai su sviestu ir juoda duona. Net batona gaudavom tik savaitgaliais. Paskui tik atejo mada valgyti ryte saldziai.

va va, mano vaikystėj irgi pusryčiams būdavo kava, sumuštiniai kokie. tik retkarčiais kas rimčiau (keptas kiaušinis pvz.), o šiaip sumuštiniai.. dabar kai pagalvoji - gal ne taip ir blogai, gal geriau, nei gabalas torto prie rytinės kavos g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

ne, o jei rimtai, tai aš jau įsitikinau, koks blogis tas cukrus ir kaip gerai bei kaip reikia jį mažinti.. gal net ne kalorijos didžiausias baubas, o cukrus pirmoj vietoj. nes, rodos, nedaug tų kalorijų, o kai pažiūri, kiek cukraus, tai gal aaaai, tiek to - gražios kūno linijos svarbiau nail.gif lotuliukas.gif

gavau vakar savo išmanųjį sporto laikrodį 59.gif labai smagus kol kas pasirodė ir labai patinka app'sas telefonui (Fitbit firmos pas mane). Jau laukiu nesulaukiu kitos savaitės - eisiu pagaliau į sportus, žiauriai pasiilgau jau, ne tas žodis mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 05 06, 12:47)

Musu ledai naminiai  thumbup.gif net griesijimu nevadinu. Visi valgo kiek nori, kasdiena, pavakariams. Vakar buvom iseje pasivaiksciot, vaikams po leda nupirkau, tai didzkis sako, nebenoriu as pirktiniu ledu, nuo ju man kojos niezti  lotuliukas.gif
Papildyta:

Mum neprigyjo naminiai ledai turbūt dėl to, kad namie mes jų nevalgom unsure.gif Namuose pas mus vėsu, karšta būna tik kai lauke jau patys pačiausi karščiai. O dabar pvz tik +18, praeitą savaitę vos +16 buvo. Ledų labiausiai norisi kai kažkur lauke vaikštom, o ypač - grįžtant po visokių piknikų blush2.gif O su savim naminių juk nepaimsi, jei nėra automobilyje šaldytuviuko. O taip tai net formeles spec turim, vieną vasarą buvau užsidegus atsisakyti pirktinių ledų biggrin.gif
QUOTE(Almost. @ 2016 05 06, 12:53)

gavau vakar savo išmanųjį sporto laikrodį 59.gif labai smagus kol kas pasirodė ir labai patinka app'sas telefonui (Fitbit firmos pas mane). Jau laukiu nesulaukiu kitos savaitės - eisiu pagaliau į sportus, žiauriai pasiilgau jau, ne tas žodis mega_shok.gif

O, labai įdomu bigsmile.gif Koks laikrodis, kokias funkcijas turi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 05 06, 12:07)
Mum neprigyjo naminiai ledai turbūt dėl to, kad namie mes jų nevalgom  unsure.gif  Namuose pas mus vėsu, karšta būna tik kai lauke jau patys pačiausi karščiai. O dabar pvz tik +18, praeitą savaitę vos +16 buvo. Ledų labiausiai norisi kai kažkur lauke vaikštom, o ypač - grįžtant po visokių piknikų  blush2.gif  O su savim naminių juk nepaimsi, jei nėra automobilyje šaldytuviuko. O taip tai net formeles spec turim, vieną vasarą buvau užsidegus atsisakyti pirktinių ledų  biggrin.gif

O, labai įdomu  bigsmile.gif  Koks laikrodis, kokias funkcijas turi?  smile.gif

Maniskiai visad daug ledu valgo, tai mums pats tas.
O taviskiams patinka, kas kepta, riebu ar saldu. Tai galima orientuotis ant sveikesniu riebalu, maziau cukraus ir kepta orkaitej. Tie sveikuoliski batoneliai, kepti orkaitej, kur anksciau recepta rasei, galetu tikti. g.gif
Papildyta:
Retkarciais kepu kakavinius sausainius, kartais su medaus skoniu, kartais su riesutu, kartais be nieko.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 05 06, 10:07)
O, labai įdomu  bigsmile.gif  Koks laikrodis, kokias funkcijas turi?  smile.gif

kad nežaisčiau su nesąmonėm (aš jau vieną nesąmonę turėjau iš Lild tiesiog pigutį pasibandymams), tai šoviau tiesiai į dešimtuką laugh.gif ėmiau šį "Fitbit Surge", nes man neaktualu tik tie bėgiojimo laikrodžiai - man reikėjo tinkamo įvairiam sporto tipui. Daugelis šito funkcijų man ne itin aktualios, bet tiesiog sugalvojau, kad noriu va šito ir viskas biggrin.gif Manasis su mėlyna apyranke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 05 06, 11:25)
Sakyčiau, labai daug angliavandenių. Ir aš jų daug valgau, bet čia išvis daug daug daug, žiūrėk, ir grikiai, ir sumuštiniai (duona), ir ryžiai sriuboj, ir dar duona prie sriubos, koldūnų tešla...Daug riebalų, mažai daržovių...Bet skanu, net seilė nutįso  rolleyes.gif Turiu koldūnų kameroj, ir kaip dabar atsilaikyt?  biggrin.gif  Begėdžiai namiškiai vakar lapnojo, net ausys krutėjo,  mane graužė sąžinė dėl sausainių, tai laikiausi sleep.gif

Aš šiandien save baudžiu salotomis, prigaminsiu kalną, pietum pusė su 3 kiaušiniais, vakarienei likusi pusė. Skaitau bičių receptus, ak, kaip viskas skanu, nerealus puslapis, ačiū, Sima_1  4u.gif

Ryt tikiuosi išvyka į gamtą, jei nepaves orai, nupirkau vištienos dešrelių tokių iš faršo kepti ant grotelių. Dar galvoju lavašą su sūrio įdaru arba bulves folijoj, kažin kas mažesnė nuodėmė  g.gif Dar porą baklažanų paėmiau kepti ant grotelių. Marinuotų agurkų stiklainį, žinau, kad geriau šviežios daržovės, bet  blush2.gif  Jorė duoniukai vietoj čipsų. Jaučiu mažai maisto, kad neužsuktume pakeliui ledų reikia dar kažko  mastau.gif

Taip taip, tu teisi, vakar visai mažai daržovių, per daug angliavandenių doh.gif taip jau susidėjo, nieko daug nebuvo valgomo šaldytuve.
Bet pusryčiams tai nežinau ką daryt, man vien košės nepakanka, tokia alkana aš po nakties būnu biggrin.gif užtai ir gavosi tokie dvigubi. Šiandien tik sumuštiniai buvo.

Mane irgi taip augino - kava ir sumuštiniai doh.gif ir praktiškai neįmanoma atsisakyt to, taip įaugo. Tik ką pakeičiau, tai ne su batonu, o su duona. Bet aš taip ir nusistačius, kad visokias nesąmones valgyt geriau ryte.

Sakyčiau bulvė folijoj nieko blogo smile.gif o kaip skanu.... cool.gif

QUOTE(tytuka @ 2016 05 06, 11:29)
Patinka receptai  ax.gif
Gal ka isbandei?

Nebandžiau nieko, tik vakar atradau 4u.gif ir man patinka vakar iki vėlumos skaitinėjau juos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2016 05 06, 15:28)

Sakyčiau bulvė folijoj nieko blogo smile.gif o kaip skanu.... cool.gif
Nebandžiau nieko, tik vakar atradau  4u.gif ir man patinka vakar iki vėlumos skaitinėjau juos blush2.gif

As panasiai kaip ten varskes tortus gaminu. Seimynos megstamiausi. Ir maskarpones torta (cia mano super megstamiausias).
Atsakyti
QUOTE(tytuka @ 2016 05 06, 13:30)

O taviskiams patinka, kas kepta, riebu ar saldu.

Net nežinau, sakyčiau, per ilgus metus susiformavo tam tikros tradicijos, ką jie valgo per piknikus, ir nieko kitokio nenori. Batonėlius paragavo aną kartą, lyg teigiamai įvertino, bet vis tiek šalia jų vežėsi ir čipsus doh.gif
QUOTE(Almost. @ 2016 05 06, 13:54)
kad nežaisčiau su nesąmonėm

Ui, fainuolis thumbup.gif Ypač man patinka, kad pulsą skaičiuoja nuo riešo. Maniškis deja veikia tik su papildomu dirželiu ant krūtinės doh.gif Tai nenaudoju šitos funkcijos, naudoju tik GPS, kad skaičiuotų kiek km prabėgu smile.gif

QUOTE(sima_1 @ 2016 05 06, 16:28)

Bet pusryčiams tai nežinau ką daryt, man vien košės nepakanka,

O kiek tu jos pasidarai? Gal mažoka porcija?

Yra ar tokia gudrybė su košėm, kuo grūdai stambesni, tuo ilgiau jaučiasi sotumas ir dar priklauso nuo gaminimo technikos - kuo ilgiau verdi, tuo ji mažiau soti, ir atvirkščiai, tik užpilama verdančiu vandeniu bus sočiausia. Tai grikius ir avižas aš tik užpilu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 05 06, 14:57)
Net nežinau, sakyčiau, per ilgus metus susiformavo tam tikros tradicijos, ką jie valgo per piknikus, ir nieko kitokio nenori. Batonėlius paragavo aną kartą, lyg teigiamai įvertino, bet vis tiek šalia jų vežėsi ir čipsus  doh.gif

Ui, fainuolis  thumbup.gif  Ypač man patinka, kad pulsą skaičiuoja nuo riešo. Maniškis deja veikia tik su papildomu dirželiu ant krūtinės  doh.gif  Tai nenaudoju šitos funkcijos, naudoju tik GPS, kad skaičiuotų kiek km prabėgu  smile.gif

va va, puikus pavyzdys, kaip ir visos mes čia esančios, tos neteisingos ir nenaudingos mitybos vaikams doh.gif ir kaip sunku ugdyt ją kitokią, įsivaizduoju..

4u.gif aha, kiti nelabai tiki, neva netiksliai matuoja. bet aš naršiau, skaičiau, kad buvo firma į teismą paduotą dėl to netikslumo ir buvo daromi labai ilgi visokie tyrimai dėl to teismo, kurių eigoj pasirodė, kad matuoja tikrai gana tiksliai pulsą smile.gif mano tas pigutis buvo su diržu, kuris man labai nepatiko ir pasirodė visai nepatogus.. be to kažkokį pieno riebumą rodė tas pigutis laikrodis. žiūrėsim, kaip šitas - pradėsiu intensyviai naudot nuo pirmadienio, nes šiuo metu negaliu sportuot visai iš esmės.. doh.gif gal net ir bėgiojimu pagaliau užsikrėsiu dėl cardio laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 05 06, 16:57)
O kiek tu jos pasidarai? Gal mažoka porcija?

Yra ar tokia gudrybė su košėm, kuo grūdai stambesni, tuo ilgiau jaučiasi sotumas ir dar priklauso nuo gaminimo technikos - kuo ilgiau verdi, tuo ji mažiau soti, ir atvirkščiai, tik užpilama verdančiu vandeniu bus sočiausia. Tai grikius ir avižas aš tik užpilu  smile.gif

Aš verdu pvz grikius tą vieną maišelį, tai man jo maža.. blush2.gif
O tai tu grikius tik užpili verdančiu vandeniu? Kiek palaikai?
Aš žinau kitos per naktį brankina vandeny..
Papildyta:
QUOTE(tytuka @ 2016 05 06, 16:50)
As panasiai kaip ten varskes tortus gaminu. Seimynos megstamiausi. Ir maskarpones torta (cia mano super megstamiausias).

Mmm gal kada išbandysiu, labai neturiu laiko suktis virtuvėj..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 06 gegužės 2016 - 18:33
QUOTE(sima_1 @ 2016 05 06, 20:18)
Aš verdu pvz grikius tą vieną maišelį, tai man jo maža.. blush2.gif
O tai tu grikius tik užpili verdančiu vandeniu? Kiek palaikai?
Aš žinau kitos per naktį brankina vandeny..
Papildyta:

Mmm gal kada išbandysiu, labai neturiu laiko suktis virtuvėj..

O kiek tam maišely gramų? Nesu pirkus maišeliais ax.gif

Man trenerė rekomenduoja apsiriboti 50-70 g, 3 v. š. sausų grikių yra 60 g, pats tas smile.gif Avižų dribsnių mažiau gramų šaukšte, tik 12 g, tai drąsiai imu 4-5 v. š. Su kaupu! biggrin.gif
Grikius laikau per naktį, avižas - porą minučių po dangčių smile.gif Ir aš turiu omeny ne greito paruošimo avižas, o stambiausias, kurias šiaip reiktų virti 20 min. Bet garbės žodis, užpiltos verdančiu vandeniu ir uždengtos dangteliu jos pasigamina per porą minučių smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2016 05 06, 20:35)
O kiek tam maišely gramų? Nesu pirkus maišeliais  ax.gif

Man trenerė rekomenduoja apsiriboti 50-70 g, 3 v. š. sausų grikių yra 60 g, pats tas  smile.gif  Avižų dribsnių mažiau gramų šaukšte, tik 12 g, tai drąsiai imu 4-5 v. š. Su kaupu!  biggrin.gif
Grikius laikau per naktį, avižas - porą minučių po dangčių  smile.gif  Ir aš turiu omeny ne greito paruošimo avižas, o stambiausias, kurias šiaip reiktų virti 20 min. Bet garbės žodis, užpiltos verdančiu vandeniu ir uždengtos dangteliu jos pasigamina per porą minučių  smile.gif  4u.gif

Tam maišelyje 100g, aš tik tokius perku, ne maišely net nesu virusi ir nemokėčiau biggrin.gif bet bandysiu kada išbrinkintus paragaut, gal sočiau bus.
Kitų kruopų retai valgau, nemėgstu blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mergates... vakar buvo diena be dietu, tai leidau sau viska, bet protingai. Ryte pusriciavau: du kiviai ir kava. Po to iki vakaro nevalgiau... O gimtadienyje valgiau viska, bet protingai + truputis alkoholio... blush2.gif Siandien gistu i normalias vezias. ax.gif

O stai ketvirtadienio meniu:
Pusryciai:salotos (saliero stiebas, apelsinas, obuolys, kivis, citrinu sultys).
Priespieciai: 2 kiviai. Kava.
Pietus: trinta morku sriuba.
Pavakariai: 5 v. s. zirneliu su trupuciu svogunu ir aliejumi.
Vakariene: Topinambai su svogunais.

Taigi... gistu i dieta... 4u.gif 4u.gif biggrin.gif

O kaip jus mergaites darote su duona? Ar labai jau renkates? Cia is paskaitimu matau, kad renkates, ar galite konkreciau? Labai prasau, kokios firmos duona perkate? Ar kepate namie duona? 4u.gif g.gif As ja labai megstu ir manau, jog ji yra mano svorio augimas... blush2.gif

Dabar aisku laikausi dietos, bet po keliu dienu reiks gristi i senas vezias... O gal kas pasikeis po dietines savaites? Bet iprociai ne taip greitai keiciasi... unsure.gif
Atsakyti