Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai, diskusijos

Su tais skambinimais, tai tikrai yra daug atvejų, kad blefuoja. Iš patirties sakau, nes teko apturėt nemažai pokalbių, kuriuose prašė rekomendacijų, bet paminėsiu vieną iš jų su visa istorija. Daviau buvusio direktoriaus (jis pats ir nemažo UAB'o) savininkas tel. nr, nors nelabai noriai, nes žmogus užimtas, nenorėjau, kad gaišintų jo laiką, bet žinojau, kad tiesioginė vadovė tikrai nelabai turėtų patirties rekomendacijoms teikti ir, greičiausiai, pasimestų sulaukus skambučio, būtų iš tų kur nekalba... Tuo tarpu direktorius žinojau, kad tikrai ras ką pasakyti sulaukęs skambučio ir spėkit ar jam kas paskambino? Ne!!!! (su buvusiu vadovu santykiai buvo žmogiški, tai nepasikuklinau pati pasidomėti ar jis sulaukė skambučio, tuo pačiu ir pasitarti ar galiu duoti ateityje jo nr). O mane pakvietė į tą poziciją dirbti, bet už poros dienų po įvykusio pokalbio gavau darbo vietą, kuri atrodė patrauklesnė, tai anos pozicijos atsisakiau.
Gaunasi taip, kad prašo rekomendacijų, tu svarstai kieno čia nr geriau duoti ar nebus pernelyg įžūlu, jei duosi ne tiesioginio vadovo, o direktoriaus numerį, o jie net neskambina. Netikiu, kad skambino dėl kurio nors kito kandidato, jei jau dėl to, kurį pasirinko neskambino.
Atsakyti
O as, zinokit, net prie geriausiu noru nezinociau kieno numeri duoti. Vienas buves virsininkas, kuris mane tikrai 100 proc. atsimintu ir tikrai tik geru zodziu minetu, jau keli metai kaip pensijoj. Zinau, kad numeri pasikeites, kad niekas daugiau neskambinetu (buves gan itakingas zmogus). Zinau kur gyvena, bet tikrai nevaziuociau pas ji, kad paklausti telefono numerio ar paprasyti, kad dabar, po kazkiek metu parasytu (?????????) man rekomendacija tongue.gif Dar viena firma seniai likviduota, apie jos valdzios atstovus nieko nezinau, numeriu irgi neissisaugojus. Buvo, kad dirbau l.didelej kompanijoj, kur valdzia maciau tik priimant i darba (iseinant jau ne). Numerio niekad neturejau. Kitu virsininku net pavardziu neatsimenu blush2.gif
Gaunasi, kad neturiu sansu pereit per tokia atrankos komisija.
Papildyta:
sugalvojau yahoo.gif susitartis su kokiu pazistamu, kad jis apsimestu mano buvusiu bosu yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2017 10 27, 14:55)
O as, zinokit, net prie geriausiu noru nezinociau kieno numeri duoti. Vienas buves virsininkas, kuris mane tikrai 100 proc. atsimintu ir tikrai tik geru zodziu minetu, jau keli metai kaip pensijoj. Zinau, kad numeri pasikeites, kad niekas daugiau neskambinetu (buves gan itakingas zmogus). Zinau kur gyvena, bet tikrai nevaziuociau pas ji, kad paklausti telefono numerio ar paprasyti, kad dabar, po kazkiek metu  parasytu (?????????) man rekomendacija  tongue.gif Dar viena firma seniai likviduota, apie jos valdzios atstovus nieko nezinau, numeriu irgi neissisaugojus. Buvo, kad dirbau l.didelej kompanijoj, kur valdzia maciau tik priimant i darba (iseinant jau ne). Numerio niekad neturejau. Kitu virsininku net pavardziu neatsimenu  blush2.gif
Gaunasi, kad neturiu sansu pereit per tokia atrankos komisija.
Papildyta:
sugalvojau  yahoo.gif susitartis su kokiu pazistamu, kad jis apsimestu mano buvusiu bosu  yahoo.gif


Kad aš dabar taip pat panašiai galvoju... Tuo metu prašymas buvo netikėtas, pasimečiau ir buvau labai sąžiniga, dabar tai galėčiau vyro numerį pakišt, nes anas iškalba nesiskundžia ir tegul skambina biggrin.gif jei jau skambinti numerį gavę nepasivargina, tai tikrai nepasivargins kokiais nors kanalais tikrint ar tikrai čia kokio Zeniaus iš UAB "Šaraškino kontora" tel. nr. biggrin.gif
Atsakyti

Man atrodo, kad darbdaviai ir visi atrankistai pamiršta vieną dvarbų dalyką, kad ne tik jie renkasi, bet ir žmonės renkasi darbo vietą. Dabar susidaro įspūdis, kad atėjus į pokalbį gali iš tavęs išsidirbinėti, daryti po 3 ar daugiau etapų, skambinėti visiem. Ir kažkodėl yra įsitikinę, kad žmogus bėgs pas juos dirbti. Jeigu jau kviesdami į pokalbį apie tave galvoja kaip apie potencialų melagį ir pokalbio metu vis bando pagauti meluojant, tai nieko keisto, kad ir iš tų 400 atsiuntusių savo cv neatsiranda norinčių dirbti. 

Aš esu atsisakiusi ne vieno pasiūlymo, nes man netiko, visi darbdaviai labai nustebo, kad taip padariau. Vienas net apšaukė mane, kad jis pasirinko mane, gaišo laiką, o aš drįstu atsisakyti. 

Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2017 10 27, 16:24)
jei jau skambinti numerį gavę nepasivargina, tai tikrai nepasivargins kokiais nors kanalais tikrint ar tikrai čia kokio Zeniaus iš UAB "Šaraškino kontora" tel. nr. biggrin.gif

biggrin.gif tai jau tikrai biggrin.gif

QUOTE(Ginta. @ 2017 10 27, 17:59)
Aš esu atsisakiusi ne vieno pasiūlymo, nes man netiko, visi darbdaviai labai nustebo, kad taip padariau. Vienas net apšaukė mane, kad jis pasirinko mane, gaišo laiką, o aš drįstu atsisakyti. </p>

as irgi esu atsisakius darbo pasiulymo po pokalbiu. Tie zmogeliai pamirsta, kad paprastai tai ieskantis darbo daugiau netenka taip slaistydamas laika ir pinigus kazkokiem etapam. Darbdavys sau jaukiai sedi savo darbo vietoj, savo darbo valandom. O zmogui, kuris gal bedarbis siuo metu, net ir tie keli eurai kelionei yra nemazai. Juolab, kad net nezino ar jis ten dirbs, o darbdavys kiek imanydamas vilkina pasakyti svarbia informacija. Paskui zmogus suzino po kazkelinto etapo, kad iformins ji "pradziai" puse etato, va taip pusei metu... Arba, kad reikes dar 2 savaites "pasimokyti" firmoj dirbti, o tada ir nuspres ar priims dirbti.
Atsakyti
Čia aukščiau minėjo, kad skambinama buvusiam darbdaviui su darbuotojo sutikimu. Nesupratau, ar čia tik jie taip daro, ar daugelis, bet dabartiniai šefai kai rinkosi, skambino į mano buvusią darbovietę, ir beje, pataikė kažkaip ne vadovams. Bei sakėte, kad skambina vadovui, nežinau, kam skambintų mano tolimesni vadai, bet šefo savo dabartinio net nepažįstu, taip kad gautų skambinti mano kolegoms, kurie mato, kaip aš dirbu.
O su tais etapais tai iš viso. Ir dabar ne tik etapų daug, bet dar ir namų darbų duoda rimtesnėm pozicijom, gaišti laiką, o kaip nepakviečia dirbt, taip nepakviečia.
Man irgi kilo klausimas, kaip tai daroma???
Taip pat, atkreipia dėmesį žmogus, kuris kažko ir nemokėdamas, ar neturėdamas, kas skelbime nurodyta, tačiau aiškiai pateikia savo planą kaip to įgys, kaip pakeis kažkokio įgūdžio neturėjimą kitu, kuriuo turi ir pan.
Atsakyti
Gal kam teko dirbti Lietuvos pašte ir turit kokių atsiliepimų?
Galvoju gal pabandyt, lyg ir jokių reikalavimų nėra, kas yra puiku, nes pati jokios darbo patirties neturiu ir studijų esu nebaigus ( Mečiau ekonomiką antram kurse). Tai vienintelė darbo patirties tai namų ruoša, bet jau nebegaliu tai pir noris po biški kažkokią karjerą pasidaryt ir dasidurti pinigėlių. Aišku pašte ten alga juokinga.. Bet nžn kur dar galima bandyt darbintis kai CV tuščias. Kaip ten pvz su telefoniniais konsultantais? Ar labai sunku būna?
Atsakyti
Sveiki, i pasta tikrai nerekomenduoju. Ten katastrofikska padetis, amzinai nera kam dirbti, net sestadieniais dirba zmones, viena laisva diena- sekmadienis. ATLYGINIMAS MAZAS. Labai daug ivairiu siuntiniu ir daug siuntiniu is elektroniniu tu parduotuviu, reikia suvesti i programa. Darbo labai daug. Taip, kad nepatariu.
Jei patinka skambineti zmonems ir siulyti vienokia ar kitokia preke, tai patiks, bet jei toks darbas nepatinka- tai ir neverta.
Atsakyti
QUOTE(office @ 2018 06 01, 19:22)
Sveiki, i pasta tikrai nerekomenduoju. Ten katastrofikska padetis, amzinai nera kam dirbti, net sestadieniais dirba zmones, viena laisva diena- sekmadienis. ATLYGINIMAS MAZAS. Labai daug ivairiu siuntiniu ir daug siuntiniu is elektroniniu tu parduotuviu,  reikia suvesti i programa. Darbo labai daug. Taip, kad nepatariu.
Jei patinka skambineti zmonems ir siulyti vienokia ar kitokia preke, tai patiks, bet jei toks darbas nepatinka- tai ir neverta.

Mane vis sokiruoja, kai pamatau skelbimus darbo paste, kiek mazai ten moka. Klientu gi daug, ir tie siulymai brangiu niekam nereikalingu prekiu.
O jus pati ten dirbote, taip? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2018 06 02, 12:59)
Mane vis sokiruoja, kai pamatau skelbimus darbo paste, kiek mazai ten moka. Klientu gi daug, ir tie siulymai brangiu niekam nereikalingu prekiu.
O jus pati ten dirbote, taip?  4u.gif

nedirbau, bet yra ten dirbančių, tai atsiliepimai apie paštą tikrai ne kokie. Ne pats geriausias variantas dirbti pašte. Rinktis Jums. smile.gif
Atsakyti

Aš taip ir galvojau, kad ten darbo per akis ir atlyginimas ne koks. Svarsčiau gal šis darbas būtų nebent gerai kad gaučiau patirties su klientais bendraut, tada bandyti į kokį klientų aptarnavimo centrą eiti...

Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2018 06 02, 13:59)
Mane vis sokiruoja, kai pamatau skelbimus darbo paste, kiek mazai ten moka. Klientu gi daug, ir tie siulymai brangiu niekam nereikalingu prekiu.
O jus pati ten dirbote, taip?  4u.gif

kas yra mazai ? biggrin.gif Minimuma moka ?
Atsakyti