Grietinę keist graikišku jogurtu, gaminant naudoti bet kurią kreminę augalinę grietinėlę (avižų, ryžių net to skonio specifinio neturi, o ir balina, ir paskanina, visad dedu pora šaukštų į troškinius ir pan) ir daug žolelių
Karbonadas su sūriu - kiauliena ir fermentinis sūris? Pabandykit pamušt vištienos filė (kad ir vidinės filė gabaliukus), gerai įtrint prieskoniais, pakept be riebalų (ir nevoliojant niekur), sudėkit į skardelę, uždėkit pvz. patarkuotą morką, cukiniją ir vos vos tarkuotos mocarelos - į orkaitę pakept viską ir gausit sultingą skanų kepsnį..
Nakaronai pilno grūdo - puiku. Aš pakepinu smulkiai sukapoto svogūno ir smulkiai supjaustau (blanširuotą, nulupta odele pomidorą), pakepu viską, įdedu truputį česnako ir ant makaronų užpilu - lapnoja šeimyna, net ausys linksta. Garnyrui darau ryžius su daržovėm - pakepta morka, keli pievagrybiai, svogūniukas, šald.žali žirneliai ar koks brokolis, viską sumaišau su virtais ryžiais ir labai skanu.
Grietine jau senai esu pakeitusi graikisku jogurtu...
Del vistienos karbonadu tai vistienos nevolioju bet iskepa kai tai dejau majoneza o ant virsaus suri... tai aciu... dabar va gaminsiu su morkom... gal kokio pievagrybio ant virsaus kaip sakete, bandysiu eksperimentuoti...
Kas dar su kokiaos gerais pasiulymais?