QUOTE(Volsebnica @ 2016 05 13, 21:39)
Rytais valgom koses, blynus, sumustynius, desreles, kiausinius, pietums riebiau.. o vat vakariene lengvos salotos zalias kokias...
Nes jau esu isgirdusi komentara kad nemoku gaminti

ale viska darau riebiau... majonezai, padazai ir t.t
Mano seima pvz megsta karbonadus su suriu, makaronus, lazanijas, kugeli su farsu...
O kaip valgo kiti? Ka patartumete?
Visa bėda, kad kas tikrai skanu, riebiau, saldžiau, to ir suvalgoma daugiau nei reiktų

Staigiai mitybos įpročių nenukirsi, bet gaminimo įpročius po truputuką galima keisti. Nusipirkti gerą, nedegančią keptuvę, kad mažint riebalus, keisti mėsą ir priedus ir jau būtų šioks toks pokytis..
Rytais košės - puiku! Kiaušiniai - puiku (su majonezu gal ir skanu, bet labai skanu ir vieni su krienais), dešrelių geriau ne. Nenuodingos, bet nevertingos ir tik kartais, visiškai kartais jas galima būtų vartoti. Sumuštiniai - kodėl ne? Bet ne su virta ar rūkyta dešra, sviestu, batonu, o pvz. grūdėta juoda duona, riekelė avokado ir kokia virta mėsytė.
Padažas padažui irgi nelygus. Meskit tuos majonezus, grietines ir pan., nieko jie neduoda. Gerą skonį galima paprasčiau sukurti, prieskoniais ir švelnesniais, sveikesniais produktais. Grietinę keist graikišku jogurtu, gaminant naudoti bet kurią kreminę augalinę grietinėlę (avižų, ryžių net to skonio specifinio neturi, o ir balina, ir paskanina, visad dedu pora šaukštų į troškinius ir pan) ir daug žolelių
Karbonadas su sūriu - kiauliena ir fermentinis sūris? Pabandykit pamušt vištienos filė (kad ir vidinės filė gabaliukus), gerai įtrint prieskoniais, pakept be riebalų (ir nevoliojant niekur), sudėkit į skardelę, uždėkit pvz. patarkuotą morką, cukiniją ir vos vos tarkuotos mocarelos - į orkaitę pakept viską ir gausit sultingą skanų kepsnį..
Tiesiog gaminant reiktų vis užduoti sau klausimą ar tikrai reikia tiek aliejaus? Ar būtinai tik tokią mėsą? Ar niekuo paprasčiau neįmanoma suteikt skonio ir padaryt padažą liesesnį, sveikesnį, o galbūt ir be padažo dar įdomiau koks tas tikro maisto skonis.
Nakaronai pilno grūdo - puiku. Aš pakepinu smulkiai sukapoto svogūno ir smulkiai supjaustau (blanširuotą, nulupta odele pomidorą), pakepu viską, įdedu truputį česnako ir ant makaronų užpilu - lapnoja šeimyna, net ausys linksta. Garnyrui darau ryžius su daržovėm - pakepta morka, keli pievagrybiai, svogūniukas, šald.žali žirneliai ar koks brokolis, viską sumaišau su virtais ryžiais ir labai skanu.