Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(L.K. @ 2016 05 05, 08:24)
O matuoklis tikrai tikrai tiesą rodo?

O gali but kad ne tiesa? Net nesusimasciau apie toki varianta.
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2016 05 05, 20:29)
O gali but kad ne tiesa? Net nesusimasciau apie toki varianta.

patikrinkit. i slapius pelenus imerkit. as i senukus viena grazinau toki... rimtas tikslus prietaisas virs 200 kainuoja. galite adwa.lt pasiziurineti...
Atsakyti
4u.gif sveiki pasisodinau silauoge Herbert 1 krumuka, ar jai reikia draugijos, ta prasme dar vieno krumuko salia? Kazin kokie turetu buti mano veiksmai. Supyliau 80 litru durpes kada ir kuom reiketu mulciuoti? Ar ja pasodinus reikia gausiai laistyti vandeniu? Atsiprasau kad tiek klausineju, bet silauoge pirma karta isitaisiau. Gal atsakysit kas nors, nepatingesit parasyt atsakymo. Aciu thumbup.gif
Atsakyti
Persodino mano tėvas šilauoges į kitą vietą. Vienžo, iškasė iš mano durpių ir pasodino į molyną. Tai dabar klausimas - galiu dabar raut ir pilt durpę ar rudens geriau laukt?
Atsakyti
O ką ten raut - jau išrauta prieš persodinant.
Aš persodinčiau nelaukiant rudens.
QUOTE(Sparaxis @ 2016 05 06, 08:50)
Persodino mano tėvas šilauoges į kitą vietą. Vienžo, iškasė iš mano durpių ir pasodino į molyną. Tai dabar klausimas - galiu dabar raut ir pilt durpę ar rudens geriau laukt?

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2016 05 05, 08:32)
na greičiausiai
Fusicoccum putrefaciens. Pirmieji infekcijos požymiai ant jaunų stiebų atsiranda vasaros pabaigoje.

As irgi pagalvojau apie sita, tik kad del tos vasaros pabaigos suabejojau, nes pas mane jau dabar ruduoja ir vysta. O kuo zadat purksti?
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2016 05 06, 06:52)
4u.gif sveiki pasisodinau silauoge Herbert 1 krumuka, ar jai reikia draugijos, ta prasme dar vieno krumuko salia? Kazin kokie turetu buti mano veiksmai. Supyliau 80 litru durpes kada ir kuom reiketu mulciuoti? Ar ja pasodinus reikia gausiai laistyti vandeniu? Atsiprasau kad tiek klausineju, bet silauoge pirma karta isitaisiau. Gal atsakysit kas nors, nepatingesit parasyt atsakymo. Aciu  thumbup.gif

http://www.supermama...howtopic=933320
Cia paskaitinekit placiau apie silauogiu sodinima. Mano nuomene, labai maza duobe , jei tik tiek durpiu supylete, nepakaks jai tokio kiekio. I mano duobe tilpo beveik 2 pakiai po 200 litru durpiu.
Atsakyti
QUOTE(aurora18 @ 2016 05 06, 17:37)
Cia paskaitinekit placiau apie silauogiu sodinima. Mano nuomene, labai maza duobe , jei tik tiek durpiu supylete, nepakaks jai tokio kiekio. I mano duobe tilpo beveik 2 pakiai po 200 litru durpiu.

blink.gif čia duobė vienai šilauogei? Jeigu taip, tai tikrai tokios duobės nereikia....
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2016 05 06, 17:06)
blink.gif čia duobė vienai šilauogei? Jeigu taip, tai tikrai tokios duobės nereikia....

Sodinom pagal rekomendacijas panasiai gavosi apie 1 metro plocio ir 50 gylio. Dar apvedeme kanteliu virs zemes 10 cm, tai gal gavosi apie 60 gylis .Supyleme po maisa 200 ir kai susistovejo per ilgesni laika,tilpo dar gana nemazai is kito maiso tikrai daugiau negu puse ir dar spygliu dejome.Bet uz tai siemet silauoge auga ant kalnelio, o ne duobeje. Jei maziau durpiu, tuomet ko gero kasate mazesnes duobes. Mums gavosi taip kaip gavosi,manau kad ju niekada nereiks perkelti i kita vieta ir didinti duobiu.
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2016 05 06, 07:52)
Supyliau 80 litru durpes kada ir kuom reiketu mulciuoti?

QUOTE(aurora18 @ 2016 05 06, 17:37)
[url=http://www.supermama.lt/forumas/index.php?. Mano nuomene, labai maza duobe , jei tik tiek durpiu supylete, nepakaks jai tokio kiekio. I mano duobe tilpo beveik 2 pakiai po 200 litru durpiu.

80 litrų tikrai labai mazai atrodo. Jei sutinkame, kad duobė turėtų būti metro pločio ir 40 cm gylio, į ją telpa truputį virš 300 litrų durpių, atitinkamai - 90 cm ir 40 cm gylio - 250 litrų, jei 80 cm pločio ir 40 cm gylio - 200 litrų. Mazesnės duobės uz išvardintas, manau nėra labai geras pasirinkimas...
QUOTE(rytorasa @ 2016 05 06, 18:06)

Tos 400 litrų taip tik atrodo kad be proto daug, iš tikrųjų, kaip jau ir parašė - tiek ir gaunam 1 metro pločio ir 50 cm gylio duobei.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 06 gegužės 2016 - 18:37
QUOTE(miegale23 @ 2016 05 06, 14:12)
As irgi pagalvojau apie sita, tik kad del tos vasaros pabaigos suabejojau, nes pas mane jau dabar ruduoja ir vysta. O kuo zadat purksti?

Taip pasirodo vėliau ir man taip kilo mintis, bet gaila būtų daigų tai nutariau purkšti efektorium, pasirodo jo jau nėra prekyboje, bet aš jo dar turiu ax.gif
MRD siūlė Score purkšti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2016 05 03, 09:19)
MRD noriu pasiteirauti ką nuo stiebų degulių galėtumėte patarti purkšti  unsure.gif o tai gaila prieš 3-4 metus sodintos ...

QUOTE(Muka @ 2016 05 03, 13:59)
ačiū galima dabar purkšti?

QUOTE(MRD @ 2016 05 03, 14:56)
ne. per mazai lapu.

Sveikos, spėju, ir pas save šią bėdą aptikau, nes pastebėjau, kad viena šilauogė gaivaliojasi nuo pernai. Tik dabar geriau apžiūrėjus pastebėjau, kad vienas stiebas su ruda nemaža dėme. Stiebai padžiuvę, lapų sveikų nedaug g.gif Šilauogė gal 5 metų. Nu gaila, bet atrodo tokia labiau mirusi nei gyvybinga.

Noriu jūsų perklausti.. 1) reikia nukirpti tą degulį (žemiau jo), 2) tada nupurkšti Score tą šilauogę. 3) O kitas aplinkui reikia/nereikia/negalima purkšti? Tryse jos ten arti viena kitos auga. Kitos lygu sveikos, su žiedeliais jau blush2.gif Kaip teisingiau reikia elgtis dabar?
Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 13 gegužės 2016 - 21:19