Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

Pasodinau i vazona pries kelias sav, itariu nieko nesigaus, paskaicius kaip jus sodinat, teks palaukt rezultatu, nors zemuoges ir braskes gerai vazone auga
Atsakyti
QUOTE(CherryOrchard @ 2016 05 27, 23:05)
Pasodinau i vazona pries kelias sav, itariu nieko nesigaus, paskaicius kaip jus sodinat, teks palaukt rezultatu, nors zemuoges ir braskes gerai vazone auga

Kodėl galvojate, kad nesigaus? Jei šiemet nežydi, gal dar jauna. Svarbu turėti žiemojimui vietą.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 05 28, 08:56)
Kodėl galvojate, kad nesigaus? Jei šiemet nežydi, gal dar jauna. Svarbu turėti žiemojimui vietą.

A tai liuks tada nera ko pergyvent smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2016 05 16, 21:17)
Jei nuo pernai "serga" tai ne deguliai greiciausiai... Jei pernai pradejo sirgti, tai si pavasari jau nebutu gyvybes rodziusios... Deguliai greiciau silauoge sunaikina. Dvieju metu nereikia. Ieskokit man atrodo kitos problemos... gal uzmirkusi dirva, gal nelaidi orui, nepakankamai rugsti ar kt.

Pernai pastebėjau, kad ji beveik uogų neturėjo, skurdesnė atrodė, o kažkokių kitų simptomų nepastebėjau.. unsure.gif
Užmirkusi dirva gali būti, nes ten šlapia sodo vieta. Paruošimas irgi buvo toli gražu ne pats geriausias. Durpė, bet neizoliuota ir per siaurai :/

Kaip iš foto atrodo, gal vis tik tie deguliai?

user posted image

user posted image

Čia Patriot'as turėtų būti. Likęs vienas apysveikis stiebas. Nukirpau visus parudavimus, tik dar nepurškiau. Neprisiruošiau. Šalia dvi šilauogės sveikos, bet susiruošėm jas rudenį iškelti į kitą vietą. O šią bandysim gydyti.

O čia šalimais kitam sode, pas anytą, lyg ta pati bėda:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2016 06 02, 09:48)
Pernai pastebėjau, kad ji beveik uogų neturėjo, skurdesnė atrodė, o kažkokių kitų simptomų nepastebėjau.. unsure.gif
Užmirkusi dirva gali būti, nes ten šlapia sodo vieta. Paruošimas irgi buvo toli gražu ne pats geriausias. Durpė, bet neizoliuota ir per siaurai :/

Kaip iš foto atrodo, gal vis tik tie deguliai?

Čia Patriot'as turėtų būti. Likęs vienas apysveikis stiebas. Nukirpau visus parudavimus, tik dar nepurškiau. Neprisiruošiau. Šalia dvi šilauogės sveikos, bet susiruošėm jas rudenį iškelti į kitą vietą. O šią bandysim gydyti.

O čia šalimais kitam sode, pas anytą, lyg ta pati bėda:

Labiau i vėžį panašu. Deguliai vistik greičiau sunaikina augalą...
Ligos labiausiai puola pertręštus augalus ir silpnus bei augančius drėgnose, užpelkėjusiose dirvose. Jūsų atveju, jeigu ir palikti toje pačioje vietoje šias (pagydžius) ar naujas, reikėtų persodinti tinkamai: į laidžią orui stambios frakcijos ir rūgščią durpę, auginti ne duobėje ir net ne lygioje vietoje, o ant gana aukšto kalnelio (10-15 cm.) kad daugiau šaknų būtų neužmirkusių... Na, kiek iš nuotraukų matosi, tai gruntas tikrai nėra purus ir laidus orui... Čia visų ligų pradžios priežastis ir gali būti... oras šilauogės šaknims nemažiau reikalingas nei drėgmė ar žemas PH.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2016 06 02, 12:10)
Labiau i vėžį panašu. Deguliai vistik greičiau sunaikina augalą...
Ligos labiausiai puola pertręštus augalus ir silpnus bei augančius drėgnose, užpelkėjusiose dirvose. Jūsų atveju, jeigu ir palikti toje pačioje vietoje šias (pagydžius) ar naujas, reikėtų persodinti tinkamai: į laidžią orui stambios frakcijos ir rūgščią durpę, auginti ne duobėje ir net ne lygioje vietoje, o ant gana aukšto kalnelio (10-15 cm.) kad daugiau šaknų būtų neužmirkusių... Na, kiek iš nuotraukų matosi, tai gruntas tikrai nėra purus ir laidus orui... Čia visų ligų pradžios priežastis ir gali būti... oras šilauogės šaknims nemažiau reikalingas nei drėgmė ar žemas PH.

Ačiū. smile.gif
O jeigu vėžys, tai uženka išgenėti ar dar kažką būtinai reik padaryti?

Visai kitame sklype įrengėm naują vietą. Vyras jau keiksnojo mane, kiek ten darbo įdėjo, nes šįkart darėm kaip reikia. Metro pločio dėžes, kad apsaugoti nuo išorinio grunto (mollio), izoliacinę plėvelę iš šonų. Bandėm specialiai daryti, kad gautųsi lyg ant kalnelio, nes irgi šlapia.. Sodinsim gal 6 naujas. Tai vat ten ir tos dvi sveikos keliaus, nes čia, sode, panašu, kad joms nelabai patinka. O ir tikrai šlapia vieta.
Gruntui maišėm įvairių frakcijų medžio žievės čipsiukų ir pabuvusių pjuvenų. Ir, žinoma, durpę. Bet taip taupymo režimu. Tikim, kad pavyks išlaviruoti su visom tom drožlėm, kankorėžiais.
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2016 06 02, 10:28)
Ačiū. smile.gif
O jeigu vėžys, tai uženka išgenėti ar dar kažką būtinai reik padaryti?

Visai kitame sklype įrengėm naują vietą. Vyras jau keiksnojo mane, kiek ten darbo įdėjo, nes šįkart darėm kaip reikia. Metro pločio dėžes, kad apsaugoti nuo išorinio grunto (mollio), izoliacinę plėvelę iš šonų. Bandėm specialiai daryti, kad gautųsi lyg ant kalnelio, nes irgi šlapia.. Sodinsim gal 6 naujas. Tai vat ten ir tos dvi sveikos keliaus, nes čia, sode, panašu, kad joms nelabai patinka. O ir tikrai šlapia vieta.
Gruntui maišėm įvairių frakcijų medžio žievės čipsiukų ir pabuvusių pjuvenų. Ir, žinoma, durpę. Bet taip taupymo režimu. Tikim, kad pavyks išlaviruoti su visom tom drožlėm, kankorėžiais.

Nupurksti su skore ar topas reikia.
Lentos ir plevele gal ir be reikalao. Nesimaiso tas gruntas, ypac su moliu... juk ne skystis. Pas mane irgi priemolis. Plevele dejau is sonu tik nuo zoliu. O lentos tai tikrai nereikalingos...
P.S. jei reikes geru sodinuku - kreipkites. Pas mane trimetes po 4,5-5 eur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 02 birželio 2016 - 10:46
QUOTE(MRD @ 2016 06 02, 12:44)
Nupurksti su skore ar topas reikia.
Lentos ir plevele gal ir be reikalao. Nesimaiso tas gruntas, ypac su moliu... juk ne skystis. Pas mane irgi priemolis. Plevele dejau is sonu tik nuo zoliu. O lentos tai tikrai nereikalingos...
P.S. jei reikes geru sodinuku - kreipkites. Pas mane trimetes po 4,5-5 eur.

Ten gruntas toks dar "vaikščiojantis", supiltas pernai ir tikrai sunkus. Šlaitas. Tai, dalinai, kad nereiktų kasti gilių tranšėjų molyje, sugalvojom pusiau įkastas, pusiau pakeltas lysves. Nu, žodžiu, bišk persistengėm, bet atrodo tvarkingai. bigsmile.gif

Ačiū už patarimus. Nupurkšiu.

Ačiū už pasiūlymą. O jūs iš kur? Mes vietinį augintoją kalbinom, bet pas jį antrametės lyg..
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2016 06 02, )

Ačiū už patarimus. Nupurkšiu.

Ačiū už pasiūlymą. O jūs iš kur? Mes vietinį augintoją kalbinom, bet pas jį antrametės lyg..

mes prie Kauno.
Atsakyti
man tas šilauogių auginimas duobėse išklotose iš perdirbtos plastmasės pagaminta plėvele gana juokingai atrodo..... čia tas pats kas šiltnamis atidirbtu tepalu išteptas...... o poto visi giriasi skaniomis uogytėmis ir pomidorais.

Realiai juk nei vienas šilauogių ūkininkas neinvestuos tiek darbo ir pinigų iškloti griovius plevėle, bet šilauogės kuo puikiausiai auga ir klesti.

Mano 14 vnt. šilauogių auga 80x60 duobėse pripildytose aukštepelkių durbių ir ant dugno vos vos žvyro, kol kas nesiskundžia ir be plėvelės.
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2016 06 03, 06:46)
man tas šilauogių auginimas duobėse  išklotose iš perdirbtos plastmasės pagaminta plėvele gana juokingai atrodo..... čia tas pats kas šiltnamis atidirbtu tepalu išteptas...... o poto visi giriasi skaniomis uogytėmis ir pomidorais.

Realiai juk nei vienas šilauogių ūkininkas neinvestuos tiek darbo ir pinigų iškloti griovius plevėle, bet šilauogės kuo puikiausiai auga ir klesti.

Mano 14 vnt. šilauogių auga 80x60 duobėse pripildytose aukštepelkių durbių ir ant dugno vos vos žvyro, kol kas nesiskundžia ir be plėvelės.

Zinoma, kad nesamone... Nei vienoje fermoje nei vienai kulturai netiesiama jokia plevele po saknimis (jei kas nors zino stambu uki, kur taip yra - parasykite man zinute - butinai nuvyksiu pasiziureti). Visos pleveles ir tekstiles, skirtos zemes ukiui yra tiesiamos ant augalu is virsaus. Po saknimis tiesiama tik lelijoms baseinuose. Jeigu norite, kad augalo saknys butu vandenyje po liuties ilgiau, tieskite. Vieni pila smeli ar zvyra i dugna, kad geresnis drenazas butu, kiti patiesia plevele... viskas atvirksciai, tik klausimas, kas teisingai ir gerai augalui...
Atsakyti
Tik man ir kyla klausimas kas paskleidė čia tą nesamonė, kad šilauogių duobių šonus perdirbta plastmase iškloti reikia.......vėjų vėjai, o dauguma pasiskaitę ir tiki.

Spanguolyną baigiame įsirengti 2x1 m. ir apie 40 cm gylio, vėl jokių plėvelių, žvyrio sluoksnis ant dugno ir apie 15 karučių aukštapelkių durpių.

Tiesa teko matyt žmones kas vietoj celofono, šilauoges augina padangose pripildytose durpėmis ir visa tai paskui keliauja pirkėjams smile.gif
Atsakyti