Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų namai

QUOTE(aurute66 @ 2016 04 28, 12:43)
Pas mus sninga doh.gif

tai dabar pasidžiauk, kad pomikus namie palikai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 28 balandžio 2016 - 12:48
QUOTE(Paladė @ 2016 04 28, 12:48)
tai dabar pasidžiauk, kad pomikus namie palikai  biggrin.gif

Aha,džiaugiuosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 04 28, 13:32)
Sakot? biggrin.gif
Bet lankinio nenoriu, nors jis paprasčiausios konstrukcijos. Pagal tą aną pilietį, kur buvau įmetus, šiltnamyje turi būti stoglangiai dėl gero vėdinimo, o čia jau reikia žiūrėti pirkti kokį gargarą...Ir laiko neperdaugiausiai liko, jei dar noriu derlių šiemet turėt, ir dar pati nežinau, ko noriu biggrin.gif

Man svarbiausia rast atsakymą, ar jei pradėsiu terliotis su žemaūgiais laukiniais - ar tikrai neprašausiu dėl gausos derliaus, ilgo derėjimo ir pan? O jei vasara mažai šilta, tai lauke pomidorams šakės.. šiltnamis tokiu atveju išgelbėtų?

Auginau pomidorus lauke. Truputėlį reikia pasistengt ir puikiai dera . Derliumi nesiskundžiu . Praėjusiais metais turėjau jau šiltnamį . Bet neturint galimybės - auginkit lauke . Patarimai :

1. Turi būti ankstyvi,
2. Augint žemaūgius arba aukštaūgiams po 4 kekės višūnę laužti,
3. Rugpjūtį šalint lapus - 70 pr.
4. Parinkt tinkamą vietą .
Ansčiausiai maras užpuolė rugpjūčio 25 d. Pirmais metais , iš nežinojimo ...

Atsakyti
Spėkit, ką tūla pomidorienė veikia, likusi namie "ant biuletenio" cool.gif Nu aišku kad pomidorus sodina lotuliukas.gif Gerai kad per daug neisismaginau, nes saulutę ir aplink Vilniu pakeitė toks šaltas lietus.... Pasitikrinau prognoze-iškur dabar tas 0 nakti atsirado g.gif. Ir dar toks pastebejimas, kad savaite anksciau seti ankstyvieji kazko visai neankstyvi- Iš Kasparo, Vspiškos ir Podsniežniko tik pastarasis jau žydi, o likę nea. Jau net dvejoju sodinti juos apskritai ar ne?
Atsakyti
cha cha- užpustys jūsų šiltadaržius storu sluoksniu- gyvens daigiukai po patalais sandariais. Mano vargsta namie, tie kur buvo mb palikęs šiltnamyje be mano žinios kelias paras- jau baigia spalvą atgaut ir atsigaut. Biski kaip pijoko nosis buvo spalva pasidarius. Tai dabar nenešu.
Dar pora sav. reikai pratempti, paskui lyg ir padoriai jau bus kraustymuisi su visam orai. Tikiuosi bent labai. Darysiu tuneliukus šiltnamyje, išsodinsiu ir lai bus kaip bus- negi birželio laukt reiks. Nors mano nedideli- prilauktų.
Atsakyti
Linandra, teisingai jums ŽS patarė. Tik dar norėčiau papildyt, kad prie kiekvienos galimybės stenkitės tuos užkrėstus augalėlius vis pakrutinti. Taip, kad debesis sukiltų ir baltasparniai prie lipduko skristų. Beje, bet kokios priemonės suveikia tik per kelias generacijas, ty, dabar suaugėliai, kiek vėliau jau iš padėtų kiaušinėlių naujai išsiritę. Turėkit kantrybės wink.gif
Atsakyti
Nesyldau siltnamiu.nei kart nedengiau agro.pora kart degiau zvakes.syki pamirsau,tai 7ryte -4 rode.i siltnami nejau iki vakaro,nes galvojau nerasiu nei vieno gyvo.ir ka,tik vienas mazgis pameles.ir serenciai graziausi.gal vistik ne taip baisiai jie bijo zemesnes temperaturos g.gif
Augimas tik sustojes.sejau per tris kart,tai ir ugiai skirtingi.dickius jau sodint reik,pazastu pilni.bet tik kita savaite galesiu.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 04 27, 21:37)

Labai labai norėčiau pamatyti, kaip ant svieto atrodo šiltnamis iš plastikinių langų. Ar galėtumėte nuotraukėlę? blush2.gif Vaizduotė neveikia, kaip padarytas stogas.

Įkeliu nuotraukas. Stogas suvirintas iš metalinių profilių. Pirmoji nuotrauka pernai metų, paspauskit ant nuotraukos, tada atsidarys kitame lange ir matysis stogas iš vidaus. Antroji nuotrauka iš lauko vaizdas. Na, nieko ypatingo.
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2016 04 28, 18:26)

oho koks statinys. Dabar bežiūrint klausimų kyla- o ar patogu rankenos viduje šiltnamio, ir kad durys vidun atsidaro? garui- šilumai išeit manau tikslingiau būtų išorėn kad kreiptųsi g.gif o gal taip patogu- kaip pernai ar pasitvirtino toks atidarymas, ar radot kokių minusų? ir aplamai koki pliusai- minusai naudojant iškyla?
Nors man tai tik pasvajot- nei čia kas virins, nei vargs verysad.gif Belieka pasidžiaugti kitų statiniais.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2016 04 28, 18:49)
oho koks statinys. Dabar bežiūrint klausimų kyla- o ar patogu rankenos viduje šiltnamio, ir kad durys vidun atsidaro? garui- šilumai išeit manau tikslingiau būtų išorėn kad kreiptųsi  g.gif o gal taip patogu- kaip pernai  ar pasitvirtino toks atidarymas, ar radot kokių minusų? ir aplamai koki pliusai- minusai naudojant iškyla?
Nors man tai tik pasvajot- nei čia kas virins, nei vargs verysad.gif  Belieka pasidžiaugti kitų statiniais.

Rankenos šiltnamio viduje jokių nepatogumų nesukelia. Vasarą atidarau, t.y. atlošiu visus langus. Jei būtų rankenos išorėje, tai atsidarytų kas nori, pasiimtų kiek nori. biggrin.gif Todėl ir duris teko statyti pagal langus, atsidarančias į vidų. O tai žinoma yra nepatogu, bet kitaip nesigavo. Dar žadėjo man padaryti atidaromus langelius viršuje, šonuose, kur dabar skarda užsukta, bet nežinau, ar reikia, nes ir taip puikiai vėdinasi.
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2016 04 28, 19:59)
Rankenos  šiltnamio viduje jokių nepatogumų nesukelia. Vasarą atidarau, t.y. atlošiu visus langus. Jei būtų rankenos išorėje, tai atsidarytų kas nori, pasiimtų kiek nori.  biggrin.gif  Todėl ir duris teko statyti pagal langus, atsidarančias į vidų. O tai žinoma yra nepatogu, bet kitaip nesigavo. Dar žadėjo man padaryti  atidaromus langelius viršuje, šonuose, kur dabar skarda užsukta, bet nežinau, ar reikia, nes ir taip puikiai vėdinasi.

Langai atsidaro į vidų ne dėl to, kad bet kas į svečius užsuktų smile.gif , o todėl, kad į išorę pavojinga - šiandien buvo toks vėjas, kad langus atplėštų. bet kodėl pas jus durys turi į vidų atsidarinėti, tai nežinau.
Įdomu, kiek metų turite šį šiltnamį, nes labai jau mažas nuolydis stogo. bet pastaraisiais metais buvo mažai sniego.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 28 balandžio 2016 - 21:34
Sveiki, pribrendo reikalas, kai nebegalima tylėti ir tik stebėti beprotišką kainų kilimą. Pradėkim veikti! Visi visi visi, draugai, giminės, platinkim šį pranešimą visais įmanomais būdais, per visas grupes, žiniasklaidą, spaudą, radiją, politikus, žymius žmones, bendradarbių tarpą. Junkitės prie prekybcentrių boikoto, paraginkite kitus, skleiskit žinią toliau!!!! Mums gali pavykti, jei veiksim kartu!

user posted image

Veikim, gana kalbų.
Atsakyti