Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų namai

mano visi koki 6 jau lauke savaitę, nedengiau kelias paras, dabar uždengiau agro, netgi dviguba- tingėjau kirpt, neklauskit kodėl- tikiuosi vėsumos, sakykim. Šiaip auga sparčiai, gražiai, net gražesni daigai nei šiltnamyje. Kolkas bent. Ryte pakeliu šonus- prie lankų skalbinių segtukais prisegu- lankai pas mane vieliniai storesni, tai labai gerai segtukai laikosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2016 05 13, 13:49)
Niekuo nedengiat?

Ne. Kol nėra pranešta šalnų-lai grūdinasi. Juk nelakstysiu paskui vasarą, kai naktys(ir dienos) atvės su agroplėvelėm biggrin.gif
Atsakyti
Priminkit prašau 4u.gif auginant dviem stiebais, ataugele paliekama prieš žiedine keke ar po? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2016 05 13, 20:23)
Priminkit prašau  4u.gif auginant dviem stiebais, ataugele paliekama prieš žiedine keke ar po? g.gif

Po biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2016 05 13, 19:30)

nu, nu... prieš pirmą žiedinę kekę... va, labai aiškiai paklausė - žemiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 13 gegužės 2016 - 20:52
QUOTE(daimura @ 2016 05 13, 21:33)
nu, nu... prieš pirmą žiedinę kekę...

Sveiki, atleiskit kol kas tylinčiai skaitančiai pradedančiai sodininkei smile.gif, ar galima prašyti paprasčiau - ar žemiau, ar aukščiau žiedinės kekės? Nes prieš ir po nevienodai su vyru suprantam smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2016 05 13, 21:46)
Sveiki, atleiskit kol kas tylinčiai skaitančiai pradedančiai sodininkei smile.gif, ar galima prašyti paprasčiau - ar žemiau, ar aukščiau žiedinės kekės? Nes prieš ir po nevienodai su vyru suprantam smile.gif.

čia viskas su paveiksliukais parodyta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2016 05 12, 18:27)
Kodėl manai kad bambaliai su vandeniu? Aš tai esu tikra, kad ji ten samagoną laiko.

bigsmile.gif Kokios šposininkės biggrin.gif

Jūs nesistebėkit labai, nes šiltnamio niekad neturėjus, nors daržo lysvėse praktiškai gyvenu paskutiniu metu.. ne visai nuo asfalto biggrin.gif
Ko tik neauginus.. tik su pomidorais mažoka patirties. Tad šiemet skaitau jus 4u.gif Linksma čia pas jus biggrin.gif Tikrai grįšiu dar su pradinuko klausimais, kai kils problemų.

Dabar ant stiklinto balkono palangės tebestovi 10 laukinių Alka, 10 Vilmų ir 10 Tombling Tom. Neišvežiau į lauką laukinių, tai dabar dar pralauksiu gresiančius šalčius. Šiaip auga gražiai. O tuos balkoninius verkiant reikia jau persodint į dideles talpas.

Ačiū, pagyvenusi 4u.gif Tokį spėjimą ir turėjau dėl bambalių smile.gif .
Atsakyti
Mano pomidorai pagaliau ėmė gražėti. Kokias tris savaites stovėjo vietoje ir nesupratau kas jiems darėsi. Kiek atsimenu senesiais metais būdavo tik pasodinu ir jau kokią penktą dieną matosi rezultatas. O šiemet tai tikrai buvau sunerimusi. Orai puikūs, o pomidorai kaip niekada nuskurdę. Na bet pamažu ima žydėti, o Toro turi du bumbuliukus. Gal išsikapstys.

----
Dar su tais stiebų skynimais. Ką daryt jeigu pomidoras užsibaigia trim žiedynais ir nei vienas nėra pažastinis ūglys? Visi lygiaverčiai stiebai? Visvien kažkurį šalinti ar tai du šalint? Seniau tokių būdavo mažuma, ar tai net visai nebūdavo. O dabar dauguma.
Atsakyti
Šiandien nuvažiuoju į sodą ir randu staigmeną smile.gif ir ne vieną, o cielas 5 smile.gif Penkis užmegstus Promyk pomidoriukus, kurių dar nelaukiau clap.gif yahoo.gif
user posted image
Kai žinau, kur yra, tai matau 3 biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 13, 21:02)
Visvien kažkurį šalinti ar tai du šalint?

Čia jau kaip pati nuspręsite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2016 05 13, 22:02)
Dar su tais stiebų skynimais. Ką daryt jeigu pomidoras užsibaigia trim žiedynais ir nei vienas nėra pažastinis ūglys?  Visi lygiaverčiai stiebai? Visvien kažkurį šalinti ar tai du šalint? Seniau tokių būdavo mažuma, ar tai net visai nebūdavo. O dabar dauguma.

žemaūgių prisisėjot? g.gif Jei užsibaigia žiedine keke, tai kaip ir viskas. Ale kam jas skint, dėl pomidorų turbūt auginat g.gif
Atsakyti
Dekui visoms, kad esat, atgaiva jus skaitant. Siltnamis pagaliau uzsakytas, belieka tiketis, kad kita savaite pristatys, jei ne, tai per dvi zadejo, bo daigai eme skursti. Mb prasymu kelias Vilmas pasejau, gi nezino, kad tarp burio ir cheriuku yra, klausimas-kokio dydzio indo reikia joms?
Atsakyti