Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų augintojų namai

QUOTE(ate42 @ 2016 05 13, 19:30)

4u.gif

QUOTE(daimura @ 2016 05 13, 20:33)
nu, nu... prieš pirmą žiedinę kekę... va, labai aiškiai paklausė - žemiau  biggrin.gif

blush2.gif Ačiukas biggrin.gif
Atsakyti
Kreipiuosi į jūs, mielosios pomidorų auginimo profesionalės 4u.gif 4u.gif 4u.gif . Šiltnamio neturiu, sodinsiu lauke pomidorus. Promyk-as jau žydi ant palangių doh.gif Kada galėčiau sodinti į lauką? g.gif Turguje daigų prekeiviai mane įtikinėjau, kad jau laikas, kad šalnų nebus... Patarkite. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medute55: 14 gegužės 2016 - 06:35
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 05 13, 21:48)
žemaūgių prisisėjot?  g.gif Jei užsibaigia žiedine keke, tai kaip ir viskas. Ale kam jas skint, dėl pomidorų turbūt auginat  g.gif

Tai vat aš irgi galvoju, kad gaila skint. Gal neskinsiu... O kad ten žemaūgiai, tai nesitikėjau. Na matysim. Bandysiu neskint.
Papildyta:
QUOTE(Medute55 @ 2016 05 14, 06:34)
Kreipiuosi į jūs, mielosios pomidorų auginimo profesionalės 4u.gif  4u.gif  4u.gif . Šiltnamio neturiu, sodinsiu lauke pomidorus. Promyk-as jau žydi ant palangių doh.gif  Kada galėčiau sodinti į lauką?  g.gif  Turguje daigų prekeiviai mane įtikinėjau, kad jau laikas, kad šalnų nebus... Patarkite. Ačiū 4u.gif

Šalnų būt gali, bet kai bus, tai ir žiūrėsite, ką daryt. Dengsite, šalia pastatysite bambalį su šiltu vandeniu nakčiai. Pomidorai buvo grūdinti?
Net birželį gali pasitaikyti šalnų. Tai dėl baimės laikyti ant palangės tikrai neverta.
Trečiadienį matau praneša naktį +4, bet grūdintiems pomidorams tai nieko blogo tikrai nedaro.
Kai ant palangės žydi, negerai. Reikia nešt į pastovią vietą.
Atsakyti
[attachmentid=235583]

kazkaip greitai nerandu, kas cia...iki siol nesusiduriau per kelis metus.... Tie patis Sweet million, kiekvienais metais rode kalio trukuma, bet dziuvo lapo galiukai, o si karta kazkas kitas atsitiko, ir labai staiga ir daug, kokius 5 lapus teko iskinti(neapatinius).

Gal turit minciu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2016 05 14, 07:34)
Kreipiuosi į jūs, mielosios pomidorų auginimo profesionalės 4u.gif  4u.gif  4u.gif . Šiltnamio neturiu, sodinsiu lauke pomidorus. Promyk-as jau žydi ant palangių doh.gif  Kada galėčiau sodinti į lauką?  g.gif  Turguje daigų prekeiviai mane įtikinėjau, kad jau laikas, kad šalnų nebus... Patarkite. Ačiū 4u.gif

dar kaip ir ankstoka g.gif planuoju kita savaite uzsiimti sodinimu lauke mirksiukas.gif
Atsakyti
Ryt planavau pirkti daigus ir sodinti šiltnamin. Bet ar nekenks tokia drėgmė - pas mane šiltnamy vos ne balos telkšo praėjimuose, kiek įmerkta dirva nuo lietaus g.gif Ką patarsit? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, aš pirmą kartą pasodinau pomidorus, šiltnamyje. Skaitau skaitau ir nieko nesuprantu apie kažkokius skabymus g.gif Kiek teko girdėti, kad reikia išskabyti visus pažąstinius ūglius... g.gif Ar klįstu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2016 05 14, 20:59)
Sveikos, aš pirmą kartą pasodinau pomidorus, šiltnamyje. Skaitau skaitau ir nieko nesuprantu apie kažkokius skabymus  g.gif  Kiek teko girdėti, kad reikia išskabyti visus pažąstinius ūglius... g.gif  Ar klįstu  doh.gif

Taip, aukštaugiams pomidorams skabome pažastinius ūglius. Skabant visus, augalas auga vienu stiebu. Norint pomidora auginti dviem ar trim stiebais, yra rekomendacijos kokiu principu parenkame tinkamus pažastinius uglius. Paskaitykit kelis puslapius atgal, neseniai buvo ikelta nuoroda su tikslesne vaizdine info.
Atsakyti
Tany,
man panašu į kladosporiozę, rudąją dėmėtligę. Ji vaisių nepažeidžia. Ji įsibujoja, kai drėgna ir karšta, virš 30 laipsnių šiltnamy. Aš tokių lapų net neskinu, kol patys nenudžiūna. Tegu maitina augalą, kol gali.
Tarp kitko, kai nustojau perkasinėti žemę, šita grybinė liga pagriebia tik kokią vieną - kitą veislę - naujokę.
Atsakyti
QUOTE(Daugmanta @ 2016 05 15, 02:18)
Tany,
man panašu į kladosporiozę, rudąją dėmėtligę.

Kladosporiozė , jeigu neklystu, atrodo taip :
user posted image
Pas Tany ne kladosporiozė. Mano kai kurių pomidorų apatiniai lapai irgi taip atrodo. Manau, kad dėl netinkamos buvusios temperatūros, amarų, kurių vis tiek šiek tiek yra, net ir kelis kartus nupurškus) arba dar ko nors trūksta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 15 gegužės 2016 - 08:02
Kladosporiozės atveju kai pasirodė pirmos dėmės viršutinėje pusėje ant lapų apatinės pusės visada buvo bent kelios vietos su pūkelinėm apnašom. Bent jau aš pernai būtent dėl tų apnašų nusprendžiau, kad tai dėmėtligė.
Atsakyti
aciu mergynos uz pastangas padeti, kol kas situacija stabili...uzklojau pagaliau sienu siltnami, nupurskiau Funres, tikiuosi atsigaus ir bus visi laimingi...

O cia jums uz rupesti wink.gif
[attachmentid=235592]
pats pirmas siumetu (tiesa vazoninis-darbinis smile.gif)
Atsakyti