Įkraunama...
Įkraunama...

Iškeltos lysvės

Nuo 50 psl rašo šiek tiek apie pakeltų lysvių įrengimą 4u.gif

http://www.ambprogra...ngas_darzas.pdf

Atsakyti
Turejau pirmus metus iskelta,bet tik virs 10imt cm nuo zemes ir prasikeikiau,visada sausra,purkstuvas kiaura diena prastovedavo,tai isardziau rudeni.Grazu,patogu,nes zoles neina i jas,bet reikia kazka sugalvot del dregmes sulaikymo.
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2016 04 22, 12:19)
Turejau pirmus metus iskelta,bet tik virs 10imt cm nuo zemes ir prasikeikiau,visada sausra,purkstuvas kiaura diena prastovedavo,tai isardziau rudeni.Grazu,patogu,nes zoles neina i jas,bet reikia kazka sugalvot del dregmes sulaikymo.



Mulciuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2016 04 21, 14:56)
Nuo 50 psl rašo šiek tiek apie pakeltų lysvių įrengimą 4u.gif

http://www.ambprogra...ngas_darzas.pdf

O, geras. Pamačiau nuorodą iš savo serverio. Buvau ir užmiršusi, kad kažkada kažkam ten įdėjau šią informaciją. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2016 04 22, 13:29)

Mulciavau didziuliais slyoksbiais vejos zole pjauta,tai ji ne nepuvo o irgi isdziudavo,sienas,tik kita diena po laistymo iki pietu dar dregna budavo pakrapscius,bet po pietu ir vel,kiekviena vakara reikejo saziningai.Apie pomidorus isvis buvau padarius duobes ir apkasus,kad i saknyna pripilt po puskibiri ant karto.Pernai padariau nauja darza lygu,tai nebuvo ne kuo lygint,galejau kas antra ir kas trecia diena tik laistyt smile.gif nebent jei tos iskeltos lysves nedideles,tai galima is pampersu pribert apacioj,dregme ir palaikys.
Atsakyti
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2016 04 22, 19:42)
Mulciavau didziuliais slyoksbiais vejos zole pjauta,tai ji ne nepuvo o irgi isdziudavo,sienas,tik kita diena po laistymo iki pietu dar dregna budavo pakrapscius,bet po pietu ir vel,kiekviena vakara reikejo saziningai.Apie pomidorus isvis buvau padarius duobes ir apkasus,kad i saknyna pripilt po puskibiri ant karto.Pernai padariau nauja darza lygu,tai nebuvo ne kuo lygint,galejau kas antra ir kas trecia diena tik laistyt smile.gif  nebent jei tos iskeltos lysves nedideles,tai galima is pampersu pribert apacioj,dregme ir palaikys.


Pas mus molis, tai turim problema su stovinciu vandeniu. biggrin.gif doh.gif Todel ir pakeliu lysves.

nera vieno varianto tinkancio visiems. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2016 04 23, 08:38)
Pas mus molis, tai turim problema su stovinciu vandeniu.  biggrin.gif  doh.gif Todel ir pakeliu lysves. 

nera vieno varianto tinkancio visiems.  biggrin.gif

Va va,kam per sausa,kam per slapia :)kas nori ir negali iskelt,kas nenori,turi kelt smile.gif
Atsakyti
Pykit, nepykit, bet juokingai atrodo daržovės skirtos savo šeimos nariams ir užaugintos pinoteksu ar kitais brudu nudažytose lysvėse, OSB dar rimčiau atrodo smile.gif nematau skirtumo nuo parduotuvinių hiproponikos sistemose augintų daržovių.

Geriau kažkuom natūraliai tepti tas lysves, juk po keletos metų medieną nebus taip jau sunku pasikeitis.
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2016 04 23, 21:57)
Pykit, nepykit, bet juokingai atrodo daržovės skirtos savo šeimos nariams ir užaugintos pinoteksu ar kitais brudu nudažytose lysvėse,

O tai kam jas tepti iš vidaus? bigsmile.gif Viduj tėra žemė ir plika, natūrali lenta, jokio kontakto augalo su jokiais dažais. O štai išorė tvarkinga, nes ji matosi, bet nežinau, kiek pinotexo reikėtų, kad kiaurai medieną jis praeitų lotuliukas.gif
Ekologiškumas neturi prasilenkti su sveiku protu. Sykį vyro paprašiau padaryti pirtį su...šiltnamio plėvele(kažkada tėtis buvo tokią pasidaręs, nedidelė patalpėlė natūraliai nuo saulės prikaisdavo iki +60, pasėdėdavom, paskui išlėkdavom laukan ir po bačka su vandeniu nusimaudydavai, nu kaimo vaikas buvau), tai išklausiau visą paskaitą, kaip šiltnamio plėvelė garuoja nuo šilumos ir išskiria nuodingus garus, kuriuos sukvėpuosiu, kol pirtinsiuos. Geriau būtų pasakęs, kad tingi daryti, nes pomidorai tai auga toje nuodingoje plėvelėje pastoviai, o mes juos valgom lotuliukas.gif
Atsakyti
Vieni tepa, kiti ne, treti lysvęs iš OSB daro, vaikus maitina ir visiems giriasi kokios sveikos jų uogytės......Ekologistai tikrai nesame, tačiau kartais reikia savo galva sveikai pagalvoti smile.gif bandysime savo lysvių lentas aliejum ar kažkuom panašiai tepti.
Atsakyti
Darom ir mes neaukštas lysves iš medžio lentų, nedažom , nors man labai gražu pilkos spalvos lysvės, labai dera su gamtos spalvomis. Tarp lysvių tikiuosi kada užžels pjaunama žolė. Skvarbom savo priemolį, įterpiu smėlio palengvinimui ir riebaus juodžemio, palieku lysvėje nemažai erdvės mulčiavimui. Nemieste, plačioe erdvėje lysvės ir tarpulysviai po 80cm, ilgis po 3m. Tik pasidarau ir apsisėju tą pačią dieną smile.gif , vėluoju pagal sėjos planą doh.gif
Aliejus prailgintu lentų amžių, kaip ir pjaustymo lentelių. Ką spėsiu aptepliosiu, gal vaikams duosiu pasižaisti.
Atsakyti
Mes siemet gavau sodo sklypa(UK) labai dregnoj,molingoj vietoj,tai jau padarem pakeltas lysves,medines 2,40x1,20 ir 22cm aukscio.Is isores nudazem,o is vidaus palikom medi svaru.Daugelis cia taip daro.I dugna dedam kartona,ant virsaus perpuvusi arkliu mesla ir virsutinis sluoksnis juodzemis,bet pirktas sodo parduotuves,tai gal nebus daug tu piktzoliu seklu?
Bet turiu klausima apie siltnami.Jis plevelinis ir kol kas tik ruosiames jame daryt lysves.Siuo metu zeme jame uzdengta kartonais,kad piktzoles neaugtu.Kai padarysim pakeltas lysves,det kartona,kaip laukinese,ar jis praleis pomidoru saknis,skverbtis i gilesnius sluoksnius,juk taip greit kartonas nesupus,nors ir raso,kad paklojus,ji reikia gerai suliet vandeniu.?
Atsakyti