Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Na žiūrėsim kaip čia bus mirksiukas.gif Apie strepsius galiu kalbėti, nes jau žinau kaip jie elgiasi, o apie sanpaulijas ne. Kai viską išbandysiu tada tikrai žinosiu. Aišku jei nenupus.
Pas mane kambariai tikrai tamsūs, dzūkė gali paliudyti, nes stebėjosi kaip gėlės auga tokioje prieblandoje biggrin.gif
Atsakyti
evora nuostabi tavo sanpaulyte wub.gif greit ir as parodysiu nauju zieduku,lai daugiau prasiskleidzia,maniskes tai kazkur puse su pumpuriukais,puse dar ne,tureciau sulaukt daug ziedu,keletas pareina su didelem kepurem,matau morevo veisles,ypac aelita bus isprotejusi,nebetelpa pumpurai tiek apsikrove.
Atsakyti
Ir maniškės jau turi pumpurėlių wub.gif

Evora tikrai labai graži sanpaulija, man patinka dvispalvės wub.gif Aš turiu Rhapsodie Roxanna, bet iš lapuko užauginau, tai dar neaišku kada žydės.
Atsakyti
Ačiū už pagyras naujokei 4u.gif

Na mano ir mamos sanpaulijos jei ir stovi nuo lango 1,10-1,50 m atstumu, tai pietinė pusė ir gauna net daug saulės šviesos. Pilnai būna apšviestos, net saulės vonias priiminėja. O ant palangės tupi rytinėje pusėje ir dar milžiniška eglė per visą langą išsikerojusi. Šviesos nedaug, bet per žiemą prabūti iki pumpurus krauti pradeda visai gerai. Sužysta ir čia, bet po kelis stiebelius, negausiai.

Mažyliams iš lapo išaugintiems, pastebėjau, kad geriau arčiau lango, nei metras nuo jo.
Štai rudeny iš Silvijos parkeliavusios mažylės buvo toli nuo lango, tai ne kažką ir paaugo. O kur mamai padovanojau-dėjo ant pietinės palangės, visą žiemą pralaikė, dabar krūmas tankiai prilapojęs apie 8 cm. skersmens ir pumpurų gausybė. Neatsidžiaugia Balerina, tik smarkiai liūdi, kad geltonoji neišgyveno, tai vis guodžiu, kad gal kada dar padovanosiu.

Silvija, jei dar turėsi galimybę, tai paaugink iš lapelio kokią gražią geltoną. Mokėsiu, kad ir 10 eurų ar daugiau, bet reik mamai padėt pildyt jos svajones.

O lapų pakilimai ir nusileidimai tikrai priklauso nuo veislės. Štai turiu chimerą SHARON su mėlynais dryžiais, tai lapai tamsūs ir šauna aukštyn, o su rožiniais dryželiais MYRTHIA-daug horizontaliau lapus leidžia. Tiesiog tą patį augalą stebiu ir jei yra nukrypimų nuo jo įprastos lapų padėties, tai tada ir darau išvadas kur jį dėti.
Dar spėju, kad labai daug centre susigrūdusių trumpastiebių lapelių gali būti ir dėl pagreitėjusios pavasarinės vegetacijos. Tiesiog nebespėja išaugti , o jau kiti lenda.
Na, aš tik sanpaulijų mylėtoja, bet tikrai ne profė tuose jų auginimo reikaluose, tai tik mano pastebėjimai, kurie gal kitoms ir nepasiteisino.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 04 23, 11:25)
Na, aš tik sanpaulijų mylėtoja, bet tikrai ne profė tuose jų auginimo reikaluose, tai tik mano pastebėjimai, kurie gal kitoms ir nepasiteisino.

Ačiū, kaip tik svarbi augintojų nuomonė, kaip pas kurias auga, ant kokių palangių ir t.t. Mano visi trys langai į šiaurės vakarus, tai neturiu pasirinkimo biggrin.gif Kadangi pas mane jų nėra daug, tai reikės susinešti informaciją apie kiekvieną veislę, kad žinočiau ar taip turi būti ar ji kuo nepatenkinta.
Atsakyti
Bet tai kaip kambariuose šalta+18 tik. Prilaistytom gėlėm visai blogai. Sanpaulijoms aišku nepatinka ir ne į sveikatą. O mano numylėtiems kaktusams ir kitiems sukulentams, tai mirtinos sąlygos puviniui atsirasti.
Pavydžiu kas turi savo trobelę-ir gėliukams gerai, ir pačioms drebėti nereik. Aš per naktį net miegodama drebėjau, gerai, kad nors katė atėjo pašildyti. lotuliukas.gif
Atsakyti
Och, įsižydėjom doh.gif
Maximinė nežiniukė ax.gif

user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 04 23, 11:51)
Och, įsižydėjom doh.gif
Maximinė nežiniukė ax.gif

Reiks saviškėm parodyti, tegu mokosi, kaip reikia žydėti lotuliukas.gif
Atsakyti
Spalvų žaismas wub.gif
user posted image
Ness' Fantasy Gold

Po pertraukos ir pavieniai žiedai džiugina. Po to jau norisi "kepurių" blush2.gif
user posted image
Outer Limits
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 23 balandžio 2016 - 23:08
pasirodom nauju zieduku

DEO Beloe zoloto

user posted image

DEO Marcipan

user posted image

o cia mano nudurnejimo laipsnis lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Gražiai nudurnėjus thumbup.gif
Atsakyti
tai cia tik apie puse blush2.gif
Atsakyti