Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ir facebook'as

Maniškis 11 jau ne pirmus metus kalba apie FB. Prasidėjo nuo pirmos klasės. Argumentas vienas - "draugai gi turi". Aiškiai išdėsčiau, kad FB yra tik nuo 13 metų, o jei draugai turi, jie daro nusikaltimą, meluoja ir apsimetinėja. Bendravimui yra tiesioginiai pokalbiai - galima susitikt, galima pasikviest į svečius, galima paskambint. Jei reikalinga kokia informacija, šeimos nariai visada padės surasti ir be FB. Na, o kai prireikė žaidimams, viskas yra pajungta per mano ar vyro paskyrą. Ties čia prašinėjimai ir baigėsi. Laukia tų 13 metų. Gal tiek pralaukęs nebenorės?
Atsakyti
manau jums nederejo istrinti paskyros. as jusu vietoje buciau pakalbejusi su dukra ir isaiskinusi visus pavojus. gal mergaite ju nezino? ir paprasyciau, kad dukrele pati istrintu anketa. jus rizikuojate prarasti dukros pasitikejima.
Atsakyti
Mamos jus rimtai, 8 metu vaikas turi ismanuji ir viena naudojasi internetu? doh.gif Ir kir ritasi pasaulis? Kam is vis tokiem vaikam ismanusis? Ka jie gero prie kompo veikia? Ar cia tipo negalit uzimti normaliais dalykais tai prie kompo pasodinat? Mano dukrai greit 8 bet net nemokinu kompo isijunkti, net kalbos nera apie naudojimasi. Telefono nusprendem kad irgi nereikia jokio, o kai reikes del susiekimo, kai eis i burelius pati, tai gaus paprasta. Kam jus kemsat vaikam ta slamsta? Juk darote labai didele zala ju psichikai.
O del fb, ji galima nuo 14 ar 16 lygtai susikurti, tai gal reiktu paaiskint vaikams apie taisykles, kad neveltui tas amzius numatytas?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2016 09 22, 19:27)
Ir kir ritasi pasaulis? Mano dukrai greit 8 bet net nemokinu kompo isijunkti,


Šiaip tai dabar 21 a.- technologijų amžius. Gaila man jūsų dukros.
Atsakyti
QUOTE(zvirbliukas @ 2016 10 02, 17:33)
Šiaip tai dabar 21 a.- technologijų amžius. Gaila man jūsų dukros.


o man jusu gaila. kompu naudotis tikrai spes ismokti, o kaip tie vaikai bendraut ismoks kur sedi tik prie pc ir televizoriaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2016 10 02, 20:04)
o man jusu gaila. kompu naudotis tikrai spes ismokti, o kaip tie vaikai bendraut ismoks kur sedi tik prie pc ir televizoriaus?  g.gif


O tai nepagalvojate, kad laiką galima paskirstyti (net pats sąmoningas 8- metis turi tai sugebėti)- draugams, knygoms, kompiuteriui, televizoriui, žaidimams?
Šiais laikais net būrelių yra adaptuotų kompiuteriams- robotika, anglų kalba, programavimas....nebijote, kad jūsų vaikas jausis atsilikęs, vis tik ne 2 metai, o jau 8? Pati gi naudojatės technologiniais išradimais, ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zvirbliukas: 02 spalio 2016 - 19:35
QUOTE(zvirbliukas @ 2016 10 02, 20:34)
O tai nepagalvojate, kad laiką galima paskirstyti (net pats sąmoningas 8- metis turi tai sugebėti)- draugams, knygoms, kompiuteriui, televizoriui, žaidimams?
Šiais laikais net būrelių yra adaptuotų kompiuteriams- robotika, anglų kalba, programavimas....nebijote, kad jūsų vaikas jausis atsilikęs, vis tik ne 2 metai, o jau 8? Pati gi naudojatės technologiniais išradimais, ar ne?


del ko atsilikes? kad neturi facebuko? ar kad neziuri kvailu serialu ir smurto kupinu filmuku per tv? Del to nebijau nei kiek, tik didziuojuosi. Musu laikas labai puikiai paskirstytas, po mokyklos pazaisti speja namie arba susitikt su draugemis, po to bureliai, vakare paskaitom knyga. Ir aciu Dievui neatsiranda poreikio prie pc sedet smile.gif Ir labai saunu kad dar ir draugiu randa kurios 21 amziaus technojogiju nesugadintos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2016 10 03, 09:21)
del ko atsilikes? kad neturi facebuko? ar kad neziuri kvailu serialu ir smurto kupinu filmuku per tv? Del to nebijau nei kiek, tik didziuojuosi. Musu laikas labai puikiai paskirstytas, po mokyklos pazaisti speja namie arba susitikt su draugemis, po to bureliai, vakare paskaitom knyga. Ir aciu Dievui neatsiranda poreikio prie pc sedet  smile.gif Ir labai saunu kad dar ir draugiu randa kurios 21 amziaus technojogiju nesugadintos  thumbup.gif

Dieve, kokia jus šauni. Stokite ant pjedestalo ir garsiai pati sau paplokite clap_1.gif Nes tik jus viena mokate gyventi. Bravo.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2016 10 03, 11:31)
Dieve, kokia jus šauni. Stokite ant pjedestalo ir garsiai pati sau paplokite clap_1.gif Nes tik jus viena mokate gyventi. Bravo.


Prie ko cia as? tiesiog yra mamos kurioms labiau rupi ka vaikas veikia ir kuom yra uzimtas, ir yra mamos kurios del to maziau jaudinasi ir mano kad 8 metu vaikas pats gali susideliot dienotvarke. Cia kiekvieno pasirinkimas kaip ir ka daryt, ir as nieko nesmerkiu kad kiekvienas gyvena pagal savo vertybes. tiesiog pasidalinu informacija kaip tvarkomes mes. Manau kiekvienas cia ir susirenka- pasidalinti savo patirtimi. Tikrai zinau seimu kurios nuostabiau leidzia laika, ir save tobula nelaikau, tad jusu arogancija cia ne vietoj.
Atsakyti
Aš Waidoshele suprantu ir ją palaikau. 8 metų vaikas dar tik antrokas. Jam dar tikrai nėra poreikio vienam pačiam naudotis kompiuteriu. Nebent mokinti naudotis word ar ppt programomis. Galima kartu google sistemoje internete paieškoti reikiamos informacijos reikalingos mokykloje, pav mokytojos kartais užduoda internete rasti įžymių pastatų ar žmonių nuotraukas. Tai galima daryti kartu su vaiku. Bet filmukai, žaidimai, o tuo labiau soc tinklai, tikrai ne vaikams.

Mano vyresnėlis pradėjo kalbėti apie FB nuo kokios 5 kl. Motyvavo tuo jog visi klasės draugai turi (nors turėjo max trys). Tiesa, keista, bet kaip tik prasidėjo informatikos pamokos ir pirmas dalykas kurį norėjo dėstyti informatikos mokytoja tai išmokinti vaikus susikurti savo paskyrą kažkokioje neaiškioje pokalbių svetainėje, kurioje aišku galėjo bendrauti tik klasės draugai ir mokytoja. Bet tipo tam kad ateityje vaikai mokėtų naudotis twiter, FB ir kitais soc. tinklais. Absurdas man tai kažkoks.
Nuo 6 kl leidau vyresnėliui susikurti FB paskyrą bet su sąlygą, kad visus prisijungimus aš žinosiu ir galėsiu bet kuriuo metu patikrinti, ką jis ten kelia, kokiose grupėse dalyvauja, ką priima į draugus ir pan. Va jau trys metai kai jis turi tą FB paskyrą, vaikui buvo išaiškinti visos galimos grėsmės ir pasekmės. FB naudojasi atsakingai, o aš ir toliau karts nuo karto patikrinu. Už klaidas nebaru, tik patariu, ką vis tik reiktų ištrinti.
Žaidimai kompiuteriu prasidėjo irgi tik nuo 5 ar 6 kl. Bet tik savaitgaliais.

Su mažėliu jau sunkiau, jis žaisti pradėjo anksčiau, nuo 3 kl. Bet čia mano klaida, kad nesugebėjau išlikti tvirtos nuomonės ir pasidaviau manipuliacijom, kad va brolis tai žaidžia, o kodėl jis negali. Ir negalėjo kurį laiką, bet stovėdavo už nugaros ir stebėdavo. Kol bestebėdamas po truputį ir pats atsisėsdavo prie žaidimų. Dėl tokio savo silpnumo nesididžiuoju, bet suprantu, kad tikrai nebūtų pakenkę dar pagyventi be kompiuterio. Bet yra kaip yra. Jam kompiuteris duodamas irgi tik savaitgaliais ir vidurį savaitės net neprašo. Visų pirma pamokų ruošimas, buvimas lauke ir akių pailsinimas. jau geriau lai lego dėlioja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2016 10 03, 11:55)
Prie ko cia as? tiesiog yra mamos kurioms labiau rupi ka vaikas veikia ir kuom yra uzimtas, ir yra mamos kurios del to maziau jaudinasi ir mano kad 8 metu vaikas pats gali susideliot dienotvarke. Cia kiekvieno pasirinkimas kaip ir ka daryt, ir as nieko nesmerkiu kad kiekvienas gyvena pagal savo vertybes. tiesiog pasidalinu informacija kaip tvarkomes mes. Manau kiekvienas cia ir susirenka- pasidalinti savo patirtimi.  Tikrai zinau seimu kurios nuostabiau leidzia laika, ir save tobula nelaikau, tad jusu arogancija cia ne vietoj.

Ne, ne tiesiog pasidalinot. Pacituosiu-


"del ko atsilikes? kad neturi facebuko? ar kad neziuri kvailu serialu ir smurto kupinu filmuku per tv?"

"o man jusu gaila. kompu naudotis tikrai spes ismokti, o kaip tie vaikai bendraut ismoks kur sedi tik prie pc ir televizoriaus?"

"Mamos jus rimtai, 8 metu vaikas turi ismanuji ir viena naudojasi internetu? doh.gif Ir kir ritasi pasaulis? Kam is vis tokiem vaikam ismanusis? Ka jie gero prie kompo veikia? Ar cia tipo negalit uzimti normaliais dalykais tai prie kompo pasodinat?"

Čia ir yra smerkimas. Ir jei yra arogancija, tai tik iš jūsų pusės. Ir jei duok dieve kada subresit, tai suprasit, kad yra ne tik vienintelė teisinga nuomonė-jūsų.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2016 09 22, 19:27)
Mamos jus rimtai, 8 metu vaikas turi ismanuji ir viena naudojasi internetu?  doh.gif

Ir kir ritasi pasaulis?

Kam is vis tokiem vaikam ismanusis?

Ka jie gero prie kompo veikia?

Ar cia tipo negalit uzimti normaliais dalykais tai prie kompo pasodinat?

Mano dukrai greit 8 bet net nemokinu kompo isijunkti, net kalbos nera apie naudojimasi. Telefono nusprendem kad irgi nereikia jokio, o kai reikes del susiekimo, kai eis i burelius pati, tai gaus paprasta. Kam jus kemsat vaikam ta slamsta? Juk darote labai didele zala ju psichikai.


Yep, rimtai. Tiesa, 9 m. gavo pirmą išmanųjų, o internetu mokėjo naudotis jau seniau.

Žemyn, žemyn... Pamenu, kai man mama nupirko TV ir pastatė jį mano kambaryje, tai irgi buvo draugių, kurios už galvos stvarstėsi - "vajė, vajė, kaip baisu biggrin.gif

O kam jis Jums?

To gali klausti tik tas, kas pats kompe žino tik google'ą ir delfi smile.gif Kartais jis ten žaidžia, kartais filmus žiūri, kartais mokosi, kartais ieško informacijos arba randa atsakymus į klausimus, kurių nežinome mes, tėvai.

Taip, taip, būtent taip ir yra biggrin.gif

Jūs jau savo vaikų psichika gal geriau pasirūpinkit, jei manot, kad išmokęs kompą įjungt ar išmaniu naudotis, vaikas kažkur tai nusiris ir (arba) psichiką sužalos.


P.S.: Facebook'o maniškis (11 m.) dar neturi. Pakalbėjom, kad pagal taisykles dar negali turėt, tai ir neprašo kažkaip daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 spalio 2016 - 16:36