Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Turiu pentinių 'Dark Blue', tai neišsivarto. Nelabai aukštas, gal todėl.
Atsakyti
Dalele, graži spalva pentinių. Kartais ir man tenka merkti. Bet puokštėse nervuoja kad greitai žiedeliai byra. .
Pernai sudygo keli iš Fountain grupės, turėtų būti rausvi., Šiemet bandysiu iš seedaholic siųstis. Pernai pirkausi kelias veisles iš mydobro, kur po 3 sėklas įdėta, tai nieko nesulaukiau. blink.gif
Svaigstu dėl mulenbergijos. O jeigu staiga peržiemotų bigsmile.gif Ai, svarbiausia kad sužydėtų. Kur nors saulutės atokaitoje....Įsisvajojau...Reikės pabandyti.
https://www.google.l...QfLBEMQ_AUIBigB
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 26, 16:37)
Svaigstu dėl mulenbergijos. O jeigu staiga peržiemotų bigsmile.gif Ai, svarbiausia kad sužydėtų. Kur nors saulutės atokaitoje....Įsisvajojau...Reikės pabandyti.
[url=https://www.google.lt/search?q=muhlenbergia&biw=1280&bih=625

Aš jau porą metų svaigstu. Kažkada net šioje temoje klausiau ar kas augina. Bet sėklų niekur ne maišais neradau. Seedaholik-as tik šiemet jas turi, pernai nebuvo net kataloge. Bandysiu. Gruodžio mėn siuntinėlyje buvo ir jos Net daigumą patikrinau, sugadindama kelias sėklas. Dygsta , nors ne visos. Nu labai nekantru. nekantru.
Gal ir peržiemos uždengtos. Daug nereikia - 2 ar 3 krūmai. Pradžiai biggrin.gif . Pradžių pradžiai.
Juk ritininė imperata irgi 6 zona. 2 žiemas išlaikė , nebaisingai uždengtos. Tikiuosi ir šiemet gal pražiemos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 26 sausio 2017 - 18:03

Dalele, graži spalva pentinių. Kartais ir man tenka merkti. Bet puokštėse nervuoja kad greitai žiedeliai byra. .
Pernai sudygo keli iš Fountain grupės, turėtų būti rausvi., Šiemet bandysiu iš seedaholic siųstis. Pernai pirkausi kelias veisles iš mydobro, kur po 3 sėklas įdėta, tai nieko nesulaukiau. blink.gif
Svaigstu dėl mulenbergijos. O jeigu staiga peržiemotų bigsmile.gifAi, svarbiausia kad sužydėtų. Kur nors saulutės atokaitoje....Įsisvajojau...Reikės pabandyti.
https://www.google.l...QfLBEMQ_AUIBigB

mulenbergija pas mane net maksimalios -15 neatlaikė žiemą, sodinti nebent į vazoną ir šiltai kad žiemotų

Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2017 01 26, 19:30)
mulenbergija pas mane net maksimalios -15 neatlaikė žiemą, sodinti nebent į vazoną ir šiltai kad žiemotų

Na, nesmagu girdėti. Bet vistiek svajosiu išsaugoti. Gal tada kibiru sausą dieną prieš pat žiemą bandysiu dengti.
Nepražiemoja dėl skirtingų priežasčių - vieniems augalams pats šaltis, kitiems drėgmė šalčo metu ir suledėjimas. Apdengus vien tik kokiom samanom ar žolėmis irgi ne pyragai. Įmerktas dangalas sušala ir blogiau gal nei nedengta.
Aplamai net nežinau, pašnekėjau ir tiek. biggrin.gif .
O šita atgyjusi tema tai kaip balzamas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 26 sausio 2017 - 19:00
QUOTE(amba41 @ 2017 01 26, 18:59)

O šita atgyjusi tema tai kaip balzamas  4u.gif

aha, net pavasariu pakvipo wub.gif
Atsakyti
Viename lenkų forume radau patarimą, kaip išsaugoti visokius lepūnus. Rudenį prisiruoši sausų lapų. Supili juos į didelį bliūdą ( na, kad ir koks senas daiktas. Staigiu judesiu apvoži augalą. Kad nepelytų, apačioje pakiši kelias trinkeles, kad būtų 1-2 cm ventiliuojama apačia. Ant viršaus dedi plytą, kad kas nenuverstų. Na, manau prieš tai mulčiavimas sausomis durpėmis irgi praverstų. Šiaip tai man patinka mulčiavimas smulkiomis pjuvenomis, tik su sąlyga, kad paskui jos bus kažkaip pašalinamos. 15 cm pjuvenų sluoksnis 100 proc apsaugo žemę nuo įšalimo. Jei pjuvenos idealiai sausos, tai net neperlyjamos būna. Pačios išbandytas reikalas, taip sode po obelimi morkas žiemą duobelėje saugodavau, kol neturėjau kur.
Atsakyti
Paimi didelį šiukšlių maišą, pridedi į jį sausų lapų, bet ne kietai, užriši ir paguldai maišą ant augalo. O pavasarį praduri maiše skylučių ir gal net rudenį turi puikios lapinės žemės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 26 sausio 2017 - 22:41
QUOTE(Emvida @ 2017 01 26, 23:40)
Paimi didelį šiukšlių maišą, pridedi į jį sausų lapų, bet ne kietai, užriši ir paguldai maišą ant augalo. O pavasarį praduri maiše skylučių ir gal net rudenį turi puikios lapinės žemės.

Na, tikrai , be žodžių idėja. Dar ir spalvą maišo pasirinkti galima. O po maišu dar piuvenų, kaip rašo Iš Kaimo. Gudragalvių susirinkimas, ne kitaip.
Viskas, piuvenas į diiiidelę kartoninę dėžę po vyro meistravojimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 26 sausio 2017 - 22:49
Čia tikra idėjų kalvė 4u.gif

Čia prie mulenbergijos - o niekas neišbandėt Dariaus siūlomos Eragrostis spectabilis? Antrus metus jo asortimente matau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 01 27, 07:25)
Čia tikra idėjų kalvė  4u.gif

Čia prie mulenbergijos - o niekas neišbandėt Dariaus siūlomos Eragrostis spectabilis? Antrus metus jo asortimente matau  ax.gif

Gerokai anksčiau esam apie šitą žolę kalbėję, pas mane nespėjo sužydėt ir žiemos neatlaikė, pas mamą irgi.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 01 27, 12:12)
Gerokai anksčiau esam apie šitą žolę kalbėję, pas mane nespėjo sužydėt ir žiemos neatlaikė, pas mamą irgi.

Supratau, tai nieko tokio, yra ir kitų augalų, su kuriais vargo nėra ax.gif

Dar prie pavasario laukimo temos - Facebook'e Rasa Laurinavičienė siūlo niūrius vakarus sutrumpinti žiūrint Sodininkų pasaulį 4u.gif Yra ir visi 2016 m. epizodai, ir dar 200 populiariausiųjų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 27 sausio 2017 - 12:37