Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vivica @ 2017 01 27, 12:35)
Supratau, tai nieko tokio, yra ir kitų augalų, su kuriais vargo nėra  ax.gif

Dar prie pavasario laukimo temos - Facebook'e Rasa Laurinavičienė siūlo niūrius vakarus sutrumpinti žiūrint Sodininkų pasaulį  4u.gif Yra ir visi 2016 m. epizodai, ir dar 200 populiariausiųjų  mirksiukas.gif

Reiktų kažkaip prisėst ir pažiūrėt, aš Floratube prenumeruoju, tai ne tik sodininkų pasaulį pažiūriu , bet ir kitokių fainų filmukų pasitaiko. Pas mus šiandien +5, ir nėra vėjo, tai reiškia oras tobulas:) einu kieman gėlynus apžiūrėsiu, mačiau jau tinkliniai vilkdalgiai dygsta, o narcizai dar prieš kalėdas išlindo. Tulpes sodinau prieš naujuosius, bet į vazonus ir palikau patalpoj, kur +10 laikosi, tai ir tulpės jau sudygę. Man šiemet žiemos jau gana, turėjom gražią žiemą tris savaites, užskaitau kaip normalią smile.gif ir jau laukiu vieversio:)
Atsakyti
Tai su Naujaisiais metais:
http://day.lt/svente...niai/kumeliukas
Einam spardyt medžių ir visaip trepsėti.
Mano tamsiažiedžiai eleborai dar prieš Kalėdas buvo pumpuruoti ir kylantys, gerai, kad laiku užsnigo ir pašalo. Kartais jie gruodžio mėnesį pradeda žydėti ir nušąla.
Svogūninės po sniegu, bet buvo prieš šalčius pradėję kišti snapus krokai ir kitos ankstyvesnės.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 01 27, 14:54)
Tai su Naujaisiais metais:
http://day.lt/svente...niai/kumeliukas
Einam spardyt medžių ir visaip trepsėti.
Mano tamsiažiedžiai eleborai dar prieš Kalėdas buvo pumpuruoti ir kylantys, gerai, kad laiku užsnigo ir pašalo. Kartais jie gruodžio mėnesį pradeda žydėti ir nušąla.
Svogūninės po sniegu, bet buvo prieš šalčius pradėję kišti snapus krokai ir kitos ankstyvesnės.

Ačiū, ir jus taip pat! Smagu, kad mums parašėte apie tokią sodininkams svarbią šventę - skirtą pažadinti naują gyvybę wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 01 27, 13:17)
Reiktų kažkaip prisėst ir pažiūrėt, aš Floratube prenumeruoju, tai ne tik sodininkų pasaulį pažiūriu , bet ir kitokių fainų filmukų pasitaiko. Pas mus šiandien +5, ir nėra vėjo, tai reiškia oras tobulas:) einu kieman gėlynus apžiūrėsiu, mačiau jau tinkliniai vilkdalgiai dygsta, o narcizai  dar prieš kalėdas išlindo. Tulpes sodinau prieš naujuosius, bet į vazonus ir palikau patalpoj, kur +10  laikosi, tai ir tulpės jau sudygę. Man šiemet žiemos jau gana, turėjom gražią žiemą tris savaites, užskaitau kaip normalią smile.gif ir jau laukiu vieversio:)

ech tie pajurieciai... biggrin.gif pas mane sniego dar iki kauliuku ir galo krasto tai ziemai nesimato...niekur nic niekur joks zemes gabalelis nejuoduoja. kaip kokiam sibire...vakar tiesa apsidziaugiau, kad pirma karta istorijoj gatve smeliu pabarste, tai dabar kelias nuo salikeles bent vienu tonu skiriasi- jau lengviau i pusnis nenuvairuot.
-------------
beja, pavasari manes lauks ziauriai daug darbo gelynuose- nesutvarkiau is rudens, tikejausi ziema vaizdelio ale olandiska banga, bet... viskas sugriuve, sutize, issivarte, o dauguma tiesiog paslegta sunkiu slapio sniego sluoksniu. jokio vaizdo ir visa tai reiks galvotrukciais sutvarkyt iki darzu sodinimo pradzios unsure.gif na, zodziu...kitamet gal daugiau rudeni visko sutvarkysiu...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 01 27, 15:46)

beja, pavasari manes lauks ziauriai daug darbo gelynuose- nesutvarkiau is rudens, tikejausi ziema vaizdelio ale olandiska banga, bet... viskas sugriuve, sutize, issivarte, o dauguma tiesiog paslegta sunkiu slapio sniego sluoksniu. jokio vaizdo ir visa tai reiks galvotrukciais sutvarkyt iki darzu sodinimo pradzios unsure.gif  na, zodziu...kitamet gal daugiau rudeni visko sutvarkysiu...

Tai va tuo šiandien ir užsiėmiau. Nestovi olandiška banga visą žiemą, pas mane jau rudenį po audrų būna kai kas išguldyta, taip palaipsniui ir nuiiminėju, o po sniego apledėjimo tai jau taip, viskas guli. Šiandien nusirinkau visas šluotsmilges, kemerus, ir visa kita kas išlūžę, kas dar stovi tegu pabus dar. Galvoju kirpt jau šluotsmilges su lendrūnais ar dar palaukt. Kovą kai kirpau jau buvo truputį vėlu, dabar į žemę kojos nesminga, tai tikriausiai kirpsiu. Nors vėl kai pagalvoji, dar kone pusė žiemos likę, tai tie žolių kailiniai labai gerai kaimyninius augaliukus saugo, pvz gilenijas. O jau česnakiukų pridygę.... palikau 'purple sensation' galvas per žiemą, dabar šepečiai želia smile.gif
Atsakyti
Aš jau nesitikiu ,,olandiškų bangų". Saulėtų šerkšnotų rudens dienų beveik nebūna, nuo spalio vidurio kai pradeda lyti, tai iki Kalėdų. Po to truputis šalčio ir vėl lyja. Apšvietimo jokio, debesys ant akių ir augalų užsmukę. Kai apsninga, tai nebent sniegas matosi, nes iš daugiamečių tik košė, formą laiko nebent krūmai. Net plautes stengiuosi kažkiek iš rudens nukirpti, nors dar gražiai atrodo, kartais gana ilgai, jei nestipriai šąlą. Bet pavasarį jos anksti pradeda žydėti, tai seni lapai gadina vaizdą, o iškarpyti juos trukdo žiedai.
Atsakyti
Pernai pasisodinau plautes, tai lapai gana ilgai buvo, tik po sniego jų neliko, bet jau želia nauji. Pernai sirgo miltlige, žiūrėsiu kaip šiemet bus.
Atsakyti
Plautės ,,senovinės" ar kokia veislė? Kai turėjau labai senas, nežinia iš kur, kasmet sirgdavo miltlige. Tas išmečiau, pasisodinau veislines, niekad neserga.
Atsakyti
Pastebejau, kad plautes labiau serga miltlige, kada buna sausi metai, mazai lyja. Kai gauna daugiau dregmes laistant salia augancius arba lietingi metai, visai neserga arba nezymiai. Skurdesneje zemeje taip pat labiau serga rolleyes.gif
Atsakyti
'Silver bouqet' gal rašybos klaidų padariau, etiketės prieš akis neturiu. Kiek skaičiau tai atspari miltligei veislė, bet ilgai kankinau vazonėliuose, tai gal tame priežastis, auga pavėsy ir drėgmės netrūksta, tai šiemet tikiuosi ir miltligės nebus.
Atsakyti
Olandiškai bangai" pas mane atstovauja miskantas. Nors gal net ne bangai, o kaip vėjarodis smile.gif Jei naktį prabundu nuo vėjo švilpimo, pakeliu galvą ir pažiūriu į miskantą po gatvės lempa. Tada aišku, kokio stiprumo ir krypties vėjas. smile.gif
O šiaip laikausi taisyklės gėlynus kirpti skusti šukuoti ir kitaip dailinti pavasarį. Nugulę lapai apsaugo nuo "sauso" šalčio, visokie stiebai sulaiko sniegą. Gal žieminis vaizdas kiek nukenčia nuo šiokios tokios netvarkos , bet žiūrėdama į gėlynus dažnai sugalvoju ką ir kur pakeisti reikėtų.
Va, šiandien pastebėjau, kad kalninių pušų gyvatvorė tokia "banguojanti" Į tuos bangų įlinkius reikėtų persodinti ne tik pentinius, bet ir kažką sugalvoti aukšto ir rugpjūtį rugsėjį žydinčių. Keli kandidatai yra : plunksnalapė rudbekija, gal koks vingiris. Gal Maklėja. Patarkite, kas dar iš aukštaūgių ? Virš 2 metrų.
Atsakyti
O pušų kaiminystėj nesausa? Nes vingiriai tai labai reiklūs vandeniui, pas mane ir žemė apysunkė, ir atrodo drėgmės būna, o žiūrėk jau lapai ir gelsta.
Atsakyti