QUOTE(jot.ka @ 2017 01 30, 19:11)
O jūs tokioj stadijoj juos kerpat? Man ranka nekyla, o kažkaip ir nužydėję jie dar pakankamai ilgai dekoratyviai atrodo, tai ir gaunasi, kad nukerpu matyt per vėlai.
Taigi dar savaitė ir bus begalė pribarstyta sėklų. Be to, čia jau žydi tik viršūnės. Aišku, ir man gražu tie nužydėję žiedai, tokios dar beveik rudai violetinės spalvos. Bet užgniaužiu gailestį ir nukarpau žemai. Be to, karpant jau būna pavieniai nauji stiebeliai su žydėjimo pradžia. Kadangi mano gėlynai tręšiami ir laistomi, atželia labai greitai. Po kokių 2 savaičių jau būna nauji dar nežydintys stiebai, beje irgi gražiai atrodantys.
Ka bedaryti, savaiminių sėjinukų rankiojimas iš aplinkos sukelia tiesiog nervinį drebulį

Nu tai viskas aišku, kerpu tikrai smarkiai vėliau, kai pradeda džiūti stiebai, irgi atželia, bet jau iki šalnų nebesužydi.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 30, 20:36)
..
Nu va gyveni ir mokaisi. Kažkaip gaila piauti, kol gražu dar.
Taip, , o jei neužmatai ar dėl ko nors kitko neišravi, tai paskui jau šakės (lietuviškai keikiantis). Turiu Salvia superba (nuostabusis šalavijas) pirkusi iš e-seklos, tai tas ne tik sėjasi, bet ir iškasus atželia iš pasilikusiuos šaknies . Naikinau pernai metais jį, nes turiu tą populiarųjį Caradonna ir išdauginau šakniastiebiais. Gal ir jis sėjasi. Patikrinsiu, kai neliks to "nuostabiojo".
QUOTE(amba41 @ 2017 01 30, 21:03)
Nu va gyveni ir mokaisi. Kažkaip gaila piauti, kol gražu dar.
Taip, , o jei neužmatai ar dėl ko nors kitko neišravi, tai paskui jau šakės (lietuviškai keikiantis). Turiu Salvia superba (nuostabusis šalavijas) pirkusi iš e-seklos, tai tas ne tik sėjasi, bet ir iškasus atželia iš pasilikusiuos šaknies . Naikinau pernai metais jį, nes turiu tą populiarųjį Caradonna ir išdauginau šakniastiebiais. Gal ir jis sėjasi. Patikrinsiu, kai neliks to "nuostabiojo".
Caradonna sėjasi, pas mane laabai gausiai, Mainacht net neprilygsta. Šį sezoną žūrėsiu kaip Caradonnos vaikai atrodo, ar išlaiko vertikalumą, ūgį. Jei smarkiai nesiskiria tai tebūnie, man natūraliai vietą suradę augalai gėlyne atrodo gražiausiai, o kiekis kaip žinia daro įspūdį.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 30, 19:36)
Ka bedaryti, savaiminių sėjinukų rankiojimas iš aplinkos sukelia tiesiog nervinį drebulį

aha, sejasi, dar ir tarpusavyje miksuojasi. gerai tik tai, kad pas mane visada yra kur padet ju pertekliu- kone eile stovi, tai raviu, sodinu darze kur yra laisvo ploto, o ugtelejusius isdalinu.
kazkaip vis pasiziuriu Dariaus Gelese i balta silini salavija ir mastau- o jis irgi miksuotusi su kitom veislem? balto dar neturiu. gal kas idomaus gautusi

labai noriu pievinio salavijo Evelyn, maciau daugiametese- kiba reiks siustis...
Kiek siekia mano šiek tiek pasenusios genetikos studijų žinios, tai balta spalva išnyktų kaip dūmas. Tiksliau, pirmoje kartoje kai kur būtų vienas kitas baltas, vėliau galimi įvairūs kryžminimosi variantai. Nebent buvo labai padirbėta selekcininkų ir balta spalva užtvirtinta dominantiniu genu. Tada jau skilimo atveju dauguma sėjinukų bus balti.
QUOTE(jot.ka @ 2017 01 30, 18:06)
Tai pagalvojau, kad pačiam gėlyno priekiui reikia rinktis tokius augalus, kurie arba sužydi rudenį, o visą sezoną gražiai auga (pvz. Šilokai) arba tokie, kur po žydėjimo nukirpus žiedus lieka lapija ( pvz sibirinis vilkdalgis). O šilokus sodinti antrame plane, kad nukirpus iki žemės priekiniai augalai juos paslėptų. Na čia aš konkrečiai savo gėlynu remiuosi, ir Caradonnas planuoju sodint už šilokų Matronų. Kai žydės šalavijai, jų šilokai dar neužstos, o po žydėjimo jau matysis tik šilokai.
Dėkui už patarimą apie šilokus. Tik viena problema - pas mane veiksmas vyksta melsvai geltoname gėlyne, o šilokų dauguma rausvi ir pan. Pas Darių yra vienas baltas ('Iceberg') ir gelsvas ('Sunkissed'), gal reiks pabandyti įsigyti

Turiu baltų šalavijų ('Adrian'), bet tik pernai pavasarį sodinti, tai pernai buvo neaukšti, kokių 30 cm. Nežinau, ar čia jų būdingas aukštis, šiaip simpatiški

QUOTE(Vivica @ 2017 01 31, 10:30)
Dėkui už patarimą apie šilokus. Tik viena problema - pas mane veiksmas vyksta melsvai geltoname gėlyne, o šilokų dauguma rausvi ir pan. Pas Darių yra vienas baltas ('Iceberg') ir gelsvas ('Sunkissed'), gal reiks pabandyti įsigyti
Tai nebūtinai šilokai tam tinka, gal snapučiai? Gal sibiriniai vilkdalgiai, gal žemaūgės rykštenės? Čia pirmi variantai atėję į galvą, tikrai yra didesnis pasirinkimas.
O geltoni atspąlviai ir rudenį karaliauja? Gal rudenį atsiranda kita spalvint gama ir šiloko žiedynai nebeiškrenta iš konteksto?
QUOTE(Vobla @ 2017 01 31, 08:08)
aha, sejasi, dar ir tarpusavyje miksuojasi. gerai tik tai, kad pas mane visada yra kur padet ju pertekliu- kone eile stovi, tai raviu, sodinu darze kur yra laisvo ploto, o ugtelejusius isdalinu.
kazkaip vis pasiziuriu Dariaus Gelese i balta silini salavija ir mastau- o jis irgi miksuotusi su kitom veislem? balto dar neturiu. gal kas idomaus gautusi
labai noriu pievinio salavijo Evelyn, maciau daugiametese- kiba reiks siustis...

Balti ir išlieka baltais

My Webpage
My Webpage
Dalele, tas baltas šalavijas tiesiog pasakiškas. Ar jo viršūnės su neišsiskleidusiais pumpurais visur tokios trumpos? Atrodo labai kompaktiškai. Jeigu ankstyvas, tai turėtų derėti prie vėlyvųjų tulpių.
Na, juk būna pilnavidurių ar Triumfo tulpių, kurios beveik birželį žydi. Manau, labai gražiai žiūrėtųsi.
Beje, o Evelyn sėklomis nesisėja?
Na, juk būna pilnavidurių ar Triumfo tulpių, kurios beveik birželį žydi. Manau, labai gražiai žiūrėtųsi.
Beje, o Evelyn sėklomis nesisėja?
QUOTE(Dalelė @ 2017 01 31, 10:47)
Balti ir išlieka baltais
Nesisėja, atrodo labai gerai. O Evelyn galiu duoti. Aš jį vis persodinėju, nes tinkamas tik antrame plane. Žydi kai niekas iš šalavjijų dar nežydi. Aš bandžiau derinti jį prie rožių- neišėjo, nes rožės dar tuo metu net nežydi. Tai yra iškaišiotas po visur ir tapo žydinčiu akcentu tarp pavasarinės ir dar nespėjusios sužydėti vasarinės žalumos. Vėliau lieka labai stambūs žemi lapai, kurie pristabdo toje vietoje piktžolių augimą.
My Webpage
My Webpage

My Webpage
My Webpage
vajej, abu personazai nuotraukose puikus

reik kazkaip pasizymeti Jus, nes Kaune but pasitaiko( as exkauniete, tai ten tevukai gyvena) nu ir sumastyt ka nors mainams...kad tik nepamirsciau iki pavasario ar vasaros...