Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Vobla, jei tikrai norite 'Evelyn', tai reikėtų jau gegužę jį išsikasti (prašau man priminti smile.gif ). Pažiūrėjau nuotrauką, ji daryta birželio 1 d. Evelyn nesisėja, arba aš tuos stiebus per greitai nukerpu. Nors jos žydėjimas kitoks, nei kitų šalavijų. Ji neturi šoninių šakelių.
‚Adrian’ (tas baltas) labai gražus ir tikrai labai kompaktiškas. Jis neišvirsta. Jo dauginimui neturiu. Turiu dar vieną šalaviją 'zarazą', kuris gražus, bet amžinas girtuoklis arba pas mane blogose vietose auga. Tiksliau- guli unsure.gif Jo taip pat galiu pakasti. Pavadinimą kiek vėliau parašysiu, po dangomis kartu su rožėmis uždengtas.
O taip tai man labai patiko katžolės, Jos žydi visą vasarą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2017 01 31, 23:59)
Vobla, jei tikrai norite 'Evelyn', tai reikėtų jau gegužę jį išsikasti (prašau man priminti smile.gif ). Pažiūrėjau nuotrauką, ji daryta birželio 1 d. Evelyn nesisėja, arba aš tuos stiebus per greitai nukerpu. Nors jos žydėjimas kitoks, nei kitų šalavijų. Ji neturi šoninių šakelių.
‚Adrian’ (tas baltas) labai gražus ir tikrai labai kompaktiškas. Jis neišvirsta. Jo dauginimui neturiu. Turiu dar vieną šalaviją 'zarazą', kuris gražus, bet amžinas girtuoklis arba pas mane blogose vietose auga. Tiksliau- guli unsure.gif Jo taip pat galiu pakasti. Pavadinimą kiek vėliau parašysiu, po dangomis kartu su rožėmis uždengtas.
O taip tai man labai patiko katžolės, Jos žydi visą vasarą  smile.gif

Dalele, aš irgi norėčiau tos' Evelinos' ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2017 01 31, 22:59)
O taip tai man labai patiko katžolės, Jos žydi visą vasarą  smile.gif

tikrai noresiu. reiks kazkaip susiorganizuot susitikima Kaune. senokai ji gaudau- vis ieskojau mugese, bet nepataikiau. buvo Dariaus gelese, bet kazkaip nuolat ispirktas...
----------
jau ko turiu tai turiu- jura katzoliu. tikrai puiki gele.
----------
jau esu retas svecias SM , tai nezinau naujoviu- ar dabar jau mums leis plepeti vienoje temoje iki 100 puslapiu ar visgi turejo uzraukt 50tam, tik praziopsojo kazkaip? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 01 vasario 2017 - 08:10
Dalele, įrašykite ir mane Evelynai, tik kai turėsite atliekamos sodinamosios medžiagos. Norisi, bet nedega.
Man amžina problema, ką sodinti tarp rožių. Dabar prikaišioju galtonijų ir palieku savaime išdygusias patagonines verbenas.

Dabar temos bus amžinos
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 01 28, 23:06)
O jis neišgula nuo vėjo? Reikia kažką sodinti šalia apsaugai? Lapai neserga? Kaip su plitimu?

Penstemoną tenka parišti, nuo vėjo išsidraiko. Bent kol kas niekuo nesirgo, nepanašu, kad būtų lepus. Plečiasi neagresyviai, kiek spėjau pastebėti, bet dar neilgai auga pas mane, tai užtikrintai kalbėti negaliu.
Atsakyti
Ar matėt, kiek Puskelniai pridėjo naujų šalavijų nuotraukų šiandien? Tame tarpe ir Eveline. Dar ir nematytas Bulėjaus šalavijas, kuriam duoda 5 zoną, bet čia radau visai kitaip:
http://davesgarden.c...s/pf/go/200440/

Pradžioj taip džiaugiausi naujienomis, o dabar į neviltį varo gausa, kai tiek daug norisi.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 02 02, 18:30)
Ar matėt, kiek Puskelniai pridėjo naujų šalavijų nuotraukų šiandien? Tame tarpe ir Eveline. Dar ir nematytas Bulėjaus šalavijas, kuriam duoda 5 zoną, bet čia radau visai kitaip:
http://davesgarden.c...s/pf/go/200440/

Pradžioj taip džiaugiausi naujienomis, o dabar į neviltį varo gausa, kai tiek daug norisi.

Būtent į neviltį varo. Bet jų kainos man regisi neužkeltos , netgi sumažėję. Kitur prasideda 2€ ir 3-5 ...
O čia daug kas visai priimtinomis kainomis. Net juodžolė yra po 2,80, kai kitur prasideda nuo 5€. Na šalavijų pridaugino. Snapučių irgi įvairiausių .
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 02 02, 18:34)
Būtent į neviltį varo.  Bet jų kainos man regisi neužkeltos , netgi sumažėję. Kitur  prasideda 2€ ir 3-5 ...
O čia daug kas visai priimtinomis kainomis. Net juodžolė  yra po 2,80, kai kitur prasideda nuo 5€. Na šalavijų pridaugino. Snapučių irgi įvairiausių .

Ir man atrodo, kad kainos mažiausios iš pasiekiamų augalų Lietuvoje. Tik siuntimas prisideda, o vieno vazono gi nesisiųsi, taip ir gaunasi dėžė po dėžės.
Dėl juodžolių, tai reiks kantrybės, labai jauni daigeliai. Kurias iš jų siunčiausi, tai tik po kelių metų pražydo, gerai, kad jau pasitikiu, nereikėjo tiek laiko nagus graužti, ar tikrai tokios. Kai kažin kada pirkau žydėjimui pribrendusią 'Pink Spike', mokėjau 49 Lt, o čia galima gauti už 5,50 €. Man daug geriau naujausios veislės mažom kainom, kad ir jaunutės, kaip nors sulauksiu.
Melsvės pas juos irgi labai jaunos, todėl tokios mažos kainos.
Atsakyti
Gerai jeigu nesumaiso, nes pas juos man visko buvo. Tikiesi gaut augala toki, koki uzsakei. Vietoje gaures Osiris Café Noir ideta gal kokia Little Rocket aukstais ziedynais. Kol nezydejo, nesuprasi, lapai atrode panasus. Kiekvienais metais koks nors 'lepsusas'. Du metus is eiles buvo sumaisyti silokai. Kiek eziuoliu neisgyveno iki rudens, nekalbant apie ziema. Buvo pas juos tokia kurpele Rubellum ir pasodinau salia kitos melynos klestincios - gal per pora men. visai sunyko. O bendravimas tai prastas su jais. Gal jeigu vietoje nuvaziuoti, situacija pasikeistu smile.gif . Kainos mazos salyginai, palyginus su kitais rimtais augintojais, kur praktiskai be nuostoliu. As galvoju, per tokia gausybe augalu nebegali jie tinkamai paruost pardavimui arba tokius atsiveza. Siap, tai asortimentas tikrai vilioja tongue.gif , tik reikia dar ziuret ar istvers augalas musu ziemas (siltejancias), nes ju info irgi nevisada tiksli ax.gif .
Atsakyti
Bumsik, ačiū už penstemonus. Žinosiu ateičiai. Vis tiek pirksiu.

Apžiūrėjau Daugiamečių naujienas. Na va, nereikės Dalelei plėšti paskutinės Evelynos. ax.gif

Dėl zonų, tai jie pagrąžina. Turėjau iš jų hortenziją, į žemę kasėsi, kad gerai žiemoja. Žiemoja, kur gi ne. Gyva tik palei žemę. Ir taip kokius tris metus iš eilės, kol lauk išroviau.

Melsvės pas juos pobrangės. Laukiu nesulaukiu kada atsidarys Swiatcebul.pl. Pernai papirkau pas juos melsvių. O dar kiek norų liko. Vienadienės ten pigios.

Man irgi patinka augaliukus užsiauginti nuo "darželinukų" Gal kas žinote, kuriais metais pražysta iš sėklų sėtos astrancijos?
Atsakyti
Zonas pagražina. Aš kiekvieno norimo augalo zonas per kelis šaltinius tikrinu, pasirenku grėsmingiausią, bet vis tiek perku. Gal jie nusirašo nuo tų, iš ko perka.
Ligi šiol bendrauti sekėsi normaliai. Iš visų pirkimų sumaišymų procentas mažiausias pas juos ir buvusiam Schetelig'e. Botanikos sode nebuvo sumaišymų, bet ten mažai pirkau.
Vietoje lyg ir neprekiauja, jei iš anksto neužsakyta. Negarantuoju, nebuvau.
Patys naktimis nemiega ir kitiems neleidžia, dabar dar kraujalakių nuotraukų pridėjo.
Atsakyti
Zona tikrai perdėta. Bet visada "pamokyti" prieš perkant prie lot. pavadinimo prideda zone ir google parodo kaip ten su ta zona . Aš pasitikiu pirmiausia davesgarden.com , paskui kitur žiūriu.
Kitas momentas Salvia argentea - Sidabrinis šalavijas taip kaip ir Salvia sclarea- Kvapusis šalavijas atrodo dvimečiai, o ne daugiamečiai. Ką jie ten parduoda ? Pernai užaugintus ir šiemet užbaigsiančius gyvavimą augalėlius. Tiesa, kvapusis baisiai prisisėja, taip kad bus ateičiai "veislė". Sidabrinis tai nežinau ar sėjasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 02 vasario 2017 - 23:13