Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Achilea @ 2017 03 01, 08:27)
Užbėriau  unsure.gif Lyg nebuvo parašyta, kad visai neužberti. Va juodžolės neužbėriau, tik įspaudžiau. Dar nesėju ežiuolės, bandrenio, vis tiek šiemet nespės pražysti. Pirkau vienmečių jurginų sėklų, tų su tamsiais lapais, irgi dar nepasėti, gal auginote?

Vasarinių jurginų sėklas jau sėkit, nelaukit, nes po to nespėsit žiedais pasidžiaugti, tik sėklos nesenos turi būti, aš kažkada palikau pusę pakelio kitiems metams, tai tik kelios sudygo.
Ar sudygo tos verbenos:)?
Atsakyti
Sveikos,mielos patyrusios žolininkės!Priimkit prašau į savo raganų ant žolynų šluotų būrelį,aš irgi nepagydoma kieminė moteris!Iš šaltojo pušinio Vilniaus pakraščio.
Turiu klausimėlį.
Norėjau smilgelių Buteloua gracilis anksčiau sulaukti,bet sudygusios ėmė maniškės mažylės alpti,gal išsigando,kad maišelį taip staiga nuo dėžutės nuėmiau.Kokio stiprumo turėtų būti kalio permanganatas nuo grybo patogeninio,kad nenumarintų galutinai?Ar stipriai rausvas? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 02 28, 14:36)
Mano išdygusių daigelių tik trys dėžutės, išnešiau jas ant vėsesnės palangės kad neišstyptų. Tai gal ir blogai, parnešiu kur šilčiau, kad pradžiūtų drėgmė.  Aš tikrinu tik ryte ir vakare, labiausiai laukiu patagoninės verbenos pasirodant, dalį sėklų iš rudens gėlyne pasėjau, gal nors tos laimingai sudygs.

Tik patagoninių verbenų nepasėkit per tankiai,man pernai kad sudygo tokių mikrobų tankmė......Su arbatiniu šaukšteliu pikiavau kaip mikrochirurgas kokius piršto nervus,vistiek ne po vieną,o po kelis teko .Bet jeeeergau kaip pasiteisino tas visas ankstyvas vargas!!!!Mano vyras sakė mano visi gėlynai galėtųbūti tik šitos aukštos tvirtuolės!Ir spalva!Ir architektūra!Pasirinkau sėklų,kitą savaitę irgi pasisėsiu.
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 03, 15:04)
...smilgelių Buteloua gracilis anksčiau sulaukti,bet sudygusios ėmė maniškės mažylės alpti,gal išsigando,kad maišelį taip staiga nuo dėžutės nuėmiau.Kokio stiprumo turėtų būti kalio permanganatas nuo grybo patogeninio,kad nenumarintų galutinai?Ar stipriai rausvas? blink.gif

Previcuras manau geriau. Užšlapinsit per daug laistamt su kalio permangnatu. Ir taip jau drėgna, jei įtariate grybą.
Šiais metais vėl puoselėju aguonaičio daigelius( Meconopsis betonicifolia). Jautrybė neišpasakojama. Pernai visi numirojo įvairiuose amžiaus etapuose. Šiemet kol kas tfiu, tfiu...
Laikau uždendusi ne maišeliu, o per pusę nupiautu plastmasiniu buteliuku. Kamštelis neužsuktas, kad vėdintusi. Nelaistau, o tik papurškiu ir augaliukus ir žemę previkuro tiksliai pagal instrukciją padarytu tirpaliuku. Kaip skaičiau, kad augalas per lapus tą previkurą link šaknų nuvaro.
Previkuro tirpaliuką susipyliau į homogeninio purškalo gerklei buteliuką (Miramile). Purškia labai smulkiai ir gana plačiai. Žodžiu dulksna gaunasi. Ir kitus daigelius papurškiu retkarčiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 03 kovo 2017 - 15:20
Mano patagoninė verbena vis dar nedygsta, net sunku tikėtis, kad pridygs per tankiai. Blogiau su gaura, paliejau kalio permanganatu, bet, kaip amba sako, tikriausiai per drėgna pasidarė ar tirpalas per stiprus, leipsta tie daigeliai vienas po kito. O sėklų nepasilikau nei vienos.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 03 03, 15:18)
Previcuras manau geriau. Užšlapinsit per daug laistamt su kalio permangnatu. Ir taip jau drėgna, jei įtariate grybą.
Šiais metais  vėl puoselėju aguonaičio daigelius( Meconopsis betonicifolia). Jautrybė neišpasakojama. Pernai visi numirojo įvairiuose amžiaus etapuose. Šiemet kol kas tfiu, tfiu...
Laikau uždendusi ne maišeliu, o per pusę nupiautu plastmasiniu buteliuku. Kamštelis neužsuktas, kad vėdintusi.  Nelaistau, o tik papurškiu ir augaliukus ir žemę previkuro tiksliai pagal instrukciją padarytu tirpaliuku.  Kaip skaičiau, kad augalas per lapus tą previkurą link šaknų nuvaro.
Previkuro tirpaliuką susipyliau į homogeninio purškalo gerklei buteliuką (Miramile). Purškia  labai smulkiai ir gana plačiai. Žodžiu dulksna gaunasi. Ir kitus daigelius papurškiu retkarčiais.

Mieloji Amba,o Previkuro Žalioj stotelėj rasiu?
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 03, 19:22)
Mieloji Amba,o Previkuro Žalioj stotelėj rasiu?

Atrodo , kad ten ir pirkau. Paieškokit google Previcur.
Kasmet patagoninę verbeną užsiauginu, o šiemet kaprizinga - nedygata. Beje puikiai išsilaiko šaknys per žiemą senam kibire rūsyje.
Atsakyti
Aš kiekvienais metais planuoju prieš šalnas apkarpyti ir išsikasti į kibirus verbenas, bet taip man jos ir užšąla su visais gerais ketinimais, jūs su visom žemėm išsikasat ar tik šaknis kaip jurginų?
Atsakyti
Achilea, jeigu nors viena gaura išdygs, tai kitais metais turėsi tūkstančius, Jeigu jau nieko nepasirodytų, primink man balandžio pabaigoje, pas save parausiu. Pridygsta visur kaip maro.
Beje, patagoninių verbenų jau nebesėju, pačios dygsta. O šiemet šalia dengtų rožių gal ir peržiemoję bus. Tik tiek, kas dygsta vėlokai, kažkada gegužės mėnesį. Bet kai auga nepersodinamos, tai greitai tempiasi į viršų ir , sakyčiau, pražysta normaliu laiku.
Kalio permanganato tirpalas turi būti švelniai rožinis. Jokiu būdu ne violetinis.
Atsakyti
QUOTE(Brighton @ 2017 03 03, 22:35)
Aš kiekvienais metais planuoju prieš šalnas apkarpyti ir išsikasti į kibirus verbenas, bet taip man jos ir užšąla su visais gerais ketinimais, jūs su visom žemėm išsikasat ar tik šaknis kaip jurginų?

Su žemės guzu kaip kastuvas užkabina. Aišku kažkiek nubyra.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 03 03, 19:32)
Atrodo , kad ten ir pirkau. Paieškokit google Previcur.
Kasmet patagoninę verbeną užsiauginu, o šiemet kaprizinga - nedygata. Beje puikiai išsilaiko šaknys per žiemą senam kibire rūsyje.

Ak,kad turėčiau tą rūsį....Kai projektavom namą,dar nebuvau gėlininkė,tik padraika vieno vaiko mama,dabar jau daugiavaikė ūkiška,vilkčiau visokį gėrį rūsin....gal kelias nuvešiu rudenį į anytos sodo rūsį,pas ją jurginai gerai išsilaiko,nors būna apie nulį.

Noriu dar išminčių pasiklausinėti:
Mačiau internete,kaip amerikonai daigina smulkias (kochia scoparia)sėklas maišelyje ir sodina į nariuotą daigyklą be pikiavimo.Gal išbandėt?Ar pasiteisina toks būdas?

Šiemet labai bijau,kad mano augintinės neištystų,nes daiginu namučiuose ant pietinių palangių,be papildomos šviesos,tai dar vilkinu su Bonariensis...Bet pažiūrėjau žvaigždžių mėnulio kalendorių,kad kovo 6-7 sėjimo dienos,reiks masiškai startuot jau, ar ne?
Pernai eksperimentavau:pusę pakelio sėjau vėliau tiesiai į dirvą,pusę cackinaus 2 mėnesius namie,tai padariau išvadą,kad tik kokią savaitę vėlesnės tos lauko,labai mikliai auga,kai laukinukės vėjų gairinamos sudygsta.Tik ar nesuprastėja jos per kelis metus natūralaus atsisėjimo?Man dygiosios kleomės visai susmulkėjo per 3 laisvo atsisėjimo metus.

Dar įdomu be galo, kokias išbandėte žemės daigams rūšis ir gamintojus?
Aš pirkau durpinės grynos ir kitą maišą su kompostu maišytos,pastaroji pasirodė orui laidesnė,lyg ne taip į plytą susimeta,kaip gryndurpė???

Pasidalinkit ilgamete patirtim!
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 03, 21:52)
Achilea, jeigu nors viena gaura išdygs, tai kitais metais turėsi tūkstančius, Jeigu jau nieko nepasirodytų, primink man balandžio pabaigoje, pas save parausiu. Pridygsta visur kaip maro.
Beje, patagoninių verbenų jau nebesėju, pačios dygsta. O šiemet šalia dengtų rožių gal ir peržiemoję bus. Tik tiek, kas dygsta vėlokai, kažkada gegužės mėnesį. Bet kai auga nepersodinamos, tai greitai tempiasi į viršų ir , sakyčiau, pražysta normaliu laiku.
Kalio permanganato tirpalas turi būti švelniai rožinis. Jokiu būdu ne violetinis.

Ačiū,supratau,jei previcur nerasčiau,gaminsiu švelniosspalvos.Dar norėčiau melvenių Scottland,šluotsmilgių,gal dar kokių kitų jūsų pamėgtų žolinių augalų sėklų,labai įdomu,iš kur užsakote?
Atsakyti