QUOTE(amba41 @ 2017 03 03, 19:32)
Atrodo , kad ten ir pirkau. Paieškokit google Previcur.
Kasmet patagoninę verbeną užsiauginu, o šiemet kaprizinga - nedygata. Beje puikiai išsilaiko šaknys per žiemą senam kibire rūsyje.
Ak,kad turėčiau tą rūsį....Kai projektavom namą,dar nebuvau gėlininkė,tik padraika vieno vaiko mama,dabar jau daugiavaikė ūkiška,vilkčiau visokį gėrį rūsin....gal kelias nuvešiu rudenį į anytos sodo rūsį,pas ją jurginai gerai išsilaiko,nors būna apie nulį.
Noriu dar išminčių pasiklausinėti:
Mačiau internete,kaip amerikonai daigina smulkias (kochia scoparia)sėklas maišelyje ir sodina į nariuotą daigyklą be pikiavimo.Gal išbandėt?Ar pasiteisina toks būdas?
Šiemet labai bijau,kad mano augintinės neištystų,nes daiginu namučiuose ant pietinių palangių,be papildomos šviesos,tai dar vilkinu su Bonariensis...Bet pažiūrėjau žvaigždžių mėnulio kalendorių,kad kovo 6-7 sėjimo dienos,reiks masiškai startuot jau, ar ne?
Pernai eksperimentavau:pusę pakelio sėjau vėliau tiesiai į dirvą,pusę cackinaus 2 mėnesius namie,tai padariau išvadą,kad tik kokią savaitę vėlesnės tos lauko,labai mikliai auga,kai laukinukės vėjų gairinamos sudygsta.Tik ar nesuprastėja jos per kelis metus natūralaus atsisėjimo?Man dygiosios kleomės visai susmulkėjo per 3 laisvo atsisėjimo metus.
Dar įdomu be galo, kokias išbandėte žemės daigams rūšis ir gamintojus?
Aš pirkau durpinės grynos ir kitą maišą su kompostu maišytos,pastaroji pasirodė orui laidesnė,lyg ne taip į plytą susimeta,kaip gryndurpė???
Pasidalinkit ilgamete patirtim!