Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Mielosios gėlių fėjos,,ar kuri auginat molinia transparent?Kaip augimo greitis,išvirtimo koeficientas?
Papildyta:
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 04, 09:07)
Ačiū,supratau,jei previcur nerasčiau,gaminsiu švelniosspalvos.Dar norėčiau melvenių Scottland,šluotsmilgių,gal dar kokių kitų jūsų pamėgtų žolinių augalų sėklų,labai įdomu,iš kur užsakote?

Mielos gėlių fėjos,gal kuri auginate molinias Transparent?Pasidalinkite labai prašyčiau augimo greičiu,išvirtimo koeficientu,įspūdžiais?
Labai prašau atleisti už erdvės užvertimą klausimais,patinkat jūs man labai !!!
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 03, 22:52)
Achilea, jeigu nors viena gaura išdygs, tai kitais metais turėsi tūkstančius, Jeigu jau nieko nepasirodytų, primink man balandžio pabaigoje, pas save parausiu. Pridygsta visur kaip maro.
Beje, patagoninių verbenų jau nebesėju, pačios dygsta. O šiemet šalia dengtų rožių gal ir peržiemoję bus. Tik tiek, kas dygsta vėlokai, kažkada gegužės mėnesį. Bet kai auga nepersodinamos, tai greitai tempiasi į viršų ir , sakyčiau, pražysta normaliu laiku.
Kalio permanganato tirpalas turi būti švelniai rožinis. Jokiu būdu ne violetinis.

Oi, ačių už pasiūlymą, gal neprireiks, po "gydymo" išliko du gauros daigeliai, o dar vienas dygsta, yra vilčių smile.gif Supratau, kad gaura ir verbena neperžiemoja, taip jau nei karto neatsprogo nei vienas augaliukas?

Balsiete, šluotsmilges Bridal veil siunčiausi iš seedaholic, ir tai kol kas vienintelis augalas iš ten, kuris sėkmingai sudygo, kitų dar laukiu. Miskantą (be vardo) pirkau e-sėklose, bet gal geriau pirkti paaugintą miskantą, dabar man taip atrodo, po ne visai sėkmingų bandymų su sėjinukais mirksiukas.gif O iš sodinu .lt siunčiausi visokių įdomybių, medžių ir krūmų, ne tik gėlių.
Atsakyti
Gaura peržiemoja be didelių bėdų ir dar vaikų pasėja. Verbena tik pasisėja. Nors uždengta, kad ir lengvai, turėtų peržiemoti. Pernai gi labai šalta vienu metu buvo, bet pavasarį radau tokių pusiau gyvų verbenų. Nenorėjau jų gaivinti, išmečiau.
Balsiete, jei perki durpes, žiūrėk kad būtų užrašyta: substratas daigų auginimui, būtinai sijotas. Nieko ta durpė nesušoka, kaip tik laidi orui.
Labai nusivylusi Sodinu.lt, ypač medžių krūmų sėklomis. Labai blogai su daigumu, arba jų pridėti patarimai nieko verti. O gėlių sėklos pas juos tos pačios, kaip ir e-seklos.lt, tik brangiau. Pernai daug ką papirkau iš čia
https://www.seemnema...?lang=ru&CID=25
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 04, 09:51)
Mielosios gėlių fėjos,,ar kuri auginat molinia transparent?Kaip augimo greitis,išvirtimo koeficientas?
Papildyta:

Mielos gėlių fėjos,gal kuri auginate molinias Transparent?Pasidalinkite labai prašyčiau augimo greičiu,išvirtimo koeficientu,įspūdžiais?
Labai prašau atleisti už erdvės užvertimą klausimais,patinkat jūs man labai !!!

Auginu šią melvenę. Labai architektūriškas augalas, šluotelės dailiai išlinkstančios, grakščios. Visą grožį atskleidžia ne antrais metais po pasodinimo, tik trečiais suauga į platesnį kerą. Aš jas nupjaunu kovo mėn., tikrai neblogai išstovi per žiemą (ypač negrėsmingą kaip ši). Gal ne tokia atspari kaip miskantai, soros, bet žiemą nesuglemba ant žemės.
Atsakyti
Prisisėjau pilnas palanges visokio gėrio.
Apėjau gėlynus, gyvybė kalasi. O tulpių didumas. Pavėsyje, kur amžinas įšalas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 05, 17:44)
Prisisėjau pilnas palanges visokio gėrio.
Apėjau gėlynus, gyvybė kalasi. O tulpių didumas. Pavėsyje, kur amžinas įšalas  wub.gif

kazkaip as cia siemet gelynams dar nieko neseju. tik darzoves... unsure.gif
ir gelynai as mane dar miegantys- ne tik tulpiu, bet ir kroku snapu nesimato. bet zinau, kad vos tik saulute taps siltesne- visa urmu is po zemiu soks. del to skubu tvarkyti savo ale ''olandiska banga'' biggrin.gif , nes paskui teks tulpiu ir kroku nosis mindyti. gal koki trecdali jau iveikiau. jei kita rudeni sumastysiu vel palikti gelynus netvarkytus- priminkit man si pavasari biggrin.gif
aj, panasu, kad mano vienintelis viduvis perziemojo- kazkas ten dedasi jo apacioj- naujos skoteles is po zemiu lenda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 05 kovo 2017 - 19:16
QUOTE(Vobla @ 2017 03 05, 19:14)
kazkaip as cia siemet gelynams dar nieko neseju. tik darzoves... unsure.gif
ir gelynai as mane dar miegantys- ne tik  tulpiu, bet ir kroku snapu nesimato. bet zinau, kad vos tik saulute taps siltesne-  visa urmu is po zemiu soks. del to skubu tvarkyti savo ale ''olandiska banga'' biggrin.gif , nes paskui teks tulpiu ir kroku nosis mindyti. gal koki trecdali jau iveikiau. jei kita rudeni sumastysiu vel palikti gelynus netvarkytus- priminkit man si pavasari biggrin.gif
aj, panasu, kad mano vienintelis viduvis perziemojo- kazkas ten dedasi jo apacioj- naujos skoteles is po zemiu lenda.

Taip smagu skaityt pavasariško bruzdesio raportus!!!Ačiū visoms už atsakymus,ryt ryte pirksiu visko ir apsėsiu palanges.

Pas mane irgi vyko darbai su karučiu,daug šieno nuo smilgų išvežiau,dar šalavijas patrumpintas tokį intensyvų kvapą paskleidė,lyg tos žiemos nė nebūtų matęs!
Pas mane irgi vilnietiškoje šiaurėje jau gerokai stybtelėję krokai,tulpės ne tik snapus,bet ir daugiau didesnė dalis iškišo.Bijau,kad didieji kovo vidurio šalčiai tulpių tokių drąsių nenuskriaustų,pernai tai buvo nemažai pašalusių pavasarį.
Pažiūrėjau internete,kas per vienas tas viduvis_gi ryškių bruožų vaikinas besąs!O ar ilgai jis puošnus?Kada žydi?

Noriu išplėst gėlynus šiemet,daug velėnos keliaus į kompostą,užtai ir norisi prisidaigint vienmečių gėlių,nes už tuos du šimtelius,kur gavau dovanų gimtadieniui ir paspaudžiau gėlėms pirkti,labai daug daugiamečių neprisipirksiu...Smagu gyventi viltimis apie didingus gėlynus!!!
wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 05, 23:19)
Noriu išplėst gėlynus šiemet,daug velėnos keliaus į kompostą,užtai ir norisi prisidaigint vienmečių gėlių...

Niekada velėnos nemetu į kompostą. Dvigubas ir sunkus darbas - nuvežti į komposto krūvą, o po 1-2 metų atgal. Mano smėlingai žemei velėna kaip sviestas. Apverčiu, pakapoju kastuvu ir viskas. Paskui užvežu iš daržo ir komposto krūvos gerą sluoksnį.
Galima palaukti kažkiek, nes vistiek kai kas lenda ir sukapotas. Pernai tai nelaukiau ir iškart susodinau. Daugiametes. Gal pora ravėjimų daugiau buvo, bet ir aš ir gėlės patenkintos. Tiesa varputis smėlyje neauga.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 03 05, 23:13)
Niekada velėnos nemetu į kompostą. Dvigubas ir sunkus darbas - nuvežti į komposto krūvą, o po 1-2 metų atgal.  Mano smėlingai žemei velėna kaip sviestas. Apverčiu, pakapoju kastuvu ir viskas. Paskui užvežu iš daržo ir komposto krūvos gerą sluoksnį.
Galima palaukti kažkiek, nes vistiek kai kas lenda ir sukapotas. Pernai tai nelaukiau ir iškart susodinau. Daugiametes. Gal pora ravėjimų daugiau buvo, bet ir aš ir gėlės  patenkintos.  Tiesa varputis smėlyje neauga.

as darau dar baisiau :-D : uzkloju storu kartonu numatyta plota ir padelioju ant to kartono gabalais meslo, o ant virsaus gera sprindi geros zemes. bet pirmais metais sodinu ton vieton tik vienmetes. kitamet jau nei kartono neber, nei velenos po apacia... ps mane irgi smelis, kuo giliau- tuo liesiau, todel giliai kastis neverta- belika tik virs to smelio derlinga sluoksni suformuoti.
------------------
Balsiete, apie viduvi daug nepapasakosiu- pernai sejau , vienas tesudygo, zydejo velai rudeniop- nelabai spejo atskleist savo grozi...bet gelynu nuotraukose jis man labai patinka. siemet bandysiu seti daugiau...
ale kai matau , kad ateinacios savaites tos saules visai nezada- kazkaip nekyla ranka uzsiimti palangiu sejininkyste- jau uztenka, kad paprikos vargsta ir stiebiasi kaip zirafos...
I kuria puse nuo Vilniaus busite? Pagal nika?
Atsakyti
O pas mane priemolis, ir velėnoj vien varputis, dobilas, liucerna, ką apversi, tas toliau dygsta nors ir šaknim į viršųsmile.gif tai man velėną tenka lupt ir kompostuot.

Gėlynus apėjau, viskas dygsta, ir astrancijos, snapučiai, verbenos, katžolės, kraujažolės, gilenijos, flioksai, saulainės, astrai, vilkdalgiai, aguonos, net kai kurios ežiuolės tarp žolių tūnojusios jau rodo gyvastį. Narcizai tete-a-tete iš žemės žiedus stumia, kvapioji našlaitė irgi su žiedeliais, jei tik saulė nušvis ir pirmi žiedai pasirodys.
Atsakyti
Kaip smagu skaityti apie jūsų pavasarinius reikalus wub.gif . Aš tai vis šneku, kad jau eisiu varpinių kirpti, nes iki šiol siūruoja lendrūnai, viksnos ir soros, bet labai šlapia, tai vis tempiu gumą. Plius savaitgalį, kai oras buvo gražesnis, mamą su sese lankiau, tai vėl darbai nusikėlė. O dabar vėl orus nekokius žada unsure.gif

Pavasariniai ženklai pas mane dar silpni, bet vis tiek džiugina

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Va, diskusija pasisuko man aktualia tema, ir aš kaip Balsietė, gyvenu svajomis apie didingus gėlynus biggrin.gif , vieta gėlynui numatyta, iš rudens "nepriėjo" rankos tą vietą sukasti, bet jau taikausi versti velėnas ir aš, net nebūčiau plėtusi to savo gėlyno, bet pernai nusipirkom visą sunkvežimį priemolio, vietomis net grumstai gryno molio, jūs neįsivaizduojat, koks tai gėris mano akimis, nes gyvenam Suvalkijos smėlynuose, apie namą dar pusėtinas priesmėlis, yra ir drėgnesnių vietų su juodžemiu žemesnėje sodo vietoje, bet didesnėje sklypo dalyje, kur sodinu dekoratyvinius medžius ar krūmus, pagrindinės žolės - kraujažolės, rūgštynės, toks parzitas lipikas su ilgiausiomis šaknimis. Bandžiau vis pilti pelenų, bet šiaurinėje namo pusėje vis vien gražus žalias samanų kilimas veši, aš su juo jau susitaikiau. Tiesa, nesistengiau su gamta kovoti, sodinu augalus, tinkamus tokiai dirvai, kad jie nevargtų, bet , jei jau turiu kalną priemolio, dabar užsisvajojau apie gėles turtingesnei dirvai. Galvoju, žolių šaknis vis tik išrinksiu, tada sumaišysiu priemolį su savo smėliuku.
Keista, gyvenu piečiau, bet tulpės dar tik vos matyti, aš auginu senoviškas, vėlyvos jos. Pernai pirkau maximoje dekoratyvinių česnakų, kada jie pradeda dygti, nes iš kaimynės gautas jau per kelis cm išlindęs.
Mano snaputis astrancijos, kraujalakė tik pernai sodintos, buvau kiek apipylusi jas kompostu, dar nesimato dygstant. Užsisakiau vingrį, net nemačiau "gyvai to augalo, bet man jis labai gražus, ar žiemoja be kaprizų?
Jot.ka, pas mus gervės jau parlėkė, visą rytą klykavo aplinkui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 06 kovo 2017 - 09:57