Va, diskusija pasisuko man aktualia tema, ir aš kaip Balsietė, gyvenu svajomis apie didingus gėlynus

, vieta gėlynui numatyta, iš rudens "nepriėjo" rankos tą vietą sukasti, bet jau taikausi versti velėnas ir aš, net nebūčiau plėtusi to savo gėlyno, bet pernai nusipirkom visą sunkvežimį priemolio, vietomis net grumstai gryno molio, jūs neįsivaizduojat, koks tai gėris mano akimis, nes gyvenam Suvalkijos smėlynuose, apie namą dar pusėtinas priesmėlis, yra ir drėgnesnių vietų su juodžemiu žemesnėje sodo vietoje, bet didesnėje sklypo dalyje, kur sodinu dekoratyvinius medžius ar krūmus, pagrindinės žolės - kraujažolės, rūgštynės, toks parzitas lipikas su ilgiausiomis šaknimis. Bandžiau vis pilti pelenų, bet šiaurinėje namo pusėje vis vien gražus žalias samanų kilimas veši, aš su juo jau susitaikiau. Tiesa, nesistengiau su gamta kovoti, sodinu augalus, tinkamus tokiai dirvai, kad jie nevargtų, bet , jei jau turiu kalną priemolio, dabar užsisvajojau apie gėles turtingesnei dirvai. Galvoju, žolių šaknis vis tik išrinksiu, tada sumaišysiu priemolį su savo smėliuku.
Keista, gyvenu piečiau, bet tulpės dar tik vos matyti, aš auginu senoviškas, vėlyvos jos. Pernai pirkau maximoje dekoratyvinių česnakų, kada jie pradeda dygti, nes iš kaimynės gautas jau per kelis cm išlindęs.
Mano snaputis astrancijos, kraujalakė tik pernai sodintos, buvau kiek apipylusi jas kompostu, dar nesimato dygstant. Užsisakiau vingrį, net nemačiau "gyvai to augalo, bet man jis labai gražus, ar žiemoja be kaprizų?
Jot.ka, pas mus gervės jau parlėkė, visą rytą klykavo aplinkui.