Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 07, 14:53)
Puikus "šabakštynas" smile.gif, o kaip žiemoja snaputis rozanne? Anksti sprogsta?

Ačiū biggrin.gif . Rozanai dabar bus treti metai, kol kas buvo viskas gerai, bet sprogsta vėliau už kitus snapučius, tai dar nieko nepasakysi dabar...
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 03 07, 14:14)
Ačiū  biggrin.gif . Rozanai dabar bus treti metai, kol kas buvo viskas gerai, bet sprogsta vėliau už kitus snapučius, tai dar nieko nepasakysi dabar...

aišku, tada dar ir aš nepanikuosiu del ju, pernai pirkau rudeni iš daugiamečiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 07, 00:20)
Mielosios,gal kuri turite alium sphaerocephalon sėklyčių pasirinkusios ar sėjinukų pasisėjusių?Labai norėčiau tokių įsiveisti,žavingos formos burbulai!
Aš Vilniuje, e-paštas migledik@gmail.com,skolinga nelikčiau!

Parašiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 07, 08:34)
Nesveikos kainos. as puslapis botanikos sodams.
Pasižiūrėk čia, kiek visokių česnakų. Ir kainos jau labiau krikščioniškos.
http://www.plant-wor...flowers?page=11

Lyžuka, Juragių medelyne pats didžiausias magnolijų pasirinkimas. Jeigu nori tikrai patikimos, imk žvaigždinę. Bet jos medis ilgai auga, kol ryžtasi žydėti. O kartais ilgai ožiuojasi. Klaipėdoje netoli įžymaus europarlamentaro namo auga dieviško grožio žvaigždinė magnolija, o jau žydi. wub.gif
Iš raudonų reikia imti tik Sulanžo. Pas mane auga atrodo kažkuri iš lelijažiedžių ( o gal ir Solanžo)auga, bet buvo žiedai apšalę tik vienais metais. Galima sakyti, šiaurės vėjų pagairėje. Ir šiemet žydės kaip išprotėjusi. Lyžuka, paprašyk Atės, ji kasdien pro Juragius važinėja.

Iš Kaimo,labai įdomu,ar mėginot iš čia kokių česnakų sėklų siųstis?Kaip daigumas?Po kiek metų jau sulaukčiau efekto?Labai ačiū už informaciją!!!
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 07, 15:48)
aišku, tada dar ir aš nepanikuosiu del ju, pernai pirkau rudeni iš daugiamečiu  mirksiukas.gif

Aš pirkau Rozaną iš daugiamečių pavasarį, puikus snaputis, per vasarą išbujojo į platų kerą ir žydėjo be perstojo, labai juo džiaugiausi. O va sora kaip ir ne ta, bet persodinsiu į pačią saulėčiausią vietą ir bus matyti, ar paraus. Dar dėl Rozanos, Vivica, ar keras per tris metus padidėjo, gal jis nelinkęs plėstis?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 03 07, 10:20)
Aš pernai išbandžiau du būdus sudaiginti patagonines verbenas: vienas buvo retai paberti sėklytes ant sudrėkinto popierinio rankšluosčio, į maišelį ir į šaldytuvą. Man jos šaldytuve nepradėjo dygti, tai su visu popieriumi perkėliau ant substrato į dėžutę. Viskas sėkmingai sudygo ir išaugo. Kitas variantas - retai pabėriau sėklytes į dėžutę su drėgnu substratu, į maišelį ir vėl į šaldytuvą. Išėmiau po 2-3 sav., perkėlus šiltai lygiai taip pat sėkmingai sudygo ir užaugo. Nereikėjo jokių fungicidų, daigeliai nevirto, džiaugėmės visą vasarą elegantiškais žiedynais. Čia mano šabakštynas - tvoros nėra, tai keistai atrodo, bet... BUS!  ax.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Labai giriu tamstos kampelį,Vivica!
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 03 07, 15:14)
Aš pirkau Rozaną iš daugiamečių pavasarį, puikus snaputis, per vasarą išbujojo į platų kerą ir žydėjo be perstojo, labai juo džiaugiausi. O va sora kaip ir ne ta, bet persodinsiu į pačią saulėčiausią vietą ir bus matyti, ar paraus. Dar dėl Rozanos, Vivica, ar keras per tris metus padidėjo, gal jis nelinkęs plėstis?

tikiuosi ir pas mane tokie bus smile.gif, man nepatiko daugiametes tuom, kad mes neinformavę pakeitė trukstamus augaliukus kitais
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 07, 15:13)
Iš Kaimo,labai įdomu,ar mėginot iš čia kokių česnakų sėklų siųstis?Kaip daigumas?Po kiek metų jau sulaukčiau efekto?Labai ačiū už informaciją!!!

Pas mane auga tie senoviniai "tribuliai", kur rožine spalva žydi. Sėjasi atsakančiai. Bet sužydi negreitai Gal kokiais trečiais metais. O norėčiau atsisiųsti A.giganteum. Bet gal kitais metais, šiemet ir taip daugiamečių gal 20-25 pavadinimų bus pasėta.
Man labai patinka pačiai sėti, auginti daigiukus. Susinervavau, pernai buvau atsisiuntusi pilnavidurių raktažolių, persodinimo sulaukė 2 daigeliai, vieną kurmis išdžiovino. O šiemet nerandu to vienintelio. blink.gif
Atsakyti
Achilea, "Rozanna' mano šiek tiek užgožta tos palminės viksvos, kelmas pats labai nedidėja, bet šakos ilgokos ir uždengia visai nemažą žemės plotą, sakyčiau apie 50-60 cm. Pernai, kai pavasarį rodė 'Skinsiu raudoną rožę', tai Janutienė buvo atkirtusi Rozannos gabalą ir vežė kažkam lauktuvių, nebeatsimenu, kam... Aiškino, kad turi prigyti, nors šiaip visur deklaruojama, kad jos nesidaugina kero dalijimu, nežinau nežinau...

Balsiete, ačiū ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 03 07, 16:42)
Achilea, "Rozanna' mano šiek tiek užgožta tos palminės viksvos, kelmas pats labai nedidėja, bet šakos ilgokos ir uždengia visai nemažą žemės plotą, sakyčiau apie 50-60 cm. Pernai, kai pavasarį rodė 'Skinsiu raudoną rožę', tai Janutienė buvo atkirtusi Rozannos gabalą ir vežė kažkam lauktuvių, nebeatsimenu, kam... Aiškino, kad turi prigyti, nors šiaip visur deklaruojama, kad jos nesidaugina kero dalijimu, nežinau nežinau...

Balsiete, ačiū  ax.gif

Vivica, pamiršau padėkoti už verbenos daigų parodymą, internetas visagalis, pati nesusiprotėjau pasidomėti wub.gif, o apie tą laidą aš turiu prastą nuomonę, bet mes ne apie tai biggrin.gif
Vis pasižiūriu į snaputį Purple Ghost, lyg taip vadinasi, baltažiedis su tamsiais lapais, gal auginate ir galite pasigirti, kaip sekasi, ar verta jį įsigyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 07 kovo 2017 - 16:05

Nesupratau, Rozzane nesidaugina kero dalijimu? Tai kaip ją daugina? Veislinis augalas, tai kero dalijimas, nžn ar snapučiai auginiais dauginasi.

Beje Vivica, šabakštynas fainas, ir palminė viksva įspūdinga, galvoju kad ir man reikia su viksvom pažindintis, bet vis atrodė kad jos labiau pavėsiniai augalai, o pas mane saulės sočiai. Bet ir pas mamą saulėkaitoj auga ir pas jus, tai gal ir pas mane patiktų. Šiemet bandysiu susidraugaut su kažkokia ilgaplauke viksva, kai nepirkta, tai pavadinimas neaiškus, bet su laiku gal ir pavadinimą iškapstysiu. Svarbu augtų.

Apie snapučius kalbant, tai turiu ' Nimbus' man jis be galo patinka, pats keras nesiplečia stipriai, nu bet šakų ilgumas...pas mane ir į molinijas ir į kraujalakes ir į kemerą ropščiasi, ilgai žydi, nors kiek suprantu 'Rozzana' čia nepralenkiama. Ir dar vienas 'Nimbus' privalumas itin dailiai karpyti lapai. žodžiu, platus mėlynuojantis grožis. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 07 kovo 2017 - 16:18
QUOTE(jot.ka @ 2017 03 07, 17:06)
Nesupratau, Rozzane nesidaugina kero dalijimu? Tai kaip ją daugina? Veislinis augalas, tai kero dalijimas, nžn ar snapučiai auginiais dauginasi.

Rozannos dauginimas, kiek supratau, dalykas sudėtingas, todėl ir kaina jos didoka. Kerą dalinti sunku, nes šaknis liemeninė. Kai kurie užsieniečiai siūlo bandyti įšaknydinti nenukirptą auginį (ant augalo), paskutus paviršių ir apdorojus įsišaknijimo stimuliatoriais, bet neprisiruošiau pabandyti. Bet gal kas gali papasakoti iš praktikos labiau mirksiukas.gif

O palminė viksva ši tikrai labai nekaprizinga. Mano šis gėlynas stiprioj atokaitoj, bet jai nė motais. wub.gif

Atsakyti