QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 06, 18:25)
Nudegins tuo atveju, jeigu :
apipurkši vandeniu saulėkaitoje ir ant lapų susidarys lašeliai. Jie veikai kaip linzės ir tikrai gali augalą apdeginti.
Jeigu laikysi daigelius po plėvele, ant kurios dar bus kondensato, irgi veiks kaip lęšiai. Be to, po plėvele labai greitai gali iškepti
Kai kurių gėlyčių daigeliai - tiesiog mikrobai. Jų laikyti be plėvelės gaubto - baisu sudžiovinti. Tokiu atveju kol sustiprės galima patraukti iš pačios saulėkaitos.
Jei tik saulėta palangė - puiku. Iš ryto ar vakaro paliejai ir palieki. Nebent užtrauki kokias naktines užuolaidas ir palieki spirgintis. Proto ribose pietinės palangės net labai tinka. Beje, kaip suprantu, pas tave nuosavas namas ir kiemas. Vos tik truputį atšils ar namuose bus per šilta, visada gali daigus perkelti į šiltnamį. Jeigu dar tokio neturi - yra tokie tuneliukai, gal Senukuose mačiau. Jeigu naktį nusimato šalna, sustatai visus indelius į krūvą, padarai kokius lankus arba tiesiog sustatai į kartonines dėžes ir nakčiai kokiais dekiukais apkloji ar 3 sluoksnių agroplėvele. Pas mane ant palangių augaliukai gyvena panašiai iki balandžio pirmų dienų. Iki to laiko spėja ūgtelėti, bet neperaugti. Po to grūdintis - į šiltnamį.
Beje, tik nesugalvok tokio ekstrymo : iš kambario sodinti į lauką. Garantuotai apsvils. Stiklas beveik nepraleidžia ultravioletinių spindulių, augaliukai prisitaiko augti be jų, nors ir ne visai jiems tai sveika. Staiga bac - išneši tiesiai po saule. Ir dar su vėju. Lapų kraštai pabala, apsvyla, augalai labai stresuoja, serga. Aplamai nudegimai, tiek žmogui, tiek augalui yra labai sunkiai gyjantys. Todėl prieš sodinant į lauką gerai nors savaitę palaikyti šiltnamyje, pirmomis dienomis pridengiant agroplėvele, paskui jau be jos,
Labai smagu,iš kaimo,sulaukti tokio išsamaus aprašymo!Man su tais nešiojimais ir pratinimais prastai,bet šiemet labiau pasistengsiu!Taip ir nutiko,apsvilo mano bonariensės pernai,bet neišmirė......Turėsiu omeny visus patarimus.
susodinau galybę visko šiandien,ir sudėjau Uždengtas dygti ant šildomų grindų vonioj.Ir dar išmėginsiu amerikonišką būdą daiginti mikrobinę smulkmę,kad paskui nepikiuoti-
Įpyliau lašą vandenilio peroksido į vandenį,ant popierinio rankšluosčio pabėriau ir juo uždengiau verbenas bonariensis ir šluotelines kochijas,sudrėkinau tuo vandenuku ir užrašius markeriu užspaudžiamam maišely padėjau dygti ant palangės.Kai ims kišti nosis su dantų krapštuku padėliosiu po vieną į daigyklos narelius.Žiūrėsiu,kaip pavyks...
Pas mus Vilniuj nesnigo,bet nulis,pliaupė lietus,labai keistai nematytai pasvirusios puššų šakos nuo didžiulių lašų,gal naktį jie taps ledo karoliais,jei vėjas nenupurtys.Grožybės!
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 06, 22:11)
O aš svajoju įsigyt magnolija
Mano graži krūminė bordo magnolija kasmet smarkiai nušala,tik sulapojus kelis žiedukus pražydina,o pas kaimynus didžiausi medžiai puikiai žydi,tai ne klimate,o matyt veislės pasirinkime matyt problema...Pasiklausinėkit kaimynų,pas ką nenušąla,kokia tiksliai veislė.