Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 06, 15:19)
Aš vakar su visais pakeliais įmečiau į šaldikli laikysiu kokią savaitę, poto  sesiu ir į šaldytuvą dar tamsiai, gal perėję visus kančių kelius smile.gif teiksis dygti  mirksiukas.gif

Gali traukti iš šaldiklio, didelės naudos nebus. Miegančių sėklų šaldymas - taip gamtoje nebūna. Jos turi būti išbrinkę ir šaltis kokie 0-2 laipsniai. O gilus minusas dirvos paviršiuje nelabai ir būna. Sušalti gal nesušals, nes saugo tai, kad visos sėklos aliejingos, vandens mažai turi. Geriau pasėti, išbrinkinti ir tada bent porai savaičių į šaldytuvą.
Maniškės vis dar stratifikuojasi. Po dideliu kauburiu sniego. Ten pat ir dvylikadeivės.
O jau pustymas pas mus - žiemą taip nebuvo. Slenkstis per kelias minutes užpustomas, ant palangių sniego pusnys. blink.gif Niekur eiti nesinori. Pašersiu šunis ir į minkštą sofą, šalia Sodo spalvų ar Rasų žurnalų krūvelė. Pasvajokime apie vasaros gėlynus. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 06, 16:57)
Gali traukti iš šaldiklio, didelės naudos nebus. Miegančių sėklų šaldymas - taip gamtoje nebūna. Jos turi būti išbrinkę ir šaltis kokie 0-2 laipsniai. O gilus minusas dirvos paviršiuje nelabai ir būna. Sušalti gal nesušals, nes saugo tai, kad visos sėklos aliejingos, vandens mažai turi. Geriau pasėti, išbrinkinti ir tada bent porai savaičių į šaldytuvą.
Maniškės vis dar stratifikuojasi. Po dideliu kauburiu sniego. Ten pat ir dvylikadeivės.
O jau pustymas pas mus - žiemą taip nebuvo. Slenkstis per kelias minutes užpustomas, ant palangių sniego pusnys. blink.gif  Niekur eiti nesinori. Pašersiu šunis ir į minkštą sofą, šalia Sodo spalvų ar Rasų žurnalų krūvelė. Pasvajokime apie vasaros gėlynus. wub.gif

Mielos kolegės,kokia jūsų nuomonė apie palangių saulėtumą,kai sėklytės sudigs?Mano anyta mane nugąsdino,kad ant pietinių palangių negalima,kai nušvis saulė,liaunus padarėlius nudegins.Kaip jūsų patirtis?
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 06, 17:32)
Mielos kolegės,kokia jūsų nuomonė apie palangių saulėtumą,kai sėklytės sudigs?Mano anyta mane nugąsdino,kad ant pietinių palangių negalima,kai nušvis saulė,liaunus padarėlius nudegins.Kaip jūsų patirtis?

Nudegins tuo atveju, jeigu :
apipurkši vandeniu saulėkaitoje ir ant lapų susidarys lašeliai. Jie veikai kaip linzės ir tikrai gali augalą apdeginti.
Jeigu laikysi daigelius po plėvele, ant kurios dar bus kondensato, irgi veiks kaip lęšiai. Be to, po plėvele labai greitai gali iškepti
Kai kurių gėlyčių daigeliai - tiesiog mikrobai. Jų laikyti be plėvelės gaubto - baisu sudžiovinti. Tokiu atveju kol sustiprės galima patraukti iš pačios saulėkaitos.
Jei tik saulėta palangė - puiku. Iš ryto ar vakaro paliejai ir palieki. Nebent užtrauki kokias naktines užuolaidas ir palieki spirgintis. Proto ribose pietinės palangės net labai tinka. Beje, kaip suprantu, pas tave nuosavas namas ir kiemas. Vos tik truputį atšils ar namuose bus per šilta, visada gali daigus perkelti į šiltnamį. Jeigu dar tokio neturi - yra tokie tuneliukai, gal Senukuose mačiau. Jeigu naktį nusimato šalna, sustatai visus indelius į krūvą, padarai kokius lankus arba tiesiog sustatai į kartonines dėžes ir nakčiai kokiais dekiukais apkloji ar 3 sluoksnių agroplėvele. Pas mane ant palangių augaliukai gyvena panašiai iki balandžio pirmų dienų. Iki to laiko spėja ūgtelėti, bet neperaugti. Po to grūdintis - į šiltnamį.

Beje, tik nesugalvok tokio ekstrymo : iš kambario sodinti į lauką. Garantuotai apsvils. Stiklas beveik nepraleidžia ultravioletinių spindulių, augaliukai prisitaiko augti be jų, nors ir ne visai jiems tai sveika. Staiga bac - išneši tiesiai po saule. Ir dar su vėju. Lapų kraštai pabala, apsvyla, augalai labai stresuoja, serga. Aplamai nudegimai, tiek žmogui, tiek augalui yra labai sunkiai gyjantys. Todėl prieš sodinant į lauką gerai nors savaitę palaikyti šiltnamyje, pirmomis dienomis pridengiant agroplėvele, paskui jau be jos,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 06 kovo 2017 - 18:35
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 06, 17:57)
O jau pustymas pas mus - žiemą taip nebuvo. Slenkstis per kelias minutes užpustomas, ant palangių sniego pusnys. blink.gif  Niekur eiti nesinori. Pašersiu šunis ir į minkštą sofą, šalia Sodo spalvų ar Rasų žurnalų krūvelė. Pasvajokime apie vasaros gėlynus. wub.gif

Dabar jau aš nesuprantu anomalijų mirksiukas.gif, kuriam krašte tas sniegas su pustymu, pas mus tik lyja su šlapdribos kasniukais, bet sniego jokio nematyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 06 kovo 2017 - 18:45
Panevėžyje dangus su žeme visą dieną maišosi.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 06, 19:04)
Panevėžyje dangus su žeme visą dieną maišosi.

Pas mus tik lyja ir tai protarpiais unsure.gif

ryt trauksiu tas seklas ir sesiu dregnai ir vel į šaldytuva kišiu
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 06, 16:57)
Pašersiu šunis ir į minkštą sofą, šalia Sodo spalvų ar Rasų žurnalų krūvelė. Pasvajokime apie vasaros gėlynus. wub.gif

jaukiai skamba... mes irgi tupim zidini pasikure. ir dar smilkala, kad dar jaukiau butu... smile.gif
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 06, 17:32)

tikrai nenudegs. pas mane kone visos palanges pietines. tik ant ju ir auginu. puikiai auga.
---------------
del stratifikavimo seklu, tai kazkaip nepasiteisino man tie indai uz lango, indai kieme, nes tai imirksta, tai uzsala- kazkaip negaranduotai gaudavosi. pries metus sugalvojau taip- sudrekinu sauja zemes, sumaisau ja su seklom, suberiu i ta mini uzsegamama maisiuka, rasau markeriu pavadinima ir data, maisuka kokia savaite laikau kambario temperaturoje, o paskui minimum tris- saldytuve darzoviu skyriuje. vietos uzima mizeri, o dygo visa ka taip kankinau... paskui tas zemes su seklom tiesiog paskleidziu inde su zemem ir pirstais prispaudziu...
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 06, 10:28)
Kas čia tau pakliuvo per anomalija??? blink.gif Man Suvalkija asocijuojasi su moliu. Jeigu maišysi, tai labai gerai išdaužyk molio grumstus, kol drėgni, paskui turėsi sunkiai nusakomo vargo. Kai pradėjome apie namą tvarkytis, reikėjo sukelti žemės lygį, atvežė sunkvežimį atseit tokios lengvos žemės, bet ten vietomis buvo tokio kieto šlyno- molio. Iki šiol, jei tik išsiverčia, vasarą pavirsta akmeniu. Kasmet vis toje vietoje bandau durpių papilti, sunkiai skiedžiasi tas molis.

Aš šioje temoje tik skaitytoja. Ir tik mokausi iš jūsų patirties, bet šituo klausimu galiu iš praktikos patarti, nors kažkurioje temoje esu jau pasisakiusi. Molį gali sugraužti smėlis, durpių kiek bepilsi - prapuls. Išbandyta. Po keliu metu natūralaus ir ne natūralaus molio ir smėlio maišymosi, molis "sutrupa". Prieš daugel metu sode buvo raudonas molis, dabar normali žemė, žinoma, dar mėšlo gavo rolleyes.gif

Mane irgi domina kur įsigyti šluotelinę hortenzija, dairiausi daugemetes.lt, bet dėl vienos siųstis lyg ir neverta. Reikės pasidairyti, gal ką PC prekiaus. rolleyes.gif
Pustė taip, kad valytuvai vos spėjo valyti blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 06 kovo 2017 - 20:39
O aš svajoju įsigyt magnolija
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 06, 18:25)
Nudegins tuo atveju, jeigu :
apipurkši vandeniu saulėkaitoje ir ant lapų susidarys lašeliai. Jie veikai kaip linzės ir tikrai gali augalą apdeginti.
Jeigu laikysi daigelius po plėvele, ant kurios dar bus kondensato, irgi veiks kaip lęšiai. Be to, po plėvele labai greitai gali iškepti
Kai kurių gėlyčių daigeliai - tiesiog mikrobai. Jų laikyti be plėvelės gaubto - baisu sudžiovinti. Tokiu atveju kol sustiprės galima patraukti iš pačios saulėkaitos.
Jei tik saulėta palangė - puiku. Iš ryto ar vakaro paliejai ir palieki. Nebent užtrauki kokias naktines užuolaidas ir palieki spirgintis. Proto ribose pietinės palangės net labai tinka. Beje, kaip suprantu, pas tave nuosavas namas ir kiemas. Vos tik truputį atšils ar namuose bus per šilta, visada gali daigus perkelti į šiltnamį. Jeigu dar tokio neturi - yra tokie tuneliukai, gal Senukuose mačiau. Jeigu naktį nusimato šalna, sustatai visus indelius į krūvą, padarai kokius lankus arba tiesiog sustatai į kartonines dėžes ir nakčiai kokiais dekiukais apkloji ar 3 sluoksnių agroplėvele. Pas mane ant palangių augaliukai gyvena panašiai iki balandžio pirmų dienų. Iki to laiko spėja ūgtelėti, bet neperaugti. Po to grūdintis - į šiltnamį.

Beje, tik nesugalvok tokio ekstrymo : iš kambario sodinti į lauką. Garantuotai apsvils. Stiklas beveik nepraleidžia ultravioletinių spindulių, augaliukai prisitaiko augti be jų, nors ir ne visai jiems tai sveika. Staiga bac - išneši  tiesiai po saule. Ir dar su vėju. Lapų kraštai pabala, apsvyla, augalai labai stresuoja, serga. Aplamai nudegimai, tiek žmogui, tiek augalui yra labai sunkiai gyjantys. Todėl prieš sodinant į lauką gerai nors savaitę palaikyti šiltnamyje, pirmomis dienomis pridengiant agroplėvele, paskui jau be jos,

Labai smagu,iš kaimo,sulaukti tokio išsamaus aprašymo!Man su tais nešiojimais ir pratinimais prastai,bet šiemet labiau pasistengsiu!Taip ir nutiko,apsvilo mano bonariensės pernai,bet neišmirė......Turėsiu omeny visus patarimus.

susodinau galybę visko šiandien,ir sudėjau Uždengtas dygti ant šildomų grindų vonioj.Ir dar išmėginsiu amerikonišką būdą daiginti mikrobinę smulkmę,kad paskui nepikiuoti-
Įpyliau lašą vandenilio peroksido į vandenį,ant popierinio rankšluosčio pabėriau ir juo uždengiau verbenas bonariensis ir šluotelines kochijas,sudrėkinau tuo vandenuku ir užrašius markeriu užspaudžiamam maišely padėjau dygti ant palangės.Kai ims kišti nosis su dantų krapštuku padėliosiu po vieną į daigyklos narelius.Žiūrėsiu,kaip pavyks...

Pas mus Vilniuj nesnigo,bet nulis,pliaupė lietus,labai keistai nematytai pasvirusios puššų šakos nuo didžiulių lašų,gal naktį jie taps ledo karoliais,jei vėjas nenupurtys.Grožybės!
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2017 03 06, 22:11)
O aš svajoju įsigyt magnolija

Mano graži krūminė bordo magnolija kasmet smarkiai nušala,tik sulapojus kelis žiedukus pražydina,o pas kaimynus didžiausi medžiai puikiai žydi,tai ne klimate,o matyt veislės pasirinkime matyt problema...Pasiklausinėkit kaimynų,pas ką nenušąla,kokia tiksliai veislė.
Atsakyti
Mielosios,gal kuri turite alium sphaerocephalon sėklyčių pasirinkusios ar sėjinukų pasisėjusių?Labai norėčiau tokių įsiveisti,žavingos formos burbulai!
Aš Vilniuje, e-paštas migledik@gmail.com,skolinga nelikčiau!
Atsakyti
Lietuviškai dažnai čia minima verbena yra patagoninė 4u.gif
Atsakyti