Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vobla @ 2017 03 10, 14:34)
o jus kada girdejot kaip povai snekasi? biggrin.gif  dvieju kilometru spinduliu kaimynai skustusi....

biggrin.gif Aha, ar ne povų balsai įrašomi kuriant siaubo filmus. Kažkada mūsų miestelyje vieni turėjo, aina sau.
Beje, ir perlinės vištos bjauriai kalbasi. Už upelio kaimynai turėjo, tai man vis nervas : ko jie negali patepti vyrių ar kokios ten technikos. biggrin.gif Sako, net žiurkės nuo jų balsų išsilaksto. Tai labai apsidžiaugiau , kai jos viena po kitos pakliuvo į puodą.
Jeigu ryt saulė šviečia, eisiu gėlynų tvarkyti. Reikės susirinkti ežiuolių sėklas, ką paukščiai neišgliaudė. Parsinešiau raudoklių, bandysiu dar sėti. Patiko jos man, užsireikė didelio ploto.

O jau bunda viskas. wub.gif Prieš saulę pentiniai lenda, kraujažolės, dar kažkas. Mano rausvoji deucija iki šakelių galiukų gyva, medėjantis bijūnas toks lepūnas irgi gyvas. Dabar didžiausias galvos sopėjimas - kaip nesukapoti inkarvilėjų. Buvau atžymėjusi kiekvieną krūmelį, katinai gal išvartė kuoliukus . blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 03 10, 14:34)
o jus kada girdejot kaip povai snekasi? biggrin.gif  dvieju kilometru spinduliu kaimynai skustusi....

tos kur pjauna is lapu apskritimus- tos pavieniui zemej urveliuose gyvena. buvom zvyro kruvoj iskase ne viena toki lizdeli. kaip su jom kovot- neisivaizduoju, nes jos tu lapu needa, tai dzin joms netgi actara. vienais metais man ziauriai roziu lapus susaude, bet kasmet  tos pacios vietos nepuola ir skirtinga zala padaroma. nelabai sukontroliuosi- belieka tik susitaikyti....

Ne,čia ne lapų kapotojos,jos nuo stiebų žievę nugraužė.O,kaip įdomu,kad iškasėt lizdelius žvyro krūvoj.Buvo daug lervų?
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 10, 16:19)
biggrin.gif Aha, ar ne povų balsai įrašomi kuriant siaubo filmus. Kažkada mūsų miestelyje vieni turėjo, aina sau.
Beje, ir perlinės vištos bjauriai kalbasi.  Už upelio kaimynai turėjo, tai man vis nervas : ko jie negali patepti vyrių ar kokios ten technikos. biggrin.gif Sako, net žiurkės nuo jų balsų išsilaksto. Tai labai apsidžiaugiau , kai jos viena po kitos pakliuvo į puodą.
Jeigu ryt saulė šviečia, eisiu gėlynų tvarkyti. Reikės susirinkti ežiuolių sėklas, ką paukščiai neišgliaudė. Parsinešiau raudoklių, bandysiu dar sėti. Patiko jos man, užsireikė didelio ploto.

O jau bunda viskas. wub.gif Prieš saulę pentiniai lenda, kraujažolės, dar kažkas.  Mano rausvoji deucija iki šakelių galiukų gyva, medėjantis bijūnas toks lepūnas  irgi gyvas. Dabar didžiausias galvos sopėjimas - kaip nesukapoti inkarvilėjų. Buvau atžymėjusi kiekvieną krūmelį, katinai gal išvartė kuoliukus . blink.gif

Iš Kaimo,o kaip su tom raudoklėm,bijau jas užsiveisti,nes sako mėgsta drėgmę.ar daug liejat?Pas mus tas žvyrelis taip perdžiūsta,kažin ar išliktų jos gyvos,tiek neprilaistysiu,kad būtų visad dregna.
Atsakyti
QUOTE(Balsietė @ 2017 03 10, 17:50)
Ne,čia ne lapų kapotojos,jos nuo stiebų žievę nugraužė.O,kaip įdomu,kad iškasėt lizdelius žvyro krūvoj.Buvo daug lervų?
Papildyta:

aaa.... su nuzievintojom dar tfu tfu tfu- susidurti neteko. o tos lapu gadintoju lervos, tai man rodos po viena supakuotos- kasem zvyro kruva ir atsitiktinai aptikau kur panaudoti supjaustytieji lapai...
Atsakyti

Raudoklėms reikia drėgnos dirvos, buvau pasodinus tokioj vietoj kur šlangos nesiekia o su laistytuvu tingisi tąsytis, tai vidurvasarį nudžiūvo, maniau praradau, ale kitąmet atžėlė, bet jau kėliau ten, kur vandens gauna. 

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 03 10, 18:06)
<p>Raudoklėms reikia drėgnos dirvos, buvau pasodinus tokioj vietoj kur šlangos nesiekia o su laistytuvu tingisi tąsytis, tai vidurvasarį nudžiūvo, maniau praradau, ale kitąmet atžėlė, bet jau kėliau ten, kur vandens gauna. </p>

Ačiū,Jot.ka,šiemet pasičiupsiu kokią vieną laistomoj zonoj pasimėginsiu.
Atsakyti
Betgi ir jautruoliais šiais laikais visi tapo smile.gif . Jau ir šuns lojimas, ir gaidžio giedojimas trukdo, ką jau ten bekalbėti apie povus ar perlines vištas...O iš tiesų tie povai gi neklykauja ištisą dieną, balsas, tiesa, šaižus, bet suklykia pora trejetų kartų per dieną. Mano diedukas turėjo keletą, tai man vaikystės prisiminimas - ryte prikeldavo. Perlines vištas turiu - du patinai, pešasi per dienas , o ant tvoros užskridę kartais "patarškina", nei man trukdo , nei ką, smagu, kai po kiemą laksto, o ir žiurkės neišsigąsta. Kažkur apylinkėj gyvena krankliai, praskrisdami dažnai kranksi. Netoliese vasaroja gervės, taip pat dažnai klykauja. Naktį galima išgirsti apuoką, o kartais baubiantį elnią - čia tai jau tiktų į siaubo filmą.
Bet argi geriau tranki muzika iš pravažiuojančios mašinos ar kaimyno langų, signalizacija ar apskritai lekiančių mašinų gausmas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 10 kovo 2017 - 19:42
O kaip, mergaites, del anciu begikiu? Mama nori sodyboje kelias auginti, kad sumazintu visokiu gyviu, bet darzeliu neiskapstytų. Gal kuri turit patirties? Ar tikrai verta butu ju uzsiveisti?

Nedygsta ir mano patagonine verbena blink.gif

Liūdnumas ir man dėl griūvančių sodybų...
Atsakyti

Taip,mūsų naujam name,kai atsikėlėm vidury laukų prieš dešimtmetį,pirmas augalas buvo kaimiškas jazminas.Vėjai švilpė,kvapas neužsilaikydavo...O dabar-nepatikėsit-gyvenam savaime užsisėjusiam pušų miške,jau tokio aukščio ,kad net už 10m nuo tvoros augdamos vakarinę saulę užstoja.bet užtai užuovėja,jazminui žydint tikras rojus visam kieme.
Papildyta:
Nesupykit už tokį nemokšišką klausimą,žinau,kad vištos visokius gėlynų kenkėjus nulesa,o ar kokios žalos gležniem jauniem augalėliam nepadaro,neiškapsto?

pakapsto, bet uztat maziau ravet reikia:) suaugusiu augalu negadina, o aplink tik ispurena. Aisku jei tu vistu butu didziulebanda tai gal ir blogai  butu, bet kai kelios tai kaip dekoracijos kiema puosia :)

Atsakyti

o jus kada girdejot kaip povai snekasi? biggrin.gifdvieju kilometru spinduliu kaimynai skustusi....
o jus galit patiket kad mano vistos inteligentes? pas mane net gaidelis negieda, nors gyvena po langu miegamojo :) matomai nuo veisles priklauso. Turejau maranu gaidi tai sitarabanijau dovanon, reke kaip isprotejes.

Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2017 03 10, 20:14)

o jus galit patiket kad mano vistos inteligentes? pas mane net gaidelis negieda, nors gyvena po langu miegamojo smile.gif matomai nuo veisles priklauso. Turejau maranu gaidi tai sitarabanijau dovanon, reke kaip isprotejes.
</p></div></blockquote>

Nepatikesiu biggrin.gif
Pas mane kai ateina kaimynu vistos - tai lauk bedos. Vienais metais mano apmulciuotas braskes taip iskapste, kad puse nusalo. O kai i gelynus isisuka- tai tulpiu svoguneliai nuo drapakavimo per pora metru is gelyno isskraido... kartais koks priklydes galvijas kaip uzgieda po langu, kad kone infartktas! dar ''turejom'' viena kaimynu gaidi kuris mus pacius musu kieme gainiojo- ypac taikesi i vaikus, tai as ji net su grebliu sukavau biskeli... biggrin.gif
bet dabar turim etatine lape, tai zmones po biski eme savo paukscius saugot.
Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2017 03 10, 18:06)
<p>Raudoklėms reikia drėgnos dirvos, buvau pasodinus tokioj vietoj kur šlangos nesiekia o su laistytuvu tingisi tąsytis, tai vidurvasarį nudžiūvo, maniau praradau, ale kitąmet atžėlė, bet jau kėliau ten, kur vandens gauna. </p>

pernai rudeni neatsilaikiau ir dvi skirtingas nusipirkau savo sausringai smelynei. zinau, zinojau , kad... bet tai taip norejosi! doh.gif
rudeniop galesiu papasakot kaip joms sekesi pas mane vasaroti...
Atsakyti
Gaidžiai man nemaišo , tuo labiau, ne mano kieme ir man nieko nekapsto. biggrin.gif O nuosavi šunys skalija per naktis, nes turim nuosavas kelias lapes. Kiemas mūsų įrašinėjamas per naktį. Vieną rytą kažko reikėjo peržiūrėti įrašą. Nagi paryčiais tapena lapė gatve, stabteli prie įvažiavimo ir iškilmingai suka šunų link blink.gif Įtariu, ji per žiemą gyvena šiltnamyje, nes kelis kartus vairuotojas į reisą anksti išvažiuodamas išbaidė. Kitos prie sandėlių malasi, vis žvyro krūvoje bando urvus rausti. Garaže kartais žalčiai susikrausto. Šušluoju šnypščiantį į šiupeliuką ir nešu į malkinę.
Kažkas mano gėlyne gyventi susiruošė. Šiandien šuva žiūri į tą vietą ir draskosi. Nesuprantu, gal kokia didelė žiurkė ar kurmis buvo galvą iškišęs.

Kažin, raudoklė greitai plečiasi? Dėl visa ko parsinešiau pernykščių šiošių, gal bus sėkliukių likusių. Pasėjau, matysiu.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 03 10, 22:19)

Kažin, raudoklė greitai plečiasi? Dėl visa ko parsinešiau pernykščių šiošių, gal bus sėkliukių likusių. Pasėjau, matysiu.

o raudokle laukine kokia ar veisle?
vat man irgi idomu kaip jos pleciasi.
Atsakyti