Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 17 oji tema, rožių auginimas ir priežiūra

Sveikos,

niekad nesusidurus su tokia situacija: keliu roziu lapai paruduoja isorineje puseje ir mazdaug per savaite visai sudziuva. Vaizdas panasus, kaip buna su nudegimais, bet ta atmetu, nes visa tai prasidejo kai dar buvo visai nekarsta ir rozems jau nebe pirmi metai. Tresta viena karta pavasari roziu trasom.

Gal zinot kas tai gali buti?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 06 11, 09:03)
B.kite, o kas per rožė 4nuotraukoje> Panašu į kažkurią  Rugosa veislę  g.gif 

taip tai Hansa nuostabi, aciu Emvida uz si grozi

buvau isvykusi atostogu, gryzau i roju smile.gif ziedu daug ir nuostabiu, turbut kaip ir pas visas, matau daug groziu prikelet, nuostabu

Papildyta:
QUOTE(Para @ 2016 06 22, 18:47)

Ačiū Iš Kaimo, už gerą pamoką apie rožių dauginimą. Įsišaknijo visos kiek šaknydinau, tik viena žiemos neatlaikė. Gera mokytoja  mirksiukas.gif  4u.gif

man dar truksta drasos dauginime, bet labai noreciau ismeginti..
kaip jas paverciat savasaknemis??
as suprantu dar meginima skiepyti i ersketi, jei gera ranka pavyks smile.gif bet savasaknes, kaip..
prasom pasidalinti pamokomis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 25 birželio 2016 - 15:29
Syrit mane nudziugino toks vaizdas bigsmile.gif
user posted image

user posted image
Charles Darwin - David Austin
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 06 25, 15:31)
taip tai Hansa nuostabi, aciu Emvida uz si grozi

buvau isvykusi atostogu, gryzau i roju smile.gif ziedu daug ir nuostabiu, turbut kaip ir pas visas, matau daug groziu prikelet, nuostabu
Papildyta:

man dar truksta drasos dauginime, bet labai noreciau ismeginti..
kaip jas paverciat savasaknemis??
as suprantu dar meginima skiepyti i ersketi, jei gera ranka pavyks smile.gif bet savasaknes, kaip..
prasom pasidalinti pamokomis smile.gif

Pabandysiu prisegti failą. Nelabai gabi piešiniams, bet gal suprasite.
Imame žydinčios rožės šakelę, supjaustome auginukais . Viršūnę išmetame, per minkšta, apačią irgi išmetame, per kieta . Iš vidurio gausis 1-3 auginukai. Jei imsime peržydėjusias šakas, juose jau iš pažastinių meristemų bus pradėję formuotis šoniniai ūgliai, šaknysis sunkiau.
Pjaustymui imame labai aštrų naują skutimosi peiliuką. Kaip nupjautio, parodžiau. Pagal šakelės storumą apatinis pjūvis daromas 45 laipsnių kampu 0,5-1 cm žemiau lapo. Apatinis lapas nupjaunamas, viršutinis aptrumpinamas.. Auginukas pavoliojamas į miltelius " Augink šaknis". Vazonėlyje su durpe pieštuku padaroma duobutė, atsargiai įdedamas auginukas iki pusės ir iš šonų apspaudoma. Paliejama, uždedamas polietileno maišelis arba stiklainiukas ir statoma į pavėsį šiltai. Galima ir namie pavėsyje tik ne saulėje, nes sudžius. Kartais pravėdiname. Po 2-3 savaičių pradės augti šakelė iš viršutinės pažastėlės. Tada visas vazonėlis kasamas į žemę pavėsyje, plėvelė nuimama. Nepamirštame palaistyti. Geriausia nejudinti jo iki pavasario. Žiemai geriai apdengti. Kartais sodinu ir rudenį, tik jokiu būdu neišardyti žemės gumulo su silpnomis šaknelėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 25 birželio 2016 - 16:02
aciu, labai smulkiai nupasakota, reik siemet susikaupti bandymams.

failas man neatsidaro
Papildyta:
gal kas siemet pades identifikuoti, kokia cia arbatinuke, neturi vardo sad.gif
user posted image
user posted image
pirkta maksimoje bet ne ta buvo, del to ir nezinau kas ji, bet labai grazi
Atsakyti
Jei kam neatsidaro, duokite savo el.paštą. Ten bus prikabintas nuskanuotas lapas.

Beje, jeigu šaknysite, tai daugiausia tikėtinas atvejis, kad ne savas rožes. Išprašytas, dovanotas ar pavogtas blush2.gif ax.gif šakeles. Visos suprantame, kad rožligė yra sunki dvasios ir piniginės liga, tai nedidelis kleptomanijos priepuolis jau nieko nepablogins. taigi kaip parsigabenti brangenybę? Geriausias variantas : išgeriame fantą, Coca colą ar min vandenį, buteliuką išplauname. Rožės škelę sukarpome, patrumpiname lapus ir sukišame į buteliuką. Ant dugno turi būti keli lašai vandens, ne daugiau. užsukame kamštį ir galime nors savaitę laikyti. Patikrinta . Kiek aš augalų esu šitaip iš kelionių parsivežus. ax.gif
Grįžus namo, tereikia nupjauti dugną: peiliu, žirklėmis, benzopjūklu....
Šis šaknijimo būdas tinka visiems sumedėjusiems lapuočiams. Na, man nesisekė tik su magnolijomis ir rododendrais.Bet pastarieji tai labai ne laiku buvo šaknydijami. Beje, dabar iki liepos 10 d pats šaknijimo pikas, geriausias laikas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 06 25, 19:28)
Jei kam neatsidaro, duokite savo el.paštą. Ten bus prikabintas nuskanuotas lapas.

Beje, jeigu šaknysite, tai daugiausia tikėtinas atvejis, kad ne savas rožes. Išprašytas, dovanotas ar pavogtas  blush2.gif  ax.gif šakeles. Visos suprantame, kad rožligė yra sunki dvasios ir piniginės liga, tai nedidelis kleptomanijos priepuolis jau nieko nepablogins. taigi kaip parsigabenti brangenybę? Geriausias variantas : išgeriame fantą, Coca colą ar min vandenį, buteliuką išplauname. Rožės škelę sukarpome, patrumpiname lapus ir sukišame į buteliuką. Ant dugno turi būti keli lašai vandens, ne daugiau. užsukame kamštį ir galime nors savaitę laikyti. Patikrinta . Kiek aš augalų esu šitaip iš kelionių parsivežus. ax.gif
Grįžus namo, tereikia nupjauti dugną: peiliu, žirklėmis, benzopjūklu....
Šis šaknijimo būdas tinka visiems sumedėjusiems lapuočiams. Na, man nesisekė tik su magnolijomis ir rododendrais.Bet pastarieji tai labai ne laiku buvo šaknydijami. Beje, dabar iki liepos 10 d pats šaknijimo pikas, geriausias laikas.

..."benzopjūklu.." bigsmile.gif lotuliukas.gif doh.gif

Oi. Va kiek pamokų. Neįtikėtina, bet dar fantaziją įjungus taip ir matau.. "nedidelius kleptomanijos priepuolius.. doh.gif lotuliukas.gif bigsmile.gif

Reik prisimint, kad su skutimosi peiliuku reik dirbt.. Nes su peiliu gaunasi labai mažas sėkmingų atvejų procentas (na, man gavosi 1 iš gal 10 kaimynės Europeanos. Su kaimynės leidimu. Beje, jos rožių giminės nebenusaugojo, o aš palikimą turiu smile.gif ).
Atsakyti
Nesėkmės atvejai :
atšipusiu peiliu išdraskoma mediena ir sunkiau susidaro kaliusas.
Per šalta. Šaknyjasi, kai vid oro T bent 20C
Šakelė sudžiūvo netinkamai laikyta. Tas vyksta labai greitai, užtenka pusdienį palaikyti ant vėjo ir jau gatavos.
Auginys nesumedėjęs - supūva. Auginys pernokęs - tiesiog labai ilgai šaknyjasi ir kartais nesėkmingai.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 06 25, 18:28)

Beje, jeigu šaknysite, tai daugiausia tikėtinas atvejis, kad ne savas rožes. Išprašytas, dovanotas ar pavogtas  blush2.gif  ax.gif šakeles.

doh.gif Tai štai kodėl man taip sunkiai gijo - taigi savas šaknydinau buteliuke nepalaikytas lotuliukas.gif Reiks pirkti vytauto ir eiti į botanikos sodą "teisingų" šakelių smile.gif Šiaip tai rimtai po tų vėtrų planavau nueiti pažiūrėti, gal ką iš nuostolių galima pabandyti šaknydinti, bet taip ir neprisiruošiau blush2.gif
Atsakyti
Merginos,

gal pasidalintumete kuri sakelemis isaknydinimui - Flamentanz arba Sympatie, Nostalgie, Angela ir Rosarium Uetersen. Nebutinai visomis is karto ax.gif

Vilniuje, Suderveje, Rastinenuose ar pakeliui mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2016 06 22, 15:12)
Šliaužianti ji. Visiškai besidriekianti..  pas mane pažeme šliaužia.
Tik ta jos splava -tikra barbinė biggrin.gif

a dekui - kad barbiska neuzfiksavau, gal tada dar pamastysiu kur butu galima tokia ikist biggrin.gif

QUOTE(R&B @ 2016 06 23, 14:12)
Kokios gražios visų rožytės wub.gif

Augusta Luise žiedų grožiu ir aš pakerėta, maniškê pirmametė, jau pradėjo žydėti:
Solero žiedeliai (irgi pirmametė):
Ir Black Magic, antrametė, žiemą buvo nušalus iki pat žemės:

Dar kelių naujokių laukiu nesulaukiu pražystant  biggrin.gif

as vis dar ant tamsiu matau kad pamisus smile.gif o Black Magic realybej neturi kokio violetinio atspalvio? labai grazios rozytes wub.gif reiks apie Luise pasiskaitynet..

QUOTE(Emvida @ 2016 06 23, 20:19)
user posted image
Mano akimis kone tobuliausi žiedai.

o kas cia per rozyte? ax.gif
p.s. aciukas uz salavija - auga kaip pasiutes, o delfiniumui kazko nepatinka vieta metas kazkoks lyg pelesis.. sakau gal kokiu fungicidu reiktu - kokios ligos ji "megsta", kolkas praskabiau lapus kad vedintusi..?

QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 06 25, 13:18)
Prasideda žydėjimas.
Lupo

nagi nuostabu wub.gif kaip grazu kai rozes su kitom daugiametem ir vienmetem deriniuose auga.. mano "darzelis" matyt tik antrais metais igaus ta vaizda kokio noriu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(FAINulka@ @ 2016 06 27, 22:34)

o kas cia per rozyte? ax.gif
p.s. aciukas uz salavija - auga kaip pasiutes, o delfiniumui kazko nepatinka vieta metas kazkoks lyg pelesis.. sakau gal kokiu fungicidu reiktu - kokios ligos ji "megsta", kolkas praskabiau lapus kad vedintusi..?

Rožė senovinė - Felicite Parmentier.
Pentiniai dažnokai serga miltlige - purkškite Topazu, Infinito, galima pabandyti kažkur skaičiau stipriu alumi smile.gif , dabar neatmenu, ar reikia skiesti g.gif . Nelabai auga, nes vėlokai jau sodintas ( jie išsprogsta labai anksti), pas mane persodinti irgi liūdnoki. Pentiniai mėgsta gerą žemę. Geriausia juos purkšti profilaktiškai.

Atsakyti