Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 17 oji tema, rožių auginimas ir priežiūra

Emvida, kokia nuostabi Super Excelsa. Kaip pavyksta tokio ilgio šakas užauginti? Panašu, kad kokių 3 m ? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 07 11, 22:16)
Emvida, kokia nuostabi Super Excelsa. Kaip pavyksta tokio ilgio šakas užauginti? Panašu, kad kokių 3 m ? wub.gif

Problema ne užauginti, o išsaugoti. Užaugs ir Jūsų, juk tai rambleris. Žiemoja ji irgi neblogai (aišku, uždengta), bet pavasarį pas mane daug tenka iškarpyti dėl infekcinio nudegimo.
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 07 11, 13:38)

user posted image

Super Excelsa.

WOW koks grozis wub.gif wub.gif wub.gif

Gal kas auginate istorine "Rose de Rescht"?
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2016 07 11, 12:55)
Na, pirkau ją iš Sibirkos 2013 m. pavasarį. Prigijo gerai, žiemoja sakyčiau normaliai - jei šalta žiema, nušąla iki užpylimo (užpilu šaknis žemėmis), jei švelnesnė ir šiek tiek apsuktos šakos - tai peržiemoja ilgesnės šakos. Nors priskiriama gan atsparioms parko rožėms, bet pas mane ji tikrai apšąla, tad nerizikuoju visiškai nedengti, atželia ji gan gerai, o ir krūmas gražesnis, tad dėl to bėdos nedaug...
Pati rožė, bent jau pas mane, nėra labai įspūdinga, žiedukai gan maži, linkę slėptis po lapais ir greitai nužydi, tik graži spalva ir kvepia rožių aliejumi. Nėra didelio žydėjimo, visą vasarą skleidžiasi po keletą žiedų bangomis.
Linkusi sirgti dėmėtlige, šį pavasarį nupurškiau - tai vaizdas geresnis, gal ir vasara dėkingesnė. Nežinau, kas dar Jus domina, klauskit, atsakysiu, tik aišku priklauso augimas ir nuo vietos, ir nuo sąlygų... Bet jei klausiat mano nuomonės - tai tikrai nėra įspūdinga rožė ir ko gero rinkčiausi kokią kitą. Kitas dalykas - pas mane ji viena, gal susodinus keletą vienoje vietoje atrodytų geriau  g.gif
Šiokia tokia fotosesija:
user posted imageuser posted imageuser posted image

QUOTE(Tosk @ 2016 07 13, 15:42)
WOW koks grozis wub.gif  wub.gif  wub.gif
Gal kas auginate istorine "Rose de Rescht"?

ax.gif augina ...yra komentaras neblogas... 4u.gif
Atsakyti
Oi, praziopsojau... Aciu, Diuni 4u.gif Tiesiog siandien vaziuodama traukiniu perskaiciau rozininku zurnale pagyras siai rozei. Viena rozininke - kad hei turetu vietos tik vienai rozei, tai butu tik sita. Kitas no labai zymus rozininkas Arvid Jørgensen (turi apie 300 roziu) irgi i savo favoritus itraukes kaip stipru nr.2... netgi rase, kad pas jy ta roze isbujojo vos ne iki 2m blink.gif Klimatine zona pas mane irgi tinkama siai rozei, tai va ir gundausi 4u.gif
Atsakyti
4u.gif biggrin.gif vienžo , kol pats neauginsi-tol ir nieko tiksliai neįsivaizduosi...matyt , kiekvienam savo favoritai...
Atsakyti
Emvida grazios rozes.

O as jau nebezinau ar turiu favoriciu.. man atrodo kad jos yra bet tos kuriu dar neturiu biggrin.gif tai todel vis dar sodinu sodinu biggrin.gif kol gasiu ta pacia paciausia biggrin.gif

o is tikro tai labai visomis dziaugiuosi.. grazu, kvepia, nuostabu
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 07 14, 08:26)
Emvida grazios rozes.

O as jau nebezinau ar turiu favoriciu.. man atrodo kad jos yra bet tos kuriu dar neturiu biggrin.gif tai todel vis dar sodinu sodinu biggrin.gif kol gasiu ta pacia paciausia biggrin.gif

o is tikro tai labai visomis dziaugiuosi.. grazu, kvepia, nuostabu

biggrin.gif tiksliai tiksliai...ta , kurios dar nėr ir bus pati pačiausia...aš senovinių dabar vis noriu noriu...iki pavasario norėsiu , tuomet žiūrėsiu... biggrin.gif
Atsakyti
As irgi dar neturiu favoriciu. Bet as dar tik pradineje stadijoje. Taciau zinau, kad jei kazkokia roze nepasitvirtins, tiesiog ja pakeisiu nauja. Siandiena pakeiciau pirmaja savo roze ax.gif
Pries atostogu sezona nedrisau pirkti roziu, uztat siandiena nusipirkau keleta... "Maigold", "Fruhlingsduft", "Graham Thomas", "Port Sunlight" ir "Rose de Rescht". Ir atsisveikinau su "Bella Rose".
Atsakyti
Kai kurios rožės, ypač senovinės, savo grožį parodo tik po keleto metų. Jei nenumatoma auginti daug rožių, aš rinkčiausi rožes kurios nors vienos grupės, taip lengviau jas suderinti ir išvengti nusivylimų.
Renkantis rožes labai pravartu naudotis http://www.helpmefin...rose/plants.php, pagal balsų kiekį tikrai galima suprasti, ar rožė vertinga.
O favoritės kiekvienais metais gali būti kitos biggrin.gif

Beje, rožes sodinti rudenį daug geriau, nekalbant apie tai, kad visuose rožynuose pavasarį būna tik likučiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 14 liepos 2016 - 18:52
Emvida, aciu labai uz nuoroda 4u.gif
Esu skaiciusi, kad rozes sodinti geriausia rudeni. Bet... pas mus rinka veikia kiek kitaip lotuliukas.gif Jau veik visur rozems nuolaidos. Sodininku parduotuve, kurioje dazniausiai prekinuosi turi apie 250 roziu rusiu ir dabar jau parduoda jas uz puse kainos. Tai pas juos like koks 20% roziu ir tai suvarge augaliukai... Tad siandiena teko baladotis gera galiuka kitur, kad nebutu taip isrankiotos rozes.
Pries menesi pasakojau, kad arkai reikejo dvieju roziu ir niekur ju dvieju jau neberadau. Teko paskutine pasiimti vienoje parduotuveje, kitos teko baladotis 2val kelio i viena puse + keltas per fijorda. Ir ten buvo jau paskutine, tad prasiau telefonu, kad man palaikytu. Paskaiciavus kiek su visais keliu mokejimo punktais, kelto bilietais, gavosi tikrai brangi roze doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
g.gif o bet man nelabai aišku vistiek dėl rudeninio sodinimo...tarkim pasodinu...tuomet kaip toliau nukirpti ir užpilti žemėmis , kad nesušaltų ar kaip blush2.gif
Atsakyti