Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 17 oji tema, rožių auginimas ir priežiūra

QUOTE(baltimore @ 2016 07 31, 22:50)
labas vakaras...smagu paskaityti jūsų puslapį...prisistatau kaip senbuvė forume,bet rožių auginime dar tik pradžiamokslė,t.y. mano rožynas kelių metų,tad rožės nedidelės...rožes pirkau tik iš Elijošių(kol nesužinojau,kad yra Sibirka) ir dabar jau Sibirkos rožyne įsisukau kaip reikiant...

user posted image
manau gal vertėtų padiskutuoti kaip šitie lietūs atsiliepė jūsų rožėms?
ar dar nuo dėmėtligės verta būtų purkšti rožes,nes šitie lietūs pakenkė ir ši liga įsisuko kaip reikiant? be to įsigijau kalio chlorido barstomų trąšų iš Senukų,ar kas barstėt jomis rožes?

Pasirodykite iš arčiau
Aš nuo demėtligės iki rugsėjo purškiu

QUOTE(b.kite @ 2016 08 01, 20:18)
pas mane siemet pirma kart tokie anglisku roziu lapai pasvieseje, gal kas patars kas tai? ar tai labai neimu i galva sakau gal del staigaus augimo ir tiesiog veliau nusispalvins, bet vyras nerimauja, sako gal kokiu medziagu trukumas..
http://www.part.lt/i...d6aa157a723.jpg[/img]

Pas mane būna pašviesėję, bet ne taip daug g.gif O tos šakos negali būti laukinės atžalos?
Kaip miela, kai vyras dėl rožių nerimauja wub.gif Maniškiui jau rožių per daug biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 08 02, 10:21)
Pas mane būna pašviesėję, bet ne taip daug g.gif O tos šakos negali būti laukinės atžalos?
Kaip miela, kai vyras dėl rožių nerimauja  wub.gif  Maniškiui jau rožių per daug  biggrin.gif

ne tai ne erskecio atzalos.. tai rozes lapai tik tiek kad jie pasvieseje..
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas galite pasakyti, kas per liga mano rozytems gali buti, kai atrodo naujos sakos isaugusios stacios grazios, nuo virsunes pradeda linkti i apacia, lapai nuo virsaus tai pat tokie nusileide. Kita saka su ziedais buvo - visi ziedukai nulinke... Kad tai ne pjukliukas, tai zinau, nes nukirpus stieba, tuscios ertmes stiebe nebuvo.
Visur skaitau ir ieskau tos ligos, bet apie tokius simptomus nieko neraso. Gal kas zinote?
Gal cia koks vabalas saknis grauzia, grambuolis ar dar koks nors bjaurybe?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritaram: 02 rugpjūčio 2016 - 13:04
Sveikos,merginos,gal zinot kada mazdaug sibirkos rozynas pradeda rudenini roziu pardavima,bijau praziopsoti,o nuvaziuoti labai norisi ax.gif aciu jei kas atrasys
Atsakyti
QUOTE(burbuline @ 2016 08 03, 17:57)
Sveikos,merginos,gal zinot kada mazdaug sibirkos rozynas pradeda rudenini roziu pardavima,bijau praziopsoti,o nuvaziuoti labai norisi ax.gif aciu jei kas atrasys

Jų tinklalapyje rašo, kad rugpjūčio pirmą savaitę priims norinčius. Paskambinkite jiems ir tiksliai sužinosite wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2016 08 02, 12:45)
Sveiki,

Gal kas galite pasakyti, kas per liga mano rozytems gali buti, kai atrodo naujos sakos isaugusios stacios grazios, nuo virsunes pradeda linkti i apacia, lapai nuo virsaus tai pat tokie nusileide. Kita saka su ziedais buvo - visi ziedukai nulinke... Kad tai ne pjukliukas, tai zinau, nes nukirpus stieba, tuscios ertmes stiebe nebuvo.
Visur skaitau ir ieskau tos ligos, bet apie tokius simptomus nieko neraso. Gal kas zinote?

Žinau apie ką kalba eina. Ir blogos žinios. Įtariu bakterinę degligę. Karantininė liga. Dažniausiai puola obelis, kriaušes, bet literatūroje rašo, kad gali pulti ir kitus erškėtinių šeimos augalus. Nedetalizuota dėl rožių, bet bet bet...Dažniausiai reikia naikinti augalą. blink.gif

Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2016 08 02, 13:45)
Sveiki,

Taip, didžiausia tikimybė, kad graužia grambuoliai arba po šaknimis rausiasi kurmis, atsargiai patikrinkit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 04 rugpjūčio 2016 - 09:07
QUOTE(Ritaram @ 2016 08 02, 13:45)
Sveiki,

Negaliu tikrai tvirtinti, bet kažkas panašaus buvo su vienu mano krūmu. Štai čia linksmas, tikras žydėjimas:
user posted image
image share

Čia jau matau beapsiblausiančius žiedus, nors save raminu, kad gal taip turi būti:user posted image
куда залить картинку

Čia, ypač ant kairės šakos jau aiškiai matau vystančius, pradedančius gelsti lapus:
user posted image
хостинг картинок для форумов

Toliau viskas vyko labai greit, nereikėjo nė savaitės, kaip visai nugelto lapai, žiedai visai nesiskledė, visas krūmelis suvyto. Ką dariau? Apie laistymą nebuvo ir minties, nes lijo taip pat kaip ir šią liepą. Atkasinėjau, apžiūrėjau šaknis kiek įmanoma, nes turėjau įtarimą dėl grambuolių lervų - neradau nieko. Liko tik viena - kažkokia liga. Visko gali būti, kad tokia, kaip rašot jūs, Iš kaimo. Skaudančia širdim nupjoviau visas puokštes,nuskyniau suvytusius, pageltusius lapų likučius, palaisčiau Previkuru(buvo užpernai). Taip ir stovėjo strampeliai iki rudens, nei gyvi, nei mirę, tik rugsėjį išleido silpnutį augliuką. Neprisimenu, kada daviau šaknydinimo stimuliatoriaus, ar tą pačią vasarą, ar kitų metų pavasarį. Pernai atauginėjo silpnutėmis šakelėmis, o šiemet vėl graži. Tai va , tokia istorija, gerai baigėsi, prasidėjusi panašiai, kaip rašot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ire123: 04 rugpjūčio 2016 - 09:25
bet jau roze kokia grazi, kas ji tokia?

oi tos ligos tai tpfu tpfu tpfu kaip nemalonu..
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 08 04, 10:25)
bet jau roze kokia grazi, kas ji tokia?

oi tos ligos tai tpfu tpfu tpfu kaip nemalonu..

Floribundinė Gold Rush.
Atsakyti
wub.gif ji fantastiška...
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 08 03, 23:31)
Žinau apie ką kalba eina. Ir blogos žinios. Įtariu bakterinę degligę. Karantininė liga. Dažniausiai puola obelis, kriaušes, bet literatūroje rašo, kad gali pulti ir kitus erškėtinių šeimos augalus. Nedetalizuota dėl rožių, bet bet bet...Dažniausiai reikia naikinti augalą. blink.gif

Laimei, ši liga Lietuvoje yra reta, nes tikrai yra pavojinga. Bet nereikia panikuoti, negirdėjau ir niekur neskaičiau, kad rožės ja sirgtų, nors ir yra tokia tikimybė.Pasiskaitykit Google apie bakterinę degligę , man atrodo, kad tokių požymių pas Jus nėra?
Pas mane tokių ūglių nulinkimų buvo nekart, bet jokių rožių dėl to nepraradau.
Atsakyti