Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 17 oji tema, rožių auginimas ir priežiūra

QUOTE(luju @ 2016 08 19, 06:45)
Tosk o "Rainy Day" priklauso David Austin grupei? Nerandu apie ja kazkaip informacijos. Nu labai grazi, labai  wub30x30.png

"Rainy Day" yra Hybrid Tea.

QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 19, 06:49)
wub30x30.png  nuostabi  ale aš nerandu jos pvz aprašo internete  unsure30x30.png

As NO gyvenu, tai aprasyma turiu norvegu kalba biggrin30x30.png

QUOTE(s2002m @ 2016 08 19, 08:08)
Apatinė tokios neįprastos, gražios spalvos

Apatine yra norvegiska roze "Thor Heyerdahl", man irgi patinka tokia spalva.

QUOTE(Para @ 2016 08 19, 16:07)
Belvedere oranzines spalvos, summersong wink.png

Na jau roziu grozis pas visas. Mano roziu vaizda lietus sugadino sad.png
Sommersong
user posted image

Ryski- superstar, toliau matosi Belvedere. Siu metu favorite. Is arti kazkada buvau ikelus foto, tai nesikartosiu
user posted image

Grazios rozes wub30x30.png Ypac man patiko ta pirmoji Sommersong wub30x30.png wub30x30.png wub30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2016 08 19, 17:51)
Augusta siunciausi is "Lubera" uk, nepigios ten rozes, bet krumai grazus.
Papildyta:
Nea ,as ne visas noriu sodinti, bet bandau issirinkti namo priekyje roze, aukstesne, bet ne vijokline, na kad butu krumas grazus aukstesnis. dabar galvoju, gal ir nebutinai pastelines spalvos, gal kaip tik ryzkesne dar ir geriau butu. As taip neturiu supratimo apie rozes, tik dideli nora turiu ju kazkiek turet. tai ir bandau, bet ar gausis nezinia. Namo siena raudonu plytu, gal oranzine kokia but grazu, ar ryzkiai ruzava. Tik noretusi , kad kuo ilgiau ziedu butu.
Papildyta:

O jau grazumas rozes prie tamsios tvoros wub30x30.png , panasi i angliska roze, o ryzkumas koks, o ziedu kiekis, lux
Papildyta:

Tosk, nuotraukose labai grazi Chippendale  oranzine spalva. Ar naturoje ji tokia grazi ir yra ? ar daugiau rozine spalva ? Roziniu turiu keleta roziu, labai noriu kazko grazaus oranzinio. Aciu

Chippendale visgi yra labiau į rausvumą, oranžine jos nepavadinčiau, nes turiu oranžinių rožių. Aloha - labai mėgstama rožė, vijoklinė tik sąlyginai, nes stiebai labai kieti, Lietuvoje reikia dengti. Abi šios rožės keičia spalvą, Alohos žiedų spalvos kaita nuostabi. Belvedere linkusi sirgti, žiemoja labai vidutiniškai.
Atkreipkit dėmesį į angliškas- Crocus rose , geras krūmas, tiktų prie Jūsų sienos.

O šiaip - labai graži Bouquet Parfait, labai mieli žiedai Eulalia Beridge, tikrai oranžinė - Arabia (žydėti pradeda kiek vėliau nei kitos), gerai žydi ir nereiklios kanadietiškos Prairy Joy ir John Davis ( kiek paprastesniais žiedais), Mocart - geras krūmas , gausiai ir ilgai žydi.
Senovinė - Isaac Pereire - nuostabus kvapas ir žiedai.

" Nervuoja, kai reikia ramstyti'-
praktiškai visos angliškos rožės su laiku sutvirtėja.
O man labai patinka ir nusvirę ar net ant žolės gulintys žiedai smile30x30.png .

Atsakyti
Dar truputis nuotrauku.

Pradzioje besiskleidziantis "Thor Heyerdahl" ziedas. Pilnai prasiskleidus spalvos pasikeicia.

user posted image

Pilnai issiskleides "Queen Elizabeth" ziedas.

user posted image

I bijuna panasus "Brother Cadfael".

user posted image

Ir dar viena Austin roze "Heritage"

user posted image
Atsakyti

Tosk, pirmosios rozes labai elegantiska spalva, niu labai ji man smile30x30.png
Papildyta:

O as siandien nusipirkau, nei man matyta , nei girdeta "Bollywood" roze. Pamaciau ziedo spalva, paskaiciau , kad zydi du kart per sezona, isauga iki 1.5 m ,abrikoso spalva. Niu ir nusipirkau, dar buvo, princes Margaret, spalva intensivesne, taciau daug silpnesnis krumas. Tai dabar ir galvoju, kazi ka as ten nusipirkau.
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2016 08 20, 21:38)
Tosk, pirmosios rozes labai elegantiska spalva, niu labai ji man smile30x30.png
Papildyta:

O as siandien nusipirkau, nei man matyta , nei girdeta "Bollywood" roze. Pamaciau ziedo spalva, paskaiciau , kad zydi du kart per sezona, isauga iki 1.5 m ,abrikoso spalva. Niu ir nusipirkau, dar buvo, princes Margaret, spalva intensivesne, taciau daug silpnesnis krumas. Tai dabar ir galvoju, kazi ka as ten nusipirkau.

Ta pirmoji - gana nauja isvesta roze, bet labai greitai populiareja Norvegijoje. Bent jau pas mus, kur gyveno zmogus, kurio garbei pavadinta roze. Realia tos rozes spalvos tokios yra. Man tas spalvu perejimas wub30x30.png
Bandziau googlinti, kokia ta naujoji tavo roze. Tai prie roses prisikapstyti neina, vien ta indiska bollywooda meta lotuliukas30x30.png
Atsakyti
nera visai informacijos, mazas lapelis pridetas ir tiek, niu susigundziau isbandyt, jei kas , tai iskasiu, nebandes - nezinosi. Neaisku nei plotis , nieko neraso.
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2016 08 20, 22:03)
nera visai informacijos, mazas lapelis pridetas ir tiek, niu susigundziau isbandyt, jei kas , tai iskasiu, nebandes - nezinosi. Neaisku nei plotis , nieko neraso.

As va taip apsisprendziau kitais metais, kai vaziuosim i Danija, nusipirkti ta roze , lietuvisku pavadinimu. Nezinau ar klimatas tiks, bet rizikuosiu.
Atsakyti
As zinokit tokia biski keistoka, jei man augalas nelimpa as iskasu, nesikankinu, nes vietos labai ribotai yra. Bet...radau iseiti, kam pasakau, tai stebisi manim. As iskastus augalus, na krumelius , kurie man nepatiko ar netiko...pvz budleja ir kt, nunesu prie upes ir pakrantej pasodinu bigsmile.png , tai jei ka, ir rozyciu ten atsiras, ir pavirs gal kokiu parku ateity 4u.png
Atsakyti
As dar naujoke sodininkysteje. Budleja mano neatlaike ziemos, bet man jos reikia - drugeliu nuotraukoms lotuliukas30x30.png Tai siandien apie nauja jau tupinejau ir keikiaus kad niekaip nepagavau drugelio geru kadru lotuliukas30x30.png
Atsakyti

Ivedziau i googla Hybrid tea bollywood roses, ir ismete Fryers psl ten yra ta roze, tik info mazai. Oi as naujoke visiska, sodinu , persodinu, iskasu ir vel perku ir t.t.. Supratimo mazai turiu, tik matau, kad rezultatas ne tas kokio tikejausi ir vel is naujo.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2016 08 19, 21:57)

Apatine yra norvegiska roze "Thor Heyerdahl", man irgi patinka tokia spalva.
Grazios rozes wub30x30.png Ypac man patiko ta pirmoji Sommersong wub30x30.png  wub30x30.png  wub30x30.png

o kaip norvegiškų veislių atsparumas šalčiui? Gal jų ir dengti nereikia smile30x30.png

QUOTE(Virgale @ 2016 08 21, 00:22)
As zinokit tokia biski keistoka, jei man augalas nelimpa as iskasu, nesikankinu, nes vietos labai ribotai yra. Bet...radau iseiti, kam pasakau, tai stebisi manim. As iskastus augalus, na krumelius , kurie man nepatiko ar netiko...pvz budleja ir kt, nunesu prie upes ir pakrantej pasodinu bigsmile.png , tai jei ka, ir rozyciu ten atsiras, ir pavirs gal kokiu parku ateity 4u.png

o aš kankiuosi verysad.png , dabar turiu vieną turguj pirktą kaip Aqua vardu nu žiauriai neatspari lietui, pvz šia vasarą žiedai pusta pumpurų stadijoj, bet nekyla ranka iškasinet cool30x30.png
https://scontent-waw...255451447_o.jpg, čia ji dešnej pusej
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 22, 09:15)
o aš kankiuosi  verysad.png , dabar turiu vieną turguj pirktą kaip Aqua vardu nu žiauriai neatspari lietui, pvz šia vasarą žiedai pusta pumpurų stadijoj, bet nekyla ranka iškasinet  cool30x30.png
https://scontent-waw...255451447_o.jpg, čia ji dešnej pusej

pakentekit.. gal kita vasara nebus tokia lietinga ir pasirodys visu grazumu..
man daugeliui roziu nepatinka tai ka padaro lietus. bet va savaitgalis grazus ir tos rozes atrodo linguoja patenkintos smile30x30.png ir vaizdas visai kitas..
Atsakyti