As tai siuo klausimu nutariau netaupyt. Pasirinkau is normaliu baldu imoniu dizainere, pasakiau savo norus (Pvz. Kad noriu knygom lentynos, pasleptos mikrobanges ir pan.) ji man pabraize tris skirtingus variantus, apsistojom ties vienu ir ji dar patobulinom. Tada ji subraize tikslu brezini pagal tikslius ismatavimus, pasirinkom plokstes, rankeneliu modeli. VISA ta informacija nusiunciau baldininkui, kuris labai tiksliai apskaiciavo kaina ir uzsakem.
Manau, jei nezinote tiksliai ko norit, samdykit profesionala, kuris pakonsultuos ir padarys viska tinkamai. Aisku, visokiu situaciju buna, bet svarbu, jei matos, kad nesusisnekat - keiskit, nes pasirinkimas siaip laikais didelis.
Dizainere pasirinkom taip - ejom per imones ir prasem, kad pasiulytu virtuves varianta. Paprasem gal 7 imoniu dizaineriu, atsiunte 5, is ju pasirinkom labiausiai patikusi varianta ir susitarem del privacios konsultacijos.
QUOTE(Noa @ 2016 06 16, 12:05)
Mano tas brėžinys štai toksai:

Jau jis čia su visa šeima suderintas, visų norai įtraukti, dabar su gamintojais tik sušnekėt bereikia... Atrodo, blin, kad čia būtų Versalio virtuvė, sujungta su Versalio svetaine, dėl to labai reprezentacinė, nes po ją vaikščios kilmingi užsienio valstybių atstovai
Nors taip tai - vaikščios
Mano katinas Kuzys kilęs iš Stokholmo, taigi yra užsienio atstovas, nu adaptuotas, turi pasą, taigi yra kilmingas, o savo paties nuomone, tai aplamai yra carskaja morda
ir valdovas

Jau jis čia su visa šeima suderintas, visų norai įtraukti, dabar su gamintojais tik sušnekėt bereikia... Atrodo, blin, kad čia būtų Versalio virtuvė, sujungta su Versalio svetaine, dėl to labai reprezentacinė, nes po ją vaikščios kilmingi užsienio valstybių atstovai

Nors taip tai - vaikščios

Mano katinas Kuzys kilęs iš Stokholmo, taigi yra užsienio atstovas, nu adaptuotas, turi pasą, taigi yra kilmingas, o savo paties nuomone, tai aplamai yra carskaja morda
ir valdovas

Kaip puiku, kad Jums reikalinga virtuvė...

Noriu pasakyt štai ką apie Jūsų suprojektuotą suderintą ir visaip kitaip jau ne bekeičiamą virtuvę:
1. Ar tikrai nebus per aukštai 1 m. aukštyje stalviršis? Labai aukštiems žmonėms rekomenduočiau iki 96 cm max. O tie 4 cm daug reiškia. Patikėkit. Pas mane 91- mūsų ūgiai 170-185cm. Aukštesnio nenorėčiau. Pagal ūgį pats tas.
2. Jei viršutinės spintelės 91 cm aukščio, ar jos nekabos per aukštai? Stalviršis 100 cm. + 79 cm +91 cm yra = 270 cm?
Tai mano nuomone pakabinamos spintelės yra ryškiai per aukštai179 cm aukštyje.

3. Viršutinės spintelės labai siauros. Nebandėt dėliotis platesnių šiek tiek? +-40 cm.
Už*is atidarinėti... o ir vaizdas nebus gražus.

Pamąstykit dar kartelį. Negalėjau patylėt, kai matau, kad negerai... oi negerai...
QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 06 17, 00:14)
Kaip puiku, kad Jums reikalinga virtuvė...
aiškint kodėl nepradėsiu, ir taip visiem aišku
Noriu pasakyt štai ką apie Jūsų suprojektuotą suderintą ir visaip kitaip jau ne bekeičiamą virtuvę:
1. Ar tikrai nebus per aukštai 1 m. aukštyje stalviršis? Labai aukštiems žmonėms rekomenduočiau iki 96 cm max. O tie 4 cm daug reiškia. Patikėkit. Pas mane 91- mūsų ūgiai 170-185cm. Aukštesnio nenorėčiau. Pagal ūgį pats tas.
2. Jei viršutinės spintelės 91 cm aukščio, ar jos nekabos per aukštai? Stalviršis 100 cm. + 79 cm +91 cm yra = 270 cm?
3. Viršutinės spintelės labai siauros. Nebandėt dėliotis platesnių šiek tiek? +-40 cm.
Pamąstykit dar kartelį. Negalėjau patylėt, kai matau, kad negerai... oi negerai...

Aš kaip tik dėlto ir pabrėžiau, kad komentarų apie pačią virtuvę nenoriu, nes užkniso visiems tą patį aiškintis

1. TAIP, MES NORIM metro aukščio. Mes esame aukšti. Mano ūgis yra 181, ir aš esu žemiausia šeimoje. Na, mažasis (11 metų) kiek žemesnis, bet jis toks bus neilgai. Vyras - 195, vyresnėlis dar pora centimetrų aukštesnis. Mes jau 15 metų gyvename su spintelėmis, kurios yra būtent metro aukščio, ir nors šeimoje dažni nesutarimai įvairiais klausimais, bet metro spintelių aukščiu visi alei vienas didžiai patenkinti, ir tokios spintelės buvo geriausias mūsų sprendimas, projektuojant aną virtuvę. Todėl šitoj virtuvėj nediskutuotinai spintelės yra vėl tokio pat tokio aukščio, ir taškas. Nafiga man reikia mano virtuvėj kūprintis dėl to, kad visi kiti žmonės yra mažesni?
Šituo niekas negali patikėti, visiems reikia aiškintis

2. Dėl tų pačių priežasčių mūsų šeimoje nėra tokio varianto, kaip per aukštai

Užtat pas mus trūksta vietos šlamštui (virtuvė taigi visai maža), ir tos palubės bus labai gerai. Dabar turim ne iki lubų - ir ką? Vis tiek ten šlamštas, tik kad jis matosi. O dabar bus uždarytas

3. Viršutinių spintelių siaurom vertikaliom durelėm aš pageidavau, dizainerė siuntė variantą su platesnėm ir šitą. Suprantu, kad dabar madoj horizontalios spintelės. Aš iš pradžių jų irgi norėjau, bet pas 5 drauges tokias pamačiau, ir nutariau, kad jau gana

Pageidavau dėl trijų priežasčių:
1) Pagal ergonomikos reikalavimus tokios geriau - mažiau šansų, jei palieki jas atidarytas, pasilenki ir išsitiesi, gauti į kaktą. Pas mus (dabar normalios durelės) taip būna, vaikščiok paskui su gumbu

2) Mažos durelės laikui bėgant mažiau išklimba iš vyrių, nes jos tiesiog lengvesnės (realiai man ir didelės neišklibo, bet šis argumentas labai nuginkluoja diedų giminę)

3) Pas mus tokia būsto konfigūracija, kad virtuvės lubos yra žemiau, negu kitur, o patalpa bendra - taigi reikia vertikalių linijų jas optiškai pakelti. Mada, nemada, juk ne 3 metam ta virtuvė...
Dar man girdėta (iš kitur) pretenzija - šaldytuvo dydis, gražiau integruotas (mes vis tiek jį pirksim). Man reikia tokio dydžio šaldytuvo, nes dideli diedai dideliai ryja, ir standartinis man yra mažas!!! O dviejų metrų aukščio ir normalaus pločio šaldytuvas yra mažesnės talpos, negu dviduris, nors ir žemas. Be to, vaikai nori tokio šaldytuvo. Tai čia atsakau į priekį

Žodžiu, už rūpestį ačiū, bet man taip yra gerai

Man dabar tik svarbu rasti gamintoją

QUOTE(Noa @ 2016 06 17, 08:10)
Aš kaip tik dėlto ir pabrėžiau, kad komentarų apie pačią virtuvę nenoriu, nes užkniso visiems tą patį aiškintis

Gerai, kad va paaiškinot vieną kartą ir aišku pasidarė VISIEM iš kart....

Noa, pasirodo ne be reikalo Jūs rašėt, kad planas nekeičiamas

Regis nesat iš tų žmonių kuriuos lengva išmušti iš vėžių ir tai labai gerai.
1. Na jei Jūs gyvenate su 1 m. aukščio stalviršiu jau 15 metų, tai liuks. Per daug ir nesiginčiju dėl šito.
2. Kokiame aukštyje dabar prasideda Jūsų pakabinamos spintelės? Jei 15 metų jos jau kabo 179 cm aukštyje ir Jum viskas ok, nu ok ir man tada.
3. Labai liuks, kad spintelės iki lubų. Aš tik prikibau, kad jos siaurokos. Jų labai daug. Leisčiau jas bent 30 cm žemiau ir platinčiau jas, mažinčiau jų skaičių. Bet matyt labai norėjot kad lygiuotųsi aukščiais su virš šaldytuvo esančiom spintelėm.... kitaip tariant neišnaudojate visų galimybių vietai, skirtos pasidėjimui.
Dar klausimukas. Ar baldinę plokštę ir stalviršį išsirinkę jau? Turit projektą, baldinę plokštę, stalviršį ir betrūksta tik gamintojo?
QUOTE(dabej @ 2016 06 16, 23:46)
Dizainere pasirinkom taip - ejom per imones ir prasem, kad pasiulytu virtuves varianta. Paprasem gal 7 imoniu dizaineriu, atsiunte 5, is ju pasirinkom labiausiai patikusi varianta ir susitarem del privacios konsultacijos.
Kur gi ne

QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 06 17, 00:14)
Tu nematei kaip jų šeima krūvoj atrodo

Pas mane irgi bus truputį aukštesnis. Na ne metras, bet... Kurių galų man lankstytis, o ir šeimoj tuoj taip pat būsiu žemiausia

QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 06 17, 09:10)
Noa, pasirodo ne be reikalo Jūs rašėt, kad planas nekeičiamas
o ir nuomonės savo Jūs tvirtai laikotės

Yra vietų, kur galima išmušti, pavyzdžiui, užuolaidose esu visiška dūra, tokių durnų dūrų reikia ieškoti specialiai. Bet jau kur žinau, kaip man reikia, tai ką čia diskutuot ;D
Iš esmės taip, žinau plokštę, laminavimą, dėl stalviršio dar biskutuką makaluojuosi (nes kažkaip noriu su gautiniu gamintoju tai aptart, pas mus ten šiek tiek debiliška situacija).
Išsiunčiau vakar 7 gamintojams užklausimus. Vieni iškart atsakė, kad labai užsiėmę. tai aišku, dabar galvoju - o jei ir likę taip atsakys?

Vo dar, turiu problemą. Pas mus namas senas. Labai. Statytas prie caro riūriko... Na gal ne prie riūriko, bet tikrai prie caro

Žo, yra plytelės, jose skylė, na kad ir elegantiška, ir iš jos eis kažkoks vamzdis į kaitlentę

Kaip tą šūdvamzdį išvis užmaskuot?

*****, būčiau tai numačius, būčiau išvis reikalavus elektrinės kaitlentės, ir tepasiunt tas dujų kranas

Va, dėl ko galvą suku. Ne dėl kokių ten aliuminio juostelių. Nors beje, aliuminio juostelės irgi man nepatiktų, dabar turiu ir labai jos bjaurios.
Laba diena.Norejau jusus nuomuones apie saldytuva.Virtuve L formos kaireje po apatne spintele realiai buve laiptai ir saldytuva reiketu slinkti labiau ,nei brezi
nyje.Ar patogo saldytuvas kitam virtuves gale kampe?
Cia preliuminari foto.Bet vakar atvaziaves baldininkas nieko nepataria.
[/URL][/IMG]
[IMG]http://s012.radikal.ru/i320/1606/eb/55fd182039b6.jpg' border='0' alt='user posted image' />[/IMG]
nyje.Ar patogo saldytuvas kitam virtuves gale kampe?
Cia preliuminari foto.Bet vakar atvaziaves baldininkas nieko nepataria.

QUOTE(Noa @ 2016 06 17, 08:24)
Žo, yra plytelės, jose skylė, na kad ir elegantiška, ir iš jos eis kažkoks vamzdis į kaitlentę

Galima ar ne palikau visa duju vamzdi uz gipso ir psio. Trukde ir man. Reikejo kazka paremontuot - palindo meistras po spintele, ispjove gipso gabala, paremontavo 😃
QUOTE(gitulia @ 2016 06 17, 09:51)
Galima ar ne palikau visa duju vamzdi uz gipso ir psio. Trukde ir man. Reikejo kazka paremontuot - palindo meistras po spintele, ispjove gipso gabala, paremontavo 😃
Galima, bet yra papildomų sąlygų. http://www.realierdv...=...tent&id=114
4 skyrius apie tai.
QUOTE(Noa @ 2016 06 17, 09:24)
Ir atradom tokią linksmą situaciją - dujų kranas, prie kurio reikia pajungti dujas, yra VIRŠ kaitlentės. Taip, netgi virš to metro
Kodėl? Bbz. Pereiti savininkai buvo seni žmonės, pasistatę visą dujinę, ir nesuko galvos. O man ką? Nei šis, nei tas tie vamzdžiai viešoj vietoj 
Per viršų
Mat, dujų vamzdžių negalima sukišti į sienas, tai draudžiama
Į spintelę būtų galima, bet ten nėr spintelės! Ir būt negali, per vidurį sienos!
O žemiau nuleist per 20 cm - baisiausia tragedija, reikia tai derint su dujininkais, mokėt pinigus, projektuoti ir laukti pusę metų 
Va, dėl ko galvą suku.

Va, dėl ko galvą suku.
Tu ne galvą suk, kaip š... užmaskuoti, o mėžk tai lauk kuo greičiau, kol plytelės nesuklijuotos. Paleisti vamzdį 30 cm tikrai ne tiek kainuos laiko ir pinigų, kad vertėtų pasilikti dešimtmečiui ar ilgiau tokį vaizdą ir dar virš kaitlentės, kur labiausiai apsineša

Jei reikia, rašyk žinutę, duosiu dujų projektuotojo kontaktus. Dabar man projektą taiso. Prieš dešimt metų irgi sakiau, bus ir taip gerai, kad tik greičiau. Dabar keikiuosi ir perdarinėju

QUOTE(Lyn @ 2016 06 17, 05:41)
sveikos, nroejau paklausti - gal zinoti kiek pas mus kainuoja mazdaug granitinio stalvirsio metras ?
Mane irgi domintų, gal kuri darėtės?