QUOTE(Tanite @ 2016 07 18, 15:20)
Asmeniškai man padėklas yra visiška nesąmonė. Amžinai kas nors ką nors ten palieka džiūti, tuomet lieka kalkių nuosėdos ir šiaip atrodo, kad betvarkė. Aš tik už vieną didesnį dubenį be jokių šoninių padėklų. Stalviršį namiškiai pavalytų nori nenori, balos nepaliktų, o va su padėklu mistika, nes balos telkšo. Aišku čia ir nuo žmonių priklauso.
Šiaip visiška tiesa. Na dar priklauso, kokios medžiagos plautuvė ir padėklas, jei iš kažkokio akmens ir padėklas nerantuotas, tai dar nieko, ir beveik kaip stalviršį gali naudoti, bet tie metaliniai... Nei gražu, nei juos kas valo nuo tų balų, išties. "Taigi jis tam ir skirtas", pagalvoji pats, galvoja ir kiti. Ir dar amžinai ant jo lieka stovėt visokie indai, mol vėliau sudėsiu į vietą. O dar kai vietos nėra visiems einamiems indams kažkur sukraut...

Mano atveju tai dar ir padoraus, švaraus ir lygaus stalviršio daugiau reikia, padėklo noriu atsisakyti, turėti platesnę/gilesnę plautuvę, nes vienas malonumas visokias skardas ir griozdus plauti, o jau tą padėklą tai laisvai gali pastatyt šalia ant kokio rankšluostėlio ar į plautuvę įstatyt. Nebe tie laikai viską rankom plauti ir kraut kažkur, indaplovė daugumą indų, kurių negaila, suplaus. Na gal kitas reikalas, jei stalviršis koks nors medinis, dėmėm gali išmest, ką nors šlapio padėjus, tai net nežinau, gal ir rankšluostėlis nelabai padėtų. Ai nors, koks nors silikoninis padėkliukas "iki pareikalavimo" tai tikrai turi egzistuot!