Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys, nuo idėjų iki smulkmenų

QUOTE(Tanite @ 2016 07 14, 09:52)
Statybos, remontai užtai ir yra kritinis laikas šeimos gyvenime, nes nori nenori, reikia patiems gilintis į tą dalyką daug ir intensyviai, nes kitaip gali išdurt per visus galus. Laimė rast patikimus, nuoširdžiai savo darbą dirbančius ir išmanančius meistrus, tikrai ne kiekvienam tenka.

Aha, ir įsigilini dažniausiai tada, kai jau būna vėlu smile.gif

QUOTE(*Convallaria* @ 2016 07 14, 09:53)
aš džiaugiuos kad santechnikos visuose reikaluose vyras pas mane nusimano ir neleis daryt belekaip.

Tai labai geras dalykas. Maniškis graibosi elektroj - ir tai pliusas, bet va santechnika... Nu aplamai px ta santechnika, man baisiausia yra plytelės.

QUOTE(longger @ 2016 07 14, 11:12)
man atrodo jūs prisikalbėjot  biggrin.gif Dabar keliat čia savo vonios planą, su visais architekto piešiniais ir būtinai pažymit kurioje vietoje ten tuos trapus jums padarė.
Narstysim. Žiūrėsim. Patarinėsim. Apkalbinėsim. Nu ir gal būt padėsim  mirksiukas.gif

Kad žinokit, nebenoriu. Ir taip man ta vonia naktim sapnuojasi, o dar čia visi išaiškins, kad viskas blogai ir reikia viską nuo nulio perdaryt - o kas iš to? Mes per dvi savaites turim į ten įsikraustyt! Per tiek laiko niekas mums nei pataisys, nei perdarys. Juolab - kaip perdaryt? Šildomos grindys, ir visa kita... Pusę namo perstatyt išeis. O kas tai darys? Žo... Yra kaip yra.

Taigi va.

Nusipirkau kažkokios rūgšties, mėginsiu tas plyteles šveisti... Nuostabus metas nusimato, turint omeny, kad aš ir fairiui alergiška biggrin.gif Tos statybos - kažkoks stačiai šūdmetis, ypač pats galas, kuris kalendoriškai galas, o praktiškai, pagal atliktus darbus - yr ką veikt dar pusę metų, jeigu greitai biggrin.gif
Atsakyti
Noa, o kaip jums ten su tais plytelių taisymais bus? Tvarkys, kokiu būdu, ar bandys nusiplaut tas, atsiprašau už išsireiškimą, š...rankis?
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2016 07 14, 15:25)
Noa, o kaip jums ten su tais plytelių taisymais bus? Tvarkys, kokiu būdu, ar bandys nusiplaut tas, atsiprašau už išsireiškimą, š...rankis?

O vat su taisymais bus taip. Kad visi kalba labai gražiai, teigia taisysią, bet nieko nedaro. Išvažiavo į Norvegiją, grįš po mėnesio, o mes butą pardavėm ir reikia ten keltis nori nenori...
Užtat kas belieka - imsim rūgštį, patys valysim, tada gal sutuoktinis baisiausiai kyšančias plyteles krapštys lauk ir peršpakliuos, jei špakliaus tarpuose nebebus po tos rūgšties. O gal aš špakliuosiu biggrin.gif Nežinau biggrin.gif

Tik va įdomi vieta... Jie pas mus palikę savo įrankius. Nemažai. Kopėčias, grąžtus ten, plytelių pjaustyklę... Taigi ateit pasiimt vis tiek turės. Įdomu, kaip ten bus. Ar gal jiems jų nebereikia... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 07 14, 13:46)
va taip įsirengia dušas

lataką ar trapą darykite kuo arčiau stovo ar nuotekų pajungimo, kad dėl nuolydžio vamzdžiai nesusikeltų. Tada išserankate lataką su pačiu žemiausiu sifonu. Sifoną pagal galimybes dar galite kažkiek įgylinti į grindis. Nu ir latako viršus jums ir bus žemiausia dušo vieta. toliau link jo turi ateiti 2-3° nuolydis arba kitaip tariant latakas turi būti 1,5-2 cm žemiau grindų. Kadangi jūsų grindys tiek nesusikels, dušo zonai formuojate laiptuką ar bortelį ir latakas jau gali būti kad ir 5cm žemiau. Tas laiptukas apsiklijuoja plytelėm ir gaunam kaip ir dušo kabiną su padu tik padas iš plytelių.  4u.gif

aciu 4u.gif

Noa, baisiai cia jums nepasiseke, net as tikriausiai graziau padaryciau...bet tikrai suprantu, kaip nesinori visko perdaryt unsure.gif man po tokio pavyzdzio jau baisu darosi, kad ir mums koks nors kreivarankis nepakliutu...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 07 14, 15:37)
...
Užtat kas belieka - imsim rūgštį, patys valysim, tada gal sutuoktinis baisiausiai kyšančias plyteles krapštys lauk ir  peršpakliuos, jei špakliaus tarpuose nebebus po tos rūgšties. O gal aš špakliuosiu biggrin.gif Nežinau biggrin.gif....

Noa, tas plytelių vaizdas pas jus mane sukrėtė - vis peržiūriu temą - ar pavyks ką pataisyti... Aš parodžiau savo vyrui nuotraukas, tai jis mano, kad tarpus jūsiškis meistras užglaistė ne glaistu, o plytelių klijais, todėl taip išterliotos plytelės ir nesivalo (apie kreivumus kita kalba). Jeigu maniškis neklysta, tai pasidomėkit kuo valyti klijus, o ne glaistą (o gal jau ir taip žinote). Kad tarpai nusitrins, tai tik į gera - normaliai užglaistysite geru glaistu ir patys (bandžiau, jokių problemų, išskyrus vieną - reikia po nedidelį plotą, kitaip sustings ir nebesivalys) Sėkmės!
Tiesa, su rūgštiniu valikliu valiau - nieko baisaus. Kvapas menkas, tik gerų guminių pirštinių reikia - palikti ištepus, patrinti ir vėl tepti - taip kelis kartus, kol normaliai nusivalo. Bet aš valiau skiedinio dėmes nuo koklių, ne klijų...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 07 14, 14:06)

Kad žinokit, nebenoriu. Ir taip man ta vonia naktim sapnuojasi, o dar čia visi išaiškins, kad viskas blogai ir reikia viską nuo nulio perdaryt - o kas iš to? Mes per dvi savaites turim į ten įsikraustyt! Per tiek laiko niekas mums nei pataisys, nei perdarys. Juolab - kaip perdaryt? Šildomos grindys, ir visa kita... Pusę namo perstatyt išeis. O kas tai darys?  Žo... Yra kaip yra.

tai tipo mums nuplaukia atrakcija pasidžiaugti, jog kažkam už pinigus padarė blogiau, nei pasidarei pats, bet kadangi pats, tai negi skųsies?
gaila ... lotuliukas.gif toks šansas doh.gif

tai jeigu tokia situacija, tai aš tada jūsų vietoje pasivalyčiau kiek ten įmanoma (ką jūs ir darote - užiojauta doh.gif ) ir jokių plytelių ten nebekeisčiau, o varyčiau gyvent greičiau. Na, o gyvenant matysit, ar ten ar ne ten padarytas trapas, ar geriau reikėjo latako, kliūna ar ne tos plytelės ir ...... pasidarysit taip kaip reikia po kažkokio laikotarpio ir pavadinsit tai remontu. Jeigu tik reiks. Žinokit po jūsų fotoreportažo tyliai tyliai patikrinau mūsų plyteles. Tipo siena graži ir lygi. Gi paėmiau ir pašviečiau su tokių prožektoium iš šono. doh.gif doh.gif doh.gif kalnai-pakalnės. Patrauki prožektorių - normaliai lotuliukas.gif tai va gal ir pas jus ten irgi dar pusę velnio viskas bus. O šildomos grindys įrengti latakui ne bėda. Patys įrengėm dušą ten, kur jis nebuvo numatytas. Atsidaužėm gražiai betoną (tik ten, kur reikėjo), atskyrėm nuo vamzdelių (labai atsargiai, nepažeidžiant) tada SAN palankstė vamzdelius ir įspraudė lataką. Tada greit betono ant viršaus ir dar nuolydi pašlifuot reikėjo. Va tau ir dušas vietoj kriauklės lotuliukas.gif
Patikėkit, viskas padaroma ir perdaroma 4u.gif Aišku, tai kainuoja verysad.gif

bet dėl to planelio įkėlimo jūs vis tiek pagalvokit, gerai mirksiukas.gif

o kad paliko įrankius, tai nėr blogai. Značet planavo sugrįžti lotuliukas.gif Tik paslėpkit juos kitoj vietoj, kad neatsiimtų be jūsų. O kai norės atsiimti - pateikit sąskaitą už išvalymą ir pareikalaukit pinigėlių už broką. Yra šansas, jog dings ir dings. Tada skelbimą įrankiams ir į marčias. Nors kiek atgausit. Arba vyras prisitaikys prie ūkio.

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 07 14, 07:41)
Kuris dabar kažkaip nekelia ragelio. Netyčia. Vis negirdi. Taip per dieną po kokius 7 kartus...

doh.gif ką ir bepridursi... Pinigus gaut visi nori, o broko pridarę taisyt nesiveržia...

Man irgi buvo SAN bėdos - vieną kartą brokas išlindo - atvažiavo santechnikas tvarkyt. Atrodo, sutvarkė, o po kelių mėnesių vėl panaši bėda, tik tiek, kad vamzdžiai į sieną įleisti, ir vienoj pusėj jau plytelės sudėtos, kitoj tapetai suklijuoti. Pradžioje žadėjo atvažiuoti, bet paskui kažkaip ėmė ragelio nebekelti... Galvoju, viskas, pasiplovė. Kurį laiką neskambinau, bet paskui paskambinau vieną sekmadienį ryte, kai kaimynė pasiskundė, kad jai ant galvos vanduo bėga... Pakėlė ragelį, paskui atvažiavo ir sutvarkė su minimaliais sienų nuostoliais ax.gif Matyt suveikė sekmadienio rytas smile.gif

Tik su juo visą laiką labai gražiai kalbėjau, niekad jo nekaltinau, visada sakiau, kad "situacija nemaloni", "prieš kaimynus nepatogu", "norėtųsi sutvarkyti" ir t.t. unsure.gif Nes jeigu jis būtų iš tiesų pasiplovęs, tai nežinau, kiek man broko taisymas būtų kainavęs, o taip tai padarė kaip garantinį, tik sienas po abiejų tvarkymų tai jau patys tvarkėmės.

O Jūsų vietoj tai net nežinau, kaip spręsčiau. O tam vadinamam prarabui pinigai sumokėti?.. Bet iš to, kad jis pradingęs, tai greičiausiai arba pinigai sumokėti, arba ten tokia suma, kuri mažesnė nei plytelių kaina...
Architektą irgi reiktų prigriebti, nors jis greičiausiai sakys, kad jis čia ne prie ko, kad kreivarankis meistras nesugebėjo plytelių žmoniškai sudėt. Pagal viską, čia prarabas turėtų derint šituos reikalus, dalį atsakomybės duoti architektui, kad techniškai netinkamas plyteles parinko, dalį kreivarankiui meistrui ir galų gale dalį sau, kad tokį, atsiprašant, meistrą parekomendavo ir kad paskui proceso nesukontroliavo iki galo. Bet paprastesnis variantas telefono nekelti doh.gif

Atsakyti

Taigi vat. Nežinau, kuo anas apdergė, ar glaistu, ar klijais, gali būti, kad viskuo. Glaistė jis glaistu, pati pirkau, bet turėjo ir klijų. Bet nusipirkau rūgšties, imsiu jėga biggrin.gif

Ta chiebra dar man buvo pažadėję sudėti duris. Nereikia aiškinti, kad durys stovi, ir niekas jų nededa. Ryt kažkoks žmogus turi ateiti per kitur surastas - duokdie, kad nepabėgtų, nes pas mus ten specifika... O ir dviejų durų angos mažos. Nes jas darė tie minėti veikėjai... O dabar kažkas turės perdaryti ir už tai, žinoma, pinigus ims.

Bet likusi suma būtent - mažesnė už plytelių kainą. Tai jau ir nebeįdomu. O kai penkiaženkles sumas mokėjau, tai buvo, kūrvoms, įdomu, kad jiems hemorojų į subinę su užrašu, už ką... Palikti per vidurį sezono, kai kitų meistrų išvis nėra. Kiauliškumo viršūnė. kai jau blogai padaryti galai pradėjo lįsti, tai viskas, nebeįdomu, važiuosim į Norgę, kur galai nelenda...

Ai. Nu dabar jau finišo tiesioji. Išspardyt brokdarius ir su baldais mėžtis kažkaiptai biggrin.gif Su katinais, vazonikais, šmutkėm, kompiuterių laidais ir visu kitu geru biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 14 liepos 2016 - 20:17
QUOTE(Noa @ 2016 07 14, 15:37)
Tik va įdomi vieta... Jie pas mus palikę savo įrankius. Nemažai.  Kopėčias, grąžtus ten, plytelių pjaustyklę... Taigi ateit pasiimt vis tiek turės. Įdomu, kaip ten bus. Ar gal jiems jų nebereikia... biggrin.gif

esu apturėjus remontą kai jauna ir naivi buvau, avansus mokėjau. tai tiek man įrankių paliko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(leonila @ 2016 07 14, 21:52)
esu apturėjus remontą kai jauna ir naivi buvau, avansus mokėjau. tai tiek man įrankių paliko  lotuliukas.gif

Ir nebeatsiėmė? bigsmile.gif
Tai ten kokių glaistyklių tai bala nematė, vis tiek aš už jas sumokėjau, o kas kitas. Bet elektriniai kažkokie grąžtai? Kopėčios? Ačiū, aišku, už kopėčias, jos mums naudingos (į antrą aukštą kol kas nėra laiptų biggrin.gif ), nors tokia nauda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 07 14, 22:08)
Ir nebeatsiėmė? bigsmile.gif
Tai ten kokių glaistyklių tai bala nematė, vis tiek aš už jas sumokėjau, o kas kitas. Bet elektriniai kažkokie grąžtai? Kopėčios? Ačiū, aišku, už kopėčias, jos mums naudingos (į antrą aukštą kol kas nėra laiptų biggrin.gif ), nors tokia nauda biggrin.gif

daugiausiai ten smulkmenos, bet kai ką po šiai dienai dar turiu lotuliukas.gif magiukas dar komplekte buvo, bet tas mano skoniui neįtiko lotuliukas.gif
Atsakyti
Kaip as zaviuosi jusu smaikstumu, jus superines thumbup.gif
Atsakyti