Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys, nuo idėjų iki smulkmenų

As irgi norejau latako, mes ir grindyse pasidarem vieta butent latakui, nu bet kai su viskuo jis tem gaunasi apie 250, tai galvoju man bus grazus ir paprastas kvadratinis trapas. Tik realiai trapa dazniausiai daro per viduti, o musu trapas dabar gautusi prie vieno krasto. Bet man gaila pinigu....... garzu nesiginciju, bet galvoju kad trapas tai cia ta vieta, kur galiu gal paaukoit grozi jei sutaupysiu koki 150eur unsure30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2016 08 24, 21:31)
As irgi norejau latako, mes ir grindyse pasidarem vieta butent latakui, nu bet kai su viskuo jis tem gaunasi apie 250, tai galvoju man bus grazus ir paprastas kvadratinis trapas. Tik realiai trapa dazniausiai daro per viduti, o musu trapas dabar gautusi prie vieno krasto. Bet man gaila pinigu....... garzu nesiginciju, bet galvoju kad trapas tai cia ta vieta, kur galiu gal paaukoit grozi jei sutaupysiu koki 150eur unsure.gif

Ojeiku, jau nusileidau ant žemės su tuo lataku doh.gif Man pirmiausiai buvo svarbu valymo paprastumas, o grožis antroje vietoje. Išknisau savo makulatūrą ir radau kas mane įtikino, kad būtent latako man reikia, susiradau jų kainoraštį doh.gif doh.gif doh.gif Matosi, kad čia latakas, tada dar plius grotelės ir spėju dar plius galybė visko, tai ir gautųsi viskas už kosminę kainą cool.gif
Atsakyti
Na taip, latakas yra jau toks dalykas, kad kainuoja nepigiai, nors yra daug gamintojų, tad kainos svyruot gali nemažai. Tikrai nebūtinai jis bendroj sumoj kainuos 250-300 ir daugiau eurų.
Man tik įdomu dėl valymo, kaip čia diskutavot, prikalba konsultantai, kad jokie muilai, plaukai nepatenka. O kur tuomet jie lieka? biggrin.gif Aišku gali pakibt ant grotelių, bet tikrai ir vidun nubėgs, tad nereikia turėt iliuzijos, kad valymas bus tik prabraukimas skuduriuku. Ilgainiui vistiek reikės ir rimčiau pasikrapštyti.
Atsakyti
QUOTE(ssauleno @ 2016 08 24, 18:30)
O kas dėl valymo?  blink.gif Mus patikino, kad latakas sukurtas taip, kad nesikiš nei plaukai, nei muilai.
Pas mus viskas buvo vienoj dėžėj, išskyrus groteles, nes js gali pasirinkti iš keleto variantų.
Kas dar nemontavote, o tik ruošiatės montuoti šį ar kitą lataką, kur nėra grotelių, o tik vieta plytelei, tai prašykite, kad plytelių klojėjai prie latako nepjautų plytelės, o glaustų nepjautą plytelės kraštą. Aš to prašiau, bet jie vis tiek pjovė, nes kitaip nepavyko padaryti nuolydžio.
Jei vis gi plytelę pjauti būtina, pasidomėkite, ar meistrai turi specialius įrankius. Jei ne, siūlau nepagailėti laiko ir pinigų -  tą plytelę vežti, tiems, kas pjauna vandens srove, ar kuo ten (nesvarbu), kad gražiai išpjautų. Pas mus bet kaip išpjovė, negaliu kaip dabar erzina tas "apkramtymas" prie latako.
P.S. Tas pats ir su WC nleidimo mygtukais, į kuriuos klijuojasi plytelė.

na, jeigu pažiūrėtumėt nuorodą, kurią įkėliau, tai pamatytumėt, jog mūsų atveju ten nėra jokių grotelių. Tiesiog mažas, bet gilus plišys grindyse ir tiek. Tai va dabar išvalykite tą plišį, į kurį telpa tik pirštas. Ir dadar visiems plaukams ir kitiems nešvarumams įsakykite kauptis šalia latako, nes konsultantas sakė, jog niekas ten nesikaups. O įdomu kur viskas subėga? Viską reikia valyti. Paprastą kvadratinį trapą irgi turime. Tai jį irgi reikia valyti, tik kad ten viskas paprasčiau, vos ne abi rankos telpa biggrin.gif tai gal su normaliom grotelėm ten tas valymas irgi paprastesnis?
o dėl latakų tai iš principo sprendimas geras, jeigu reikia ar norisi dizaino kažkokio ar grožio, bet funkcionalumu jis niekuo negeresnis už paprastą trapą. Ir latakų kainos įvairios, tikrai nereikia aukoti 300€ tam reikalui. Tik nežinau kaip ten su kokybe tie pigieji, bet berods mačiau pigesnių nei 100€
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 08 25, 10:54)
na, jeigu pažiūrėtumėt nuorodą, kurią įkėliau, tai pamatytumėt, jog mūsų atveju ten nėra jokių grotelių. Tiesiog mažas, bet gilus plišys grindyse ir tiek. Tai va dabar išvalykite tą plišį, į kurį telpa tik pirštas. Ir dadar visiems plaukams ir kitiems nešvarumams įsakykite kauptis šalia latako, nes konsultantas sakė, jog niekas ten nesikaups. O įdomu kur viskas subėga? Viską reikia valyti. Paprastą kvadratinį trapą irgi turime. Tai jį irgi reikia valyti, tik kad ten viskas paprasčiau, vos ne abi rankos telpa  biggrin.gif tai gal su normaliom grotelėm ten tas valymas irgi paprastesnis?
o dėl latakų tai iš principo sprendimas geras, jeigu reikia ar norisi dizaino kažkokio ar grožio, bet funkcionalumu jis niekuo negeresnis už paprastą trapą. Ir latakų kainos įvairios, tikrai nereikia aukoti 300€ tam reikalui. Tik nežinau kaip ten su kokybe tie pigieji, bet berods mačiau pigesnių nei 100€

Pas mane jis jau įdėtas, todėl matau kad grotelės yra. Išėmus groteles yra tokios plastikinės groelės, kurios sulaiko plaukus, jos turi tokias ausytes, todėl labai paprastai išsiima. Forma jo, kaip sifono, todėl ir patikėjau, kad nesikaups unsure.gif nes pvz virtuvėje dar neteko valyti sifono. Aišku daugiau pakomentuoti galėsiu tik, kai naudosiuosi.
Atsakyti
Turiu klausimą dėl ventiliatoriaus vonioje - kokio galingumo reikia 3,2 kv. m plotui?
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2016 08 26, 07:20)
Turiu klausimą dėl ventiliatoriaus vonioje - kokio galingumo reikia 3,2 kv. m plotui?

pagal šahtos/skylės skersmenį ir kuo tyliau dirbančio. O kuo jis bus tylesnis, tuo mažiau galios vartos. bus kokį 20W ar gal net mažiau, nes netikiu, jog bus didesnis nei ø100mm.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 08 26, 10:17)
pagal šahtos/skylės skersmenį ir kuo tyliau dirbančio. O kuo jis bus tylesnis, tuo mažiau galios vartos. bus kokį 20W ar gal net mažiau, nes netikiu, jog bus didesnis nei ø100mm.

Tie tylučiai labai taupūs energijos prasme, čia aktualiau ištraukimas, nes vistiek jie per trumpą veikimo laiką svarbu, kad ištrauktų drėgmę ir kvapus. Daug tų gamintojų yra, ko tikrai nedėčiau, tai visokių Vagner ir pan, na senukų užsakymu gaminamų. Jau geriau šiek tiek daugiau investuoti. Pas mus vonia 3,5 kvadrato, dedam 85 m3/h ištraukimo ventiliatorių, 8 W galia.
Atsakyti
Kalbant apie ventiliatorius. Ar kada kas susidure su problema, kad jis netelpa i ventiliacine anga, nes trugdo jos alkune (uzsisukimas)? g.gif Kaimynai apacioje i analogiska vonia analogiska ventiliatoriu (Silent 100) kazakip igrudo, musiskis lieka gerokai islindes ir niekaip nelenda gilyn... Gal netycia pas juos ta alkune kiek toliau prasidejo nei musiske, bet abejociau. Nenoriu tiket kad busim priversti ismest gan brangu ventilatoriu ir ieskotis kazkokio super trumpo varianto, kuriu dar klausimas ar is viso buna? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2016 08 26, 10:19)
Tie tylučiai labai taupūs energijos prasme, čia aktualiau ištraukimas, nes vistiek jie per trumpą veikimo laiką svarbu, kad ištrauktų drėgmę ir kvapus. Daug tų gamintojų yra, ko tikrai nedėčiau, tai visokių Vagner ir pan, na senukų užsakymu gaminamų. Jau geriau šiek tiek daugiau investuoti. Pas mus vonia 3,5 kvadrato, dedam 85 m3/h ištraukimo ventiliatorių, 8 W galia.

tai klausimas buvo apie galią, o ne apie našumą.
3,5m²x2,7m aukščio = ~10m³
tai 85m³/h našumo ventiliatorius tokioje patalpoje ora pakeis 8 kartus per valandą arba viską išsiurbs per 7,5min, jeigu jam nebus lengviau siurbti iš aplinkinių patalpų. Pilnos akys. Žiūrėti reiktų ką ventiliatorius daro (su drėgmės jutikliais, laikmačiais ir pan) ir kokią šachtą turim (ar tilps iš principo) ir kiek tyliai jis dirba.
m³/h tokioje mažoje patalpoje praranda prasmę.
Atsakyti
Kaip manot vonios kambary tokios spintelės tiktų ar ne? http://www.litaugus....gimo-spinteles/
Atsakyti
Baseine taip, bet ne namuose :)
Atsakyti