Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys, nuo idėjų iki smulkmenų

Dabar yra tų tokių stiklinių mozaikų su metalo elementais made in poland, tai tos net ne atgyvena, bet jų tiesiog nereikia pirkti biggrin.gif Bet tos, kur geros kokybės, tai jos dar nuo senobės romėnų madoj. Tiksliau, sunku pasakyt, gal senobės romėnai naudojo ir prastos kokybės mozaikas, betgi išliko tai tik geros biggrin.gif

O kad jos sykiais užeina labiau, o sykiais mažiau, tai faktas, bet visiškai iš mados neišeina niekada. Kaip adidas superstar ar converse sportbačiai smile.gif Va, dabar kaip visi žviegia, oi adidas superstar! O aš turėjau juos prieš 10 metų, ir visą tą laiką jie nebuvo nemadingi, apart to, kad susidrožė biggrin.gif Tai taip ir su mozaika...

Kad dizainerė nesiūlė, tai man nekeista, gal jūsų būstas kitokio stiliaus ir netinka ten ta mozaika?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 20 gegužės 2016 - 15:47
QUOTE(saulyteee @ 2016 05 19, 16:01)
pas mus sena vonia..

Gal tiesiog nudažyti matomą šoną, jei jis dailios formos, baltai. Arba juodai. Arba bet kokia crazy tinkančia spalva.
Atsakyti
Mano dieds tokią problemą išsprendė sukalęs pats rėmą ir apkalęs lentelėm, kažkokiom dailylentėm nuo kažko likusiom, ir tą visą lentą užstatęs, kaip kad plastikinis kraštas būtų. Aišku, tos lentelės gal supus, tada gal pakeis naujom, bet jau kokie 3 metai kaip nesupuvo biggrin.gif Vaizdas... Kentėtinas. Galvojau, gal tas lenteles baltai nudažyt, bet kažkaip apsiėjom, nieko daugiau medinio vonioj nėra - neatrodo visai kaip kaimo gryčia.

nežinau, ar pats geriausias čia variantas, nu bet vienas iš galimų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 05 20, 15:45)

Kad dizainerė nesiūlė, tai man nekeista, gal jūsų būstas kitokio stiliaus ir netinka ten ta mozaika?

man dizainere megsta toki asketini stiliu, as irgi biggrin.gif bet ne, mes net neziurejom i jas.
Atsakyti
Na tai mozaika - ne asketinis stilius biggrin.gif Čia jau toks Rytais, hamamu, spa paduodantis...

Ir negali sakyti, kad tai ne klasika, jeigu jums tai nepatinka ir ne jūsų stilius biggrin.gif Man švarkai nepatinka, ne mano stilius, bet vis viena tai klasika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 05 21, 07:24)
Na tai mozaika - ne asketinis stilius biggrin.gif Čia jau toks Rytais, hamamu, spa paduodantis...

Ir negali sakyti, kad tai ne klasika, jeigu jums tai nepatinka ir ne jūsų stilius biggrin.gif Man švarkai nepatinka, ne mano stilius, bet vis viena tai klasika biggrin.gif

nesigincysiu bet man tai ne klasika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2016 05 21, 10:34)
nesigincysiu bet man tai ne klasika  smile.gif

O ką tada reiškia žodis "klasika"? biggrin.gif

Nėra - man klasika, tau ne klasika. Yra tiesiog klasika biggrin.gif Vat man patinka, tau nepatinka, tai taip gali būti biggrin.gif Žmonių skoniai skiriasi biggrin.gif Klasika irgi gali nepatikti, bet tai jos nedaro ne klasika.

Jei klasiką suprasti kaip istorinį klasikos periodą, tojest, Antiką, tai mozaika yra klasika, nes tuo periodu jos buvo naudojamos labai plačiai, ypač visokių romėnų, tie savo termose jas naudojo pasižvygaudami.

O jei klasiką suprasti tiesiog kaip kardinalų atradimą, kuris darė įtaką ateities dizainui, tai mozika irgi klasika, kadangi tai labai senas reikalas. Mozaika yra nuo Mesopotamijos laikų, kas reiškia, kad jau 5000 metų naudojama - tai tikrai garantuotai yra klasika biggrin.gif

Pasižiūrėkit kokioj Italijoj kaip ta mozaika naudojama, normali, kokybiška, ne ta pigi lenkiška su blizgučiais. Bet kokiam viešbuty, bet kokiam SPA, kad ir mažiausiam su vienu baseiniuku. Ir seniai naudojama, toks vaizdas, kad nuo romėnų jie taip ir nebaigė tos mozaikos mėgti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 21 gegužės 2016 - 10:50
QUOTE(Noa @ 2016 05 21, 10:40)
O ką tada reiškia žodis "klasika"? biggrin.gif

Nėra - man klasika, tau ne klasika. Yra tiesiog klasika biggrin.gif  Vat man patinka, tau nepatinka, tai taip gali būti biggrin.gif Žmonių skoniai skiriasi biggrin.gif Klasika irgi gali nepatikti, bet tai jos nedaro ne klasika.

Jei klasiką suprasti kaip istorinį klasikos periodą, tojest, Antiką, tai mozaika yra klasika, nes tuo periodu jos buvo naudojamos labai plačiai, ypač visokių romėnų, tie savo termose jas naudojo pasižvygaudami.

O jei klasiką suprasti tiesiog kaip kardinalų atradimą, kuris darė įtaką ateities dizainui, tai mozika irgi klasika, kadangi tai labai senas reikalas. Mozaika yra nuo Mesopotamijos laikų, kas  reiškia, kad jau 5000 metų naudojama - tai tikrai garantuotai yra klasika biggrin.gif

Pasižiūrėkit kokioj Italijoj kaip ta mozaika naudojama, normali, kokybiška, ne ta pigi lenkiška su blizgučiais. Bet kokiam viešbuty, bet kokiam SPA, kad ir mažiausiam su vienu baseiniuku. Ir seniai naudojama, toks vaizdas, kad nuo romėnų jie taip ir nebaigė tos mozaikos mėgti biggrin.gif

nu gerai, itikinot biggrin.gif
Atsakyti
Pasidalinkite patirtimi kokio ilgio vonios sieneles turite ar planuojate pirkti? Nesinoretu, jog del per trumpos sieneles taskytusi ant grindu, pvz 70 cm ar yra pakankama norint patogiai praustis ar reik ilgesnes ?ax.gif ju ir kainos? Cia normalu 200 eu moketi vien uz stiklo sienele? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(*magnifique* @ 2016 05 21, 16:16)
Pasidalinkite patirtimi kokio ilgio vonios sieneles turite ar planuojate pirkti? Nesinoretu, jog del per trumpos sieneles taskytusi ant grindu, pvz 70 cm ar yra pakankama norint patogiai praustis ar reik ilgesnes ?ax.gif  ju ir kainos? Cia normalu 200 eu moketi vien uz stiklo sienele? blink.gif

Visu pirma tai man nerekomendavo besivarstancios nes jos sake greitai isklera. As issirinkau sita:
http://www.ravak.lt/...os-sienele-pvs1
sake pilnai turetu uztekti.
Kaina jos gal 80 eur smile.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad sienelės ilgis priklauso nuo vonios ilgio, juk būna visokių. Aišku, kad kuo ilgesnė, tuo mažiau prisitaško, betgi reikia pasilikti vietos įlipti į ją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*magnifique* @ 2016 05 21, 17:16)
Pasidalinkite patirtimi kokio ilgio vonios sieneles turite ar planuojate pirkti? Nesinoretu, jog del per trumpos sieneles taskytusi ant grindu, pvz 70 cm ar yra pakankama norint patogiai praustis ar reik ilgesnes ?ax.gif  ju ir kainos? Cia normalu 200 eu moketi vien uz stiklo sienele? blink.gif

Net labai normalu tokia kaina.
Antra, taškysis vis tiek. Nebent i ti kokią 1.2 m. Dviejų dalių. Bet ten jau ir vonios nebelieka. Ir netinka, jei vonia neįrėminta tarp trijų sienų.
Dėl išklerimo, kaip kad buvo minėta, na tai "šriūbus" kokybiškus pirkite. Kaip ir pačią sienelę. Bėdų nebus.
Mano asmeninė patirtis kalba tai, jog nieko nėr geriau kaip nerūdijančio plieno karnizas beigi sunkesnė, lyg storesnis šilkas dušo/vonios užuolaida. Ir plauti nesunku, ir žiūrisi gerai. Žinia, tik gal ne kiekvienam buto stiliui pritaikysi. Na, ir kaina tų dalykų, deja, ne į 200 eurų kitąkart susieina.
Atsakyti