QUOTE(smile_at @ 2016 05 13, 10:06)
Gal dar pavyks atgaivinti ...
Nemandras gal, jau 4 metus ta pati naudoju

. Pasigamint tai abejoju ar sugebeciau, gal tu savo raugo ir duonos receptukus parasyt gali?
mano pats paprasčiausias, ruginiai miltai ir vanduo
užmaišau tokia tešlą kaip grietinė tirštumo riebi

pastatau šiltai, kitą dieną pamaitinu, įdėdama dar miltų, vandens, jei netelpa į indą dalį išmetu nu ir taip kasdien vis maitinu maitinu kokias 4-5 dienas

proporcijų nepasakysiu nes iš akies kažkaip viską darau
duona
imu 2 stiklines ruginių miltų, raugo kokią pusę stiklinės, pilu vandens šilto kad būtų grietinės tirštumo, pastatau šiltai kokiom 8 val, paskui dedu stiklinę pilno grūdo kvietinių miltų, stiklinę ruginių (prieš tai atsikabinu tos išrūgusios tešlos raugui) dedu salyklo 2 šaukštus, kmynų panašiai (prieš tai salyklą kartu su kmynais užplikau verdančiu vandeniu), cukraus 2 šaukštus, medaus šaukštą (galima šitų ir mažint ar visai nedėt, bet man rūgštu), druskos šaukštą, pilu vandens šilto bet jau tirštesnę tešlą maišau, tokią sunkiai šaukštu išmaišomą, viską minkau, dedu į skardą ir vėl šiltai 3 val, arba kol pakils dvigubai, man paprastai jei kyla tai greičiau, kokios 2 val
ir viskas, kepu

duona tokia rūgštesnė gaunasi, nu kaip bočių gal