Įkraunama...
Įkraunama...

Maljorka

Sveikos, ar kas keliavote su 10menesiu kudikiais. Kaip su maitinimu. Ka darete?
Atsakyti
Jo truputį būna problemos su vaikais. Vaikas vaikui nelygu. Bet aišku jiems vaikiški dalykai labiau patinka,nei pilys,kalnai ar dar kažkas.Vat praeitais metais ir atsakėme kelionę dėl anūkėlio.Kadangi atostogavau dabar viena,tai lankiau vietas,kurios man patiko. Kaktusų sodas tikrai įspūdį paliko. Aš esu FB ir ten nuotraukų esu įkėlusi. Nes čia nemoku kaip kelti nuotraukas.Urvuose esu buvusi Turkijoje ir Slovakijoje,bet dar pabuvau ir Maljorkoje-patiko. Tuose buvome kur vyksta šou
Atsakyti


Limcamca, o kurioje vietoje radote tą giraitę? Ar tiesiog ten jų ne viena? Ruošiamės birželio vidury skrist, pagaliau akyse truputį prašviesėjo dėl kelionės maršrutų po salą :)

Pagal atsiliepimus atmečiau urvus (esam matę Kretoj), kelionę traukinuku, Tramuntaną, kaip varginančią ir serpantinus - esam toj pačioj Kretoj atsivažinėję, tad likau prie pietinės Maljorkos - Porto Cristo su zoo, Kaktusų parko, norų bokštelių paplūdimio, Cala Figuera miestelio.  Cala Dore gyvensim. Dar palėksim iki Dragoneros ir Valdemosos. Sostinę atmečiau, pagal visus youtubus ir aprašymus - mūsų devynmetei nusibos mirtinai, o ir mums ar kaži patiks. Gal yra dar kas nors, kas paliko įspūdį vaikams? Deja, bet mūsų kelionės pasiteisina tik tada, jeigu dukra kas antram žingsnyje nezyzia, kad jai nuooboduuu :D

Giraite radome tripadvisor  :D https://www.ecovinyassa.com/en/

Nuostabi vieta tarp kalnu, tarp garsiuju Soller ir Fornalutx miesteliu. Abu rekomenduociau aplankyti. 

Giraiteje laaaabai daug citrinu, apelsinu ir kitu vaismedziu. Gan didele. Vaikams bus labai idomu, nes ten yra idomiu veisliu vistu, gaidziu, povas. Duoda maisto juos maitinti. Turo metu (eini pats, savarankiskai) yra du sustojimai kur gali valgyti kiek nori apelsinu. O, turo pabaigoje gauni uzkandi su svieziai spaustomis sultimis. Uzkandis puikus: svieziai kepta duona, pomidorai, alyvuoges, alyvuogiu aliejus. Man tai tobuliausia vieta visame pasaulyje. Jeigu esate grupeje Keliauk po pasauli ir dalinkis ispudziais, sia savaite idesiu daugiau foto is ten. Tiesa, laika uzsirezervuoti BUTINA. 

Be tu dvieju miesteliu aplankem Valldemossa, i rumus neejom, apziurejom tik Sopeno kambari. Vaizdas is jo - tobulas. 

Gyvenom netoli Alcudijos, tai aplankem Alcudia, ir jos uosta. Taip pat ir turgu. Verta! 

Nuo Alcudijos vaziuojant link Formentor, pravaziuojant Pollenca, port de Pollenca. Kelias palei jura - tobula! 

Iki pacio Formentor nedavaziavom. Tik iki vidurio, bet verta. Nuostabi vieta ant kalno. 

Apziurejom Cala D'or papludimius, visi ypatingi! Radom daugiau nei 6. 

Tarp Alcudijos ir Can Picafort labai fainas nacionalinis parkas, o kitoje puseje jura. 

Mes visa info apie Maljorka rinkomes is tripadvisor arba cia: https://www.seemallorca.com/cala-d-or

Sitas puslapis ypac pagelbejo, nes ne tik, kad paskaitydavom ka verta, ka ne apziureti, bet ir suzinodavom istorija ir pan. 

Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2019 05 06, 13:58)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="JN" data-cid="72426292" data-time="1557066771"><div><p></p>
<p>Limcamca, o kurioje vietoje radote tą giraitę? Ar tiesiog ten jų ne viena? Ruošiamės birželio vidury skrist, pagaliau akyse truputį prašviesėjo dėl kelionės maršrutų po salą smile.gif</p><p></p><p>Pagal atsiliepimus atmečiau urvus (esam matę Kretoj), kelionę traukinuku, Tramuntaną, kaip varginančią ir serpantinus - esam toj pačioj Kretoj atsivažinėję, tad likau prie pietinės Maljorkos - Porto Cristo su zoo, Kaktusų parko, norų bokštelių paplūdimio, Cala Figuera miestelio.  Cala Dore gyvensim. Dar palėksim iki Dragoneros ir Valdemosos. Sostinę atmečiau, pagal visus youtubus ir aprašymus - mūsų devynmetei nusibos mirtinai, o ir mums ar kaži patiks. Gal yra dar kas nors, kas paliko įspūdį vaikams? Deja, bet mūsų kelionės pasiteisina tik tada, jeigu dukra kas antram žingsnyje nezyzia, kad jai nuooboduuu biggrin.gif</p></div></blockquote><p></p><p>Giraite radome tripadvisor  biggrin.gif <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.ecovinyassa.com/en/'>https://www.ecovinyassa.com/en/</a></p><p>Nuostabi vieta tarp kalnu, tarp garsiuju Soller ir Fornalutx miesteliu. Abu rekomenduociau aplankyti. </p><p>Giraiteje laaaabai daug citrinu, apelsinu ir kitu vaismedziu. Gan didele. Vaikams bus labai idomu, nes ten yra idomiu veisliu vistu, gaidziu, povas. Duoda maisto juos maitinti. Turo metu (eini pats, savarankiskai) yra du sustojimai kur gali valgyti kiek nori apelsinu. O, turo pabaigoje gauni uzkandi su svieziai spaustomis sultimis. Uzkandis puikus: svieziai kepta duona, pomidorai, alyvuoges, alyvuogiu aliejus. Man tai tobuliausia vieta visame pasaulyje. Jeigu esate grupeje Keliauk po pasauli ir dalinkis ispudziais, sia savaite idesiu daugiau foto is ten. Tiesa, laika uzsirezervuoti BUTINA. </p><p></p><p>Be tu dvieju miesteliu aplankem Valldemossa, i rumus neejom, apziurejom tik Sopeno kambari. Vaizdas is jo - tobulas. </p><p>Gyvenom netoli Alcudijos, tai aplankem Alcudia, ir jos uosta. Taip pat ir turgu. Verta! </p><p>Nuo Alcudijos vaziuojant link Formentor, pravaziuojant Pollenca, port de Pollenca. Kelias palei jura - tobula! </p><p>Iki pacio Formentor nedavaziavom. Tik iki vidurio, bet verta. Nuostabi vieta ant kalno. </p><p>Apziurejom Cala D'or papludimius, visi ypatingi! Radom daugiau nei 6. </p><p></p><p>Tarp Alcudijos ir Can Picafort labai fainas nacionalinis parkas, o kitoje puseje jura. </p><p></p><p>Mes visa info apie Maljorka rinkomes is tripadvisor arba cia: <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.seemallorca.com/cala-d-or'>https://www.seemallorca.com/cala-d-or</a></p><p>Sitas puslapis ypac pagelbejo, nes ne tik, kad paskaitydavom ka verta, ka ne apziureti, bet ir suzinodavom istorija ir pan. </p><p></p><p></p>

labai aciu uz nuoroda,atrodo super,butinai apsilankysim ten,itraukiau i savo uzrasus. 4u.gif Delioju kaip tik keliones planus
Papildyta:
o gal kas gyvenot Calas De Mallorca?ar labai ten kaimukas,ar yra kur iseiti pasivaikscioti,noretusi kartais vakarai,kad niekur nevaziuoti vietoj bisky surmuly pabuti....
Atsakyti
Sveiki, Maljorkos mylėtojai, pradedu dėliotis kelionę ir pirmas klausimas, ką darote su atskridę naktiniu skrydžiu (mašinos planuojame nesinuomoti), tai domina transferis arba viešasis transportas, bet nelabai randu jo grafiko, gal kas jau susidręs su šia dilema galėtų kažką parekomenduoti?
Atsakyti

Sveiki, oro uosto puslapyje pateikiama tokia info: http://www.aena.es/e...-transport.html

Palmos viešasis: 

http://www.emtpalma.cat/es/tarifas

Mes važiavome dienos metu, tad naudojomės autobusu Nr 1.

Skrydžio namo rytą  į ankstyvą skrydį bendrakeleivė ėmė taksi. 

Aš vengdama vėlyvo skrydžio specialiai pirkau bilietus iš tada dar gyvavusio Small planet. Bet pažiūrėkit, mažum dar spėjat į autobusą Nr 1, jei į Palma? Grafike rašo, kad 2:00 paskutinis iš oro uosto išvažiuoja. 

Dar vienas variantas užklausti viešbučio, gal jie kažką pasiūlytų?

Atsakyti

Palmos visuomeninio nuoroda į tarifus kažkodėl nusikopijuoja. Pasirinkit tame www maršruto arba autobuso ženkliuką ir rasit reikiamą informaciją. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 22 birželio 2019 - 19:07

Sveikos, ką tik iš Maljorkos.
 
Pradžiai, ką kartočiau: miesteliai Valdemossa ir La figuera, na ir Arta labai graži. Ačiū Maljorkai už juos, nuslopino kitus blogus įspūdžius. Valdemosa apskritai verta apsistoti kelioms dienoms.
 
Blogieji įspūdžiai: labai brangi šalis. Net jų supermarketuose prekės bemaž 3 kart brangesnės nei Lietuvoj, apie maistą restoranėliuose net nekalbu.
Regis, visi iš kailio neriasi, kad tik įtiktų britams, viskuo.
Standartiniuose maršrutuose autentiškumo nedaug, suvenyrai vežti iš Kinijos, teko gerokai paieškoti, kad rastume ką tikro maljorkietiško. Itin užkliuvo suvenyriniai "pimpalai" :D:D (sakėm, matyt, kažko nepasiskaitėm prieš atvažiuodami, taip ir likom nesupratę šito "kulto").
Maistas, be abejo, irgi taikomas britams. Vyras viename restoranėlyje užsisakė maljorkietišką patiekalą ir gavo  angliškai  pagruzdintą žuvį :) su angliškai keptomis bulvėmis.. :D
 
Ką daryčiau kitaip: nesirinkčiau  Cala d'oro. Nuobodus Palangos tipo miestelis su pagrindine gatve, kimšte prikimštas vilų ir viešbučių, jokių viešųjų parkų ar pasivaikščiojimui skirtų krantinių, kaip tikėjausi. Parkus susikūręs kiekvienas viešbutis atskirai ir užsitvėręs aukštomis tvoromis :)
Gyvenome ant Cala Ferrera įlankos kranto, Apvažiavę visas įlankas įsitikinome, kad tai buvo didžiausia klaida - įlankose vanduo ledinis, vėjas šaltas. Gražu, bet dukra taip norėjo šiltos jūros... Tuo pačiu metu,birželio vidury, esame buvę ir Katalonijoje, ir Kretoje, ten jūrą radom kaip arbatą, tad Maljorka nemaloniai nustebino.
Manėme, kad taip visoje Maljorkoje, tačiau netyčia užklydome į Il Sillot miestelį, kur siela atsigavo... atviros jūros paplūdimys, vanduo šiltutėlis, vieta rami, graži... daug viešbučių, bet atrodo, Lietuvoje jie nesiūlomi.
 
Nevažiuočiau į Capdeperą. Įsimetėm į maršrutą dėl pelėdų kambario, o tame kambaryje radome tik kadaise buvusių paukščių pėdsakus.Apmaudu, nes pati pilis kaip ir tūkstančiai kitų. Ir pats miestelis visiškai neįdomus.
 
Norėjosi dukrai suteikti nors kiek pramogų, tai Dragonerą iškeitėm į Marineland'ą. Mieli ir įdomūs šou su jūrų liūtais, delfinais ir papūgomis, baseiniukas vaikams su čiuožyklomis, gyvūnų nedaug. Gyvenant tame miestelyje, užsukti verta, kiek suprantu, šalia esančių viešbučių gyventojams lankymasis išvis nemokamas. Dukrai patiko, bet kaina per didelė. Gerai, kad nuomodamiesi mašiną gavom vieną nemokamą bilietą.
 
Kaktusų parkas - įspūdingas, gaila tik, kad buvusios didybės simbolis - didžiulis tvenkinys su fontanais tyliai merdėja, pavėsinės aprūdiję... atrodo, taip ir norisi pasakyti, darykit ką nors, nepražudykit šito grožio!
Ketinom užsukti į Safarį Zoo, paskaičiau tripadvisore paskutinių kelių dienų atsiliepimus ir kelionės atsisakėm. Kaip suprantu, ta pati situacija - pasenę, apleista, ir ne taip kaip turėtų būti.
 
Piečiausias salos taškas - Cap de ses Salines -  laukinis laukinis, ketinom nueiti iki norų bokštelių paplūdimio, bet paaiškėjo, kad iki jo 30 min kelio per akmenis. Gaila, kad niekur apie tai neradom info anksčiau. Pasistatėm bokštelį ten kur buvom :)
 
 
Beje, automobilį gavom be jokių užstatų, 114 eurų už tris dienas. Toyota Yaris.
 
Reziumė: Maljorka tinka pirmą kartą keliaujantiems, kaip aš sakau, nepraradusiems "vau" jausmo. Sulig kiekviena kelione nustebti darosi vis sunkiau... :)

Atsakyti
QUOTE(JN @ 2019 06 23, 14:06)
<p>Sveikos, ką tik iš Maljorkos.
 
Pradžiai, ką kartočiau: miesteliai Valdemossa ir La figuera, na ir Arta labai graži. Ačiū Maljorkai už juos, nuslopino kitus blogus įspūdžius. Valdemosa apskritai verta apsistoti kelioms dienoms.
 
Blogieji įspūdžiai: labai brangi šalis. Net jų supermarketuose prekės bemaž 3 kart brangesnės nei Lietuvoj, apie maistą restoranėliuose net nekalbu.
Regis, visi iš kailio neriasi, kad tik įtiktų britams, viskuo.
Standartiniuose maršrutuose autentiškumo nedaug, suvenyrai vežti iš Kinijos, teko gerokai paieškoti, kad rastume ką tikro maljorkietiško. Itin užkliuvo suvenyriniai "pimpalai" biggrin.gif:D (sakėm, matyt, kažko nepasiskaitėm prieš atvažiuodami, taip ir likom nesupratę šito "kulto").
Maistas, be abejo, irgi taikomas britams. Vyras viename restoranėlyje užsisakė maljorkietišką patiekalą ir gavo  angliškai  pagruzdintą žuvį smile.gif su angliškai keptomis bulvėmis.. biggrin.gif
 
Ką daryčiau kitaip: nesirinkčiau  Cala d'oro. Nuobodus Palangos tipo miestelis su pagrindine gatve, kimšte prikimštas vilų ir viešbučių, jokių viešųjų parkų ar pasivaikščiojimui skirtų krantinių, kaip tikėjausi. Parkus susikūręs kiekvienas viešbutis atskirai ir užsitvėręs aukštomis tvoromis smile.gif
Gyvenome ant Cala Ferrera įlankos kranto, Apvažiavę visas įlankas įsitikinome, kad tai buvo didžiausia klaida - įlankose vanduo ledinis, vėjas šaltas. Gražu, bet dukra taip norėjo šiltos jūros... Tuo pačiu metu,birželio vidury, esame buvę ir Katalonijoje, ir Kretoje, ten jūrą radom kaip arbatą, tad Maljorka nemaloniai nustebino.
Manėme, kad taip visoje Maljorkoje, tačiau netyčia užklydome į Il Sillot miestelį, kur siela atsigavo... atviros jūros paplūdimys, vanduo šiltutėlis, vieta rami, graži... daug viešbučių, bet atrodo, Lietuvoje jie nesiūlomi.
 
Nevažiuočiau į Capdeperą. Įsimetėm į maršrutą dėl pelėdų kambario, o tame kambaryje radome tik kadaise buvusių paukščių pėdsakus.Apmaudu, nes pati pilis kaip ir tūkstančiai kitų. Ir pats miestelis visiškai neįdomus.
 
Norėjosi dukrai suteikti nors kiek pramogų, tai Dragonerą iškeitėm į Marineland'ą. Mieli ir įdomūs šou su jūrų liūtais, delfinais ir papūgomis, baseiniukas vaikams su čiuožyklomis, gyvūnų nedaug. Gyvenant tame miestelyje, užsukti verta, kiek suprantu, šalia esančių viešbučių gyventojams lankymasis išvis nemokamas. Dukrai patiko, bet kaina per didelė. Gerai, kad nuomodamiesi mašiną gavom vieną nemokamą bilietą.
 
Kaktusų parkas - įspūdingas, gaila tik, kad buvusios didybės simbolis - didžiulis tvenkinys su fontanais tyliai merdėja, pavėsinės aprūdiję... atrodo, taip ir norisi pasakyti, darykit ką nors, nepražudykit šito grožio!
Ketinom užsukti į Safarį Zoo, paskaičiau tripadvisore paskutinių kelių dienų atsiliepimus ir kelionės atsisakėm. Kaip suprantu, ta pati situacija - pasenę, apleista, ir ne taip kaip turėtų būti.
 
Piečiausias salos taškas - Cap de ses Salines -  laukinis laukinis, ketinom nueiti iki norų bokštelių paplūdimio, bet paaiškėjo, kad iki jo 30 min kelio per akmenis. Gaila, kad niekur apie tai neradom info anksčiau. Pasistatėm bokštelį ten kur buvom smile.gif
 
 
Beje, automobilį gavom be jokių užstatų, 114 eurų už tris dienas. Toyota Yaris.
 
Reziumė: Maljorka tinka pirmą kartą keliaujantiems, kaip aš sakau, nepraradusiems "vau" jausmo. Sulig kiekviena kelione nustebti darosi vis sunkiau... smile.gif
</p>


Jeigu daug keliaujate, tai tų pačių suvenyrų turėjot matyti ir kitose šalyse, pilna Ispanija, Kanarų salos jų.
Atsakyti
QUOTE(JN @ 2019 06 23, 15:06)
 
Beje, automobilį gavom be jokių užstatų, 114 eurų už tris dienas. Toyota Yaris.
 
Reziumė: Maljorka tinka pirmą kartą keliaujantiems, kaip aš sakau, nepraradusiems "vau" jausmo. Sulig kiekviena kelione nustebti darosi vis sunkiau... smile.gif
</p>

Is kur emete automobili?
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2019 06 22, 13:41)
Sveiki, Maljorkos mylėtojai, pradedu dėliotis kelionę ir pirmas klausimas, ką darote su atskridę naktiniu skrydžiu (mašinos planuojame nesinuomoti), tai domina transferis arba viešasis transportas, bet nelabai randu jo grafiko, gal kas jau susidręs su šia dilema galėtų kažką parekomenduoti?


www.ShuttleSpainTransfers.com

Keliauju į Maljorką jau antrą kartą. Ten puikus susisiekimas autobusais. Transferis dirba ir naktimis. Prisitaiko prie keleivių... jei lėktuvas vėluoja, tai palaukia. Nuveža prie nakvynės vietos durų.
Papildyta:
Čiut čiut pasisakysiu... nu nepasirodė Maljorkoje maistas parduotuvėse brangesnis nei pas mus. Paklausiau vienos parduotuvėlės kasininką, kur čia apsipirkinėja vietiniai žmonės, nes jogurtuko 2m. vyrui neužteks... papasakojo kaip rasti Eroski prekybos centrą. Ledai pigesni prekybos centre perkant didesnį kiekį smile.gif.
Bet šiaip tai norma. Sillot'as - visiškai miestelis pritaikytas vokiečiams. BEja, ten labai įdomus nudistų pležas.... gamta tą kraštą apdovanojo taip, kad tik praėjęs krūmokšnius ir priėjęs prie uolos krašto gali pamatyti besideginančius ant uolų žmones.... Kaip puikiai viskas paslėpta nuo visų akių! Patiko Porto Cristo... penktadienio/šeštadienio vakarais ten labai mielų viešų koncertų rojus. Teko matyti flamenko mokyklos pasirodymą... stoties aikštėje sustatė kėdes ir galėjo žiūrėti visi norintys.
Dėl Cala Dor neturiu nuomonės... gyvensime ten savaitę... bet bus mašina, tai žiūrėsime kas ir kaip.
Iš principo Maljorkoje patiko maži paplūdimiai-įlankos... šiltas vanduo ir gražūs vaizdai. Jaučiu, kad ir vėl bus turas po maudynių vietas biggrin.gif
Atsakyti

Automobilį nuomavomės iš firmos pavadinimu AUTOS D'OR.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JN: 26 birželio 2019 - 18:17