Sveikos

Po aktyvaus savaitgalio su jaunėlio klase Obuolių saloje, grįžome namo.
Sagyt, klausei dėl Mumio dantų. Nuvalius apnašas profesionaliai, porą savaičių galima to veterinarų rekomenduojamo skysčio ( greičiausiai, ten bus chlorhexidinas) pilti pagal nurodytas instrukcijas į geriamą vandenį. Ilgiau girdyti aš nepatarčiau. Žmonėms skiriami tokie preparatai tik skalauti (nenuryjant). Svarbiausia yra valyti minkštą apnašą kasdieną nuo dantų. Šepetėliu ir spec.gyvūnine pasta. Jei jau susidarė kieti akmenys, vesti pas veterinarą, kad juos nuimtų. Beje, veterinarams patogu tai atlikti narkozėje, bet paklusniam šuniui įmanoma tai padaryti tiesiog palaikant išžiodžius be narkozės. Šunys lengviau nei katės pripranta prie dantų valymo. Aš Čijai, kuri turi polinkį į akmenis ir periodonto ligas, pati be jokių narkozių kas 4 mėnesius specialiu instrumentu rankiniu būdu nukrapštau sukietėjusius konkrementus nuo dantų. Ir tik todėl, kad turiu galimybę tai atlikti profesionaliai ir periodiškai namų sąlygomis, kas dieną su šepetėliu Čijos dantų nevalau. Rezultatas- 8 metai, kol kas visi sveiki dantys. Žinau, kad Čijos brolis jau kelių dantų nebeturi.
Vėtriuk, gero atsipalaidavimo! Aš iš Graikijos sau vežuosi graikiškoms salotoms arba tsadziki gaminimui prieskonių. Čia užuomina dėl lauktuvių.
Busy, panašu, kad smagus renginys buvo, o dar kai ir prasmingas, tai visai puiku.
Grikiukas solidarizavęsis su Ainu.
Odė Tutei
Su 8 metrų ilgio virve:
https://youtu.be/BTVJUv_NAbw
Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)