Įkraunama...
Įkraunama...

=^..^= Mūsų katytės ir katinėliai =^..^=

QUOTE(Aist @ 2016 05 26, 20:40)
Aš tai truputį nerimauju dėl savo kastratės inkstų veiklos ateityje. Kiek daug girdžiu, kad sterilizuoti gyvūnai anksčiau ar vėliau turi problemų su inkstais ( aišku, labiau bernai). Šeriu normaliu maistu ( "Taste of the wild" sausu ir "Applaws" konservais), kaišioju po nosim vandenį kuo dažniau- fontanas pastatytas, čiaupai rytais atsukami, dar šviežio vandens indelis man vonios kambary besitvarkant rytais/vakarais po snukeliu pakišamas. Bet vis tiek nedaug maniškė geria. Šlapinasi 2 kartus paroje. Turi įprotį atlikus reikalus ( nesvarbu, mažą ar didelį) pakniaukalioti. Kažkada galvojau, gal jai pvz skauda šlapinantis, todėl parėkauja truputį. Gal jau reik nešt vetams ištirt šlapimą. Paskui apsiraminau, nes pačiam wc šlapinantis tai nekniaukia, tik po to lekia iš savo tūliko akis išvertusi ir rėkaudama per visus aukštus lyg tualete velnias būt šiknon įspyręs. Net nežinau, ar darau viską, kad išvengti ateityje problemų su šlapinimosi sistema.  g.gif
Aš pvz negaliu atsistebėti, kai sergantiem inkstų ir šlapimkanalių ligom dauguma veterinarų paskiria sausą gydomąjį.. na tai paskui tikrai tenka tik lašines lašint. Juk sergantis gyvūnas ir taip natūraliai praradęs apetitą ir troškulį.
Jei tik maitinate koncervais tai darykite skystesnes koncervų "sriubas" dapildama vandens, galite tiesiog praskalauti pakelį/dėžutę ir supilti į induką. Aš bent jau dėl to kažkaip rami, kad jei valgo koncervą nedehidratuos. Indžio net sergančio ir negeriančio kraujas nebuvo per tirštas. Tiesiog tą savo košę lapnodamas pakankamai jo gauna.
Kitas patarimas pakeist dubenėlio vietą, išbandyt įvairias vietas ar medžiagą (metalas, stiklas, keramika) ir žiūrėt kur kaip patinka. Pas mamą katinai gerdavo tik iš krano, iš dubenėlio prie maisto nė liežuvio neįkišdavo. Nupirkom kitą indelį ir pastatėm kambary ant grindų, dabar vakare didžiausias dubenėlis lieka tuščias smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 26 gegužės 2016 - 22:26
Ačiū, Grethenn! 4u.gif tikrai nesugalvojau konservų skiest, pabandysiu. O ką jūs galvojat apie baltymingą sausą maistą su procentaliai dideliu mėsos kiekiu ( bent kaip pateikia gamintojas)? Maniškė beveik 3 metus ėda. Kailis geras, oda nepleiskanoja, nesikaso, ausys visad švarios, valyt nereikia. Žodžiu, nealergizuoja jos bent kol kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aist: 26 gegužės 2016 - 22:44
QUOTE(Grethenn @ 2016 05 26, 22:25)
Aš pvz negaliu atsistebėti, kai sergantiem inkstų ir šlapimkanalių ligom dauguma veterinarų paskiria sausą gydomąjį.. na tai paskui tikrai tenka tik lašines lašint. Juk sergantis gyvūnas ir taip natūraliai praradęs apetitą ir troškulį.
Jei tik maitinate koncervais tai darykite skystesnes koncervų "sriubas" dapildama vandens, galite tiesiog praskalauti pakelį/dėžutę ir supilti į induką.  Aš bent jau dėl to kažkaip rami, kad jei valgo koncervą nedehidratuos. Indžio net sergančio ir negeriančio kraujas nebuvo per tirštas. Tiesiog tą savo košę lapnodamas pakankamai jo gauna.
Kitas patarimas pakeist dubenėlio vietą, išbandyt įvairias vietas ar medžiagą (metalas, stiklas, keramika) ir žiūrėt kur kaip patinka. Pas mamą katinai gerdavo tik iš krano, iš dubenėlio prie maisto nė liežuvio neįkišdavo. Nupirkom kitą indelį ir pastatėm kambary ant grindų, dabar vakare didžiausias dubenėlis lieka tuščias smile.gif

Prie inkstų bėdų dažniausiai geria itin daug.
Atsakyti
Erendiriuk, tik i namus sugrizau ir puolu sveikinti Tave 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Su Gimtadieniu mieloji 4u.gif Linkiu ramių, gražių, šeimyniškų ir sveikų metų 4u.gif Tiesiog būk laiminga 4u.gif Bučkis.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėtra.l: 27 gegužės 2016 - 00:53
Grethenn Indzis nuostabus wub.gif
Aš Giliukui bandžiau skiest guliaša tai neėda blush2.gif Man kartais irgi atrodo kad jis mažai geria. Dabar tos išvis su šuniu iš vieno bliuduko geria.
Erendira dar kartą sveikinu su tikruoju gimtadieniu! O mažyliams kuo greičiau pasveikti ir pamiršti bėdas. O mes su Mumiu ruošiamės parodai smile.gif 11.30 ringas tai laikykit odigas lotuliukas.gif

Klaušyk čiučikaš, kad grįžtum šu apdovanojimu bu šu lūzeriu negyvenšiu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sagyte: 27 gegužės 2016 - 05:49
Erendira su uogienės diena 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kad viskas tau sektųsi ir viskas būt kaip sviestu patepta. Nusipelnei savo gerais darbais drinks_cheers.gif 4u.gif wub.gif

user posted image

Sagyte, jumi su Mumiu kuo dideliausios sėkmės, laikom visi odigas suraitę thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busycat: 27 gegužės 2016 - 05:50
Erendira, linkiu, kad būtų lengva būti. Kad augintiniai nesirgtų. Kad šeimoje jaustumeisi saugi ir mylima. Gimtadienio bučkis Tau, mieloji. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Sagyt, sėkmės judviem su Mumiu! 4u.gif Giliukas lotuliukas.gif
Papildyta:
Beje, pagaminau šįryt Ainu konservų sriubą. Uostė uostė iš tolo, į mane klausiamai žvelgė ( ką čia pridirbai? kas tavęs prašė?), bet vis tiktai suėdė. biggrin.gif
Va, atlėkiau į darbą, žiūriu kaip tik Erendiriukui žydi:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aist: 27 gegužės 2016 - 06:46
Erendira, su gimtadieniu happybday.gif Didelės tau sėkmės visuose darbuose 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Erendira, linkiu, kad visi tavo sukaupti karmos taškai tave apsaugotų nuo negandų, tu to nusipelnei 4u.gif Sveikinu!
Atsakyti
Sveikos,
Ainu nuotykiai ir išraiškos thumbup.gif lotuliukas.gif tai su kuo vargšas miegojo?

QUOTE(sagyte @ 2016 05 27, 05:44)
:

Klaušyk čiučikaš, kad grįžtum šu apdovanojimu bu šu  lūzeriu negyvenšiu smile.gif

[

thumbup.gif thumbup.gif biggrin.gif biggrin.gif
ir mes linkim sekmės ...

labas rytas 4u.gif ...

gražių mergaičių nepasiilgot ? smile.gif

user posted image

mes matote baisingai nebespėjame, pvz vakar konditeriją studijavom (gulėjom ant mamos receptų smile.gif )

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V-Rinė: 27 gegužės 2016 - 07:49
Oi mergytes, kaip gera grizti i namus, sirdis salsta wub.gif
Man po vienos ekskursijos labai skauda rankas, negaliu atkelti, o Vosylijus tiek glaustesi visa nakti...Zinokit ne tas zodis glaustesi, rodes sulys i mane visas. Plauku visur, ir akyse, ir burnoj blink.gif bigsmile.gif Staselis atokiai lauke, lauke ir neiskente. Atleke drebindamas uodega wub.gif

Toks nenusisekimas atsitiko man unsure.gif Dariau maziams konservukus ir uztisko trecdalis konservu Stasiukui ant kailio verysad.gif Konservai su zuvim, kailis ilgas...Sukavau sukavau, bet kvapas tai liko. Ka daryt? Juk nemaudysiu dabar zveriaus, kaip manot???

Namuciai tvarkingi, bet dulkiu blink.gif Vaiko lova plaukuota plaukuota. Ant grindu kamuoliai plauku. Lagaminai neispakuoti, kalnas drabuziu plaut, rusiuot. Sedziu, rankos nusvire, nuo ko pradet?
Ale kava ramiai isgeriau su saldumynais graikiskais. Eisiu tuoletuka katinu isvalyt.
Papildyta:
QUOTE(V-Rinė @ 2016 05 27, 09:45)
gražių mergaičių nepasiilgot ? smile.gif

Zinoma pasiilgom bigsmile.gif

Mumiukui sekmytes parodoj. Ir nesvarbu ka uzimsit neuzimsit, svarbu sudalyvausit, pabendrausit, juk smagu drinks_cheers.gif Zodz linksmai praleiskit laika mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aist @ 2016 05 27, 00:38)
Ačiū, Grethenn4u.gif  tikrai nesugalvojau konservų skiest, pabandysiu. O ką jūs galvojat apie baltymingą sausą maistą su procentaliai dideliu mėsos kiekiu ( bent kaip pateikia gamintojas)? Maniškė beveik 3 metus ėda. Kailis geras, oda nepleiskanoja, nesikaso, ausys visad švarios, valyt nereikia. Žodžiu, nealergizuoja jos bent kol kas.
Aš manau, kad katinui kokybiški baltymų šaltiniai (svarbu neaugalinės kilmės) ypatingai reikšmingi. Nors kai kurie mūsų vetai sako, kad katinui per daug baltymų netgi gali išprovokuoti inkstų problemas. Bet juk katino visa virštikinimo sistema yra pritaikyta mėsai apdoroti. Na nebent tie mūsų naminukai jau pakankamai mutavę ir jų virškinimo sistema panašėja į karvės smile.gif)
Aš pati pasirinkusi maitinti begrūdžiu sausu su maksimaliu mėsos kiekiu.
Bet aš visiškai neekspertė, tiesiog siekiant, kad tavo gyvūnas būtų sveikas ir ilgai gyventų imi ir skaitai, o kai ištinka bėda imi ir dar daugiau domėtis. Šita moteriškė veterinarijos mokslų daktarė labai idomiai rašo: http://catinfo.org/

QUOTE(Colomba @ 2016 05 27, 00:41)
Prie inkstų bėdų dažniausiai geria itin daug.
Tiesa, čia gal aš labiau apie profilaktiką smile.gif Aist lyg kalbėjo apie prevenciją, jos katinas niekuo neserga, tiesa?
Man tiesiog liūdna, kad taip propoguojama katinus maitinti tik sausu, o jie ima ir suserga po kurio laiko tom tipinėm ligom. Katinas neturi natūralaus instinkto gerti, gamtoje jis gauna visą reikalingą vandenį iš mėsos, kurioje drėgmės yra 70-80%, kai tuo tarpu sausame maiste 6-10%. Koncervai tuo tarpu labai papildo katino organizmą vandeniu jei jis neturi įpročio lakti ir jie visada bus 100tą kart geriau nei sausas, svarbu, kad ir koncervas būtų subalansuotas. Pvz Aist minėtas Aplaws yra "complementary food", reiškia jog jis neturi visų reikiamų medžiagų ir gali būti duodamas kaip papildomas, bet ne pagrindinis maistas.
Čia vien į paveiksliukus galit užmest akį..
http://catinfo.org/?...narytracthealth

Atsakyti