Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(joolita @ 2016 05 19, 06:22)
Sveiki,
Pas mane polikarbonatinis siltnamis, tai va ta zema temperatura nepakenke nei agurkams nei pomidorams. Treti metai i ji jau sodinu, ir esu patenkinta.

o mano siltnamis stiklinis, jokio salnu padaryto blogio nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2016 05 19, 07:39)
adija5 brangioji atsiliepk biggrin.gif

neatsilieps adija, ji retai čia beužsuka, pabandyk kur kitur info paieškot. Pas mane Lotaringietė lyg ir kaip visi auga g.gif
Papildyta:
QUOTE(Dumsė @ 2016 05 19, 07:16)
Iš vieno šono dvi eilės ir iš kito šono dvi eilės  smile.gif

ai, supratau smile.gif Kažkodėl buvau taip supratus, kad iš šonų po dvi lysves smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pauliuzas @ 2016 05 19, 08:59)
o mano siltnamis stiklinis, jokio salnu padaryto blogio nera smile.gif

kai šalnos nedidukės, tai ir blogio nėra smile.gif Nors nemanau, kad pas mus ir polikarbonatinis panacėja būtų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 05 19, 09:15)

kai šalnos nedidukės, tai ir blogio nėra smile.gif Nors nemanau, kad pas mus ir polikarbonatinis panacėja būtų.

Taip taip,jis ne stebuklas,pries tris savaites ar daugiau nepamenu buvo salna nemenka ir jame mano pomidoriukai laabai apsalo,kiti atzele,kiti negyvai lotuliukas.gif .Nebuvau agro apdengus,nesitikejau,kad bus salna.
Atsakyti
mano molynėj šalnų nebuvo, tad reiks palepint sušalėlius šiaip kokiu tirpaliuku, kas žino kas dar laukia. Laukinukai po dviguba agro vis dar slepiasi, biski pamėlę
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2016 05 19, 11:03)
mano molynėj šalnų nebuvo, tad reiks palepint sušalėlius šiaip kokiu tirpaliuku, kas žino kas dar laukia. Laukinukai po dviguba agro vis dar slepiasi, biski pamėlę

Pas mani irgi lig šiol panašu, kad šalnų nebūta. Bet temperatūra žema jau padarė savo. Laukiniai augaliukai tokie pasitraukę. Šiltnamy bazilikai ir paprikos dryži - lapai nuo gyslų gelsta. Agurkai irgi šalčiu nepatenkinti - seni lapai žalutėliai, o jauni gelsvesni. Nu bet jei tik tiek bėdos, tai atsigaus orams atšilus. O pomidorai šiltnamyje tai net nesimato, kad būtų kuo nors nepatenkinti. Tik kad man nervai atlaikytų tas šalnas doh.gif Neturėjau agro pakankamai, tai nudengiau porą lysvių - morkas, špinatus, ridikėlius. Nu ir katinas jau pradėjo sušikinėti visą mano tiek saugotą daržo galą. Nors ir apžėlę, ale jam, matot, tai ne rodiklis. Nu padla, ir net į skūrą duoti negali, nes jau tokis meilumas nesvietiškas, pamatęs iš karto atvaro ir murkdamas ant nugaros krenta - glostykite mane už gerus darbus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 19, 10:17)
Nu ir katinas  Nu padla,

prikaišiok pagalukų visur visur, kur nereikia, kad eitų .ikt ar voliotis- nu duria- nepatogu- ir nebeina. Mama taip rožyne padabinus viską ir šiltnamyje, nes ten ui koki išgulėti ir patręšti plotai būdavo doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikutės pomidorų augintojos smile.gif
Atėjau pas jus su klausimu, nes tikiu, kad esate kažką panašaus patyrę ir galėsite mane paguosti... Žodžiu, šiandien benešdama į balkoną savo pomidorus vieną ėmiau ir visiškai pusiau nulaužiau bash.gif . Greitai jį įkišau į žemę šalia pagrindinio stiebo, priliejau stipriai ir mąstau, kas iš to bus? Ar yra vilčių daiigą išsaugoti, ar mesti lauk?
Atsakyti
nezinau kaip gausis ikisus i zeme. as pernai netycia padalinau i dvi dalis vienaaugintini. luzo beveik prie pat zemes, gal kotukas liko kokiu 3 cm. tai virsu pamerkiau i vandeni. po kiek laiko isleido saknis, tada pasodinau i zeme. ir tas kotukas po kiek laiko eme augt. turejau du daigus is vienos seklos . augo lauke , nes vietos siltnamyje jam nebebuvo. bet abu patenkinti derejo .
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2016 05 19, 13:21)
šiandien benešdama į balkoną savo pomidorus vieną ėmiau ir visiškai pusiau nulaužiau  bash.gif . Greitai jį įkišau į žemę šalia pagrindinio stiebo, priliejau stipriai ir mąstau, kas iš to bus? Ar yra vilčių daiigą išsaugoti, ar mesti lauk?

turėsit du daigus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 05 19, 13:26)
nezinau kaip gausis ikisus i zeme.  as pernai netycia padalinau  i dvi dalis vienaaugintini. luzo beveik  prie pat zemes, gal kotukas liko kokiu 3 cm.  tai virsu pamerkiau i vandeni.  po kiek laiko isleido saknis, tada pasodinau i zeme. ir tas kotukas po kiek laiko  eme augt. turejau du daigus is vienos seklos . augo lauke  , nes vietos  siltnamyje jam nebebuvo. bet abu patenkinti derejo .

Nu įdėjau dabar į vandenį (aišku jau apvytus ta viršūnė verysad.gif ) ir stebėsiu, kas vyksta... Iš to pagrindinio stiebo aišku gal ir išaugs ūglių, bet kol sulauksiu pomidorų, tai ir žiema ateis ko gero doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2016 05 19, 13:21)
Sveikutės pomidorų augintojos smile.gif
Atėjau pas jus su klausimu, nes tikiu, kad esate kažką panašaus patyrę ir galėsite mane paguosti... Žodžiu, šiandien benešdama į balkoną savo pomidorus vieną ėmiau ir visiškai pusiau nulaužiau  bash.gif . Greitai jį įkišau į žemę šalia pagrindinio stiebo, priliejau stipriai ir mąstau, kas iš to bus? Ar yra vilčių daiigą išsaugoti, ar mesti lauk?

Aš irgi nulaužiau vieną nabagėlį. Įmerkiau į vandenį porai dienų, kai išleido šaknis, įkišau į žemę. Kiek derės - nežinau, bet šiai akimirkai apsipylęs žiedais.

Aš vat nulaužtas paprikas apraudu ir vis mąstau - raut laukt ir naujas sodint, ar palikt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nedrasute @ 2016 05 19, 13:39)
Aš irgi nulaužiau vieną nabagėlį. Įmerkiau į vandenį porai dienų, kai išleido šaknis, įkišau į žemę. Kiek derės - nežinau, bet šiai akimirkai apsipylęs žiedais.

Mano jau buvo sukrovęs žiedų pumpurus verysad.gif ... Nu, viltis miršta paskutinė. Tikiuosi, kad kažkiek išsaugosiu, nes pomidoras neragautos veislės (dryžuotas) ir tik vieną turėjau verysad.gif
Atsakyti