Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos

Oho 😱😱😱😱Na man taip buvo su svoriu pries 2-u metus,taip buvau na is tokiu atsikisusiais kaulais ugis180cm,svoris tiek mergos tiek po vaiku ~72-74kg,o kai netiketai suzinojom apie tecio liga ir kadangi mamai nuo naujienu irgi sirdis sustreikavo,visa kruvi gavau viena.Lygiai 10 dienu isgyvenau ant kavos ir per tas paras miego gal kokios 8 val i kruva sudejus😢Palaidojom teti ir tiesiai i ligonine po lasalinem irgi visiskas issekimas buvo.Fui net nenoriu prisiminti.O vat po visko kai atstate krauja,pailsejau ir prasidejo😤Siai dienai beveik 90kg nors ir vandeni geriu.Nu bet pcz siandienai nu negaliu sportuot,kol nuvedu vaikus i mokykla uzdustu,griztu po darbo pusvalandi paguliu tada rinu ruost vakariene.Kaip blyn to svorio atsikratyt 😤😤😤jomajoooo

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lunytee: 12 gruodžio 2016 - 20:03
Buvau pas endo pasikonsultuoti del tth. Yra 0,007 ir prieš pora men. iš 150 sumazino iki 125 mg,tai endo liepe po 3men. vel pasidaryt tyrimus. Kaip suprantu,organizmas letai isisavina tiroksina. Dozes mazint nepatare, ir pasake kad su mano liga tth neturi siekti 0,1 blink.gif .Bet kai vaziavau su drauge pas Baranauska, jos tth buvo 1,1 ir gere100mg ir jai nieko nekoregavo. Oman buvo tth 0,005 ir geriau 150, tai sumazino iki125 mg.Tai nelabai suprantu, kokia turetu buti tth riba unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2016 12 12, 21:48)
Buvau pas endo pasikonsultuoti del tth. Yra 0,007 ir prieš pora men. iš 150 sumazino iki 125 mg,tai endo liepe po 3men. vel pasidaryt tyrimus. Kaip suprantu,organizmas letai isisavina tiroksina. Dozes mazint nepatare, ir pasake kad su mano liga tth neturi siekti 0,1 blink.gif .Bet kai vaziavau su drauge pas Baranauska, jos tth buvo 1,1 ir gere100mg ir jai nieko nekoregavo. Oman buvo tth 0,005 ir geriau 150, tai sumazino iki125 mg.Tai nelabai suprantu, kokia turetu buti tth riba unsure.gif

Jei laboratorijos norma nuo 0,4, tai jums hiper, ribos paprastai 0,4-4,2, kai kuriu laboratoriju nedaug skiriasi, jusu vietoje nezaisciau ir mazinciau tiroksina iki 100 mg ir po 2 men pasikartociau tyrimus, endo man reikalingi receptui israsyti, o dozes tai is debesu nustato
Atsakyti
Nežiau, Lunytee, bet man panašu, kad pas Jus hormonai kalti. Mane iki operacijos irgi padusindavo, tai varikliukas streikavo. Gal ir Jums verta praverti kardiologo duris:hmm: Maskatuk, kaip gerai kad esat. Aš su tais hormonais ir vaistų dozėm būčiau žalia. Geriausiai žino tie kas serga ir savo kailiu patiria. Daktarai tik iš knygų...
Atsakyti
QUOTE(rumpumpele @ 2016 12 13, 14:38)
Nežiau, Lunytee, bet man panašu, kad pas Jus hormonai kalti. Mane iki operacijos irgi padusindavo, tai varikliukas streikavo. Gal ir Jums verta praverti kardiologo duris:hmm: Maskatuk, kaip gerai kad esat. Aš su tais hormonais ir vaistų dozėm būčiau žalia. Geriausiai žino tie kas serga ir savo kailiu patiria. Daktarai tik iš knygų...

kardiologas pamates toki tth, nesileis i jokias kalbas, sakys mars pas endo. Skaitau ir negaliu suvokti, nu niekaip negaliu, kaip toks tth gali buti norma? As dar kali ir magni pasidaryciau. Magni vartoju su pertraukomis, sirdelei gerai, nervu sistemai,
Atsakyti
QUOTE(rumpumpele @ 2016 12 12, 13:41)
Ramce, pasidalink patirtim kaip metat svorį. Man per paskutinį nėštumą gal kokie 6 tik priaugo. Parodyčiau vyrui pavyzdį, jam irgi visas grožis dedasi ant pilvo.

Mečiau elementariai, sumažindama porcijas, kalorijų skaičių. Saldumynai, kuriuos dievinu, būdavo tik penktadienį. biggrin.gif

QUOTE(Puma45 @ 2016 12 12, 20:48)

blink.gif blink.gif blink.gif aš vis dar negaliu atsistebėti tokiais skaičiais. Koks dar 0,1. Tegul jie patys pagyvena turėdami 0,1 ar mažiau... blink.gif Aš jau seniai pati būčiau pasireguliavus dozę.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 12 13, 13:09)
Jei laboratorijos norma nuo 0,4, tai jums  hiper, ribos paprastai 0,4-4,2, kai kuriu laboratoriju nedaug skiriasi, jusu vietoje nezaisciau ir mazinciau tiroksina iki 100 mg ir po 2 men pasikartociau tyrimus, endo man reikalingi receptui israsyti, o dozes tai is debesu nustato

Laboratorijos mazoji norma 0,270. Cia tipo per anksti pasidariau tyrimus, atseit tiroksina organizmas negreit pasisavina.Paaiškino, kad cia gydymo dalis, jei mazinsiu doze tai rizikuoju atkristi (kazkas panašaus i recidyva) ir gali ataugineti skydliauke, kuria vel reiketu operuot blink.gif
Atsakyti
Ramce, ačiū už atsakymą, bet liūdna, ėst negalima... Skaitau firumą ir vis negaliu atsistebėti kaip su ta skydliauke sudėtinga.
Atsakyti
QUOTE(rumpumpele @ 2016 12 13, 21:07)
Ramce, ačiū už atsakymą, bet liūdna, ėst negalima... Skaitau firumą ir vis negaliu atsistebėti kaip su ta skydliauke sudėtinga.

Jo, man irgi maistas šventas reikalas... biggrin.gif o bet tačiau kadangi, kitaip numesti svorio neįmanoma, tik kalorijų ribojimas.
Atsakyti
Mano draugė prieš n... metų skaičiavo, sukūdo, pasigamino 2-ą vaiką ir pasileido... ėst. Nu dabar tai kaip beveik dvi aš. Su tom kalorijom reik kantrybės turėt visą gyvenimą. Aš pasigimdžiau sūnų, prieš tai svėriau 63. o po gimdymo 65. Tipo daug. Pasilaikiau kalorijų, po to nebeištvėriau ir šiuo metu 79. Bet svoris daugiau nei auga, nei krenta. Pasvyruoja 2-3 kg ir viskas. Kai stresas, tai per 6 mėn. iš 63 liko 48. Bet tada truputį žiauriai atrodžiau..
Atsakyti
QUOTE(Puma45 @ 2016 12 13, 20:03)
Laboratorijos mazoji norma 0,270. Cia tipo per anksti pasidariau tyrimus, atseit tiroksina organizmas negreit pasisavina.Paaiškino, kad cia gydymo dalis, jei mazinsiu doze tai rizikuoju atkristi (kazkas panašaus i recidyva) ir gali ataugineti skydliauke, kuria vel reiketu operuot blink.gif

O sirdi kai pagadinsi ka jie tada i tai. Po pusantro men jau galima daryti tyrimus. Del ataugimo- nu naujas fintas. Kaimynei po 17 m ataugo. Ir viskas buvo normaliai. Reikes pradeti tokius mediku perlus kolekcionuoti.
Papildyta:
QUOTE(rumpumpele @ 2016 12 13, 22:07)

Ne su skydliauke sudetinga, o su mediku kompetencija bedos.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 12 14, 14:43)
O sirdi kai pagadinsi ka jie tada i tai. Po pusantro men jau galima daryti tyrimus. Del ataugimo- nu naujas fintas. Kaimynei po 17 m ataugo. Ir viskas buvo normaliai. Reikes pradeti tokius mediku perlus kolekcionuoti.
Papildyta:
Ne su skydliauke sudetinga, o su mediku kompetencija bedos.

Su širdim kolkas puse velnio, bet mane labai dusina. Uztenka truputi paspartint zingsni ir jau puškuoju blink.gif. Tipo didesnis tiroksino kiekis mazina galimybe atsinaujint veziui.O kaimynei ar reikejo operuotis?
Atsakyti