Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

tik nesuprantu kaip čia nuotrauka įkelti😊

Atsakyti

.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristinaaaax: 06 kovo 2019 - 19:55
QUOTE(Kristinaaaax @ 2019 03 06, 19:49)
<p>tik nesuprantu kaip čia nuotrauka įkelti😊</p>

per part.lt
bet tai EKG vertina gydytojai, o ne forumo dalyviai biggrin.gif gal savo gydytojo reikejo paklaust kas ten blogai?
Atsakyti

kad jie visi toks jausmas pasimete. jau du gydytojai sako , kad nežino kas tai gali būt, o aš baigiu išprotėt😊 maniau gal kažkam yra pasitaike tokia ekg, nes aš tai dabar visam gyvenimui jau atsiminsiu saviškę , nuo tiek streso..😁

Atsakyti

https://www.part.lt/...ddc6528284.jpeg

 

 

va ta mano ekg gal kazkas susidūre bus😁 ryt einu jau pas trečia kardiologa. turbut nuo streso visa nakti šokinėjau iš lovos su tachikardijps priepuoliais..

Loram, turiu dar viena klausima Jums. ar gali taip būt , kad as turiu širdies problemų, bet kai gėriau ad , tuos blogus pojūčius tiesiog nuslopino ir del to jaučiausi gerai? ar jokie ad nebūtų padėje jeigu tikrai būtų širdies problemų?

nepykit už galbūt kvailus klausimus, bet aš toooookioj panikoi, kad jeigu dar ir nesergu paichinėm ligom tai po šitų kelių dienų nežinios ir nervinimosi tikrai atsiras jų😭

Atsakyti

https://www.part.lt/...ddc6528280.jpeg

pagliau pavyko įkelti😊

Atsakyti

https://www.part.lt/...ddc6528137.jpeg

Atsakyti
QUOTE(Kristinaaaax @ 2019 03 07, 09:08)

greičiausiai Jūs turit ne širdies problemų
P.s. čia ne ekg
Atsakyti

Sveiki :) Radau šį forumą ir visą perskaičiau, bet mažai radau sau aktualios info, todėl gal atsilieps, kas susidūrę.

Kai sūnui buvo 8 m, diagnozavo sinusinę bradikardiją. Tiesiog vieną dieną, kai sirgo ir karščiavo, prarado sąmonę, tada atsidūrėm ligoninėje ir ištyrė.

Nors iki tol niekas nebuvo pastebėję reto rimto (arba jis toks nebuvo, nes su šeimos gydytoja peržiūrėjus visus vaikystės tyrimus, viskas buvo normoj). Tiesa, kai pradėjo lankyti krepšinio treniruotes, ėmė skųstis krūtinės dūrimu. Tada vedžiau pas sporto dispancerio kardiologą (sakė, fiziologiniai ūžesiai, sportuoti gali), poliklinikos kardiologę (sakė - neišsigalvokit, nestresinkit vaiko), KMUK kardiologą (irgi patvirtino, kad nekenksmingi fiziologiniai ūžesiukai). 

Tyrė ir neurologai (dėl epilepsijos, galvos magnetas) - viskas gerai, hormonai, pilvo, skydliaukės echo - irgi norma. Širdies echo, magnetas - viskas gerai, o štai ortostatinio tyrimo metu - asistolija 6 s :( Žodžiu, kardiologai siūlė stimuliatorių, o elektrofiziologai - susilaikyti, kol vaikas paaugs, pasaugant, nepaliekant vieno. Juolab padarius pakartotinį ortostatinį tyrimą, jis buvo normalus, sąmonės neprarado.

Taip ir gyvenom 4 metus. Vaikas niekur nelieka vienas, pats įprato gerti daug vandens, sekti savo būklę (pasako, jei keistai jaučiasi), turim pulsometrą, pasekam pulsą ( jis žemas, apie 60 ramybės būsenoj, naktį apie 50), kasmet gulamės į ligoninę holteriui - būklė stabili, išlieka bradikardija, bet echo geri, dviračio tyrimas irgi geras). Šiaip jis jaučiasi puikiai, silpnumų nebūna, yra labai judrus, nors kūno kultūrą turi palengvintą, bet grįžta šlapias, jam sunku susilaikyt nesportavus, kieme irgi futbolą žaisti - pirmas, lanko tenisą (trenerė žino apie jo diagnozę). Žodžiu, niekas neįtartų, kad yra problemų. 

Bet šiemet (jam dabar 12 m.), kai vėl atsigulėm kasmetinei patikrai, kardiologė paskyrė vėl ortostatinį tyrimą ir jo metu ištiko 15 s asistolija, kuri labai nugąsdino :( Atsigavo tik gydytojai ėmus spaudinėt krūtinę :( Konsiliume kardiologai ir elektrofiziologai svarstė, ką daryti ir labiau linksta link stimuliatoriaus, tiesiog, kad būtų ramiau visiems. Bet, kaip patys sako, rizikų yra ir čia, ir čia :( Ypač turint galvoj jo amžių ir faktą, kad jo augimo spurtas dar prieš akis (tėtis aukštas, panašu, kad ir jis dar nemažai augs), o laido keitimo operacijos pavojingos. 

Gal kas turėjote panašių situacijų? Einam iš proto, labai sunku priimti sprendimą, kamuoja visokios baimės ;( 

Atsakyti
QUOTE(ciurka @ 2019 04 06, 22:27)

As savo vaikui deciau...
Atsakyti

Loram, kaip suprantu, esate gydytoja, gal esate susidūrę su vaikais, kurie auga su stimuliatoriais? Kokios grėsmės be stimuliatoriaus? Kad gali nualpti ir sustoti širdis?

Ir bradikardijos priežastys man išlieka visiškai nesuprantamos :( Ar teisingai suprantu: kad jei ritmas būtų normalus, gal ir tų asistolijų nebūtų?

Labai ačiū už atsakymą.

Atsakyti
QUOTE(ciurka @ 2019 04 07, 20:52)
<p>Loram, kaip suprantu, esate gydytoja, gal esate susidūrę su vaikais, kurie auga su stimuliatoriais? Kokios grėsmės be stimuliatoriaus? Kad gali nualpti ir sustoti širdis?
</p><p> Ir bradikardijos priežastys man išlieka visiškai nesuprantamos verysad.gif Ar teisingai suprantu: kad jei ritmas būtų normalus, gal ir tų asistolijų nebūtų?</p><p></p><p>Labai ačiū už atsakymą.</p>

na, pagrindinė grėsmė yra mirtis. Palyginus su tuo - visa kita yra niekai. Aišku, gal ir nieko neatsitiks, bet jei atsitiks? aš sau neatleisčiau
Dar nera aišku kuriuo metu to mėginio metu netenka sąmonės, nuo to irgi priklauso... bet 15s bet kuriuo metu yra per daug. Dazniausiai asistolija ištinka dėl vegetacinės nervinės sistemos reguliacijos sutrikimo.
Šiaip galite pasikonsultuoti su kitu elektrofiziologu (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)
P.S. turiu drauge, kuri nuo paauglystes vis alpdavo po 10-15k/m, niekas nekreipdavo dėmesio, nurašydavo "visos moterys alpsta", bet kai issityrė, rado 7s asistolija, idejo stimuliatorių, nuo tada jau 2 metai, nei karto nebuvo nualpus; o galėjo juk kartą nualpus ir neatsikelt...
Atsakyti