QUOTE(*Smilga* @ 2016 06 13, 16:52)
Busy, man kremo receptas labiausiai rūpi. Esu nužiūrėjus panašų internete, bet ten naudojami žali kiaušiniai. Man atrodo nesaugu žalius valgyt

Gal taviškio kremo kita sudėtis? Parašyk, jei nesunku.
Naudojami kiaušinio tryniai, bet tas kremas galutiniame rezultate verdamas, todėl jamk pieštuką ir rašykis.
3 kiaušinio tryniai
3 stiklinės pieno
1/2 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
1/4 arb.š. druskos
3/4 arb.š.vanilės sėklų arba vanilinio cukraus, aš naudojau esenciją.
Orientacijai stiklinė 250 ml.
Vidutinio dydžio dubenyje išplak trynius, palaipsniui įmaišyk pieną. Vidutinio dydžio puode storu dugnu sumaišyk cukrų, vanilinį cukrų, kukuruzų krakmolą ir druską. Lėtai įpilk į tai pieno masę, išmaišyk. Kaitink visa tai ant vidutinės temperaturos, nuolat maišyk šluotele, kol masė sutirštės ir pradės virti (burbuliuoti) maždaug 10-20 min. priklausomai nuo ugnies kaitrumo, na ar kaitlentės. Po užvirimo, pavirk minutę, vis maišydama, kad nesviltų ir nukelk. Kol vės, vis pamaišyk, kad nesusidarytų plėvelė. Veliau gerokai pravėsus, uždenk maistine plėvele kremo paviršių, t.y. priglausk plėvelę prie kremo ir dėl į šaldytuvą.