QUOTE(Jurgel @ 2016 06 15, 22:00)
Net nežinau tokios šventės
Apie Šiluvą girdėjot? Ten visą rugsėjo savaitę plūsta piligrimai (ir be laisvadienio).
http://media.bernard...305b91f32c2.jpg
QUOTE(Maja Di @ 2016 06 15, 21:35)
Tai niekas ir nedraudžia švęst. Bet kodėl visiems, tame tarpe netikintiems, primest religines šventes? Taip einant sugalvos dar ir per prievartą į bažnyčią varyt

...
Nesupratau apie ką baratės.

Sureagavau į "kaži kiek švenčia" pasisakydama, kad pvz. aš švenčiu ir tiek. Ir kad man ir esama situacija jos švęsti nekliudo. Vis tiek vykstu Šiluvon laisvadienį. Matyt nelabai supratot žinutės turinį.
Nors nesakyčiau, kad nesupranu iš kur tas noras "primest". Paskaičiuokit koks procentas save priskiria pvz. katalikams, o koks krišnaitams ir tada atsiras aiškumo kodėl vis bando vieną ar kitą šventę apeliuojančą į krikščionišką tautos dalį. Nes krikščionimis save laiko apie 80 proc. tautos. Kas kad formaliai, kas kad "pro forma", bet tuos procentus padaro patys žmonės. O demokratija kaip tik ir yra apie tai ko nori dauguma. Taigi labai lengva tuom "žaisti": dauguma save priskiria katalikams, taigi katalikams reikia katalikiškų švenčių (kada domėjaus, tai buvau radus, kad kai kuriose vyskupijose bekrištijančių savo vaikus skaičius kai kur dar didesnis nei savęs priskyrimas krikščionims).
Nors kaip jau minėjau: man asmeniškai, nei šilta, nei šalta, kad ta diena nėra laisvadienis. Nors jei kas duotų rinktis, tai braukčiau net ne Bažnyčios, o televizininkų primestas Jonines ir dėčiau net ir sekuliariam pasauly kur kas labiau švenčiamas ir Bažnyčiai reikšmingesnes Sekmines. Bet kad jau niekas neduos rinktis, tai mat jį bala, neverksiu.
Beje, čia taip pat galit atkreipti dėmesį, kad tai yra ne kokios vyskupų konferencijos, o politiko siūlymas. Pasinaudojant tuom, kuom jau minėjau. Gal ir todėl, kad pastarosiomis dienomis svarstant vieną projektą ne vienas krikščioniškų vertybių išpažinėjas (?) pasirodė nelabai kaip. Gal kažkaip "reabilituotis" tikinčių akyse reikia, va siūlom jums šventą jums dieną laisvadieniu. Kas žino... Politiniai žaidimai čia ir tiek.